Noorwegen/Spitsbergen

Sportsman’s Route vanaf Amsterdam

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13/14 dagen
Vanaf prijs p.p.
€3.283
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Welkom aan boord van het MS Fridtjof Nansen

Dichtbij het bruisende centrum van Amsterdam zal het moderne hybride Hurtigruten expeditie schip MS Fridtjof Nansen aanmeren. Het MS Fridtjof Nansen is het jongere zusterschip van het MS Roald Amundsen. Hurtigruten heeft de grootste investering in de geschiedenis van de rederij gedaan door expedities te creëren die schoner, stiller en soepeler uitgevoerd kunnen worden. Het is een belangrijke stap voorwaarts in duurzaam reizen. U kunt nu één van de eerste reizigers zijn aan boord van dit bijzondere schip. Een schip van de toekomst, die ook nog eens vanuit onze eigen hoofdstad zal vertrekken voor een unieke reis naar Noorwegen en Spitsbergen. Welkom aan boord!

Dag 2: Wildlife spotten en lezingen

Geniet van uw eerste dag aan boord! Het expeditieteam start het lezingenprogramma over de geschiedenis, de grote ontdekkingsreizigers, zeebiologie, natuur, oceanografie en klimaatverandering. We varen in noordwaartse richting over de Noordzee. Een vitale waterweg die de bakermat was van de opkomst van de Vikingen. Tegenwoordig behoren deze scheepvaartroutes tot de drukste ter wereld. Geniet van een dag aan dek, adem de frisse zoute lucht in, spot de prachtige zeevogels en zoogdieren. We begroeten vele andere schepen onderweg naar hun bestemming en zien diverse olieplatforms - allemaal maken ze onderdeel uit van de levendige Noordzee.

Dag 3: Noorse tuin

Rosendal is een klein stadje aan de oever van de Hardangerfjord, de op één na grootste fjord van Noorwegen. Het stadje staat bekend om de Baronie Rosendal, een historisch landgoed en landhuis voltooid in 1665. Ongeveer 200 jaar later, in 1850, werd een uitgebreide en zeer romantische tuin aangelegd rond het hoofdgebouw. Deze tuin wordt vaak de meest magnifieke Victoriaanse tuin in Noorwegen genoemd. In deze prachtige tuin kunnen ongeveer 2000 rozen in bloei staan, van juni tot november, perfect getimed voor ons bezoek! Wilt u de benen lekker strekken, maak dan een wandeling van 890 meter naar Malmangernuten. Uw beloning is een prachtig uitzicht over Rosendal en de Hardangerfjord.

Dag 4: Geirangerfjord (UNESCO)

De Geirangerfjord wordt vaak het "juweel in de kroon" van de Noorse fjorden genoemd, omringd door een sprookjeslandschap van majestueuze bergtoppen, woeste en prachtige watervallen, weelderige groene vegetatie en de diepe blauwe fjord zelf. Het gebied staat sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is door Lonely Planet uitgeroepen tot de beste reisbestemming in Scandinavië! Alleen in de zomermaanden kunnen de schepen de fjord in varen en doordat de Hurtigruten schepen zeer wendbaar zijn, zult u de fjord echt van heel dichtbij kunnen ervaren. Pas alleen op voor de krachtige watervallen als ze van de berg naar zee tuimelen! De Syv Søstrene (de zeven zusters) bestaat uit zeven watervallen die over de berghelling donderen naast de verlaten boerderij van Knivsflå. Frieren (de vrijer) waterval ligt eenzaam aan de andere kant van de fjord, omdat deze niet in staat zou zijn om contact te maken met één van de zussen! De Geirangerfjord is ongeveer 300 meter diep, bijna net zo diep als het omringende landschap hoog is.

Dag 5: De poolcirkel

Vandaag verwelkomen wij u in het noordpoolgebied met een speciale ceremonie aan de noordpoolcirkel op het dek: kom en laat u dopen in de familie van poolreizigers! We nemen de route zo dicht mogelijk langs de Noorse kust. Het MS Fridtjof Nansen baant zich een weg tussen de eilanden en de groene kust van Noorwegen. Als we verder naar het noorden varen en de lucht afkoelt, zullen we vergezeld worden door een escorte van noordse stormvogels die aan stuurboordzijde vliegen. Een dag op zee betekent voldoende gelegenheid om te ontspannen en naar de golven te kijken, of om te genieten van een paar lezingen van het deskundige expeditieteam dat u telkens door middel van boeiende lezingen voorbereidt op de bijzondere plekken die u zult bezoeken.

