Noorwegen

Winter Expeditie 2021/2022

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.599 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De Toegangspoort tot de Fjorden

Uw winter expeditie cruise Noorwegen begint in Bergen - een prachtige stad omringd door zeven bergen. De ideale manier om deze culturele toegangspoort tot de fjorden te verkennen, is te voet. Bergen werd gesticht in 1070 en heeft veel van zijn karakter, charme en historie behouden. Maak een wandeling in het historische UNESCO- beschermde Bryggen met kleurrijke kades die dateren uit de 14e eeuw. Neem de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen en geniet van het prachtig uitzicht over de stad, fjorden, eilanden en verre Noordzee. Breng bij terugkomst in de stad een bezoekje aan een van de vele cafés en restaurants, of bezoek de beroemde vismarkt. Wanneer u weer aan boord bent, geniet dan van een smakelijk dinerbuffet met verse producten van de kust. We varen naar het noorden langs de Hjeltefjord, dezelfde route als de Vikingen ooit voeren. Gedurende de rest van de avond kunt u kennis maken met het expeditieteam en medepassagiers, ontspannen in de lounge of genieten in het bubbelbad op het dek.

Dag 2: Art-Nouveau stad

Vandaag meren we aan in Ålesund, bekend om zijn Art Nouveau-architectuur. Een verwoestende brand in 1904 heeft het grootste deel van de stad verwoest en de stad is herbouwd in de modieuze stijl van die tijd, Art Nouveau. Zin in een verfrissende wandeling? Beklim de 412 treden naar de top van de berg Aksla. Onderweg zie u twee beelden, een van Kaiser Wilhelm en de andere van de Viking Gange-Rolv, ook wel Rollo genoemd, naar verluidt de voorvader van Willem de Veroveraar. Geniet op de top van een prachtig uitzicht op het charmante stadscentrum van Ålesund en de omliggende eilanden die zich uitstrekken in de Noorse Zee. U kunt ook  het Noorse Aquarium bezoeken. Het aquarium is in de rotsachtige kustlijn gebouwd en is een van de architectonische wonderen van Ålesund. Bekijk inheemse vissoorten, octopussen, zeehonden en pinguïns. U kunt ook deelnemen aan andere interessante optionele excursies.

Dag 3: De beroemde Torghatten

Brønnøysund is een mooi klein stadje van 5.000 inwoners dat het middelpunt van de lange kustlijn van Noorwegen markeert en staat bekend om de spectaculaire Torghatten - een berg met een enorme natuurlijke tunnel in het midden. U kunt hier met lokale gidsen deelnemen aan een wandeling door de stad, een bezoek aan de vissershaven en de prachtige parochiekerk uit de 19e eeuw. Brønnøysund staat ook bekend als de toegangspoort tot de Vega-eilanden - een goed bewaarde UNESCO-beschermde archipel. Neem hier deel aan een optionele excursie om te ontdekken hoe generaties vissers en boeren eeuwenlang een duurzame manier van leven hebben onderhouden op basis van de traditie van eidereendenkwekerij. Als we Brønnøysund verlaten, varen we langs de kust van Helgeland - langs het Zeven Zusters gebergte. Volgens de legende werden zeven mooie trollenzusters overvallen door de zonsopgang en in steen veranderd, waardoor de zeven prachtige pieken ontstonden. 's Avonds varen we langs het kleine eilandje Vikingen, waar we de poolcirkel passeren.

Dag 4: Magische Lofoten-archipel

De spectaculaire besneeuwde toppen van de Lofoten, verborgen baaien en ongerepte stranden zijn wereldberoemd. Het staat ook bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden en pittoreske dorpjes. Uw eerste bezoek aan de Lofoten zult u nooit vergeten door de enorme muur van bergen die uit de zee oprijzen. We meren aan in het idyllische Reine. Rode en witte vissershutten stippelen de kustlijn en omringende met sneeuw bedekte bergtoppen die hier uit de zee schieten. Het is geen wonder dat Reine een van de meest gefotografeerde landschappen van Noorwegen is. Wilt u de geschiedenis en cultuur van de regio ontdekken? Ga mee op een excursie naar het aloude vissersdorp Å voor een bezoek aan het Noorse Vissersdorpmuseum en het Lofoten Stokvismuseum. U kunt ook deelnemen aan andere optionele excursies op de Lofoten. Na een heerlijke ochtend in Reine varen we langs de Lofoten-muur naar Svolvær, waar eeuwenoude zeetradities bewaard zijn gebleven. De omliggende eilanden, steile bergen, prachtige stranden en beschutte baaien bieden vele spannende winteractiviteiten zoals wandelen door de sneeuw, skiën en zelfs surfen (bij Unstad). De winkels, galerieën, cafés en restaurants van Solvær bieden een aantal activiteiten in de stad. Na het verlaten van de Lofoten varen we naar de ongelooflijk mooie en smalle Trollfjord, waar bergmuren recht uit de zee oprijzen. In de winter is het niet mogelijk om de fjord in te varen, dus we zullen dit unieke natuurwonder bewonderen vanaf de ingang.

