Algemeen

Ecuador

Expeditie Galápagos eilanden

Expeditiereis in 2023

Ga mee op deze bijzondere ontdekkingsreis terwijl we vanuit Quito in Ecuador, in de voetsporen van Charles Darwin reizen om de natuurwonderen van de Galápagos eilanden te ervaren!

Op het eiland Santa Cruz bevindt zich het bijzondere Darwin Research Station en op de eilanden Santa Fe en South Plaza kunt u verschillende landleguanen en luierende zeeleeuwkolonies in het wild bewonderen. Met een tenderboot maakt u verschillende landingen onder leiding van het enthousiaste expeditieteam. U verkent verschillende ecosystemen, spectaculaire landschappen en geweldige mogelijkheden om dieren in het wild te spotten.

Quito en Cotopaxi Nationaal Park

Dit avontuur begint met een bezoek aan Quito, met recht een werelderfgoedstad, met sierlijke architectuur uit het Spaanse tijdperk en volop gezellige restaurants en kleine ambachtelijke winkeltjes. Hier bezoekt u de fotogenieke Sangolqui openluchtmarkt  waar u unieke lokale producten kunt kopen en de lokale bevolking ontmoet. Ook brengen we een bezoek aan het Cotopaxi Nationaal Park met een actieve vulkaan en de Limpiopungo Lagoon. Hier maken we een natuurwandeling in een prachtige omgeving!

Het beste van de Galápagos!

Vanuit Quito vliegt u naar Baltra Island, het startpunt van uw 6-daagse expeditie cruise aan boord van MS Santa Cruz II. Het kleinschalige expeditieschip vormt een comfortabele thuisbasis om deze unieke eilandengroep van dichtbij te verkennen. Onder leiding van het ervaren expeditieteam maakt u diverse uitstapjes, zowel aan wal als aan boord van de kleinere poolcirkelboten. Snorkelen, kajakken en stand-up paddling behoren ook tot de sportieve activiteiten! 

scgal2324-in-Darwins-voetsporen.png

Programma

 • Dag 1: Quito, Ecuador

  U vliegt op eigen gelegenheid naar Quito in Ecuador. De stad is prachtig gelegen in een hoge vallei en is daarmee de op één na hoogste hoofdstad ter wereld! Quito werd gesticht op een oude Inca-nederzetting en tegenwoordig is het een bruisende en moderne plek en behoort sinds 1978 tot UNESCO-werelderfgoed.

 • Dag 2: Cotopaxi Nationaal park

  U bezoekt eerst de gezellige Sangolqui openluchtmarkt waar u verschillende specialiteiten uit de Andes kunt proeven.

  Daarna het Cotopaxi Nationaal Park. Dit grotendeels boomloze landschap is kenmerkend voor de heidevelden van de Andes en u kunt hier kuddes lama’s in het wild zien rondlopen. De Cotopaxi vulkaan is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld (5.897 m). U wandelt naar de Limpiopungo-lagune, een prachtig meer dat de dramatische omringende toppen weerspiegelt. Voor de lunch proeven we heerlijke traditionele gerechten, bereid door enkele van de beste chef-koks van de regio in San Augustin del Callo, en in de late namiddag keren we terug naar het hotel en genieten we van het diner.

 • Dag 3: Uw cruise begint!

  Na het ontbijt gaat u naar de luchthaven van Quito, waar een ochtendvlucht u over de Stille Oceaan naar de Galápagos eilanden te brengt! Na een vliegreis van enkele uren landen we op het eiland Baltra. Per transfer naar MS Santa Cruz II, het hybride aangedreven expeditieschip dat de komende 6 nachten uw thuis zal zijn.

  De cruise begint met een korte, verplichte veiligheidsbriefing. De eerste stop is slechts vier zeemijlen verwijderd, aan de zuidpunt van Mosquera Islet. Het is een klein eiland dat tussen de grotere eilanden Baltra en North Seymour ligt. Een lange en smalle zandbank wordt omringd door lavariffen. Dit is de thuisbasis van een van de grootste kolonies zeeleeuwen.

  Per kleine poolcirkelboten gaat u aan wal, waar u een eerste glimp zult vangen van de verbazingwekkende diversiteit en rijkdom van deze eilanden. Dit eilandje zit vol met vele zeevogels, waaronder blauwvoetgenten, evenals de Sally Lightfoot-krabben. De wandeling is gemakkelijk, slechts een paar honderd meter over vlakke en zanderige duinen. U leert meer over de kwetsbare ecosystemen van de Galápagos.

