Europa

Parels van West-Europa

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
9 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.986
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Welkom aan boord van het MS Fridtjof Nansen

Dichtbij het bruisende centrum van Amsterdam zal het moderne hybride Hurtigruten expeditie schip MS Fridtjof Nansen aanmeren. Het MS Fridtjof Nansen is het jongere zusterschip van het MS Roald Amundsen. Hurtigruten heeft de grootste investering in de geschiedenis van de rederij gedaan door expedities te creëren die schoner, stiller en soepeler uitgevoerd kunnen worden. Het is een belangrijke stap voorwaarts in duurzaam reizen. U kunt nu één van de eerste reizigers zijn aan boord van dit bijzondere schip. Een schip van de toekomst, die ook nog eens vanuit onze eigen hoofdstad zal vertrekken voor een unieke herfstreis langs de culturele schatten van de Europese kust naar de Portugese hoofdstad Lissabon. Welkom aan boord!

Dag 2: Meer dan alleen strand

Oostende is een populaire badplaats en biedt voor strandliefhebbers een 9 km lang wit zandstrand. Echter het stadje biedt zoveel meer! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kleine en bruisende vismarkt. Of maak een wandeling in de voetsporen van Marvin Gaye, de Amerikaanse zanger, die hier enige tijd doorbracht. Een echt 'Zen-moment' ervaart u in de prachtige Japanse tuin van Shin Kai Tei of bezoek het Kunstmuseum met zijn kronkelende gangen vol boeiend kunstmateriaal. Ook op gastronomisch gebied is dit een smaakvolle plek! Denk maar eens aan de beroemde Belgische frieten met verse overheerlijke mosselen en als dessert natuurlijk een wafel, al dan niet met Belgische chocolade... Optionele excursies worden aangeboden naar Brugge met een prachtig historisch centrum (UNESCO Werelderfgoedlijst) of een bezoek aan De Menenpoort. Dit is één van de bekendste monumenten voor de Eerste Wereldoorlog. De poort werd door Sir Reginald Blomfield ontworpen als een klassieke triomfboog op de plaats van de vroegere doorgang richting Menen. De poort draagt de namen van bijna 55000 vermisten en niet-geïdentificeerde militairen van de Commonwealth.

Dag 3: Een dag op zee

Op onze weg naar het Kanaaleiland Guernsey steken we het beroemde Kanaal over. De plek waar lang geleden historische gevechten plaats gevonden hebben en vandaag de dag geprobeerd wordt om met grote inspanning de meest sportieve presentatie te leveren door het Kanaal over te zwemmen. Een dag op zee betekent ook een dag om te relaxen in één van de comfortabele loungeruimtes aan boord. Met een herfstzonnetje zal het zelfs nog goed vertoeven zijn op het zonnedek. U zult vele schepen voorbij zien komen, aangezien het Kanaal één van de drukste scheepvaartroutes is. Aan boord reist een ervaren expeditie team mee. De leden van dit team zijn experts op het gebied van oceanografie, biologie, fotografie en geschiedenis. Zij verzorgen lezingen en presentaties aan boord om u zo optimaal voor te bereiden op de plaatsen die u tijdens deze reis zult bezoeken. Mede door hun kennis, inzet en enthousiasme zal uw reis een onvergetelijke ervaring worden!

Dag 4: Eén van de mooiste Europese havens

Guernsey is na Jersey het grootste eiland van de Kanaaleilanden en ligt vlak voor de kust van Normandië. Het landschap van Guernsey is heuvelachtig met diverse krijtrotsen. De kustlijn varieert van rotsformaties en zandstranden tot kleine baaitjes. U verlaat het MS Fridtjof Nansen per poolcirkelboot en wordt naar St. Peter Port gebracht.  De hoofdstad van Guernsey wordt beschouwd als één van Europa's mooiste havens met een geschiedenis die teruggaat naar de Romeinse tijd. Het is een fijn stadje om rond te struinen langs mooie boekhandels, monumenten, gezellige cafés en de schilderachtige haven.

Dag 5: Een goed bewaard gebleven geheim

Zoals de naam al suggereert, is Belle-île één van de mooiste Franse eilanden. Met prachtige kliffen, schilderachtige plaatsjes met kleurige huizen in pasteltinten. Het groene platteland wordt afgewisseld met grillige kustlijnen. De natuurlijke schoonheid van dit eiland heeft vele kunstenaars en roman schrijvers geïnspireerd zoals Dumas en de impressionistische schilders Monet en Matisse. Het Franse eiland is een goed bewaard geheim en vandaag is het uw beurt om de idylle van dit eiland te ontdekken! De hoofdstad Le Palais heeft een imposante citadel. Vanaf hier kunt u onder leiding van het expeditie team deelnemen aan diverse wandelingen en uitstapjes. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid de stad verkennen. Er zijn diverse marktjes, winkels en bezienswaardigheden.

Dag 6: Stad vol architectuur

Bilbao vormt het hart van het Baskenland. De stad is erin geslaagd om met succes de traditionele Baskische cultuur te combineren met een nieuwe visie op de toekomst. Een absolute must voor liefhebbers van design en cultuur is onder andere het beroemde Guggenheim Museum ontworpen door architect Frank Gehry, het tijdloze Metro-systeem dat is ontworpen door Sir Norman Foster en een cultureel centrum ontworpen door Philippe Starck. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten! Aan de andere kant bevindt zich Casco Viejo, een sfeervolle oude wijk vol charmante straten, een historische markt en tal van onderscheidende, onafhankelijke winkels. In het centrum van de wijk bevinden zich de oorspronkelijke zeven straten, Las Siete Calles, die dateren uit het jaar 1400. Ontdek de stad Bilbao op eigen gelegenheid of door één van de optionele excursies te boeken.

