Antarctica

Zuidelijke hoogtepunten 2022 – noordwaartse route

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
20 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €8.490 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Cultureel en cool

Dit avontuur begint met een overnachting in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. Breng de avond op uw gemak door en ontdek het 'Parijs van Zuid-Amerika' op een warme lente- of zomerdag. Of verleng uw verblijf met een optioneel voorprogramma en verken wild Patagonië.

Dag 2: Vuurland

De vlucht vertrekt vroeg in de ochtend uit Buenos Aires, zodat u een paar uur de tijd heeft om Ushuaia te verkennen voordat u aan boord gaat van MS Fram. 's Avonds varen we door het schilderachtige Beaglekanaal.

Dag 3-4: Op zee

MS Fram brengt ons veilig door de beroemde Drake Passage richting het Antarctisch Schiereiland. Tijdens de reis naar het zuiden start het expeditieteam de lezingenreeks, die u informatie geeft over de fantastische dieren die hier in het wild leven, geologie en de geschiedenis van Antarctica. U leert hoe u uw bezoek zo veilig en zo duurzaam mogelijk kunt maken en u kunt deelnemen aan het wetenschapsprogramma om samen met het expeditieteam gegevens te verzamelen voor lopend wetenschappelijk onderzoek. Geniet van de frisse zeelucht en kijk vanaf het dek uit naar dieren in het wild.

Dag 5-8: Het witte wonder Antarctica

De oneindige witte wildernis van Antarctica is zo indrukwekkend dat u gewoon even sprakeloos zult zijn. Ons programma zal hier worden bepaald door de weers-, wind- en ijsomstandigheden. Elke dag zal anders zijn en zorgvuldig ingevuld worden door het expeditieteam om onvergetelijke herinneringen te creëren. Met onze robuuste poolcirkelboten kunnen we bijna overal aan land gaan en baaien en kanalen verkennen. Kajakken tussen de ijsbergen in ongerepte wateren, spectaculaire wandelingen, kibbelende pinguïns, ijsduiken: het staat allemaal op het programma.

Dag 9-10: Drake Passage

Varend in noordelijke richting over de Drake Passage is een kans om terug te kijken op alles wat we op Antarctica hebben gezien en gehoord. Met de ultramoderne microscopen in het wetenschapscentrum van het schip kunt u monsters analyseren die tijdens de expeditie cruise zijn meegenomen om op microscopisch niveau een ander soort 'fauna' te zien. Het expeditieteam zet hun lezingenprogramma voort om u voor te bereiden op de mooie dingen die voor u liggen. Vergroot uw kennis over de geschiedenis en ecosystemen van het gebied en breng ook wat tijd door op het dek om te genieten van de frisse zeelucht en uit te kijken naar wilde dieren

Dag 11: Kaap Hoorn

Als het weer het toelaat, proberen we een landing te maken op Kaap Hoorn. Dit is het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, waar de Atlantische en Stille Oceaan elkaar ontmoeten, waardoor vaak uitdagende zee-omstandigheden ontstaan. Vervolgens varen we door naar de beschutte wateren van het Beaglekanaal.

Dag 12: Een paradijs voor natuurliefhebbers

Diepe fjorden en hoge bergen die zich in het ijskoude water storten, wachten op ons in een prachtige omgeving. Dit wilde en afgelegen gebied lijkt bijna onaangetast door mensen, vol geïsoleerde eilanden en verborgen baaien met een rijke fauna.

Dag 13-14: Torres del Paine Nationaal Park

Puerto Natales is de toegangspoort tot het Torres del Paine Nationaal Park, wereldberoemd vanwege de indrukwekkende rotsformatie Torres del Paine (Torens van Paine). Verken het park tijdens onze optionele excursie en ontdek een landschap met een verbazingwekkende variëteit, van de uitgestrekte open steppe tot het ruige berglandschap met opdoemende toppen die een grote diversiteit aan wilde dieren herbergen. Kijk uit naar lama's, poema's en vossen, naast meer dan 100 soorten vogels, waaronder de Andes-condor.

Dag 15: Puerto Edén

Het dorp Puerto Edén in het nationaal park Bernardo O'Higgins zal u betoveren. Het staat bekend om zijn geografische isolatie, gelegen aan het einde van een diep fjord en omgeven door bergen. De bevolking van 250 inwoners omvat de 15 overgebleven leden van de Kawéskar-bevolking.

Dag 16: Wateren van Patagonië

Onze expeditie cruise gaat verder naar het noorden door de legendarische wateren van Patagonië. Terwijl we door iconische zeegezichten van de Andes varen, kunt u genieten van de vergezichten van de prachtige uitgestrekte natuur

Dag 17: De kosmopolitische stad Castro

Castro ligt tussen de heuvels in een weelderige groene vegetatie en staat bekend om zijn kleurrijke 'palafitos', oftewel houten huisjes op palen. Breng een bezoek aan de Iglesia San Francisco kerk (UNESCO Werelderfgoed), de Plazuela del Tren, de Cementerio Parroquial en de bruisende fruit- en groentemarkt Feria Campesina Yumbel. Geniet van de lokale stoofschotel in een van de vele restaurants aan de Calle Blanco. Neem deel aan een excursie naar het Nationaal Park Chiloé voor een tocht door het bos en langs de ruige kustlijn, waar tientallen zeevogels, pinguïns en zeeleeuwen verblijven.

Dag 18-19: Verder noordwaarts

Terwijl we ons een weg banen langs de Pacifische kust naar Valparaíso, zullen we de hoogtepunten van de expeditie cruise samenvatten en uitkijken naar dieren in het wild.

Dag 20: De parel van de Stille Oceaan

Helaas moet aan elke expeditie een einde komen. En deze expeditie eindigt in de kleurrijke en poëtische stad Valparaíso. Neem de tijd om deze schilderachtige stad te verkennen voordat u naar huis gaat, of u kunt uw vakantie verlengen met een naprogramma naar Paaseiland, beroemd om zijn mysterieuze beelden van gigantische hoofden en een UNESCO-Werelderfgoed

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise Antarctica. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Antarctica, Chileense fjorden en Patagonië

Ontdek de zuidelijke hoogtepunten - noordwaartse route

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 17/03/2022, tourcode FRANT2205

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Buenos Aires inclusief ontbijt, voorafgaand aan inscheping
 • Transfer hotel naar de luchthaven in Buenos Aires
 • Economy vlucht Buenos Aires - Ushuaia inclusief belastingen
 • Transfer luchthaven Ushuaia-schip inclusief rondleiding in Ushuaia
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.