Antarctica

Witte kerst met pinguïns 2019

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €7.374 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Een smeltkroes van culturen

Dit avontuur begint met een overnachting in Buenos Aires, de kosmopolitische hoofdstad van Argentinië. In de middag is er de mogelijkheid om eventueel deel te nemen aan een stadstour. De avond mag je zelf invullen, dus wat is er leuker dan het 'Parijs van Zuid-Amerika' te ontdekken?

Dag 2: Zuidwaarts richting Tierra del Fuego

Je vliegt vroeg in de ochtend naar Ushuaia, waar het MS Midnatsol je al opwacht. Aan boord beginnen we de reis met een welkomstdiner.

Dag 3-4: Laat het avontuur maar beginnen

Bereid jezelf onderweg voor op Antarctica terwijl we door de beruchte Drake-passage varen. Het MS Midnatsol is speciaal ontworpen om poolexpedities tot een leuke ervaring te maken voor alle leeftijden en leerniveaus. Het ultramoderne activiteitencentrum vormt de kern van het schip en is uitgerust met de nieuwste technologie om de wereld om ons heen te begrijpen. Hier worden ook lezingen gegeven over het lokale ecosysteem, de geschiedenis en de natuur en kun je films bekijken over Antarctica. De sfeer is er gemoedelijk en nodigt uit tot het delen van verhalen en ervaringen.

Dag 5-14: Kerstmis vieren op het witte continent

Het mag dan wel zomer zijn op Antarctica, maar je zult zeker in de kerststemming komen bij het zien van het adembenemende landschap en die eindeloze, uitgestrekte sneeuw- en ijsvlaktes. Je zult dezelfde opwinding ervaren als een kind op kerstdag bij het spotten van walvissen vanaf het dek, de face-to-face ontmoetingen met de pinguïns en zeehonden, ijsbergen en gletsjers en het zien van oude walvisvangststations en andere relikwieën. Eén van de hoogtepunten is Deception Island in de South Shetlands, waar je een verlaten walvisvangststation en een vervallen Britse basis zult bezoeken. Je zult helemaal weg zijn van het fotogenieke Half Moon Island waar je de mooiste Antarctische landschappen zult aantreffen of Yankee Harbour, het leefgebied van zo'n 4.000 broedende ezelspinguïns. Op Cuverville Island bevindt zich ook een grote kolonie ezelspinguïns en in Neko Harbour en Paradise Harbour is het zelfs mogelijk om voet op Antarctica te zetten. Wilhelmina Bay staat bekend om de prachtige ijsformaties en heeft de bijnaam 'Whale-mina Bay' gekregen, omdat het in december veel bultruggen trekt.

We hebben heel veel activiteiten voor je samengesteld om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je Antarctica-ervaring haalt. Zo kan het zijn dat je de ene dag aan wal gaat om de afkalvende gletsjers te bekijken of de duttende zeeluipaarden op ijsschotsen. Weer een andere dag staat misschien kajakken, een langere hike of wandeling op het programma. Ook aan boord zijn er allerlei activiteiten te doen en zal onze fotograaf je de basics bijbrengen van expeditiefotografie. Je krijgt ook de kans om kennis te maken met de rest van het expeditiegezelschap, om zo unieke of gedeelde ervaringen opnieuw te beleven en meer te leren van het Expeditieteam.

De Noren beweren dat de Kerstman bij hen vandaan komt, dus kerst wordt gegarandeerd een feestelijke aangelegenheid. Deze kerst wordt een unieke combinatie van avonturen tussen ijsbergen en pinguïns, gecombineerd met traditionele Noorse festiviteiten aan boord. En om je kerstlunch te laten zakken, staat er misschien nog een wandeling gepland naar de top van een met sneeuw bedekte heuvel in een baai omringd door gletsjers.

Dag 15-16: Beste kerst ooit

Na verkenning van dit indrukwekkende continent zetten we weer koers naar de beschaafde wereld. Relax aan boord en geniet van de hoogtepunten van misschien wel je meest memorabele kerst ooit.

Dag 17: Maak je op voor het nieuwe jaar!

Je kerstavontuur zit er helaas alweer op. Ushuaia is in zicht, dus hoogste tijd om afscheid te nemen van de bemanningsleden en je nieuwe vrienden. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je terugvlucht naar Buenos Aires. Mocht je langer willen blijven en oud en nieuw ook met ons willen vieren, verleng dan je reis met een van onze optionele excursies uit het naprogramma. Wat dacht je van een stijlvolle stopover in Buenos Aires?

N.B.

Bovenstaande reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. Het uiteindelijke reisschema is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Een witte kerst met pinguïns

Prijzen

Offerte

 • Wenst u vrijblijvend een reisvoorstel-op-maat te ontvangen voor deze reis? Vraag dan via de oranje offerte button onder het tabblad Intro een offerte aan.

Vertrek

 • 13/12/2019, boekingscode CENMSANT1918, 17 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Hotelovernachting (1x) in Buenos Aires inclusief ontbijt
 • Transfer van hotel naar de luchthaven Buenos Aires
 • Economy vlucht Buenos Aires - Ushuaia vv inclusief belastingen
 • Transfer luchthaven-schip inclusief rondleiding in Ushuaia
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) aansluitend aan uw internationale vlucht
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.