Zuid-Amerika

Van regenwoud tot bergtoppen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €4.623
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Onze expeditie begint

En wel met een verkenning van Puntarenas, een populaire surfspot in de Golf van Nicoya. Geniet hier van de visspecialiteiten, prachtige architectuur en uitzichten op de oceaan voordat het tijd is om in te schepen op het MS Roald Amundsen.

Dag 2: Nationaal Park Manuel Antonio

Vanuit Quepos brengen we een bezoek aan het Nationaal Park Manuel Antonio, dat bekendstaat om zijn drievingerige luiaards, brulapen, eekhoorns en bedreigde witte kapucijnaapjes. Maar ook om de prachtige natuurverschijnselen: van mangroven, lagunes, witte zandstranden tot aan koraalriffen. En dan het regenwoud... niet alleen fantastisch om doorheen te wandelen, maar ook om te ziplinen.

Dag 3: Een dag vol avontuur

Ga surfen, zwemmen of relaxen op de goudkleurige stranden van het rustige stadje Golfito. Of maak een wandeling door het regenwoud in het nabijgelegen Nationaal Park Piedras Blancas om de uitzonderlijke flora en fauna te bewonderen: van watervallen, apen en vleermuizen tot exotische vogels.

Dag 4: Een adembenemend en uniek eiland

Het Nationaal Park Coiba is een werelderfgoedsite van UNESCO en een van Panama’s natuurlijke schatten met koraalriffen en een rijke biodiversiteit. Hier vind je fantastische plekken om te snorkelen, wildlife te spotten en te wandelen.

Dag 5: Over de evenaar

Woon de interessante presentaties en lezingen van ons Expeditieteam bij en maak kennis met je medereizigers. Zodra we de evenaar oversteken, zul je ook moeten geloven aan het 'neptunusritueel'.

Dag 6: De origine van de Panamahoeden

Manta is een bruisende en welvarende havenstad.

In de omgeving vind je kleurrijke vissersdorpjes en een ongewoon droog tropisch bos. Maak een uitstapje naar Montecristi, waar de echte Panamahoeden nog met de hand worden geweven.

Dag 7: Avonturen in het verschiet

Kom meer te weten over de geschiedenis en het wildlife van dit gebied tijdens de vele workshops en presentaties die aan boord worden gegeven. Geniet op het bovendek van de frisse zeewind of relax in de lounge.

Dag 8: Maanaanbidders

Vanuit Trujillo, gelegen in de uitlopers van de Andes, kun je deelnemen aan excursies naar de opmerkelijke stad Chan Chan – de vroegere hoofdstad van het Chimú-rijk en een werelderfgoedsite van UNESCO – en de Moche Huacas del Sol y de la Luna (tempels van de zon en de maan).

Dag 9: Zwembad met panoramisch uitzicht

Geniet vandaag van de panoramische uitzichten vanuit het zwembad en de bubbelbaden op de MS Roald Amundsen, woon lezingen bij of maak een praatje met medeverkenners in de lounge.

Dag 10: De stad der koningen

Vandaag bezoeken we wederom een werelderfgoedsite van UNESCO, te weten het historische centrum van Lima. Een museum op zich met prachtige en goed bewaard gebleven koloniale architectuur. Er is hier werkelijk zo veel te zien en zo veel te doen; van prachtige musea en de beroemde kathedraal tot aan het paleis van de aartsbisschop. Neem deel aan een sightseeingtour door de stad en laat je verrassen door de heerlijke Peruaanse keuken.

Dag 11: Het enigma van de Nazcalijnen

Puerto General San Martin is de toegangspoort tot Pisco, dat bekendstaat om de beroemde Nazcalijnen en geogliefen. Deze zijn tot op heden nog een van de grootste mysteries van de archeologie. Als je wilt, kun je een optionele rondvlucht maken om ze in al hun glorie te zien. Of deelnemen aan een boottocht naar de Ballestaseilanden om bedreigde Humboldt-pinguïns, zeeleeuwen en zeevogels te spotten.

Dag 12: Zuidwaarts langs de Chileense kust

Terwijl we koers zetten naar het zuiden, zal het Expeditieteam je bezighouden met fascinerende lezingen en workshops. Je kunt ook een kijkje achter de schermen nemen bij ons 'Guest Expedition'-personeelsprogramma of tips krijgen van onze expeditiefotograaf aan boord.

Dag 13: Avontuur en archeologie

We bevinden ons nu in het gebied waar ook de beroemde Inca Trail doorheen loopt. Je kunt hier onder andere de stad Arica gaan verkennen, de 'El Morro'-klif beklimmen, enkele van de oudste mummies ter wereld aanschouwen of het Nationaal Park Lauca bezoeken en genieten van de met sneeuw bedekte vulkanen, glinsterende meren en geïsoleerde warmwaterbronnen.

Dag 14-15: Relaxen op zee

Geniet optimaal van een ontspannen dagje op zee. Maak gebruik van de faciliteiten aan boord of relax op het dek en laat het prachtige natuurschoon op je inwerken.

Dag 16: Pisco, zonsondergangen en telescopen

Het eerste wat je opvalt aan de stad La Serena in de provincie Elqui zijn de kleurrijke tuinen en de talloze kerken. Kom meer te weten over de culturele achtergrond in het Archeologisch Museum, zoals de origine van de Diaguita-cultuur, en breng ook een bezoek aan La Recova, een populaire markt. Proef pisco, de nationale drank van Chili, en bekijk waar het wordt gemaakt.

Dag 17: Een kleurrijke UNESCO-stad

Je expeditie eindigt in Valparaíso. Het is zeker de moeite waard om nog even de kleurrijke historische wijk te bezoeken, al was het alleen al om het feit dat dit een UNESCO werelderfgoedsite is.

 

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Andeskust - Van Regenwoud tot imposante bergtoppen

Prijzen

Prijzen

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 10/10/2019, boekingscode CENAMSOU1913, 17 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.