Antarctica

Ontdek zuidelijke hoogtepunten 2019/2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
19/20 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €8.124 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Deze expeditie wordt zowel in zuidwaartse als noordwaartse richting aangeboden. Hieronder wordt het reisschema voor de zuidwaartse reis toegelicht.

Dag 1: De parel van de Stille Oceaan

Deze expeditie begint in de schitterende stad Valparaíso. Er is hier werkelijk zoveel te zien en te ontdekken. Van de historische wijk (een werelderfgoedsite van UNESCO), de vele prachtige gebouwen, galerijen en cafés tot aan het kabeltreintje en de bruisende vissershaven. Waar te beginnen?

Dag 2-3: De reis zuidwaarts

Terwijl we langs de Pacifische kust van Chili varen, informeert ons Expeditieteam je over de geschiedenis en de natuur van het gebied in een reeks lezingen, workshops en presentaties. Maak jezelf bekend met ons schip, en zorg dat je optimaal gebruikmaakt van alle faciliteiten aan boord.

Dag 4: De kosmopolitische stad Castro

Castro ligt tussen de heuvels in een weelderige groene vegetatie en staat bekend om zijn kleurrijke 'palafitos', oftewel houten huisjes op palen. Breng een bezoek aan de Iglesia San Francisco kerk (een werelderfgoedsite van UNESCO), de Plazuela del Tren, de Cementerio Parroquial en de bruisende fruit- en groentemarkt Feria Campesina Yumbel. Geniet van de lokale stoofschotel in een van de vele restaurants aan de Calle Blanco. Neem deel aan een excursie naar het Nationaal Park Chiloé voor een tocht door het bos en langs de ruige kustlijn, waar tientallen zeevogels, pinguïns en zeeleeuwen verblijven.

Dag 5: De wateren van Patagonië

Het schip vaart verder naar het zuiden door de legendarische wateren van Patagonië naar de zuidelijke provincie Ultima Esperanza. Geniet onderweg van de vergezichten op de Andes, test je Antarctica-kennis in allerlei spelletjes en bied op leuke prijzen om geld in te zamelen voor lokale conserveringsprojecten.

Dag 6: Geïsoleerde schoonheid

Welkom bij Puerto Edén, een klein en betoverend paradijs dat in het Nationaal Park Bernardo O'Higgins ligt. Hier staat een ontmoeting gepland met de 15 nog resterende leden van de Kawéskar-stam. Ervaar de inheemse cultuur van de Patagonische stammen en neem een paar handgemaakte items uit zeeleeuwenhuiden mee als souvenir.

Dag 7-8: Het Nationaal Park Torres del Paine

Puerto Natales is de toegangspoort tot het wereldberoemde Nationaal Park Torres del Paine. Dit park staat bekend om zijn kolossale rotstorens, azuurblauwe meren, smaragdgroene bossen, brullende rivieren en een stralend blauwe gletsjer. Geef je ogen en oren goed de kost tussen de gevarieerde flora en fauna met lama's, poema's, chilla-vossen en meer dan 100 vogelsoorten, waaronder de Andescondor.

Dag 9: Een paradijs voor natuurliefhebbers

De Chileense fjorden worden gekenmerkt door diepe fjorden en hoge bergen die tot diep in het ijskoude water reiken. Voor de natuurliefhebber pur sang dan ook een onvergetelijke belevenis. De met sneeuw bedekte bergtoppen en steile valleien vormen een sterk contrast met de onderliggende weelderige vlakten die het wildlife rijk is.

Dag 10-11: Kaap Hoorn en de Drake-passage

We varen door het Beaglekanaal en zullen, als de omstandigheden het toelaten, proberen te landen op Kaap Hoorn. Dit is het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, waar de Atlantische en Stille Oceaan samenkomen. De ontdekking hiervan is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de scheepvaart. We vervolgen onze reis door de beruchte Drake-passage, richting Antarctica. Onderweg vertelt ons Expeditieteam je alles over de fascinerende dieren en de geschiedenis van Antarctica.

Dag 12-16: Antarctica, het witte wonder

De oneindige witte wildernis van Antarctica is zo indrukwekkend dat je gewoon even sprakeloos zult zijn. Ons programma zal hier worden bepaald door de weers-, wind- en ijsomstandigheden. Elke dag zal anders zijn en zorgvuldig ingevuld worden door ons Expeditieteam om onvergetelijke herinneringen te creëren. Met onze robuuste poolcirkelboten kunnen we bijna overal aan land gaan en baaien en kanalen verkennen. Afhankelijk van de omstandigheden, zullen we een bezoek brengen aan Half Moon Island in de South Shetlands, de thuishaven van de luidruchtige kinbandpinguïns, de ezelspinguïnkolonies op het eiland Cuverville of de schilderachtige baai Neko Harbour. Het kan ook zijn dat we door het Lemaire Channel gaan varen om daarna naar de top van Petermann Island te wandelen, of te varen langs de met ijsbergen bezaaide spectaculaire Antarctic Sound of de verbazingwekkende rotsformaties van Brown Bluff. Kajakken tussen de ijsbergen in ongerepte wateren, spectaculaire wandelingen, kibbelende pinguïns, kamperen op het ijs of ijsduiken: het staat allemaal op het programma.

Dag 17-18: Door de Drake-passage

Het MS Fram voert ons terug door de beruchte Drake-passage. Onderweg worden er weer diverse lezingen gehouden en kun je je onvergetelijke ervaringen op Antarctica met je medereizigers delen.

Dag 19: De expeditie zit er alweer op

Naarmate we dichterbij het zuidelijkste stadje ter wereld komen, Ushuaia, is het ook tijd om afscheid te nemen. Van hieruit vlieg je eerst naar Buenos Aires om daarna de terugvlucht naar huis te nemen.

N.B.

Het dagelijkse reisschema voor de noordwaartse reis volgt de route in omgekeerde richting en duurt één dag langer. Je avontuur begint namelijk met een overnachting in Buenos Aires.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Ontdek de zuidelijke hoogtepunten - Antarctica, Chileense fjorden en Patagonië

Prijzen

Offerte

 • Heeft u interesse in deze reis? Vraag dan via de oranje offerte button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte op maat aan.

Vertrek

 • 31/10/2019, zuidwaarts, boekingscode CENFRANT1918, 19 dagen
 • 01/03/2020, noordwaarts, boekingscode CENFRANT2003, 20 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord
 • Vertrek CENFRANT1918: transfer schip naar de luchthaven in Ushuaia. Economy vlucht Ushusaia-Buenos Aires incl. belastingen
 • Vertrek CENFRANT2003: 1 hotelovernachting in Buenos Aires incl. ontbijt, transfer hotel-luchthaven Buenos Aires, economy vlucht Buenos Aires-Ushuaia incl. belastingen, transfer luchthaven naar het schip in Ushuaia incl. rondleiding in Ushuaia.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.