Spitsbergen

Sportman’s Route naar Svalbard

Intro
Details
Prijzen
Reisduur
9/10 dagen
Vanaf prijs p.p.
€2.754
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Oslo/Longyearbyen

De expeditie start in Oslo, waar u de musea, parken en architectuur kunt bezoeken. 's Avonds vliegen we naar Longyearbyen, waar u de nacht doorbrengt.

Dag 2: Longyearbyen

Voordat we 's middags aan boord van MS Spitsbergen gaan, maken we een rondleiding door deze unieke Arctische stad. U verwacht het misschien niet, maar eigenlijk is het klimaat op Spitsbergen mild, vooral aan de Westkust met de warme golfstroom. In deze grootste nederzetting op Spitsbergen treft u cafés en exclusieve restaurants met specialiteiten als rendier. Zodra het schip de Isfjord uit vaart, zie u enorme U-vormige valleien die in de loop van tienduizend jaar door enorme gletsjers zijn uitgesneden.

Dag 3: Ny-Ålesund

In het nationaal park Noord-west-Spitsbergen bevindt zich het grootste fjordensysteem van de noordwestelijke regio: de Kongsfjord (Koningsfjord), ingepast in het monumentale berglandschap. We zullen ook Ny-Ålesund op 78° 55' N bezoeken, een nederzetting met moderne Arctische onderzoeksstations, ooit startpunt voor veel Noordpool expedities.

Dag 4-7: Svalbard ontdekken

Op het eerste gezicht is Spitsbergen een homogeen landschap. Maar in werkelijkheid heeft het een enorme geologische, klimatologische en culturele verscheidenheid. Op onze route oriënteren we ons op de ijzige oevers en proberen we de fjorden binnen te varen. Op de Svalbard Archipel leven ongeveer 3.000 ijsberen, waarschijnlijk de grootste concentratie ter wereld. Hopelijk kunnen we deze prachtige zoogdieren vanaf het schip in hun natuurlijke omgeving observeren. We streven er naar om de Monaco Gletsjer te bezoeken en er is een kans om een gletsjer te horen en zien afkalven: een bijzondere ervaring.

Dag 8: Bjørnøya

Vandaag plannen we een bezoek aan het onbewoonde eiland Bjørnøya. De bijzondere natuur op het eiland wordt sinds 2002 beschermd.

Dag 9: Naar de Noordkaap

Vanuit het Noorden naar de Noordkaap reizen, is een ervaring die u slechts met weinig mensen zult delen. Dierenliefhebbers worden aangeraden de camera klaar te hebben: op de vogelklip Gjesværstappan is het rond broedtijd een drukte van belang en ziet u een grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

Dag 10: Tromsø

Als u in Tromsø weer van boord gaat, zult u zich als een poolheld voelen. Tromsø wordt ook wel 'de Poort naar de Noordelijke IJszee' genoemd omdat grote ontdekkingsreizigers zoals Roald Amundsen hun expedities hier vandaan starten. Ook vandaag de dag is Tromsø het startpunt van onderzoeksprojecten naar de Noordpool. Maar het 'Parijs van het Noorden' biedt meer, zoals de karakteristieke IJszeekathedraal.

De noordwaartse expeditie heeft een omgekeerde reisroute zonder overnachting in Longyearbyen.

Sportman's Route naar Svalbard

Prijzen