Algemeen

Alaska en Brits Columbia

Inside Passage, beren en Aleoeteneilanden – zuidwaartse route

Expeditiereis in zomer 2024

Deze ultieme Alaska reis begint met een overnachting in Vancouver. In Nome gaat u aan boord van MS Roald Amundsen of MS Fridtjof Nansen. We zullen o.a. vogelspotten op de geïsoleerde eilanden St. Paul en St. Matthew in de Beringzee, waarna we een bezoek brengen aan het bruisende Unalaska en het verlaten Unga in de Aleoeten. Kijk uit naar Amerikaanse zeearenden in Chignik Bay en bruine beren in het Katmai National Park. De expeditie eindigt in Vancouver via de Misty Fjords, Icy Bay en de gevarieerde erfgoedstadjes Wrangell en Sitka.

Hoogtepunten van deze reis
 • Verken de ongerepte wildernis van Alaska met een bezoek aan de Misty Fjords, Icy Bay en Aleoeten
 • Spot Amerikaanse zeearenden in Chignik en andere zeldzame vogels op St. Paul en St. Matthew
 • Leer meer over de geschiedenis van de inheemse bevolking en vroegere kolonisten
 • Bezoek Katmai Nationaal Park bij Kodiak Island en probeer bruine en zwarte beren te spotten!
AMALA2310-FNALA2307_NL.png

Programma

 • Dag 1: Vancouver

  Uw expeditie begint met een overnachting in Vancouver. Van de boetieks aan Main Street tot de coffeeshops van Commercial Drive, de stoomklok in Gastown of de monumentale stranden van Kitsilano, u zult snel ontdekken waarom deze kustmetropool steeds opnieuw wordt uitgeroepen tot één van ’s werelds meest leefbare steden.

 • Dag 2: Nome

  Vandaag vliegt u van Vancouver naar Nome. Gelegen op het puntje van het Seward-schiereiland, met uitzicht op de Beringzee, is Nome misschien wel de beroemdste goudkoortsstad in de geschiedenis van Alaska. Er zijn overal overblijfselen van het goudkoortstijdperk te zien, waaronder verlaten stoommachines van rond de eeuwwisseling en oude spoorlijnen. Inscheping aan boord.

 • Dag 3: Op de Beringzee

  Breng uw eerste dag op zee door aan dek met het spotten van walvissen, kletsen met nieuwe vrienden, uw reis samenvatten met het expeditieteam in het wetenschapscentrum of gewoon kijkend hoe de wereld aan ons voorbij glijdt. Gedurende de dag zullen we ook de internationale datumgrens oversteken – waarbij we kort morgen invaren, en we daarna terugvaren naar vandaag!

 • Dag 4: Verlaten eiland

  Als we aan land komen op de zwarte zandstranden van het geïsoleerde St. Matthew Island, zullen we de enige mensen op het eiland zijn. Het ligt meer dan 200 mijl van het dichtstbijzijnde dorp, het leefgebied van enkel nestelende zeevogels als zeekoeten en aalscholvers, de inheemse St. Matthew Island woelmuis en de poolvos.

 • Dag 5: Toevluchtsoord voor vogelspotters

  Het eiland St. Paul is een ideaal rustpunt voor trekvogels en trekt zo’n 300 vogelsoorten aan, waaronder de gehoornde papegaaiduikers en drieteenmeeuwen. Ongeveer de helft van ’s werelds noordelijke pelsrobbenpopulatie leeft hier in de wateren. Zij zullen het druk hebben met het verzorgen van pasgeborenen als u deze plek in juli bezoekt.

 • Dag 6: Lezingen en ontspanning

  De expeditie cruise gaat verder door de Beringzee, vanaf de Aleoeten richting St. Paul, onze volgende stop. Het expeditieteam bereidt u voor op onze aankomende bestemmingen en zet hun lezingenreeks voort.

 • Dag 7: Dutch Harbor

  Als we richting Unalaska varen, beter bekend als Dutch Harbor, ziet u Mount Makushin, een dampende vulkaan van bijna 6.000 voet hoog. Het populaire tv-programma `Deadliest Catch´ is hier opgenomen met lokale vissersploegen. Ga naar het museum van de Aleoeten, bekijk de Russisch-Orthodoxe kerk of spot enkele van de meer dan 600 Amerikaanse zeearenden in de stad.

 • Dag 8: Unga Village

  Unga Village is een pittoresk maar verlaten stadje aan de zuidkant van het onbewoonde Unga eiland in de afgelegen Aleoeten. Bewoond door Aleoeten in 1833, bleek de zelfvoorzienende visserij onvoldoende om de gemeenschap te voeden, die later in 1969 verhuisde. Tegenwoordig is een verzameling houten gebouwen het enige dat overblijft, omgeven door een tapijt van roze moeraskartelblad.

