Spitsbergen

Rondom Spitsbergen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
6 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.381
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Longyearbyen

Op donderdagavond brengt een transferbus u naar het hotel op Spitsbergen. Het is 's avonds lang licht in verband met de middernachtzon en u zult zich direct verbazen over het bijzondere landschap van Spitsbergen.

Dag 2: Longyearbyen en Barentszburg

Vrijdagochtend heeft u tijd om het kosmopolitische Longyearbyen - hoofdstad van de Svalbard archipel - te bezoeken met winkelcentrum, cafés, restaurants en het interessante Svalbard Museum. Na de inscheping, zet MS Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg. Hier vindt u een exotische collectie oude Russische objecten en architectuur en kunt u een bezoek brengen aan het Pomormuseum of een levendige folkloreshow bezoeken. Daarna gaat het langs de fjorden naar Prins Karls Forland, één van de eilanden van de Spitsbergen archipel.

Dag 3: Magdalenefjord en National Park North West Spitsbergen

Vandaag gaat u naar de noordwest zijde van Spitsbergen waar u eilanden, fjorden en stranden vindt. Hier is ook de Magdalenefjord met zijn bijzondere geschiedenis, want deze fjord werd in 1596 ontdekt door William Barentsz. U vindt hier ook de restanten van een walvisvangststation uit de 16e eeuw en een begraafplaats met walvisvaarders die tijdens het uitoefenen van dit zware werk de dood vonden.

Dag 4: Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

Tijdens deze reis hopen we ook enkele van de meest spectaculaire fjorden van Noord-Spitsbergen te verkennen. Diep in het enorme Woodfjordenstelsel vinden we de imposante en snelle Monaco-gletsjer. Aan het uiteinde van deze gespleten gletsjer is er altijd een hoop onstuimig ijs dat ik grote stukken van de gletsjer afkalft. In de buurt vinden we Jotunkjeldane, de noordelijkste warmwaterbronnen ter wereld. Bij gunstige ijscondities zullen we de beroemde 80ste breedtegraad passeren. Het eiland Moffen is een beschermd walrusreservaat aan de noordkant van Spitsbergen. Kijkt u ook uit naar de dwergwalvissen, zeehonden en walrussen die zich in deze regio thuis voelen?

Dag 5: Koningsfjord & Ny-Ålesund

De Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen, waarin zich vele kleine eilanden bevinden. U vindt hier een eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en de imponerende Koningsgletsjer. Aan het einde van de fjord ligt Ny-Ålesund, de noordelijkste nederzetting ter wereld die het gehele jaar bewoond is. Op 78°55' N herbergt dit dorp ook het noordelijkste permanent bezette Arctische onderzoeksstation.

Dag 6: Longyearbyen

In tegenstelling tot de maandagreis, waar u nog een laatste overnachting heeft, vertrekt u deze dinsdagochtend direct vanaf het schip naar het vliegveld voor de terugvlucht.

 

Vertrek op maandag

1e-2e dag: Longyearbyen & Barentszburg

Maandagavond brengt een transferbus u naar het hotel en dinsdagochtend heeft u tijd om Longyearbyen te bezoeken. Na de inscheping, zet MS Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg en Prins Karls Forland.

3e dag: Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

Noord Spitsbergen biedt een zeer afwisselend landschap dat uiteen loopt van de enorme Monaco gletsjer tot de noordelijkste warmwaterbron ter wereld. Bij gunstige condities zullen we de 80ste breedtegraad passeren. Moffen is een beschermd reservaat aan de noordkant.

4e dag: Koningsfjord & Ny-Ålesund

De eilandrijke Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust. U vindt hier eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en de imponerende Koningsgletsjer. Ny-Ålesund is één van de meest noordelijke, het hele jaar door bewoonde nederzettingen ter wereld.

5e-6e dag: Isfjord & Longyearbyen

De Isfjord is met 107 kilometer lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen archipel, in deze fjord komen acht andere fjorden uit. Één van de bekendste bergen aan de buitenrand van de fjord is Alkhorn. Na aankomst in Longyearbyen transfer naar het Spitsbergen Hotel. 's Avonds diner en overnachting. Vol met unieke herinneringen vliegt u zaterdag terug naar huis.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialistes informeren u graag over de mogelijkheden.

Rondom Spitsbergen

Prijzen

Vertrek

 • Periode 24/05/2018 tot 06/09/2018 op donderdag, boekingscode CENNXSPI1801, 6 dagen
 • Periode 21/05/2018 tot 10/09/2018 op maandag, boekingscode CENNXSPI1802, 6 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Transfer vliegveld naar hotel in Longyearbyen
 • Hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt en lunch in Longyearbyen voor de reis
 • Excursie 3 uur durende sightseeing inclusief Camp Barentz en eindigend bij de kade voor inscheping
 • Transfer van het schip naar luchthaven in Longyearbyen
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.