Dag 5: Arctische winteravonturen

Als u op zoek bent naar een winterwonderland met veel avontuur, is Tromsø de perfecte bestemming. De vele winteractiviteiten van Tromsø zijn hondensleeën, skiën, wandelen door de sneeuw en tochten met sneeuwscooters. U kunt ook de fascinerende geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur van de stad verkennen. De Arctische Kathedraal is een absoluut hoogtepunt, met een enorm gebrandschilderd mozaïek en tot laat in maart nachtelijke noorderlichtconcerten. Maak in Tromsø ook een ritje door de lucht met de Fjellheisen-kabelbaan, met een adembenemend uitzicht over de stad, de bergen en fjorden, en mogelijk het noorderlicht. U kunt ook deelnemen aan een aantal optionele excursies, zoals natuurwandelingen met het expeditieteam, boottochten door de fjord en toeristische busritten.

Dag 6: Rand van de wereld

Vandaag meren we aan bij het kleine vissersdorpje Honningsvåg - de toegangspoort tot de spectaculaire Noordkaap. Dit is ook de plek waar het schip omdraait en terugkeert naar het zuiden. U begint uw dag met een toeristische busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien en kleine dorpjes en over een bergplateau, voordat u aankomt bij de Noordkaap. Op 71°10'21 'NB ligt de Noordkaap op slechts 2.100 km afstand van de geografische noordpool. Kijk aan de rand van de 300 m hoge klif uit over de Barentszzee. Alleen de Svalbard-eilanden scheiden u van de Noordpool. De uitzichten gaan tot de horizon en voelen als het einde van de wereld. Het is een geweldige plek om prachtige foto's te maken. Geniet van een informatieve korte film en exposities in de Noordkaaphal. Terug in Honningsvåg maakt u een wandeling langs charmante huizen, stopt u in leuke winkels en ziet u een kerk; het enige gebouw dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog overbleef.

Dag 7: Avontuur in de stad van het noorderlicht

Dit is een perfecte bestemming voor buitenavonturen, waarbij een breed scala aan winteractiviteiten wordt gecombineerd met een persoonlijke, niet-toeristische sfeer. U kunt deelnemen aan verschillende optionele excursies, zoals een bezoek aan een Sami-familie en een ijshotel of hondensleeën. Alta begon ongeveer 500 jaar geleden als een kleine Sami-nederzetting en is nu de grootste stad in dit deel van Noorwegen. Wist u dat Alta het epicentrum is voor baanbrekend onderzoek naar het noorderlicht? Dit verbazingwekkende fenomeen heeft duizenden mensen verwonderd en bang gemaakt. Alta ligt direct onder het ovaal van het noorderlicht, en stabiel weer zorgt voor goede kijkomstandigheden. Het poollicht wordt hier vaak in de winter gezien. De Noorse wetenschapper Kristian Birkeland bouwde zelfs een observatorium in de buurt van Alta, wat leidde tot zijn ontdekking van wat het natuurlijke fenomeen veroorzaakt. Hurtigruten nodigt u uit om te leren over deze mystieke lichtshow tijdens een interactieve tentoonstelling die de waarheid onthult over de Aurora Borealis in de kathedraal van het noorderlicht.  Alta is ook een grote hondensledestad. Veel van de hondensledeteams die deelnemen aan de jaarlijkse Finnmark Race zijn hier gevestigd, en enkele van deze kennels kunnen worden bezocht.

Dag 8: Met sneeuw bedekte wildernis

Spannende winteractiviteiten in Narvik zijn onder meer een kabelbaan naar een bergtop voor een adembenemend uitzicht en fantastische mogelijkheden voor alpine en langlauf skiën! Een andere optie is om de dag door te brengen in het meest noordelijke natuurpark ter wereld, waar beren, vossen, lynxen, wolven, elanden, muskusossen en andere Arctische dieren leven. Geflankeerd door eilanden in het westen en omringd door bergen in elke andere richting, is Narvik zo rijk aan natuur als in geschiedenis. In 1940 werd hier een felle zeeslag uitgevochten. Vandaag de dag nodigen wij u uit om hierover meer te leren in het Narvik Oorlogsmuseum - een moderne faciliteit met architectonische en interactieve ervaringen. U kunt ook een uitstapje maken op de Ofoten-spoorweg.

