Algemeen

Alaska en Brits Columbia

Inside Passage, beren en Aleoeteneilanden – noordwaartse route

Expeditiereis in zomer 2024

Deze reis neemt u mee naar fascinerende culturen en afgelegen poolwateren. Terwijl we tussen de gletsjers door varen, kijken we uit naar het rijke dierenleven. Aan boord van het moderne hybride aangedreven expeditieschip MS Roald Amundsen verkennen we talrijke eilanden en fjorden, op zoek naar papegaaiduikers en bruine beren en bewonderen we de schoonheid van de kustlijn met prachtige bosrijke gebieden en schilderachtige vulkanen.

Aleoeten en Nome

De Aleoeten zijn de thuisbasis van de vloot van het Discovery Channel programma “Deadliest Catch”. Op het eiland St. Paul zullen we het leefgebied van noordelijke pelsrobben tegenkomen en enorme zwermen zeevogels. Onze laatste ontdekkingsdagen zullen we doorbrengen in de ongerepte wildernis van de Beringzee. Tenslotte varen we naar de stad Nome, wat het eindpunt was voor twee expedities van de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen. Dit is ook de plek waar wij deze spannende reis beëindigen!

Hoogtepunten van deze reis
 • Verken de wildernis van Alaska tijdens ons bezoek aan Misty Fjords, Icy Bay en de Aloeten
 • Leer over de geschiedenis van de inheemse bevolking in Wrangell, Sitka en Nome
 • Bezoek Katmai Nationaal Park in de buurt van Kodiak Island en spot bruine en zwarte beren
 • Spot zeeadelaars in Chignik en andere zeldzame vogels op de eilanden St. Paul en St. Matthew
P50-51-amala2405_uk4x.png

Programma

 • Dag 1: Vancouver

  Uw expeditie begint met een overnachting in Vancouver.

 • Dag 2: Inscheping aan boord

  Na het ontbijt maken we eerst een stadstour per touringcar langs de hoogtepunten van Vancouver. De excursie eindigt bij de pier voor inscheping aan boord van MS Roald Amundsen.

 • Dag 3: Canadese Inside Passage

  Varend naar het noorden richting de open oceaan, varen we een aantal uur door de Inside Passage, waaronder door de Grenville Channel en Princess Royal Channel. Geniet van een uitzonderlijk uitzicht op rustige fjorden en bergen bedekt met altijd groene bossen. In tegenstelling tot andere cruiseschepen die normaal gesproken ’s nachts door het gebied varen, kunt u overdag dit sublieme zomerlandschap bekijken.

 • Dag 4: Ongerepte wildernis

  Misty Fjords National Monument is een gebied met dikke, altijd groene regenwouden, granieten kliffen versierd met eindeloze watervallen, bergrivieren en moerassen langs de kust, vaak met een melkachtige mist die de baaien en inhammen vult. Als het weer het toelaat, zult u de omgeving verkennen op onze kleine expeditieboten of kajaks.

 • Dag 5: Ziel van Alaska

  Wrangell is een van de oudste eilandstadjes in Alaska. Nu onderdeel van de Verenigde Staten, werd het ooit geregeerd door Groot-Brittannië, Rusland en het Tlingit-volk. Talloze rotstekeningen op het strand en met mos bedekte totempalen tonen het verre verleden van dit gebied.

 • Dag 6: Sitka, mix van culturen

  Sitka biedt uitzicht op The Sisters-gebergte en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. Dit is de voormalige hoofdstad van Alaska toen het tot Rusland behoorde, en deze historische stad is nu een mix van culturen. Dwaal rond in de Russisch-Orthodoxe Sint-Michielskathedraal of bezoek het nabijgelegen Stika National Historical Park, met veel sierlijke Tinglit-totempalen.

 • Dag 7: Getijden gletsjers

  Icy Bay doet zijn naam eer aan. Gelegen in Prince William Sound, is het spectaculaire landschap hier gedurende de afgelopen 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie prominente gletsjers die nog steeds ijs aanleveren in de baai. Ons doel is om de Guyot Gletsjer te verkennen. Als het weer het toelaat, zult u de omgeving verkennen op onze kleine expeditieboten of kajaks.

 • Dag 8: Rust op zee

  Geniet van een dag op zee. Het expeditieteam gaat verder met haar lezingenprogramma, deelt hun uitgebreide kennis en ervaring, evenals een samenvatting van de reis tot nu toe en de presentatie van de plannen voor de spannende dagen die voor ons liggen.

 • Dag 9: Kodiak

  De bruisende stad Kodiak ligt op het grootste eiland van Alaska, omgeven door groene bossen. Maak een wandeling in het Fort Abercrombie State Park, de thuisbasis van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook van wildlife in de oceaan en het bos. Zorg dat u ook het Baranov Museum bezoekt, het oudste bestaande gebouw in Alaska dat de gevarieerde geschiedenis van Kodiak beschrijft.

