Groenland/Canada

In de voetsporen van Roald Amundsen 2019

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
24 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €11.999 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Startpunt: je vlucht naar het noorden

Je vliegt vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq, waar het MS Roald Amundsen al op je wacht.

Dag 2: Onze eerste landing

We gaan aan wal in Itilleq, een holte omringd door majestueuze bergen en gletsjers. Het wordt ook wel het poolcirkeldorp genoemd, omdat de poolcirkel op slechts 200 meter ten zuiden hiervan loopt.

Dag 3: Zie hoe ijsbergen ontstaan

Ilulissat ligt te midden van het prachtige landschap van de Ilulissat ijsfjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Net buiten de stad lopen enorme ijsbergen vast aan de grond na hun 20 km lange reis vanaf de Jakobshavn-gletsjer, waar ze vandaan komen. Je kunt hier deelnemen aan allerlei leuke excursies, van wandel- of boottochten tot rondvluchten.

Dag 4: Een moderne nederzetting met oude tradities

Kijk of je op het bovendek de verschillende walvissoorten kunt spotten. Je vindt hier namelijk bultruggen, vinvissen en dwergvinvissen. Bruinvissen en zadelrobben worden hier ook vaak waargenomen. Sisimiut is een moderne nederzetting waar oude tradities in stand worden gehouden. Ga op verkenning in deze kleurrijke stad, bezoek het kleine museum en snuister wat rond naar lokale ambachten.

Dag 5-6: Oversteek van de Straat Davis

We steken de Straat Davis over, vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis, die tussen 1585 en 1587 drie expedities leidde en de Hudson Straat ontdekte.

Dag 7: Een pareltje in het hoge noorden

Pond Inlet, ook wel 'Mittimatalik' genoemd, is een traditionele Inuit-gemeenschap. Om deze nederzetting te bereiken, varen we door een kanaal dat geflankeerd wordt door de hoge bergtoppen en gletsjers van de eilanden Baffin en Bylot. Kijk of je ijsberen en grote groepen narwallen kunt spotten. 's Avonds kun je genieten van het spectaculaire landschap rondom de Eclipse Sound.

Dag 8: Verlaten nederzettingen en wildlife spotten

Op Devoneiland, het grootste onbewoonde eiland op aarde, ligt Dundas Harbour: een verlaten nederzetting met diverse archeologische overblijfselen van de Thulecultuur. Croker's Bay heeft een rijke flora en fauna en is ideaal voor bootexcursies. Zo vind je hier zeehonden, walrussen, witte dolfijnen en narwallen in de zee, en ijsberen, poolhazen en muskusossen op het land.

Dag 9: Interessante locaties voor geschiedenisliefhebbers

Vandaag brengen we een bezoek aan Beechey-eiland. Drie graven aan de kust en het Northumberland House zijn het enige bewijs van de gedoemde Franklin-expeditie (1845-46) waarbij de schepen en de 129 bemanningsleden op mysterieuze wijze verdwenen. De volgende stop is Prins Leopoldeiland, het leefgebied van zo’n 200.000 zeevogels.

Dag 10-11: Sterke stromingen en ijsbergen

Bij het schiereiland Boothia is de zeestraat maar twee kilometer breed en wordt hij gekenmerkt door zeer sterke stromingen, tot wel 15 km/u. We brengen een bezoek aan het Fort Ross, een oude handelspost van het bedrijf Hudson Bay Company. Vervolgens zullen we proberen de Straat Bellot over te steken, waar de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan samenkomen. Bij aankomst in Conningham Bay zullen we met onze tenderboten de baai gaan verkennen. Kijk of je witte dolfijnen en ijsberen kunt spotten!

Dag 12: Door de James Ross Straat

Vandaag varen we door de James Ross Straat, dezelfde route die Roald Amundsen destijds volgde tijdens de Gjøa-expeditie. Afhankelijk van de omstandigheden zullen we een aantal landingen maken om te wandelen of er met de kleinere boten op uit te trekken.

Dag 13: Het hart van de Noordwestelijke Doorvaart

Gjøa Haven is een populaire bestemming voor liefhebbers van de poolgeschiedenis. Amundsen, Ross en Franklin hebben dit gebied allemaal aangedaan. Roald Amundsen verbleef hier zelfs twee jaar. Hij verzamelde gegevens en leerde veel van de Netsilik Inuit, de afstammelingen van de Thule-bevolking. In de warmere maanden kun je hier kuddes muskusossen, kariboes en poolvogels spotten, waaronder zeeduikers, jagers, plevieren, sneeuwgorzen en sneeuwuilen.