Dag 6: Schilderachtig Reine

Rode en witte traditionele vissershuisjes - bekend als Rorbuer - staan hoog op palen aan de rand van het water, met een achtergrond van granieten bergtoppen die uitkomen in het schilderachtige Reine. Maak een wandeling en geniet van de sereniteit van de omgeving. Later op de dag varen we door de Straat van Raftsundet. Let goed op als we verder naar het noorden varen, dan ziet u misschien wel een paar zeearenden die vaak in dit gebied te vinden zijn. Dan gaat de reis verder richting de prachtige Trollfjord. Omringd door bergen die zich uitstrekken tot 1.200 meter boven de zeespiegel, snijdt deze smalle diepe fjord dramatisch in het hart van het eiland. We navigeren voorzichtig tot ver in de Trollfjord, waar bergwanden direct uit de zee oprijzen. Dit ongerepte kanaal is soms zo smal dat het voelt alsof je de zijkant van het fjord kunt aanraken!

Dag 7: Sommarøy

Sommarøy is een archipel van kleine eilanden met witte zandstranden en een levendige vissersgemeenschap. De nederzetting heeft ook een paar kleine winkeltjes waar u handwerk en boodschappen kunt kopen. In de plaatselijke winkel vind je "Kaillkråa" (de herenhoek) waar mannen meestal worden "geparkeerd" terwijl de vrouwen boodschappen doen. Wij bieden een verscheidenheid aan excursies, zoals wandelingen en kajakken, of u kunt van deze gelegenheid gebruik maken om de arctische stad Tromsø te bezoeken. Deze levendige kleine stad staat bekend als de poort naar de Noordpool. De kleurrijke binnenstad is rijk aan poolgeschiedenis en is prachtig gelegen, omringd door de dramatische Lyngen-Alpen, blauwe fjorden en honderden eilanden.

Dag 8: Het noordelijkste puntje van Europa

Een paar uur voordat we aankomen in Skarsvåg varen we langs de spectaculaire Noordkaap klif en bieden we een prachtig uitzicht op deze beroemde bezienswaardigheid. Maak u geen zorgen om het te missen: ons expeditieteam zal u attenderen! Skarsvåg is een klein dorp gelegen aan de noordkust van het eiland Magerøya. Het claimt de titel om 's werelds meest noordelijke vissersdorp te zijn. Doe mee aan de optionele excursie naar de Noordkaap en krijg een gevoel hoe het is om aan het einde van de aarde te staan. Er is een museum en restaurant op het plateau, waar u meer kunt leren over de vroegere expedities naar de Noordkaap. U kunt ook een panoramische film bekijken die vier seizoenen doorkruist in een landschap vol contrasten. De Noordkaap is een spectaculaire plek om de middernachtzon te ervaren.

Dag 9: In het midden van de Noordelijke IJszee

Bjørnøya, met een bevolking van slechts 9 personen, is het meest zuidelijke eiland van de Svalbard-archipel. Het is een geïsoleerde plek in het midden van de Noordelijke IJszee, bekend vanwege de grootste concentratie van zeevogels op het noordelijk halfrond. Dit is waar het koude water uit de Noordelijke IJszee de warme stroming in de Golfstroom ontmoet en wanneer deze watermassa's botsen, wordt voedselrijk water naar de oppervlakte geduwd, waardoor het een "all you can eat" buffet is voor 126 verschillende vogelsoorten. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we hier in één van onze poolcirkelboten een landing maken.

Dag 10-11: Spitsbergen verkennen

We varen vanuit Bjørnøya naar het noorden en profiteren van de aanwezige omstandigheden, met de focus op de ijsgrens. Vroeg in het seizoen zullen we proberen de fjorden te betreden waar we  ingesloten ijs kunnen verwachten. Later in het seizoen moeten we onze zoektocht naar ijs verder naar het noorden ondernemen. In de Svalbard-archipel leven ongeveer 3000 ijsberen, die afhankelijk zijn van het ijs om op zeehonden te jagen. IJsberen zijn solitaire dieren zonder vaste kolonie of woongebied. We zullen dit zeezoogdier waarschijnlijk observeren op het drijfijs, dicht bij de oceaan of zelfs in het water. We observeren vaak ijsberen, hoewel niet elke dag en zelden op zeer korte afstand. Zoals de meeste dingen in een echte wildernis, zijn er geen absolute garanties. Maar hoe meer ogen door de verrekijker scouten, hoe groter onze kans om de koning van de Noordpool te observeren.

