Spitsbergen

Rondom Spitsbergen en Noordkaap 2019

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €6.249
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Het hoge noorden

Ga zelf op verkenning door de Noorse hoofdstad voordat je Arctische avontuur begint met een avondvlucht vanuit Oslo. Bij aankomst in Longyearbyen ontwaart zich een afgelegen wereld van arctische toendra's, maar met alle voorzieningen van een moderne stad. Je wordt vanaf het vliegveld rechtstreeks naar je hotel gebracht.

Dag 2: Beschaving in de Arctische woestijn

Er staat een leuke excursie op het programma in het stadje Longyearbyen en de nabije omgeving. De invloed van de Arctische omgeving en het mijnerfgoed is overal duidelijk zichtbaar, maar Longyearbyen is ook verrassend kosmopolitisch met kunstgalerijen en uitstekende restaurants. Na afloop van deze excursie is het tijd om aan boord te gaan van de MS Spitsbergen.

Dag 3-5: Kolossale gletsjers, diepe fjorden en indrukwekkende bergen

We varen naar Kongsfjorden, een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen. Dit gebied is omringd door imposante bergformaties en staat bekend om de enorme ijsmassa's die afkalven van de gletsjers en in de zee storten. Als het weer het toelaat, varen we ook naar Ny-Ålesund, een voormalige mijnbouwnederzetting en nu een internationaal onderzoekscentrum. Terwijl we naar het noordwesten varen, bereiken we Krossfjorden en Mitrahalvøya. Hier vind je niet alleen de overblijfselen uit de tijd van de walvisjacht, maar ook prachtige bergflora, vogelkliffen en rendieren van Spitsbergen. De noordwesthoek van Spitsbergen herbergt de grootste concentratie aan graven, blubberovens en andere culturele schatten. Deze zijn veelal afkomstig uit de periode van de eerste bewoners van Spitsbergen. Bij Magdalenefjorden zullen we, als de omstandigheden het toelaten, een landing proberen te maken om te wandelen of om te zwemmen in de verfrissende Arctische wateren. Je kunt natuurlijk ook de 151 meter hoge top van Ytre Norskøya beklimmen. De enorme Monaco-gletsjer in de Liefdefjord staat ook nog op het programma.

Dag 6-10: Extreme omstandigheden en dorre schoonheid

Aan de oostkant van Spitsbergen tref je de grootste populatie ijsberen op deze archipel aan. Kijk of je ze kunt spotten! De fjord Sorgfjorden grenst aan het Natuurreservaat Noordoost-Spitsbergen en is een prachtig gebied om walrussen en allerlei vogelsoorten te spotten. Het eiland Kvitøya is voor 98% bedekt met de ijskap Kvitøyjøkulen. We zullen proberen een landing te maken op dit eiland, waar in 1930 de overblijfselen van de Andrée-expeditie – een poging om met een luchtballon over de Noordpool te vliegen – werden gevonden. Op het op twee na grootste eiland van Spitsbergen, Edgeøya, zien we eigenlijk vrij weinig gletsjers, in tegenstelling tot de rest van Spitsbergen. Kapp Lee is een prachtige plek waar je cultureel erfgoed kunt vinden dat teruggaat tot de eerste verkenningstochten in het gebied. Kijk of je de koning van het noordpoolgebied ook kunt spotten! In de winter is Storfjorden voornamelijk bevroren, waardoor het een perfecte habitat voor ijsberen is. In Hornsund wordt ijs al vroeg in het seizoen in de fjord geduwd. Dit trekt ijsberen aan, die deze ijsschotsen weer gebruiken om op hun prooi te jagen.

Dag 11: Midden in de Noordelijke IJszee

Bjørnøya, met slechts negen inwoners, is het meest zuidelijke eiland van de archipel Spitsbergen. Dit is niet alleen het leefgebied van maar liefst 126 verschillende vogelsoorten, maar ook van een van de grootste populaties zeevogels op het noordelijk halfrond.

Dag 12: Het meest noordelijke punt van Europa

Onderweg naar Skarsvåg varen we langs de spectaculaire klif van de Noordkaap. Doe mee aan de optionele excursie naar de Noordkaap en ga op de foto met het iconische wereldbolmonument, de 'Globe'. Breng op het meest noordelijke punt van dit continent een bezoek aan het kleine museum en bekijk een panoramafilm.

Dag 13: 'Kaillkråa' (de herenhoek)

Het eiland Sommarøy staat bekend om zijn witte zandstranden en een levendige vissersgemeenschap. In de schilderachtige lokale winkels vind je de zogenaamde 'Kaillkråa' (herenhoek) waar mannen samenkomen terwijl hun vrouwen winkelen. Hier hangen de koffiekopjes van de heren aan haakjes met hun naam erop. Je kunt natuurlijk ook deelnemen aan allerlei excursies, zoals wandel- of kajaktochten.

Dag 14: Einde van de expeditie

Je expeditie eindigt in de levendige stad Tromsø. Niet alleen de toegangspoort tot het noordpoolgebied, maar ook een stad met een rijk verleden. Het is ook de plek waar Amundsen destijds zijn bemanningsleden rekruteerde. De stad is nog steeds een hub voor deskundigen op het gebied van poolexpedities en academici die onderzoek doen naar de klimaatverandering in het noordpoolgebied. Trek nog even wat tijd uit om deze stad te verkennen voordat je weer naar huis vliegt.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Spitsbergen en Noorwegen - Rondom Spitsbergen en de Noordkaap

Prijzen

 

 

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 16/08/2019, boekingscode CENSPSPI1911, 14 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Oslo-Longyearbyen, incl. belastingen
 • Hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt en lunch in Longyearbyen
 • Alle transfers in Longyearbyen incl. rondleiding vóór inscheping
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.