Algemeen

Autotour Håkon

Reis in 2021

Reis per auto naar het hoge noorden en terug per Hurtigruten langs de Noorse fjordenkust. Al meer dan 25 jaar wordt de finesse van deze route – met de juiste afstanden per dag – en de keuze van de hotels, door onze klanten gewaardeerd als het beste wat Noorwegen te bieden heeft.

Het succes van deze autotour is natuurlijk ook te danken aan de ontspannen terugtocht per Hurtigruten vanaf Kirkenes via de Noordkaap naar Bergen, langs een wonderschone kust, de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen, de vele fjorden en de 34 havens die worden aangedaan.

Hoogtepunten van deze reis
 • Dé ultieme Noorwegen reis!
 • Prachtige Hurtigruten reis van Kirkenes naar Bergen
 • Breng een bezoek aan de Noordkaap
Håkon.png

Programma

 • Dag 1: Kiel–Oslo

  Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

 • Dag 2: Oslo–Lillehammer, 174 km

  Aankomst Oslo om 10.00 uur. Route via Eidsvoll, langs het Mjøsa meer naar het sfeervolle stadje Lillehammer voor de overnachting. Gezellige winkelstraten, musea, galeries en het Maihaugen openluchtmuseum.

 • Dag 3: Lillehammer–Røros, 264 km

  Bij Ringebu over op de bergweg naar Venabygd. Dan over de ‘Nasjonal Turistveg Rondane’ met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros voor overnachting. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

 • Dag 4: Røros–Inderøy, 257 km

  Via de Reis 705, ook wel ‘rendierroute’ genoemd, via Stjørdal en Levanger naar Inderøy voor overnachting.

 • Dag 5: Inderøy–Mosjøen, 293 km

  Door het Namdal, steeds de rivier volgend naar Grong, met de langste zalmtrap van Noord Europa en een zalmmuseum. Daarna rijden we langs het mooie Majavatn naar Mosjøen, omringd door hoge bergen aan de Vefsnfjord. Overnachten in Mosjøen.

 • Dag 6: Mosjøen–Bodø, 334 km

  Vandaag passeren we de poolcirkel naar ‘het land van de Middernachtzon’. Een prachtig rit via Mo i Rana, langs Svartisen en Saltfjellet Nasjonalpark, naar Saltstraumen. Van hier is het nog een half uur rijden naar Bodø voor de overnachting.

 • Dag 7: Bodø–Narvik, 298 km

  Route via Fauske, door afwisselend fjordlandschap, langs de Vestfjord naar Bognes. Per veerboot naar Skardberget en door naar Narvik voor de overnachting. Tussen mei en eind juli is het hier 24 uur per dag licht.

 • Dag 8: Narvik–Tromsø, 262 km

  Langs rivieren, meren en fjorden maakt u een prachtige dagtocht naar Tromsø, het Parijs van het noorden voor de overnachting.

 • Dag 9: Tromsø–Alta, 301 km

  Opnieuw een dagtocht, deze route voert u langs en over de fjorden. Route via veerboot Breivikseidet – Svensby en Lyngseidet – Olderdalen. We passeren de Lyngenfjord en Kvænangen uitzichtpunt en rijden vervolgens langs de Altafjord naar Alta voor de overnachting.

 • Dag 10: Alta–Honningsvåg, 209 km

  Via Skaidi, naar Olderfjord. Het landschap wordt steeds imposanter naarmate we noordelijker reizen. Langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg voor de overnachting. Voor het bezoek aan de Noordkaap neemt u de tunnel en het laatste stukje naar de Noordkaap, een 307 meter hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende leisteenrots. In de Noordkaaphal kunt u het noordelijkste postkantoor bezoeken, er is een cafetaria en een kleine kapel. Op het Noordkaapplateau wordt een 180 ° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in 4 jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard!

 • Dag 11: Honningsvåg–Kautokeino, 338 km

  Zuidwaarts langs de Porsangerfjord terug naar Alta en landinwaarts naar Kautokeino, midden in de provincie Finnmark – Noors Lapland. Vanuit het hotel kunt u genieten van het uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda. In Kautokeino vindt u de echte Samische cultuur en het restaurant biedt maaltijden met lokale gerechten.

 • Dag 12: Kautokeino–Karasjok, 128 km

  Over de hoogvlakte naar Karasjok, hoofdplaats voor de Samen. Hier zetelt ook het Samisch parlement – bezichtiging weekdagen om 13.00 uur rondleiding en / of Sapmi Park & ​​Magisch Theater 10.00-14.00 uur geopend. Overnachten in het sfeervolle hotel. In Storgammen restaurant wordt een speciaal Samen diner georganiseerd rond het open haardvuur.

 • Dag 13: Karasjok–Kirkenes, 275 km

  Vandaag passeren we bij Karigesniemi de Noors / Finse grens. Dan volgt een mooie rit door Finland langs het Kevo Nationaal Park en langs het Inari meer. Bij Neiden komen we weer terug in Noorwegen en rijden het laatste stuk naar Kirkenes voor de overnachting.

 • Dag 14: Kirkenes–Inscheping Hurtigruten

  Inscheping Hurtigruten vanaf ca. 11.00 uur; vertrek om 12.30 uur. In het restaurant kunt u genieten van een heerlijk lunchbuffet. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. ’s Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd. Overnachting aan boord in de geboekte hutaccommodatie.

