Noorwegen

Parels van Zuid-Noorwegen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
8 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.623
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam: de relaxte hoofdstad

Amsterdam groeide uit van een klein vissersdorpje tot een van de meest charmante en culturele steden van de wereld. Zo zijn in de patriciërshuizen aan de beroemde grachtengordel, een werelderfgoedsite van UNESCO, nog de sporen uit de Gouden Eeuw te zien. Amsterdam staat vooral bekend om zijn fantastische musea, zoals het Rijksmuseum, het Rembrandthuis en het Van Gogh Museum.

Dag 2: Kleine eilanden met een grote geschiedenis

De enige hoogzeearchipel van Duitsland bestaat uit twee kleine eilanden, Helgoland en de Dune. Het kleinste natuurreservaat van Duitsland, Lummenfelsen – feitelijk een grote rots – is het leefgebied van duizenden broedende zeevogels. Helgoland maakte vroeger deel uit van het oude Friesland en is zowel onderdeel van Denemarken als Groot-Brittannië geweest. De Britten gaven het uiteindelijk in 1890 aan de Duitsers in ruil voor Zanzibar. In 1947 werd hier een enorme lading explosieven tot ontploffing gebracht door de Britten. Deze operatie, onder de naam 'Big Bang', was het grootste niet-nucleaire bombardement aller tijden. We gaan hier aan wal om dit fascinerende eiland met zijn kleurrijke verleden te verkennen en de bomkraters met eigen ogen te bekijken.

Dag 3: Ontspan met adembenemende vergezichten

Een dagje op zee staat in het teken van ontspanning. Woon een aantal lezingen bij van het Expeditieteam, geniet op het bovendek van de vergezichten of meng je onder de medeverkenners in de Panorama lounge. Doe wat aan sport in onze goed uitgeruste fitnessruimte met panoramisch uitzicht op de oceaan, of kom even bij in de Jacuzzi op het buitendek.

Dag 4: Eilanden, smalle straatjes en kunst

De plaats Kragerø kent een lange geschiedenis qua kunst en cultuur en heeft vele beroemde kunstenaars weten te inspireren. Ze werden allemaal aangetrokken door het mooie licht dat zo uniek is voor dit gebied. Wandel door de charmante smalle straten en steegjes om de vele galerijen en cafés te ontdekken, of trek de omgeving in voor een langere wandeling of een avontuurlijkere hike. Dit gebied leent zich ook heel goed voor kajaktochten. Deze grote archipel bestaat namelijk uit maar liefst 490 eilanden. Er valt dus heel wat te ontdekken hier!

Dag 5: Een dag in het teken van piraten

Piraten hebben het fascinerende plaatsje Farsund al sinds de negentiende eeuw weten te vinden. Niet zo verwonderlijk, want je vindt in dit gebied namelijk een aantal van de beste stranden in Zuid-Noorwegen, waardoor het ook ideaal is om vogels te spotten en wandelingen langs de waterkant te maken. Of maak een wandeling langs de oude spoorlijn met een spectaculair uitzicht op de fjord, steek de 100 jaar oude draaibrug over en passeer een beschermd eikenbos. Elke zomer vindt in Farsund het festival 'Kaperdagene' (Piraatdagen) plaats, om de afsluiting van het piratentijdperk te vieren. Met dit evenement wordt de Napoleontische Oorlog van 1804 herdacht, toen het gebied werd geteisterd door conflicten en de lokale bevolking genoodzaakt was om passerende schepen te plunderen om te overleven.

Dag 6: De torenhoge Preikestølen

Preikestølen, ook bekend als de 'Preekstoelrots', is een plat bergplateau van ongeveer 600 vierkante meter en de beroemdste toeristische attractie in Ryfylke. Deze rots torent maar liefst 604 meter uit boven de Lysefjord. Op een heldere dag heb je een schitterend uitzicht op de Preikestolen en de top van de Kjeragberg terwijl we deze passeren.

Dag 7-8: Aan de monding van de fjord

Rosendal ligt aan de monding van de Hardangerfjord en staat bekend om een landgoed dat de enige in zijn soort is in Noorwegen. Dit kasteel is nu een belangrijk museum. In Rosendal werd ook het expeditieschip 'Gjøa' van Roald Amundsen gebouwd, dat werd ingezet voor de oversteek van de Noordwestelijke Doorvaart. Na het voortreffelijke ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het MS Midnatsol en de terugreis in te zetten. Mocht je nog geen genoeg hebben van alle avontuur, dan kun je je reis uitbreiden met een optionele excursie in Bergen om de oude scheepswerf Bryggen te bezoeken. Deze kade staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

De parels van Zuid-Noorwegen

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 23/04/2019, boekingscode CENMSNOR1903, 8 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.