 • Dag 9: Chignik

  In het kleine dorpje Chignik Bay is de visserij op rode zalm al meer dan een eeuw de kern van de economie van deze gemeenschap. Stop even bij de visfabriek, ontmoet de gastvrije lokale bevolking of verken de zalmstroompjes in de schilderachtige omgeving. Tuur langs de oevers en spot ongeveer 20 vogelsoorten of Amerikaanse zeearenden.

 • Dag 10: Verkenningsdag

  Katmai National Park’s Valley of Ten Thousand Smokes is een spectaculair vulkanisch landschap, met bergen tot bijna 915 meter (3.000 voet). Hier hopen we bruine beren te zien terwijl ze zich langs de kust voeden met mosselen, bessen of vissen in het heldere stromende water van de bergstromen.

 • Dag 11: Emerald Isle City

  De bruisende stad Kodiak ligt op het grootste eiland van Alaska, omgeven door groene bossen. Maak een wandeling in het Fort Abercrombie State Park, de thuisbasis van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook van wilde dieren in de oceaan en het bos. Zorg dat u ook het Baranov Museum bezoekt, het oudste bestaande gebouw in Alaska dat de gevarieerde geschiedenis van Kodiak beschrijft.

 • Dag 12: Op zee

  Geniet van een dag op zee. Het expeditieteam gaat verder met haar lezingenprogramma, deelt hun uitgebreide kennis en ervaring, evenals een samenvatting van de reis tot nu toe en de presentatie van de plannen voor de spannende dagen die voor ons liggen.

 • Dag 13: Icy Bay

  Icy Bay doet zijn naam eer aan. Gelegen in Prince William Sound, is het spectaculaire landschap hier gedurende de afgelopen 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie prominente gletsjers die nog steeds ijs aanleveren in de baai. De staat van het weer en het gletsjerijs op de dag zelf zal bepalen welke gebieden we kunnen bezoeken. Als het weer het toelaat, zult u de omgeving verkennen op onze kleine expeditieboten of kajaks.

 • Dag 14: Sitka, mix van culturen

  Sitka biedt uitzicht op The Sisters-gebergte en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. Dit is de voormalige hoofdstad van Alaska toen het tot Rusland behoorde, en deze historische stad is nu een mix van culturen. Dwaal rond in de Russisch-Orthodoxe Sint-Michielskathedraal of bezoek het nabijgelegen Stika National Park, met veel sierlijke Tinglit-totempalen.

 • Dag 15: Wrangell

  Wrangell is een van de oudste eilandstadjes in Alaska. Nu onderdeel van de Verenigde Staten, werd het ooit geregeerd door Groot-Brittannië, Rusland en het Tlingit-volk. Talloze rotstekeningen op het strand en met mos bedekte totempalen tonen het verre verleden van dit gebied. Buiten de belangrijkste routes van cruiseschepen is het nog steeds een eenvoudig vissersdorpje.

 • Dag 16: Misty Fjords

  Misty Fjords National Monument is een gebied met dikke, altijd groene regenwouden, granieten kliffen versierd met eindeloze watervallen, bergrivieren en moerassen langs de kust, vaak met een melkachtige mist die de baaien en inhammen vult. Als het weer het toelaat, zult u de omgeving verkennen op onze kleine expeditieboten of kajaks.

 • Dag 17: Canadese Inside Passage

  Varend naar het zuiden richting de open oceaan, varen we een aantal uur door de Inside Passage, waaronder door de Grenville Channel en Princess Royal Channel. Geniet van een uitzonderlijk uitzicht op rustige fjorden en bergen bedekt met altijd groene bossen. In tegenstelling tot andere cruiseschepen die normaal gesproken ’s nachts door het gebied varen, kunt u overdag dit sublieme zomerlandschap bekijken.

 • Dag 18: Vancouver

  Uw expeditie cruise eindigt in Vancouver. Verleng uw vakantie met een optioneel naprogramma om wat extra tijd door te brengen in deze bruisende stad. Fiets door Stanley Park, of geniet van het mooie uitzicht op de Sea-to-Sky Gondola. De nachtmarkt van Richmond heeft eindeloze eetkraampjes, terwijl Granville Island het artistieke centrum is.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 19/07/2024, tourcode AMALA2406 met MS Roald Amundsen
 • 06/09/2023, tourcode FNALA2407 met MS Fridtjof Nansen

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise Alaska. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Alaska & Brits Columbia - Inside Passage, beren en Aleoeten eilanden (zuidwaartse route)

18-daagse expeditiereis met MS Roald Amundsen / MS Fridtjof Nansen
Hurtigruten traject: Nome – Vancouver

Prijs vanaf € 8.490 per persoon
0.b.v. 2-persoons bezetting

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Vancouver inclusief ontbijt, voorafgaand aan inscheping
 • Transfer Vancouver van het hotel naar de luchthaven
 • Economy vlucht Vancouver-Nome
 • Transfer Nome van de luchthaven naar het schip
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.