 • Dag 15: Honningsvåg–Tromsø

  ’s Morgens vroeg wordt aangelegd in Honningsvåg. Daarna vaart u langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest voor een stop van 2 uur. U kunt de noordelijkste stad ter wereld verkennen, in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en nu nog een belangrijke vissershaven. U kunt een ijsbeer ontmoeten en lid worden van de ijsberenclub! Om 11.45 uur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht komen we aan in Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.

 • Dag 16: Vesterålen–Lofoten

  Vandaag staan ​​de betoverende Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøyrennakanaal dat speciaal voor Hurtigruten is aangelegd om de ‘binnenvaart’ voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken. Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele lucht hangt te drogen – bestemd voor export als stokvis. U heeft ca. 2 uur de gelegenheid om Svolvær te verkennen, dan vertrekt het schip voor een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 17: Poolcirkel, Zeven Zusters

  Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, vruchtbare akkerland en steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. U passeert de poolcirkel bij 66 ° 33’N – met tradities en delicatessen aan dek. We nemen hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omweven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de bergketen Zeven Zusters, een andere over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden. Al eeuwen lang beschermt de bevolking hier de nesten van de eidereenden en krijgt hoogwaardig dons.

 • Dag 18: Trondheim en de westkust

  Vandaag heeft u de gelegenheid om Trondheim te bezoeken. Tot 9.45 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe drie koninginnen en zeven koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Vanaf het schip wordt ook een stadswandeling georganiseerd, ook aan boord te reserveren. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra gaat het over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook op de steile, grijze toppen van de Romsdal-Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.

 • Dag 19: Aankomst Bergen/ontscheping

  Vandaag gaat u het Hurtigrutenschip alweer verlaten. Maar eerst heeft u nog een fascinerend landschap voor u, bv. de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer. Een paar zeemijlen zuidelijker vaart u in de monding van de Sognefjord. Op de route naar Bergen, de stad met de zeven bergen, passeert u een prachtig scherenlandschap. Na aankomst in Bergen volgt de ontscheping. Vanmiddag heeft u nog volop gelegenheid iets van Bergen te gaan zien. Bezoek ‘Bryggen’ met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een tocht met de Fløienbaan met prachtig uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en ‘Troldhaugen’, het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, nu museum. Overnachting in het centraal in de historische wijk Bryggen gelegen hotel.

 • Dag 20: Bergen–Lofthus/Ullensvang, 168 km

  Langs de lieflijke Hardangerfjord met idyllische fjorddorpjes naar Bruravik. Over de Hardangerbrug naar Brimnes en Lofthus. Diner en overnachting in het mooie hotel met een prachtige ligging aan de fjord. In de tuin met uitzicht op de fjord staat nog het vakantieverblijf van de bekende componist Edvard Grieg.

 • Dag 21: Lofthus–Klækken, 325 km

  Via Eidfjord – met Hardangervidda museum en het aanbieden van Måbødalen met Vøringfoss waterval richting de hoogvlakte. Via Geilo en de avontuurweg nr. 7 richting Klækken. In Jevnaker vindt u Hadeland glasmuseum en tentoonstelling. Overnachting in Hønefoss.

 • Dag 22: Klækken–Oslo, 63 km

  Zuidwaarts langs de Tyrifjord naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line naar Kiel.

 • Dag 23: Kiel

  Aankomst Kiel om 10.00 uur.

   

Vertrek

 • Periode: 01/05/2021 t/m 30/09/2021
 • Vertrekdag: dagelijks.

Excursies

 • Bergen Segway
 • Noorwegen in een Notendop
 • Glaciertour
 • Maihaugen Museum
 • Zeekajakken
 • Middernachtzon Kajakken
 • Voor een compleet overzicht van onze excursies in Noorwegen zie: zomerexcursies 

Prijzen

 • Vanaf € 1465 per persoon exclusief Hurtigrutentraject Kirkenes-Bergen
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Extra informatie

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte  < 5 m en hoogte  <  2 m)
 • 15 Hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen

 • Hurtigruten traject Kirkenes-Bergen obv 2 pers. binnenhut d/t, volpension prijs vanaf € 1.435 per persoon en vervoer auto prijs € 325
 • Buitenhut Color Line vanaf € 33 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 16 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 36 per persoon per enkele reis
 • De inwendige ferry’s
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon

Bijkomende kosten

 • Bij Autotour Håkon is het nodig om het Hurtigruten traject Kirkenes-Bergen (5 nachten) bij te boeken. Dit is niet inbegrepen bij de genoemde vanaf prijs. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem gecombineerd op vraag en aanbod. Onze reisspecialisten informeren u graag over de actuele beschikbaarheid en prijzen op de door u gewenste vertrekdatum.

Toeslagen

 • Toeslag halfpension op aanvraag.
 • Toeslag upgrade kamer op aanvraag
 • Toeslag buitenhut Hurtigruten op aanvraag

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken.
 • Ook voor andere hut geldt: prijs op aanvraag. Extra kortingsacties die u eerder minimaal 3 aaneen kortingsverblijven met Hurtigruten heeft gereisd
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en / of drukfouten.