De kapitein en expeditieleider maakt optimaal gebruik van de aanwezige omstandigheden. We varen mogelijk Hornsund binnen en verkennen de met ijs gevulde fjord per poolcirkelboot, of maken een landing aan wal om vervolgens een mooie wandeling te maken naar een uitkijkpunt met uitzicht op de gletsjer. Het expeditieteam zal verhalen vertellen over de geschiedenis van het gebied, waaronder dat van Wanny Woldstad, de eerste vrouwelijke pelsjager die hier in de jaren dertig leefde.

We gaan verder naar de noordwestelijke hoek van Spitsbergen en gaan mogelijk naar Magdalenefjorden, waar we opgravingen zullen zien die culturele schatten herbergen daterend uit de periode waarop men voor het eerst Spitsbergen ging bewonen. We kunnen ook de enorme Monaco-gletsjer in de Liefdefjord zien voordat we een landing maken in de buurt van de oude hut in de Texas Bar. Later kunnen we proberen de 80e breedtegraad over te steken dicht bij Moffen Island, waar soms walrussen worden gezien.

Dag 12: De kracht van gletsjers

De Isfjord is het meest uitgebreide fjord-systeem op Svalbard. We zullen de ochtend doorbrengen in het hart van de fjord, terwijl we naar Longyearbyen varen. Het landschap verandert constant en u zult ogen en oren te kort komen. Verwonder u over de immense U-vormige valleien, uitgehouwen uit de bergen door de gigantische gletsjers die zo'n tienduizend jaar geleden het gebied bedekten. Aankomst in Longyearbyen 's avonds laat. Geniet van de laatste uren aan boord voordat u naar het vliegveld wordt gebracht voor uw nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 13: Terugkeer naar Europa

In de vroege ochtend aankomst in Amsterdam. Uw expeditiereis is hierbij ten einde gekomen. U zult vele mooie herinneringen met u meenemen naar huis!

Maak de reis zuidwaarts

Bovenstaande reis beschrijft de 13-daagse expeditiereis van Amsterdam naar Noorwegen en Spitsbergen. Dit betreft de noordwaartse reis waarbij u inscheept in Amsterdam. Dezelfde reis is ook in omgekeerde volgorde te maken als zuidwaartse reis met een reisduur van 14 dagen. U vliegt dan van Amsterdam naar Longyearbyen op Spitsbergen en verblijft een extra nacht aan boord van het schip op dag 1.

 

Optionele excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke excursies toe te voegen aan uw reis. De mogelijkheden zijn vanaf februari 2018 bekend. Onze reisspecialistes informeren u dan graag over de mogelijkheden.

Profiteer van een mooie korting!

Reizigers aan boord van het nieuwe expeditie schip MS Fridtjof Nansen profiteren nu tijdelijk van een mooie korting. Boekt u vóór 01/03/2018 deze unieke expeditie zeereis, dan ontvangt u een korting van € 50 per persoon op uw reissom.

Sportsman's Route vanaf Amsterdam

Prijzen

 • Vanaf € 3.283 per persoon (o.b.v. Hutcategorie RS Select Buitenhut)
 • Vanaf € 3.787 per persoon (o.b.v. Hutcategorie TT Select Buitenhut)
 • Vanaf € 4.450 per persoon (o.b.v. Hutcategorie MF Select Suite)
 • Heeft u al een bepaalde hutcategorie en vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor uw gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 22/07/2019, noordwaarts, boekingscode CENFNNOR1907, 13 dagen
 • 02/08/2019, zuidwaarts, boekingscode CENFNNOR1908, 14 dagen
 • 15/08/2019, noordwaarts, boekingscode CENFNNOR1909, 13 dagen
 • 26/08/2019, zuidwaarts, boekingscode CENFNNOR1910, 14 dagen
 • 08/09/2019, noordwaarts, boekingscode CENFNNOR1911, 13 dagen
 • 19/09/2019, zuidwaarts, boekingscode CENFNNOR1912, 14 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord
 • Transfer van het schip naar de luchthaven in Longyearbyen
 • Economy vlucht Longyearbyen-Amsterdam Schiphol Airport.

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Bagage tijdens vlucht
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.