Algemeen

Alaska & Brits Columbia

Wildernis, gletsjers en cultuur – noordwaartse route

Expeditiereis in zomer 2023

We varen vanaf Vancouver noordwaarts naar de Misty Fjords, William Henry Bay en de adembenemende gletsjer van College Fjord, uitkijkend naar adelaars, beren en walvissen tijdens de reis. U bezoekt ook Haines en Cordova, authentieke grensstadjes in Alaska die een mix zijn ​​van inheemse culturen en vroege kolonistenculturen. We eindigen de reis met een schilderachtige busreis van Seward naar Anchorage.

Wildlife spotten

We vertrekken vanuit de bruisende metropool Vancouver in Canada, laten de bebouwde wereld achter ons en gaan op reis naar de laatste grens – Alaska. Onderweg verkennen we de rijke diversiteit aan wilde dieren in Alaska, van walvissen en orka’s tot beren, zeeotters, zeehonden en zeeleeuwen, terwijl we de grootste wildernis binnentreden. Onderweg stoppen we in kleine stadjes en dorpen, elk met zijn eigen geschiedenis en wortels. We zullen zien hoe de Alaska-cultuur vorm heeft gekregen – van de voormalige Russische nederzetting Sitka, via Petersburg met zijn Noorse erfgoed, en de goudkoortssteden van Haines en het vissersdorpje Wrangell. Deze gemeenschappen leven te midden van de machtige wildernis, waar adelaars over de straten zweven en beren door de straten lopen.

Natuurwonderen

Deze uitzonderlijke expeditie cruise neemt u mee naar enkele van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Alaska – de wildernis van Misty Fjords – het land van watervallen en weelderige regenwouden; de spectaculaire Tracy Arm Fjord, waar gletsjers en bossen elkaar ontmoeten; naar het land van reuzen, de grootste vloedwatergletsjer van Noord-Amerika, Hubbard Gletsjer; en de indrukwekkende Prince William Sound, een doolhof van eindeloze gletsjers waar walvissen spelen tussen de ijsbergen en de weerspiegeling van de bergen in het water.

Hoogtepunten van deze reis
 • Verken de wilde landschappen van Alaska, zoals Misty Fjord, College Fjord en Icy Bay
 • Schilderachtige busreis van Seward naar Anchorage
 • Een kans om wilde dieren in Alaska te zien, zoals de zeearend en bruine en zwarte beren
 • Leer meer over de geschiedenis van de inheemse bevolking en vroegere kolonisten
AMALA2306_NL.png

Programma

 • Dag 1: Vancouver

  Het bruisende Vancouver heeft parken aan het water, nabijgelegen bergen, talloze cafés, winkels, galerijen, musea en verschillende culturele buurten om te verkennen. Hotelovernachting in Vancouver op basis van logies en ontbijt.

 • Dag 2: Inscheping aan boord

  Na het ontbijt volgt een stadstour per touringcar welke eindigt in de haven voor inscheping aan boord van MS Roald Amundsen! U maakt kennis met het expeditieteam en kunt uzelf alvast bekend maken met de vele faciliteiten aan boord van dit hybride expeditieschip.

 • Dag 3: Cruisend door Brits Columbia

  Over de open oceaan gaat de reis in noordelijke richting en varen we door de Inside Passage. Sluit u aan bij ons expeditieteam in het wetenschapscentrum aan boord voor fascinerende lezingen, maak kennis met uw medereizigers of kijk vanaf het dek uit naar dolfijnen, bruinvissen, orka’s en walvissen in de nabijgelegen wateren.

 • Dag 4: Onaangetaste wildernis

  Misty Fjords National Monument is een gebied met dichte, altijd groene regenwouden, granieten kliffen versierd met eindeloze watervallen, bergrivieren en moerassen langs de kust, vaak met een melkachtige mist die de baaien en inhammen vult. Als het weer het toelaat, zult u de omgeving verkennen op onze kleine expeditieboten of kajaks.

 • Dag 5: Ziel van Alaska

  Wrangell, een van de oudste eilandstadjes in Alaska, is bestuurd door vier verschillende landen: Tlingit, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Talloze rotstekeningen op het strand en met mos bedekte totempalen tonen het verre verleden van dit gebied. Buiten de belangrijkste routes voor cruiseschepen is het nog altijd een eenvoudig vissersdorpje.

 • Dag 6: Van regenwoud tot gletsjer

  Als echte juweeltjes van Zuidoost-Alaska hebben de Tracy en Endicott Arm Fjorden weelderige begroeiing op torenhoge kliffen, maar ook intrigerende ijsbergen in het water en ruige, stralend blauwe gletsjers aan het einde van de fjorden. Het is ook de het leefgebied van berggeiten en zeehonden. Als de omstandigheden op zee goed zijn, zullen we het gebied verkennen aan boord van onze kleine expeditieboten of kajaks.

