Noord-Atlantisch gebied

Reis der Vikingen, door het Noord-Atlantisch gebied

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €6.716
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Oslo/Longyearbyen

De expeditie start in Oslo, waar u de musea, parken en architectuur kunt bezoeken. 's Avonds
vliegen we naar Longyearbyen op Spitsbergen.

Dag 2: Longyearbyen

De Noorse nederzetting is een verrassend kosmopolitisch stadje met kunstgalerijen, cafés, restaurants en een winkelcentrum. De invloed van de arctische omgeving is duidelijk merkbaar. Na een stadsrondrit vertrekt MS Spitsbergen ts middags voor een uniek Arctisch avontuur.

Dag 3: National Park North West Spitsbergen en Ny-Ålesund

Spitsbergen is een passende naam. Scherpe rotsen en toendra landschappen wisselen zich hier af. Geologisch gezien, vindt u op Spitsbergen de meest uiteenlopende formaties en stenen. Onze geologen vertellen u er alles over. Onder de vele mogelijkheden om het land te bezoeken, bevinden zich de majesteitelijke Kongsfjord (Koningsfjord) en de Magdalenefjord met het historische walvisstation uit de i6e eeuw met zijn kerkhof, waarop de oude walvisjagers hun laatste rustplaats vonden. In Ny-Ålesund is één van de modernste poolonderzoeksinstituten gevestigd.

Dag 4: Op zee

Genoeg tijd om een spannende lezing van het expeditieteam over noordoost Groenland bij te wonen.

Dag 5-11: National Park North East Greenland

In noordoost Groenland wordt uw begrip van afstanden op de proef gesteld. Want zonder oriëntatiepunt is deze enorme vlakte, die 900.000 vierkante kilometer omvat, nauwelijks te omvatten. We varen door 's werelds grootste fjordensysteem waar de warme golfstroom over- gaat in kouder water. Enkele van de plaatsen die we op deze expeditie bezoeken zijn de afgelopen eeuwen nauwelijks bezocht. De 'Alpine-achtige' bergen stijgen loodrecht tot een hoogte van meer dan 2.500 meter boven zeespiegel en het omgevende landschap met de imposante gletsjers, basalt rotsformaties en granietsteenvlakten lijkt zich tot in het oneindige uit te strekken. In deze onbewoonde regio profiteert de fauna volop: met wat geluk ziet u ijsberen, poolvossen en walrussen. De bruine puntjes op de bergen zijn muskusossen, een hoefdier uit het Arctisch gebied. Geplande aankomsten zijn: de Keizer Franz Josef- en de Alpenfjord. De wateren zijn bezaaid met grote ijsbergen, de dalen worden bewoond door muskusossen, poolvossen en de zeer zeldzame Arctische wolf, terwijl de witte Groenland valk, de sneeuwuil en een grote verscheidenheid aan zeevogels in de lucht te spotten zijn. En waar ijs is... zijn ijsberen! Ons professioneel expeditieteam zal u veilig begeleiden op de bergwandelingen en kleine boottrips, naast de informatie en lezingen die ze u geven over de plaatsen die we bezoeken.

Dag 11: Ittoqqortoormiit (Scoresbysund), Groenland

De bijna onuitsprekelijke naam van deze nederzetting betekent: 'Plaats met de grote huizen' en is zo'n beetje de meest afgelegen stad in Groenland. Toch voelt het na zo veel dagen in de onbewoonde wereld, bijna als grootstedelijk aan! De jagers die hier wonen, zijn de enigen die vallen mogen zetten in het Nationale Park Noord-oost-Groenland. Het programma hier omvat onder meer het museum, de kerk en een foto tentoonstelling.

Dag 12: Op zee

We steken nog eens de Straat Denemarken over, verlaten daarmee de noordpoolcirkel en varen zuidwaarts naar IJsland. Genoeg tijd om een spannende lezing van het expeditieteam bij te wonen.

Dag 13: Stykkíshólmur

Zodra we WesMJsland naderen, zult u zien waarom dit gebied 'het land van de Sagen' wordt genoemd. Verken de lavaformaties, gletsjers en warmwaterbronnen van Stykkíshólmur. U kunt hier kajakken, wandelen of paardrijden.

Dag 14: Reykjavik

In Reykjavik wacht u een levendige metropool met veel creativiteit en een bloeiend cultuurlandschap. De perfecte plek om na het onvergetelijke natuuravontuur weer aan de civilisatie te wennen.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialistes informeren u graag over de mogelijkheden.

Reis der Vikingen, door het Noord-Atlantisch gebied

Prijzen

Vertrek

 • 05/08/2018, boekingscode CENSPGRE1801, 14 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Vlucht Oslo - Longyearbyen inclusief belastingen
 • Transfer luchthaven naar hotel in Longyearbyen
 • Hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt en lunch voor de reis
 • Transfer hotel naar de kade inclusief excursie
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.