Dag 9: De Zeven Zusters in het wit

Als we Sandnessjøen naderen, krijgt u een prachtig uitzicht op het met sneeuw bedekte Zeven Zusters gebergte. Deze pieken zijn Sandnessjøens meest bekende bezienswaardigheid, maar de stad is ook rijk aan geschiedenis van de Vikingen. Vandaag nodigen wij u uit om meer over de Vikingen te leren met een bezoek aan Sandnes, de oude boerderij van één van de meest machtige leiders van Noord-Noorwegen. Luister naar fascinerende verhalen over de Vikingtijd en leiders als Sigrid van Sandnes, een van de weinige vrouwen die in de Vikingsagen wordt genoemd. U kunt ook deelnemen aan een optionele excursie om meer te leren over de Noorse dichter en priester Petter Dass, met bezoeken aan een modern museum en een charmante middeleeuwse kerk in Alstahaug.

Dag 10: Van kabeljauw tot rozen

De locatie van Kristiansund op vier zee-eilanden in de Noorse Zee biedt onbeschrijflijke winterlandschappen. U kunt een busrit maken naar het zuiden langs de beroemde Atlantische weg, een van de nationale schilderachtige routes van Noorwegen en de meest bezochte toeristische bestemmingen. De 8,2 km lange snelweg overspant in totaal acht bruggen en is omgeven door een schilderachtig wit landschap en uitzicht op de open zee. De excursie eindigt in Molde, waar u weer aan boord gaat van het schip. Molde staat bekend als de 'Stad van Rozen', door de vele rozentuinen in de stad, die misschien bedekt zullen zijn met sneeuw. Het schilderachtige uitzichtpunt van Molde, Varden, is een bezoek waard met een prachtig uitzicht over de stad, lokale fjorden en archipels en in de verte de besneeuwde toppen van de Romsdal-Alpen.

Dag 11: Gletsjers en prachtig landschap

Vanmorgen varen we de langste fjord van Noorwegen in, het schilderachtige Sognefjorden. We varen diep de fjord in naar het kleine dorpje Fjærland, een idyllisch gehucht met slechts 300 inwoners - een heerlijke plek voor een wandeling. De nabijgelegen Jostedalsbreen-gletsjer is de grootste gletsjer op het Europese continent. Kom dicht bij twee van de ijzige gletsjerarmen - Bøyabreen en Supphellebreen, en leer over hoe ze de bergen en prachtige fjorden van Noorwegen hebben gevormd in het Noorse Gletsjermuseum.

Dag 12: Terug in de Hanzestad Bergen

In de vroege ochtend komen we aan in Bergen. Neem bij het ontschepen de herinneringen mee aan een unieke winter expeditie cruise Noorwegen vol onvergetelijke ervaringen en ontmoetingen met dieren in het wild, prachtige natuur en de lokale bevolking. Helaas is er een tijd van komen en een tijd van gaan, maar we hopen u binnenkort weer aan boord te zien voor nieuwe avonturen.

Kosteloze excursies, vooraf te reserveren

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Gelieve contact op te nemen met onze reisspecialisten om één of meerdere van onderstaande excursies te reserveren zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 

 • Dag 2: Ålesund - Bezoek aan het Noorse aquarium
 • Dag 3: Brønnøysund - Wandeling door de stad
 • Dag 4: Reine and Svolvær - Bezoek aan het plaatsje Å
 • Dag 5: Tromsø - Kabelbaan Fjellheisen naar de top van de berg
 • Dag 6: Honningsvåg - Bezoek aan de Noordkaap
 • Dag 7: Alta - Bezoek aan de interactieve noorderlicht tentoonstelling in de Noorderlicht Kathedraal
 • Dag 8: Narvik – Bezoek aan het oorlogsmuseum
 • Dag 9: Sandnessjøen - Geschiedenis lezing in het Viking Experience Center
 • Dag 10: Molde en Kristiandsund - Een mooie busrit over de Atlantische weg
 • Dag 11: Fjærland - Bezoek aan de grootste gletsjer van Europa en het gletsjermuseum

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Avontuurlijke verlengopties

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Winter Expeditie Cruise 2021/2022

 

Vertrek

 • 07/03/2021
 • 18/03/2021
 • 29/03/2021
 • 09/04/2021
 • 20/04/2021

Offerte

 • Heeft u interesse in deze reis? Vraag dan via de oranje offerte button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte op maat aan.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Premium Comfort aan boord (zie tabblad 'Extra's')
 • Koffie en thee gedurende de hele reis.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen. Zie tabblad "Extra's" om te zien welke kosteloze excursies van toepassing zijn voor deze reis.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.