Noorwegen/Spitsbergen

Hurtigruten Sportsman’s Route 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €4.590 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Vertrek uit Hanzestad Bergen

Verken het historische havengebied van Bergen, met houten huizen die dateren uit de 14e eeuw. Wandel door de steegjes of maak een uitstapje naar de berg Fløyen, voordat je aan boord gaat van het Hurtigruten expeditieschip MS Spitsbergen.

Dag 2: Værlandet

Værlandet is een kleine eilandengroep ten noorden van de Sognefjord, waar een vissersgemeenschap is gevestigd. We hebben hier een mogelijkheid om kennis te maken met het Noorse begrip 'friluftsliv'. Er zijn hier mooie wandelingen te maken. Misschien wil je graag de 481 meter hoge berg Mt. Alden beklimmen voor een prachtig uitzicht?

Dag 3: Geiranger en Art-Nouveau stad Ålesund

Geniet van het landschap van de prachtige Geirangerfjord terwijl we door dit UNESCO-Werelderfgoed varen. We brengen de middag door in de leuke stad Ålesund. Na een rampzalige brand in 1904 werd de stad herbouwd in Art Nouveau-stijl. Bezoek het gezellige centrum of maak een wandeling langs de Aksla-berg (zeker de moeite waard voor het onvergetelijke panoramische uitzicht!).

Dag 4: Åndalsnes

We zullen een volledige dag doorbrengen in Åndalsnes, aan de voet van spectaculaire bergen. De bergweg Trollstigen en de waterval Vermafossen zijn beide populaire attracties in dit gebied.

Dag 5: Frøya-eilanden

Gelegen aan de kust van Trøndelag, wonen er op de Frøya-eilanden ongeveer 4.200 personen die trots zijn op het fantastische buitenleven.

Dag 6: De unieke Lofoten

Værøy is een klein eilandje in het westelijke deel van de Lofoten, met slechts 780 inwoners, waarvan bijna de helft werkzaam is in de visserij. Maak een wandeling over dit bijzondere eiland dat rijk is aan geschiedenis en mooie uitzichten heeft.

Dag 7: Idyllisch Reine

Reine is een echt Noors vissersdorpje en prachtig gelegen. De schoonheid van Reine inspireert al sinds 1880 kunstenaars. Rode en witte traditionele vissershuisjes – Rorbuer genoemd - staan op palen over de rand van het water met op de achtergrond de granietkleurige bergen. Neem de tijd om echt te genieten van de diepe rust op deze plek.

Dag 8: Svolvær, hoofdstad van de Lofoten

In het hart van de Lofoten ligt het pittoreske stadje Svolvær, een vissersdorp waar eeuwenoude zeegaande tradities nog steeds worden beoefend. Het is een geweldige plek om een wandeling te maken door het havengebied en naar de vissersboten te kijken, of misschien een wandeling in de nabijgelegen bergen.

Dag 9: Arctisch paradijs

Sommarøy is een archipel van kleine eilandjes met witte zandstranden en een levendig vissersdorpje. Slenter langs de kleine winkeltjes voor lokale producten en merk de `Kaillkråa' op (De hoek voor heren) waar mannen tijdens het winkelen kunnen verblijven.

Dag 10: Rotstekeningen

De geschiedenis van Alta gaat meer dan 5.200 jaar terug, gebaseerd op de UNESCO-erkende rotstekeningen die dichtbij zijn gevonden. We raden je aan een wandeling te maken naar Komsafjellet - 212 meter boven de zeeniveau - voor een spectaculair uitzicht over de stad en de fjord.

Dag 11: Noordkaap

Vroeg in de ochtend varen we langs de beroemde klif van de Noordkaap. Je kunt hier kiezen uit twee optionele activiteiten: een wandeling langs het steile pad van Hornvika of per bus van Skarsvåg naar de Kaap rijden. Het schip gaat verder naar Gjesvær, waar de deelnemers aan de optionele excursie weer aan boord zullen gaan.

Dag 12: Onderweg naar Spitsbergen

Breng een dag door om je voor te bereiden op het laatste deel van ons avontuur. Het expeditieteam verzorgt lezingen in het Wetenschapscentrum, of je kunt gewoon in de lounge of aan dek ontspannen met een boek en genieten van de tijd op zee.

Dag 13: Geïsoleerde habitat

Het geïsoleerde eiland Bjørnøya herbergt misschien wel de grootste concentratie zeevogels op het noordelijk halfrond. Weersomstandigheden zullen bepalen of we aan land kunnen gaan op dit ruige en prachtige eiland.

Dag 14: Longyearbyen, einde van je expeditie

Ons avontuur eindigt in de Arctische grensstad Longyearbyen en we brengen je naar de luchthaven voor je vlucht naar Oslo.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noorwegen - Hurtigruten Sportsman's Route 2020

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 23/04/2020, tourcode SBNOR2001, 14 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Transfer Longyearbyen van schip naar luchthaven
 • Vlucht Longyearbyen-Oslo inclusief luchthavenbelasting
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.