 • Dag 10: Spotten van bruine beren

  Katmai National Park’s Valley of Ten Thousand Smokes is een spectaculair vulkanisch landschap, met bergen tot bijna 915 meter (3.000 voet). Hier hopen we bruine beren te zien terwijl ze zich langs de kust voeden met mosselen, bessen of vissen in het heldere stromende water van de bergstromen.

 • Dag 11: Chignik

  In het kleine dorpje Chignik Bay is de visserij op rode zalm al meer dan een eeuw de kern van de economie van deze gemeenschap. Stop even bij de visfabriek, ontmoet de gastvrije lokale bevolking of verken de zalmstroompjes in de schilderachtige omgeving. Tuur langs de oevers en spot ongeveer 20 vogelsoorten.

 • Dag 12: Spookstad in Alaska

  Unga Village is een pittoresk maar verlaten stadje aan de zuidkant van het onbewoonde Unga eiland in de afgelegen Aleoeten. Bewoond door Aleoeten in 1833, bleek de zelfvoorzienende visserij onvoldoende om de gemeenschap te voeden, die later in 1969 verhuisde. Tegenwoordig is een verzameling houten gebouwen het enige dat is overgebleven, omgeven door een tapijt van roze moeraskartelblad.

 • Dag 13: Dutch Harbour

  Ontdek de Unungan-cultuur en de Tweede Wereldoorlogsgeschiedenis. Spot in de lucht zeearenden en papegaaiduikers, op het land vossen, lemmingen en wilde paarden, en in het water walvissen, zeeleeuwen en bruinvissen.

 • Dag 14: Op zee

  Geniet van een dag op zee terwijl u rustig vanuit de panorama lounge het landschap aan u voorbij ziet glijden. Er is volop gelegenheid om vogels te spotten of te relaxen in het zwembad, sauna of op het buitendek.

 • Dag 15: Op weg naar St. Paul

  We vervolgen de reis verder noordwaarts door de Beringzee, vanaf de Aleoeten richting St. Paul, onze volgende stop. Het eiland St. Paul is een ideaal rustpunt voor trekvogels en trekt zo’n 300 vogelsoorten aan, waaronder de gehoornde papegaaiduikers en drieteenmeeuwen met rode poten. Ongeveer de helft van ’s werelds noordelijke pelsrobbenpopulatie leeft hier in de wateren.

 • Dag 16: St. Matthew Island

  Als we aan land komen op de zwarte zandstranden van het geïsoleerde St. Matthew Island, zullen we de enige mensen op het eiland zijn. Het ligt meer dan 200 mijl van het dichtstbijzijnde dorp, het leefgebied van alleen nestelende zeevogels zoals zeekoeten en aalscholvers en de inheemse woelmuis en de poolvos.

 • Dag 17: Op zee

  We steken de Internationale Datumlijn over, waar ‘morgen’ rechts van u is en ‘vandaag’ links. Hier zijn natuurwonderen in overvloed, dus houd een oogje in het zeil voor bultrugwalvissen en zeevogels die door de lucht zweven.

 • Dag 18: Nome

  Gelegen op het puntje van het Seward-schiereiland, met uitzicht op de Bering Zee, is Nome misschien wel de beroemdste goudkoortsstad in de geschiedenis van Alaska. Er zijn overal overblijfselen van het goudkoortstijdperk te zien, waaronder verlaten stoommachines van rond de eeuwwisseling en oude spoorlijnen. Na ontscheping volgt de transfer naar de luchthaven en vliegt u terug naar Vancouver voor een overnachting.

 • Dag 19: Einde van de reis

  Ontbijt in uw hotel en op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. Wilt u nog wat langer in Vancouver verblijven? Onze reisspecialisten informeren u graag over de verlengmogelijkheden.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 03/07/2024, tourcode AMALA2405
 • 04/08/2024, tourcode ALAMA2405

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise Alaska. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Alaska & Brits Columbia - Inside Passage, beren en Aleoeten eilanden (noordwaartse route)

19-daagse expeditiereis met MS Roald Amundsen
Hurtigruten traject: Vancouver – Nome

 

Prijs vanaf € 9.990 per persoon
o.b.v. 2-persoons bezetting

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Vancouver inclusief ontbijt, voorafgaand aan inscheping
 • Transfer Vancouver van het hotel naar het schip, inclusief stadstour
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Transfer Nome van het schip naar de luchthaven
 • Economy vlucht Nome-Vancouver
 • Transfer Vancouver van de luchthaven naar het hotel
 • Hotelovernachting (1x) in Vancouver inclusief ontbijt, na afloop van de expeditie.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.