Noorwegen

Parels van Zuid-Noorwegen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
8 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.624
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam

Inscheping aan boord van het MS Midnatsol. Via het Noordzee kanaal laten we het Noord-Hollandse landschap achter ons en gaat de reis noordwaarts richting Duitsland en Noorwegen.

Dag 2: Helgoland, kleine eilanden met een grote historie

Helgoland is één van de meest zonnige badplaatsen van Duitsland. Het eiland ligt ver uit de kust in de Noordzee. In het verleden is het eiland onderdeel geweest van Denemarken en Groot-Brittannië maar is nu Duits grondbezit. Helgoland is beroemd om zijn unieke landschap en de vele zeevogels die zich hier nestelen. Het eiland heeft bovendien een intrigerende geschiedenis.

Dag 3: Op zee

Een dag op zee biedt u de mogelijkheid om in het voorjaarszonnetje te relaxen. Dat kan op het buitendek of door een bad te nemen in één van de twee jacuzzi's op het dek. Het MS Midnatsol beschikt over een dubbele panorama lounge waardoor er voldoende plek is om in één van de comfortabele fauteuils te genieten van een boek of op een andere manier voor te bereiden op wat komen gaat. Aan boord is een expeditieteam aanwezig. De expeditieleden geven regelmatig interessante lezingen aan boord.

Dag 4: Kragerø

De eerste parel van de Zuid-Noorse kust is het idyllische kustplaatsje Kragerø. Het stadje is het thuis van 11.000 kustbewoners. U zult gecharmeerd zijn van de charmante smalle straatjes en steegjes van Kragerø. Het stadje heeft een lange historie van kunst en cultuur en is voor veel beroemde kunstenaars een bron van inspiratie vanwege het bijzondere licht dat uniek is voor dit gebied. Wandel door de steegjes en loop één van de gezellige galerieën binnen. Vanaf de kust kunt u ook per kajak het water op gaan en zo de kustlijn van heel dichtbij bewonderen. Er zijn meer dan 490 eilandjes te verkennen in deze grote archipel.

Dag 5: Farsund

Farsund heeft een fascinerende geschiedenis, vanwege de piraterij in de 18e eeuw. Het gebied heeft een aantal van de beste stranden in Zuid-Noorwegen. Hier kunt u perfect vogels spotten en wadlopen. Elke zomer, viert Farsund haar erfgoed tijdens het festival "Kaperdagene" vertaald als 'Piraten Dagen'.  Maak een wandeling langs de oude spoorlijn voor een spectaculair uitzicht op de fjord, passeer de 100 jaar oude draaibrug en wandel langs het beschermde eikenbos.

Dag 6: De beroemde Lysefjord en Preekstoel

Vandaag staat een bezoek aan de Lysefjord op het programma. Vooral bekend vanwege de beroemde Preekstoel, een vlak bergplateau, dat 604 m boven de fjord uit torent. De Lysefjord zelf is 40 kilometer lang en het diepste punt meet 422 meter. Uiteraard hopen we op een fijn uitzicht op de Preekstoel en de berg Kjerag die boven alle andere toppen aan de Lysefjord uitsteekt.

Dag 7: Rosendal

Rosendal is bekend vanwege het bijzondere landgoed met de status van baronie. Tegenwoordig één van de meeste significante musea in West-Noorwegen. Het kasteel ligt aan de monding van de Hardangerfjord en is omringd door een prachtig landschapspark. Rosendal is ook de plaats waar het schip "Gjoa", gebouwd werd. De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen gebruikte dit schip op zijn expedities naar de Noordwestelijke doorgang.

Dag 8: Hanzestad Bergen

Na een lekker ontbijt is het tijd om te ontschepen in de Hanzestad Bergen. Een fijne stad om nog een paar dagen uw verblijf in Noorwegen te verlengen. Breng een bezoek aan één van de vele interessante musea, eet een vers visje op de wereldberoemde vismarkt of pak de kabelbaan omhoog naar de berg Fløien. Vanaf hier kunt u heerlijke wandelingen maken en heeft u een panoramisch uitzicht op de stad, de haven en de omliggende bergen. Uiteraard mag een bezoek aan de oude scheepswerf Bryggen (UNESCO Werelderfgoed) met haar kleurrijke houten pakhuizen niet ontbreken!

Nog meer van de Noorse kust zien?

Bergen is tevens het startpunt van de 12-daagse rondreis per postboot langs de unieke Noorse fjordenkust naar Kirkenes en terug. U passeert hierbij boeiende steden zoals Trondheim, Bodø en de Arctische stad Tromsø en vaart niet alleen langs mooie adembenemende fjorden, u vaart ook de meeste fjorden binnen. De Hurtigruten postboten zijn zeer wendbaar en laten u de Noorse kustlijn van heel dichtbij ervaren! Hoog boven de Poolcirkel heeft u kans om een optionele excursie te maken naar de Noordkaap en brengt u een bezoek aan de unieke eilandengroep Lofoten. Onze reisspecialistes informeren u graag over de vele mogelijkheden langs de Noorse kust.

 

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialistes informeren u graag over de mogelijkheden.

Parels van Zuid-Noorwegen

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.624 per persoon (o.b.v. Polar Binnenhut)
 • Prijs vanaf € 1.672 per persoon (o.b.v. Polar Buitenhut)
 • Prijs vanaf € 1.908 per persoon (o.b.v. Arctic Superior hut)
 • Prijs vanaf € 2.396 per persoon (o.b.v. Expedition Suite)
 • Heeft u al een bepaalde hutcategorie in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan.

Vertrek

 • 03/05/2018, boekingscode CENMSNOR1801, 8 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.