Caraïben

Baaien en koraalriffen van de Caraïben 2019

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
9/12 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.874 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De Big Apple slaapt nooit

Onze expeditie begint in New York City. Ga op verkenning in Manhattan, Midtown en nog veel meer voordat het tijd is om in te schepen op de MS Fram. Geniet terwijl we afvaren op het dek van een fantastisch uitzicht op het imposante Vrijheidsbeeld.

Dag 2-4: Lezingen en legenden

De dagen op zee mag je zelf helemaal naar wens indelen. Je kunt ook allerlei lezingen van ons Expeditieteam bijwonen over de lokale geschiedenis en het zeeleven.

Dag 5: De magische stad

Verken het levendige Miami, dat bekendstaat om zijn legendarische stranden, Little Havana, art-decogebouwen, Ocean Drive en glamoursfeer. Gasten die voor reisschema 2 hebben gekozen, zullen op dag 5 aan boord van de MS Fram gaan.

Dag 6: Kennis vergaren en ontspanning

Koraalriffen zijn hele diverse ecosystemen onder water, waar tienduizenden zeedieren onderdeel van uitmaken. Laat je meevoeren door de kennis van ons Expeditieteam over het leven in de oceaan en andere fascinerende onderwerpen terwijl we verder richting het zuiden varen.

Dag 7: Fascinerende natuur, stranden en turquoiseblauw water

Vandaag staat een bezoek aan het levendige San Miguel de Cozumel op het programma. Geniet hier van de vele restaurants, cafés en nabijgelegen stranden, zoals het Palancar of Paradise Beach. En laten we vooral de natuurlijke schoonheid van het eiland niet vergeten, vol met mangrovebomen en cenotes. Als je wilt, kun je hier zelfs tussen de pijlstaartroggen zwemmen.

Dag 8: Caribische Zee

De Caribische Zee is zo veel meer dan tropische eilanden en koraalriffen, het kent namelijk ook een fascinerende geschiedenis: Columbus, piraten en zeeslagen tussen rivaliserende Europese landen. Zo hebben Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Nederland en Denemarken hier in de loop van de tijd voet aan wal gekregen. Eerst in de vorm van koloniën, die daarna overgingen in onafhankelijke landen of overzeese gebieden. En deze diversiteit aan internationale culturen zie je overal terug.

Dag 9: Een stukje onaangetast paradijs

Providencia is een ongerept tropisch eiland met een authentiek karakter voor de kust van Colombia. Omdat het eiland voor de meeste toeristen vrijwel onbereikbaar is, zijn de tradities en gebruiken intact gebleven en wordt hier nog steeds het Engels-Creools gesproken. Geniet hier van het adembenemende landschap, de mooie zandstranden, de vriendelijke inwoners en het kristalheldere water. Een eiland met voor elk wat wils. Zo kunnen vogelliefhebbers het binnenland verkennen, wandelaars naar het hoogste punt hiken, kajakkers langs de kustlijn peddelen en duikers en snorkelaars een prachtig onderwaterparadijs ontdekken.

Dag 10: Zeepaardeiland

Als je op zoek bent naar een combinatie van witte zandstranden, historische architectuur, levendige cultuur en ook nog eens wilt snorkelen tussen de tropische vissen, dan is San Andrés gewoonweg dé bestemming. Dit kleine eiland, in de vorm van een zeepaardje, behoort officieel toe aan Colombia, maar heeft ook sterke banden met Groot-Brittannië. Geniet hier van het uitgestrekte, ongerepte landschap rijk aan koraalriffen, geisers, boomgaarden en mangroven-eilandjes.

Dag 11: Kreeften en de jungle

Deze prachtige Nicaraguaanse eilanden hebben meer gemeen met het Caribisch gebied dan met het vasteland van Nicaragua. De Creolen op Great Corn Island wonen in kleurrijke houten huizen, waar ze leven van de kreeftenvisserij. Zo vanuit de zee op de barbecue aan het strand. Zo vers, je proeft de zee gewoon! Verken de jungle van Little Corn Island te voet, of maak hier een duik in de zee voor een fantastische snorkelervaring.

Dag 12: De 'pura vida'-levensstijl

Je expeditie eindigt in Puerto Limón, Costa Rica. Deze stad is een fascinerende bestemming voor de echte avonturiers, met fascinerende architectuur en kleurrijke openluchtmarkten. Overdag is de sfeer hier gemoedelijk en relaxed, maar 's avonds komt echt alles tot leven. De vele barretjes en restaurants geven dan ook een prachtige kijk op de authentieke Caribische levensstijl. Je kunt je verblijf op Costa Rica eventueel verlengen, of gewoon terugvliegen naar huis.

N.B.

Bovengenoemd reisverloop is reisschema 1 (12 dagen). Reisschema 2 (9 dagen) is korter en volgt de route van Miami naar Puerto Limón. Het reisverloop van de kortere reis begint vanaf dag 4 met een overnachting in Miami. De volgende ochtend staat er eerst een stadstour op het programma en begint je avontuur op het MS Fram in de middag.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Caribische zee - Ontdek mangroven-eilandjes, baaien en koraalriffen

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 05/10/2019, boekingscode CENFRCAR1916, 12 dagen, reisschema 1
 • 08/10/2019, boekingscode CENFRCAR1916A, 9 dagen, reisschema 2

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Reisschema 2: Hotelovernachting incl. ontbijt in Miami + transfer inclusief rondleiding in Miami
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.