Dag 7: Legendarische Golf van Biskaje

De reis gaat verder zuidwaarts richting Portugal. We passeren vandaag de Golf van Biskaje en varen vol op zee. Geniet van de zilte lucht! Hopelijk vangen we vandaag ook een glimp van de vele zeevogels en zeezoogdieren. U kunt wederom interessante en boeiende lezingen bijwonen van het expeditie team.

Dag 8: De oorsprong van Port wijn

Van Leixões is het een korte en zeer interessante reis naar één van de  relatief onontdekte Europese steden: Oporto. Deze oude stad is doordrenkt van geschiedenis en traditie, maar met een moderne visie en nieuwe architectuur. De culturele attracties zijn zo divers dat het een ieder ongetwijfeld aan zal spreken.  Aanschouw het prachtige Barok houtsnijwerk en wandel eens één van de kerken binnen. U zult versteld staan van het spectaculaire interieur. Wandel over de monumentale avenue Avenida dos Aliandos en ontdek het historische stadscentrum Ribeira, met kleurrijke huizen en de charmante boten die aangemeerd zijn. Het is de moeite waard een rivier cruise te maken in een replica van de oude Rabelo boten. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht op de historische stad.  In Oporto vindt men ook de oorsprong van de portwijn, die uitsluitend in dit gebied gemaakt wordt.  Tijdens één van de optionele excursies kunt u meegaan op een  wijn tour door het spectaculaire Portugese landschap. U brengt dan een bezoek aan één van de oude wijnkelders en kunt de zoete sterke wijn dan zelf proeven. De excursie wordt afgesloten met een traditionele Portugese maaltijd. Voor een wat meer sportieve onderneming kunt u ook een excursie boeken naar het enige Nationale Park van Portugal; Gerês.

Dag 9: Stad van de 7 heuvels

Als één van de oudste steden in de wereld biedt Lissabon een eeuwenoud erfgoed en een natuurlijke charme. De hoofdstad van Portugal is beïnvloed door vele verschillende culturen in de loop der tijd. Het was de thuisbasis van grote ontdekkingsreizigers zoals Vasco da Gama, Ferdinand Magellan en Hendrik de Zeevaarder. Lissabon is het eindpunt van deze prachtige expeditie reis. Neem vooral de tijd om deze fascinerende stad wat langer te verkennen voordat u op eigen gelegenheid terugreist naar Nederland.  Bezoek bijvoorbeeld de twee UNESCO Werelderfgoed bezienswaardigheden: de Torre de Belém en het Jerónimos klooster. Lissabon heeft een netwerk van schilderachtige, ouderwetse trams die u al slingerend door de smalle straatjes voeren. Een bezoek aan Lissabon is niet compleet zonder het nemen van een ritje op één van de klassieke Remodelado trams!

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties of optionele excursies toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. De excursie - en/of verlengmogelijkheden voor deze reis zullen naar verwachting in mei 2018 bekend zijn. Onze reisspecialistes informeren u dan graag over de mogelijkheden.

Vliegarrangement

De terugreis van Lissabon naar Nederland is niet inbegrepen bij deze expeditie reis. De reisspecialisten van Norske zijn u graag van dienst met het reserveren van een vlucht.  Informeer naar de mogelijkheden.

Parels van West-Europa

Prijzen

 • Vanaf € 1.986 per persoon (o.b.v. Hutcategorie RS Select Buitenhut, gelegen op middendek)
 • Vanaf € 2.154 per persoon (o.b.v. Hutcategorie RR Select ruimere buitenhut, gelegen op middendek)
 • Vanaf € 2.342 per persoon (o.b.v. Hutcategorie TT Select ruimste buitenhut, gelegen op middendek )
 • Vanaf € 2.623 per persoon (o.b.v. Hutcategorie YTD Buitenhut met balkon, gelegen op hoger dek)
 • Vanaf € 2.810 per persoon (o.b.v. Hutcategorie MF Select Buitenhut, gelegen op een hoek met grote raampartij)
 • Vanaf € 2.998 per persoon (o.b.v. Hutcategorie ME Select Suite met balkon)
 • Vanaf € 3.372 per persoon (o.b.v. Hutcategorie MD Select Suite zonder balkon)
 • Vanaf € 4.028 per persoon (o.b.v. Hutcategorie MC Select Suite met balkon, gelegen op een hoek)
 • Vanaf € 5.387 per persoon (o.b.v. Hutcategorie MA Select Suite met balkon, grootste suite aan boord)
 • Bovengenoemde prijzen zijn exclusief een vlucht Lissabon-Amsterdam op dag 9. Norske is u graag van dienst met het reserveren van een vlucht naar Amsterdam.
 • Heeft u al een bepaalde hutcategorie in gedachten? Vraag dan via de oranje offerte button een offerte aan en vermeld in het opmerkingen veld de gewenste hutcategorie.

Vertrek

 • 02/10/2019, boekingscode CENFNEUR1913, 9 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord

Niet inbegrepen

 • Vlucht (enkele reis) Lissabon - Amsterdam Schiphol
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.