Noorwegen

3-stedenreis

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
8 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.029 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij 3-stedenreis bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam–Bergen

Vliegreis per KLM van Amsterdam naar Bergen. Transfer naar het centrum van de stad en 1x overnachting in het centraal in de historische wijk Bryggen gelegen hotel. De kleurrijke 'hoofdstad van de fjorden' wordt omringd door zeven bergen. Wandel over de grote vismarkt op het plein en door de smalle steegjes op Bryggen, met de oude koopmanshuizen langs het water. Ook 'Gamle Bryggen' is een mooi oud gedeelte van de stad met pittoreske witte huizen en rode daken. Neem de Fløibanen naar de berg Fløien met prachtig uitzicht op de stad. Met een uitgebreide stadstour kun je ook 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg bezichtigen en de Fantoft Stavkerk.

Dag 3: Bergen–Oslo

Op eigen gelegenheid naar het station. Vandaag staat de treinreis Bergensbanen van Bergen naar Oslo op het programma. Een mooie afwisselende treinreis door het fjordenlandschap met vele tunnels, over de Hardangervidda en door het Hallingdal naar Oslo. Het vertrek is om 08.00  uur of 12.00 uur, de reis duurt ca. 7 uur. Na aankomst in Oslo op eigen gelegenheid naar het hotel. De Noorse hoofdstad met zijn vele parken ademt een ontspannen sfeer en biedt voor elk wat wils. Wandel door de grote winkelstraat 'Karl Johan' langs het paleis en de kleurrijke haven of bezoek het raadhuis met prachtige schilderingen. Neem de boot naar het schiereiland Bygdøy en bezichtig het Fram, Kon Tiki en Vikingschepenmuseum. Ook het Vigeland beeldenpark is een 'must'!

Dag 5: Oslo–Trondheim

Op eigen gelegenheid naar het station. Vandaag staat de treinreis per Dovrebanen, de treinreis langs het Mjøsa meer, via Lillehammer en de Dovrefjellpas naar Trondheim. Na aankomst op eigen gelegenheid naar het hotel. Een extra dag in de gezellige studentenstad Trondheim met als grootste bezienswaardigheid de middeleeuwse Nidarosdom, de kerk waarin alle Noorse koningen gekroond zijn. Bezichtig ook de oude stadsbrug en de koopmanshuizen langs het water, het muziekmuseum of het historische Munkholmen eiland voor de kust.

Dag 7: Trondheim–inscheping Hurtigruten

Op eigen gelegenheid naar de haven waar om 10.00 uur het Hurtigrutenschip vertrekt voor een ontspannende bootreis met stops in 'stokvisstad' Kristiansund en in Molde, de stad van de rozen, omringd door de mooie Romsdal-Alpen. Overnachting aan boord in een binnenhut met douche /toilet op basis van logies/ontbijt.

Dag 8: Bergen–Amsterdam

's Morgens varen we langs de schilderachtige Nordfjord en een paar mijlen zuidelijker door de monding van de Sognefjord. Op het laatste stuk naar Bergen vaart het schip langs de kust door een prachtig scherenlandschap. Aankomst Hurtigruten in Bergen om 14.30 uur. Transfer naar het vliegveld en terugvlucht Bergen–Amsterdam.

Alle overnachtingen

Dag 1-2: Thon hotel Rosenkrantz
Dag 3-4: Thon hotel Terminus
Dag 5-6: Scandic Nidelven
Dag 7: Aan boord Hurtigruten

 

 

 

Excursies

Bij deze reis kunnen wij de volgende excursies van harte aanbevelen. Deze excursies kunnen vooraf geboekt worden in combinatie met uw geboekte reis bij Norske Noorwegen Reizen.

 

3-stedentrip Noorwegen: Bergen, Oslo en Trondheim

Prijzen

 • Vanaf € 1.029 per persoon (exclusief Hurtigruten)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrek: dagelijks

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Bergen v.v. in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax;
 • Treinreizen Bergen-Oslo en Oslo-Trondheim met zitplaats reservering in de 2e klasse;
 • 6 Hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • Hurtigruten traject Trondheim-Bergen obv 2 pers. binnenhut d/t met ontbijt, prijs is vanaf € 202 per persoon.
 • Ruimbagage KLM
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen.

Toeslagen

 • Upgrade kamer: vanaf € 76 per persoon
 • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 2x lunch en 1x diner €161 per persoon.
 • Toeslag Comfort Class trein: € 15 per persoon per traject.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september.
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties.
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag.