Antarctica

Zuidelijke hoogtepunten 2021 – MS Fridtjof Nansen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €8.490 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De parel van de Stille Oceaan

Deze expeditie cruise begint in het kleurrijke Valparaíso. Eén van de beste manieren om deze stad te bekijken, is door met de kabelbaan naar de top van de berg te gaan voor een adembenemend uitzicht. Verken de haven om een ​​idee te krijgen van de zeevaart in Chili. We raden ook aan de historische wijk te bezoeken aan voordat u aan boord gaat van MS Fridtjof Nansen.

Dag 2-3: Varend naar het zuiden

Op onze route langs de Pacifische kust van Chili, zal het expeditieteam het lezingenprogramma starten om u voor te bereiden op de komende ervaringen. Zorg dat u tijd op het dek doorbrengt om uit te kijken naar wilde dieren.

Dag 4:  Kosmopolitisch Castro

Castro, te midden van winderige heuvels en groene vegetatie, staat bekend om zijn kleurrijke 'palafitos', houten huizen op palen langs de waterkant en het UNESCO-Werelderfgoed Iglesia San Francisco.

Dag 5: Wateren van Patagonië

We zetten verder koers richting het zuiden door de legendarische wateren van Patagonië en naar een van 's werelds meest afgelegen en mooiste plekken: de provincie Ultima Esperanza, wat Laatste Hoop betekent. We reizen door iconische Andes-zeegezichten voor een uitzicht op een uitgestrekte ongerepte natuur.

Dag 6: Geïsoleerde schoonheid

Het dorp Puerto Edén in het nationaal park Bernardo O'Higgins zal u betoveren. Het staat bekend om zijn geografische isolatie, gelegen aan het einde van een diepe fjord en omgeven door bergen. De bevolking van 250 omvat de 15 overgebleven leden van de Kawéskar-bevolking.

Dag 7-8: Nationaal Park Torres del Paine

Puero Natales is de toegangspoort tot Nationaal Park Torres del Paine, wereldberoemd vanwege de indrukwekkende rotsformatie Torres del Paine (Torens van Paine). Verken het park tijdens onze optionele excursie en ontdek een verbazingwekkend gevarieerd landschap, van de uitgestrekte open steppe tot het ruige berglandschap met opdoemende toppen die een grote verscheidenheid aan wilde dieren herbergen. Kijk uit naar lama's, poema's en vossen, naast meer dan 100 soorten vogels, waaronder de Andes-condor.

Dag 9: Een paradijs voor natuurliefhebbers

Diepe fjorden en hoge bergen die zich in het ijskoude water storten kenmerken dit wilde gebied dat bijna onaangetast lijkt door mensen. Glaciaal ijs heeft zich een weg gebaand tussen de bergen, waardoor de mooie geïsoleerde eilanden en verborgen baaien zijn ontstaan ​​die dit unieke fjordenlandschap vormen.

Dag 10-11: Op zee

's Morgens varen we door het schilderachtige Beaglekanaal, waarna we verder gaan in open water. Als de omstandigheden het toelaten, proberen we te landen op Kaap Hoorn - het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Vervolgens bevaren we de legendarische Drake Passage terwijl onze lezingenreeks u voorbereidt op de fantastische fauna en geschiedenis van Antarctica. U leert hoe u uw bezoek zo veilig en zo duurzaam mogelijk kunt maken en u kunt deelnemen aan wetenschapsprogramma's om gegevens te verzamelen voor lopend wetenschappelijk onderzoek.

Dag 12-15: Meest afgelegen en mooiste plek op aarde

Antarctica blijft verwonderen en verbazen. 90% van het ijs ter wereld ligt hier en het continent verdubbelt in de winter bijna in omvang door zee-ijs. In de zomer is het de bakermat van het leven, een vitale broedplaats voor miljoenen pinguïns , walvissen en zeehonden. Zoals uiteengezet in het Antarctisch Verdrag, is dit een continent dat zich toelegt op vrede, wetenschap en toerisme en dat zich door millennia heeft ontwikkeld zonder menselijke tussenkomst. Daarom houden we ons aan zeer strikte milieurichtlijnen. We willen enkel voetafdrukken achterlaten en foto's nemen! De elementen heersen op Antarctica en onze ervaren kapitein zal de best mogelijke reisroute voor uw avontuur kiezen. We zullen proberen aan te landen op verschillende locaties in de Zuidelijke Shetlandeilanden en op het Antarctisch Schiereiland en proberen u de diversiteit van de natuur en het landschap van de regio te laten zien. Het is moeilijk om deze wilde schoonheid onder woorden te brengen. Zoals een bekend citaat van een ervaren Antarctische reiziger het uitdrukte: "Als je Antarctica woorden kunt beschrijven, ben je er waarschijnlijk nooit geweest."

Dag 16-17: Drake Passage

MS Fritjof Nansen neemt ons veilig terug over de Drake Passage, terwijl we onze lezingenreeks voortzetten en onze ervaringen op Antarctica samenvatten. Met de microscopen met de nieuwste technologie in het Wetenschapscentrum van het schip kunt u monsters analyseren die zijn genomen tijdens de expeditiecruise om een ​​andere vorm van 'fauna' op microscopisch niveau te zien.

Dag 18: Einde van de expeditie

Onze expeditie cruise eindigt wanneer we Ushuaia bereiken. We brengen u naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Buenos Aires. Voor meer avontuur kunt u uw verblijf in Buenos Aires verlengen of deelnemen aan een optioneel naprogramma naar de Iguazu-watervallen. Onze reisspecialisten informeren u graag over de verlengmogelijkheden.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise Antarctica. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Antarctica, Patagonië, Chileense fjorden

Ontdek de zuidelijke hoogtepunten - zuidwaartse route

Met MS Fridtjof Nansen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 02/11/2021, tourcode FNANT2125

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Transfer kade naar de luchthaven in Ushuaia
 • Economy vlucht Ushuaia-Buenos Aires inclusief belastingen.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.