 • Dag 7: 'Klein Noorwegen' in Alaska

  Bijgenaamd ‘Klein Noorwegen’, is het zelden bezochte Petersburg. Een bloeiend vissersdorpje met een sterk Noors erfgoed, een adembenemend landschap en een overvloed aan zeeleven rondom. Trots op hun Scandinavische wortels vieren lokale bewoners zelfs Noorse feestdagen, en het hart van de gemeenschap is de “Sons of Norway Hall”.

 • Dag 8: Kunst in de wildernis

  Omlijst door bergen was Haines eeuwenlang het thuis van de Chilkat Tlingit-bevolking, voordat Europeanen in de late 19e eeuw arriveerden, gevolgd door kolonisten tijdens de goudkoorts. Tegenwoordig staat Haines bekend om zijn kunstenaarsgemeenschap en blijft het in hart en nieren een klein stadje in Alaska aan de rand van de wildernis.

 • Dag 9: Verkenning van de wildernis

  We gaan aan wal met onze expeditieboten en verkennen deze ankerplaats met lokale gidsen. De wildernis, genesteld tegen het Chilkat-gebergte, heeft een oud bos, waar bruine en zwarte beren, wolven, elanden en Sitka-herten met een zwarte staart leven. In de avond passeert het schip Point Adolphus, een bekend gebied voor walvisspotten.

 • Dag 10: Mengeling van culturen

  Sitka biedt uitzicht op The Sisters-gebergte en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. Dit is de voormalige hoofdstad van Alaska toen het tot Rusland behoorde, en deze historische stad is nu een mix van culturen. Dwaal rond in de Russisch-Orthodoxe Sint-Michielskathedraal of bezoek het nabijgelegen Stika National Historical Park, met veel sierlijke Tinglit-totempalen.

 • Dag 11: Getijden gletsjers

  Icy Bay doet zijn naam eer aan. Gelegen in Prince William Sound, is het spectaculaire landschap hier gedurende de afgelopen 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie prominente gletsjers die nog steeds ijs aanleveren in de baai. Ons doel is om de Guyot Gletsjer te verkennen. Het weer en de staat van het gletsjerijs op de dag zelf zal bepalen welke gebieden we kunnen bezoeken.

 • Dag 12: Klein geheim van Alaska

  Cordova is een authentiek zalm-vissersstadje in Alaska, omgeven door uitgestrekte bossen, en alleen bereikbaar per boot of vliegtuig. Dankzij het afgelegen karakter, heeft Cordova haar kleine, historische sfeer bewaard, beter dan veel andere gemeenschappen hier. Zeeotters, arenden, en fluitzwanen zijn gemakkelijk zichtbaar, terwijl elanden, bevers, wolven en beren zeldzamere bezienswaardigheden zijn.

 • Dag 13: Ivy League Gletsjers

  We brengen de dag door in het noordelijke gedeelte van Prince William Sound om College Fjord te verkennen, omringd door het met sneeuw bedekte Chugach-gebergte. In dit gebied bevinden zich vijf prachtige gletsjers en een tiental kleinere gletsjers, de meesten zijn vernoemd naar beroemde Ivy League East Coast universiteiten. De maand mei is één van de beste maanden om hier bultruggen te spotten.

 • Dag 14: Schilderachtige busreis

  Nadat u van boord bent gegaan, volgt een schilderachtige busreis van Seward naar Anchorage. Als u langs de oevers van Turnagain Arm reist, ziet u een mooi deel van de natuurlijke schoonheid van Zuid-Centraal Alaska; grillige pieken, alpenweiden, adembenemende fjorden en kristalheldere meren. Eenmaal in Anchorage bezoeken we het Alaska Wildlife Conservation Center en daarna gaan we naar uw hotel voor een overnachting.

 • Dag 15: 'Big Apple' van het Noorden

  Gelegen tussen de 5000 voet hoge toppen van het Chugachgebergte, woont meer dan 40% van de bevolking van deze staat in Anchorage. De inwoners vissen zalm bij Ship Creek in het centrum van de stad en 1500 elanden dwalen er vrij rond. Verleng uw reis in Alaska met een van onze naprogramma’s. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 14/05/2023, tourcode AMALA2306
 • 07/06/2023, tourcode AMALA2306

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise Alaska. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Vancouver inclusief ontbijt voorafgaand aan inscheping
 • Transfer Vancouver van hotel naar schip inclusief stadsrondrit
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Busreis van Seward naar Anchorage
 • Bezoek aan het Alaska Wildlife Conservation Center inclusief lunchpakket
 • Hotelovernachting (1x) in Achorage inclusief ontbijt na ontscheping.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.