Dag 14: 'Een goede visplek'

Cambridge Bay staat bekend om de grote zalmforel en een overvloed aan vis, zeehonden, muskusossen en kariboes. Er zijn hier veel archeologische vindplaatsen ontdekt, een bewijs dat inheemse volkeren hier al 4.000 jaar wonen. De blootgestelde romp van de Maud, het oude schip van Roald Amundsen dat in de haven is gezonken, is al 80 jaar een landmark van Cambridge Bay.

Dag 15: Een dag op zee

We varen vandaag door de Amundsen Golf. Alleen de oceaan scheidt ons nu nog van de Noordpool! Geniet van de fascinerende lezingen en presentaties van het Expeditieteam, doe wat aan sport in het fitnesscentrum, relax in het bubbelbad of gewoon in de lounge.

Dag 16: Kunst, gravures en 's werelds meest noordelijke golfbaan!

Ulukhaktok is een afgelegen nederzetting aan de westkust van Victoria-eiland. Dit gebied is rijk aan leisteen en koper, dat gebruikt wordt om de zogenaamde 'ulus' te maken – traditionele halvemaanvormige messen. En het staat ook bekend om de traditionele Inuit kunst en gravures. In Ulukhaktok bevindt zich ook 's werelds meest noordelijke golfbaan.

Dag 17: Rookwolken!

De Smoking Hills branden al eeuwenlang en zijn een opmerkelijk gezicht, met rook die opwaait uit de kliffen aan de oostkust van Cape Bathurst. Lokale bruinkool – een combinatie van leisteen en pyriet – ontbrandt spontaan bij blootstelling aan lucht, vanwege de erosie van de heuvels.

Dag 18-19: Een dag op zee

We varen vandaag door de wateren van de Beaufortzee. Maak van de gelegenheid gebruik om je medeverkenners te leren kennen, geniet van het uitzicht op het bovendek of van de faciliteiten aan boord. Tijd om alle indrukken te laten bezinken!

Dag 20: Het meest noordelijke punt van de VS

We varen vandaag naar Point Barrow in Alaska, het meest noordelijke punt van de VS. Kijk of je de Groenlandse walvis en grijze walvis kunt spotten in de Chukchizee. Vergeet vooral niet om wat souvenirs mee te nemen tijdens je bezoek aan het Inupiat Heritage Center, zoals houtsnijwerk, maskers en bontwanten.

Dag 21-22: Door de Beringstraat

Geniet optimaal van de laatste dagen op zee. Vitus Bering voer in 1728 voor het eerst door deze zeestraat. En dat was in die tijd zonder alle comfort van het MS Roald Amundsen.

Dag 23: Goudkoorts en de 'serum run'

Onze epische reis eindigt in Nome, waar Roald Amundsen de eerste oversteek van de Noordwestelijke Doorvaart in 1906 afsloot. In 1898 ontstaat hier, nadat drie Zweden goud ontdekten in de Anvil Creek, een ware goudkoorts. Na ontscheping volgt de transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Vancouver, waar je tevens zult overnachten.

Dag 24: Sluit je avontuur af met een stukje beschaving

Vancouver is een van de meest duurzame en multiculturele steden in Noord-Amerika, en is al vaak uitgeroepen tot beste plek ter wereld om te wonen. Geniet hier van de levendige sfeer en veelal buitencultuur, met restaurants, winkels, kunst en muziek. Met het ontbijt eindigt ook gelijk deze reis. Tijd om huiswaarts te vliegen.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Door de Noordwestelijke Doorvaart – in de voetsporen van Roald Amundsen

Prijzen

 

 

 

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 20/08/2019, boekingscode CENAMNWP1911, 24 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq inclusief belasting
 • Transfer luchthaven Kangerlussuaq-schip voor inscheping
 • Transfer schip-luchthaven Nome
 • Economy vlucht Nome-Vancouver inclusief belasting
 • Transfer luchthaven-hotel in Vancouver
 • 1 hotelovernachting in Vancouver inclusief ontbijt
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.