Noorwegen

Lofoten en Noorse steden

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.079 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Lofoten en Noorse steden bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Bergen

Vliegreis Amsterdam - Bergen en per flybuss naar het centrum van Bergen. Overnachting in het centraal in de historische wijk Bryggen gelegen hotel. In cultuurstad Bergen is veel te beleven. De bekendste bezienswaardigheden zijn Bryggen met zijn historische Hanzehuizen, de vismarkt, de sfeervolle winkelstraten, het aquarium, stadspark Torgallmenningen en het Edvard Grieg museum.

Dag 3: Bergen - Oslo

Vandaag stap je op de Bergensbaan tussen Bergen en Oslo. Dit is één van de mooiste treinreizen van Europa! De reis gaat al klimmend langs de diepe fjorden en hoge bergtoppen naar 'het dak van Noorwegen', de Hardanger hoogvlakte. Vervolgens daal je af door uitgestrekte bossen naar de hoofdstad Oslo voor 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel. De Noorse hoofdstad ademt een ontspannen sfeer en biedt voor elk wat wils. Zoals het indrukwekkende Vigeland park met meer dan 200 beelden, het schiereiland Bygdøy met drie interessante musea en de bekende winkelstraat Karl Johan.

Dag 5: Oslo - Trondheim

We laten Oslo achter ons en stappen op de Dovrebaan, het treintraject tussen Oslo en Trondheim. Een schitterende tocht door het Gudbrandsdal en over de Dovrefjell Nationaal Park met een stijging van 600 meter tussen Otta en Hjerkinn. Twee overnachtingen in Trondheim. Een vrije dag in de 'kroningsstad' Trondheim. In de imposante Nidarosdom worden volgens traditie de Noorse koningen gekroond. Bijzonder is ook de oude stadsbrug, de koopmanshuizen langs de rivier en het muziekmuseum.

Dag 7: Trondheim - Bodø

Een vroeg vertrek uit Trondheim. De reis gaat verder noordwaarts. Ditmaal over de Nordlandsbaan naar Bodø voor een overnachting. Een 10 uur durende treinreis door de prachtige, ruige natuur van Noord-Noorwegen. Een unieke ervaring, waarbij je maar liefst 730 km per spoor reist langs schitterende fjorden en indrukwekkende rotsformaties.

Dag 8: Hurtigruten Bodø-Svolvær

De ochtend biedt wat tijd om de benen te strekken en een wandeling te maken door het levendige Bodø, gelegen op een schiereiland. Om 15.00 uur vertrek per Hurtigruten voor het traject Bodø - Svolvær. Een unieke belevenis om nu vanaf het dek de Noorse fjordenkust te bewonderen. Om 21.00 uur aankomst. De komende 3 nachten verblijf je in het centrum van Svolvær. Ervaar de charmes van de Lofoten eilanden in alle kleine, pittoreske vissersdorpjes met hun bohemien sfeer. De Lofoten is een buitengewone ervaring, verscholen tussen de majestueuze granieten kliffen en witte zandstranden. Maak een wandeling tussen de stokvisrekken en 'rorbuer', de traditionele woningen van de vissersbevolking.

Dag 11: Hurtigruten Svolvær-Bergen

Een ontspannen afsluiting van je reis door Noorwegen. Om 20.30 uur vertrek per Hurtigruten schip. De reis gaat zuidwaarts richting Bergen. Je passeert onder meer de Poolcirkel, de kust van Helgeland met honderden eilandjes en de steden Kristiansund en Florø. Zie het Hurtigruten programma van dag tot dag voor een uitgebreide beschrijving van de route.

Dag 14: Bergen - Amsterdam

Aankomst in Bergen om 14.30 uur. Transfer van de Hurtigruten kade naar de luchthaven. Vliegreis Bergen-Amsterdam.

Alle overnachtingen

Dag 1-2: Thon Hotel Rosenkrantz
Dag 3-4: Thon Hotel Opera
Dag 5-6: Scandic Nidelven
Dag 7: Thon Hotel Nordlys
Dag 8-10: Thon Hotel Lofoten
Dag 11-13: Aan boord Hurtigruten

Excursies

Er zijn op dit moment geen excursies beschikbaar voor deze reis.

 

Treinreis Lofoten en Noorse steden

Prijzen

 • Prijs vanaf € 2.079  per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • Vliegreizen Amsterdam-Bergen en Bergen-Amsterdam in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax
 • Transfers van/naar het vliegveld
 • 10 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt
 • Treinreizen Bergen-Oslo, Oslo-Trondheim en Trondheim-Bodø met zitplaatsreservering 2e klasse
 • Hurtigruten trajecten Bodø-Svolvær (dagtraject) en Svolvær-Bergen obv 2-persoons binnenhut d/t met ontbijt.

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage KLM
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Upgrade kamer: vanaf € 187 per persoon
 • Toeslag maaltijden Hurtigruten: dagtraject Bodø-Svolvær: 1x lunch en 1x diner €112 per persoon
  Traject Svolvær-Bergen: 3x lunch en 3x diner € 336 per persoon
 • Toeslag Comfort Class trein: € 15 per persoon per traject.

Belangrijk

 • Met ingang van 2019 heeft Hurtigruten de beschikbaarheid van deeltrajecten langs de Noorse kust tot een minimum beperkt. Hierdoor kan helaas niet langer elk deeltraject op iedere gewenste datum worden gereserveerd. Uiteraard zullen wij, in overleg met jou de bestaande mogelijkheden bespreken om zodoende alsnog tot een mooi reisaanbod te komen.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.