Schotse eilanden

Schotse eilanden Geschiedenis & Erfgoed 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.190 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Stad van de zeven bergen

Bezoek de vismarkt en slenter door het historische havengebied van Bergen, met houten huizen die dateren uit de 13e eeuw. U kunt ook een tocht maken naar de nabijgelegen berg Fløyen via de kabelbaan. Geniet van het uitzicht over de stad en de omliggende bergen, en zie van daaruit uw expeditieschip, MS Spitsbergen, aangemeerd.

Dag 2: Shetland-eilanden

Lerwick is de belangrijkste haven van de Shetland-eilanden en veruit de noordelijkste stad van Schotland. Gesticht in de 17e eeuw als vissershaven, is Lerwick tegenwoordig een bruisende, kosmopolitische stad. De oude waterkant is nog steeds actief met jachten en actieve vissersboten. Het gebied heeft een aantal van de aantrekkelijkste landschappen van Shetland en een buitengewone concentratie aan archeologische vindplaatsen, waaronder twee opmerkelijke dorpen uit de ijzertijd.

Dag 3: Vogels spotten

Het eenzame Fair Isle met zijn hoge rode zandstenen kliffen en glooiende velden is een belangrijke stop voor trekvogels en heeft sinds 1948 een permanent vogelobservatorium.

Dag 4: Ter nagedachtenis aan Magnus

Kirkwall is de grootste stad en de hoofdstad van de Orkney-archipel. De eerste vermelding van een nederzetting hier is in een sage uit 1046, en de naam Kirkwall is afgeleid van het Noorse 'Kirkjuvagr´ (Kerkbaai). Tegenwoordig heeft Kirkwall 8500 inwoners en is het één van de meest aantrekkelijke en best bewaarde kleine steden in Schotland. De stad wordt gedomineerd door de beroemde St. Magnus-kathedraal. Een lokale sage vertelt het verhaal hoe Magnus, ontvoerd van de eilanden, weigerde met de Vikingen te vechten of hun geweld goed te keuren. Magnus keerde uiteindelijk terug naar huis, maar werd ter dood gebracht vanwege zijn pacifisme, en de kerk werd in zijn nagedachtenis naar hem vernoemd.

Dag 5: Hoofdstad van Isle of Lewis

Stornoway is de hoofdstad van het eiland Lewis & Harris, de grootste en meest noordelijke van de Buiten-Hebriden. Het heeft een bruisende haven en aan de waterkant vindt u er musea en kunstgalerijen die worden overzien door het mooie Lews Castle. Verder weg zijn molens en huisjes waar de slijtvaste Harris Tweed wordt geweven. Er zijn kleine folkloremusea, de wereldberoemde Callanish Standing Stones en de mysterieuze Carloway Broch - het best bewaarde fort in Schotland dat meer dan 2000 jaar oud is.

Dag 6: Teruggewonnen door de natuur

Elk bezoek aan deze verre en wilde archipel, met zijn adembenemende zeekliffen, is volledig weersafhankelijk. Als UNESCO-Werelderfgoed en het 'juweel in de kroon' van de National Trust voor Schotland is het een onvergetelijke ervaring. De afgelegen zeerotsen en eilanden, de overblijfselen van een vulkanische krater, vormen richels voor duizenden nestelende zeevogels. Dwergvinvissen worden vaak gezien rond het kolkende water van de archipel. Het was ooit de thuisbasis van de meest afgelegen eilandgemeenschap van Groot-Brittannië en werd in 1930 op eigen verzoek geëvacueerd na 5000 jaar ononderbroken bewoning.

Dag 7: Kasteel Kisimul en Kinlock

Castlebay, ooit een welvarende haringhaven, wordt gedomineerd door het romantische middeleeuwse fort van Kisimul Castle, dat door Clan MacNeil is verworven als beloning voor de strijd naast Robert the Bruce in Banockburn. Het ruige interieur van Castlebay wordt omringd door schilderachtige stranden en is de inspiratie voor veel kunstenaars en schrijvers, maar u kunt er ook heerlijk wandelen en kajakken. We brengen de ochtend door met het verkennen van Castlebay, waarna we later op de dag naar het eiland Rum gaan. Het eiland was ooit het sportlandgoed van de katoenmagnaat van Lancashire, Sir George Bullough.

Dag 8: Ontmoeting met een Clan Chief in zijn kasteel

Bekend als de ‘Toegangspoort tot de Eilanden’ bereikte het stadje Oban zijn bloeitijd toen de spoorlijn arriveerde, wat bijdroeg aan het bestaan als een drukke vissershaven. Vanavond bezoeken we Craignure, waar we een privérondleiding krijgen bij het spectaculaire 800 jaar oude Duart-kasteel, één van de weinige die nog in het bezit van de familie zijn. We worden onthaald door Sir Lachlan MacLean, de Clan Chief zelf. Het kasteel is typerend voor wat u bij een Highland Chief zou verwachten; het is eenvoudig ingericht, sober en heeft een sfeer van degelijkheid en historie.

Dag 9: Bloemen en veren

Dit eiland met bossen en mooie stranden, zoals Kiloran Bay, en met Scalasaig als de belangrijkste nederzetting, is het leefgebied van meer dan 200 vogelsoorten, waaronder de zeldzame en ongrijpbare kwartelkoning. Colonsay House herbergt exotische tuinen en de omliggende bossen en heidevelden hebben meer dan 400 soorten flora. U kunt heerlijk wandelen op het eiland en kajakken in de omringende wateren.

Dag 10: Schotse whisky

Ooit de zetel van de MacDonalds, Lords of the Isles, heeft Islay de bijnaam ‘whisky-eiland’, wereldberoemd om zijn turfachtige single malt whisky's en vele distilleerderijen. Als stopplaats voor overwinterende ganzen en trekvogels is het ideaal voor vogelaars. In het charmante stadje Bowmore zijn er een handvol kleine winkeltjes, een interessante ronde kerk zonder hoeken, plus prachtige klifwandelingen en een bekende golfbaan.

Dag 11: Peel, Isle of Man

De mooie havenstad Peel was de 14e-eeuwse hoofdstad van het eiland en de zetel van de koning van Mann. Peel Castle, verbonden door de verhoogde weg en naar verluidt gebouwd door Magnus Barelegs, koning van Noorwegen, dateert uit de 11e eeuw. Musea in de stad tonen vintage fietsen en auto's; een verbinding met de modernere races die op het eiland worden gehouden.

Dag 12: Belfast

Belfast, een stad van industrie en elegantie, is de geboorteplaats van de Titanic en tevens de hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland. Het is een toegangspoort tot een glorieus landschap met mooie dorpjes en een prachtige ruige kust met ongerepte stranden en adembenemende klifwandelingen. Ervaar Giants Causeway, wandel door een spectaculair landschap of ontdek wat deze indrukwekkende stad te bieden heeft.

Dag 13: Glasgow

Onze reis eindigt in Glasgow. Dit betekent ‘Geliefde Groene Plek' in het Gaelic. Glasgow heeft meer dan 90 parken en tuinen. Beroemd om zijn Victoriaanse en Art Nouveau-architectuur, is het de thuisbasis van instellingen zoals het Schotse Ballet, de Opera en het Nationaal Theater. Dit is absoluut een stad die u verder wilt verkennen voordat u naar huis gaat!

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

De Schotse Eilanden

Geschiedenis en erfgoed

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 20/04/2021, tourcode SBGBR2101

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.