 • Dag 4: San Cristobal Island

  Vandaag legt u aan in Puerto Baquerizo Moreno, de hoofdstad van de archipel. Het is 40 minuten rijden naar Cerro Colorado, waar u een broedcentrum voor de zeer bedreigde reuzenschildpad kunt bezoeken. Het is een Galápagos-icoon die een leeftijd van meer dan 100 jaar kan bereiken! Het Cerro Colorado Tortoise Reservaat werkt eraan om het aantal van deze gigantische reptielen te vergroten. Ze leven in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met hun natuurlijke habitat en kunnen hier goed gedijen. De schildpadden kuieren rond in een gebied van zes hectare, dat ook de thuisbasis is van tientallen andere diersoorten.

  ’s Middags bezoekt u per poolcirkelboot Punta Pitt aan de oostpunt van het eiland. Punta Pitt bestaat uit een geërodeerde vulkanische kegel. Hier loopt tevens een pad dat uitzicht biedt op een spectaculaire kustlijn. Punta Pitt is de enige plek in de Galápagos waar u drie soorten genten kunt zien. De Blauwvoet gent is gemakkelijk te herkennen aan zijn, nou ja, blauwe voeten! Geniet van een natuurwandeling of verken de kust aan boord van een van de poolcirkelboten. Snorkelen en zwemmen kan hier uitstekend in het heldere water. Misschien ziet u de zeeleeuwen hun onderwateracrobatiek uitoefenen? Vergeet dus vooral niet uw zwemkleding en goede wandelschoenen mee te nemen!

 • Dag 5: Santa Fe Island & South Plaza Island

  Direct na het ontbijt zet u voet aan wal op een idyllisch wit zandstrand op het eiland Santa Fe en maken we een mooie natuurwandeling. Het eiland is de thuisbasis van een kolonie zeeleeuwen, evenals de Barrington-landleguaan, die meestal te zien is tussen de gigantische vijgencactussen of luierend op rotsen in de zon. Het eiland geeft een gelukzalig gevoel. U kunt heerlijk ontspannen door te zwemmen of wellicht te snorkelen vanaf onze poolcirkelboten. Als u een kijkje wilt nemen in de onderwaterwereld dan kunt u meegaan met een tocht in onze speciale boot met glazen bodem! De kajaks liggen ook klaar, dus waarom zou u dit prachtige en wilde eiland niet in uw eigen tempo ontdekken?

  Na een goede lunch aan boord varen we verder naar onze volgende bestemming: South Plaza Island. Langs de kust kunt u fregatvogels, zwaluwstaartmeeuwen en pijlstormvogels zien. South Plaza Island is erg klein, maar het herbergt een verbluffende verscheidenheid aan flora, met name het bloeiende vetplanten en de dichte stekelige peren cactus. Landleguanen luieren slaperig aan de kust, terwijl zeeleguanen in en uit het water lopen.

 • Dag 6: Santa Cruz Island

  Deze ochtend gaat u aan wal bij Puerto Ayora, de grootste stad van de archipel, gelegen op het eiland Santa Cruz. Hier komt u langs bij het Charles Darwin Research Station, waar meer dan 200 wetenschappers en vrijwilligers werken aan het behoud van de natuur van de Galápagos eilanden. Bezoek de broedverblijven waar u babyschildpadden in couveuses kunt zien en bekijk met eigen ogen de beroemde vinken van Darwin – dit zijn de vogels die hij als basis voor zijn evolutietheorie gebruikte.

  Nadat u het Opuntia Cactus Forest heeft bezocht, kunt u genieten van een lunch in de hooglanden. Het is een heel ander ecosysteem dan de kustvlaktes, met vochtig groen blad en een koeler klimaat. Het is ook de plek waar de meeste reuzenschildpadden rondlopen. U heeft de mogelijkheid om deze reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat te zien. Ze zijn gemakkelijk te herkennen, sjokken rond en kauwen op gras!

  Als de lunch voorbij is, kunt u in plaats van schildpadden te spotten ook kiezen uit een andere activiteiten, zoals mountainbiken of kajakken in Tortuga Bay. U kunt ook een 3,5 kilometer wandeling maken naar deze prachtige baai en stoppen bij Playa Brava, een prachtig wit strand dat een broedplaats is voor groene schildpadden.

 • Dag 7: Española Island

  Van Española wordt gezegd dat het een van de oudste eilanden is. Het is tevens het meest zuidelijke eiland van de archipel. Het is een broedplaats voor vogelaars. Ongeveer de hele wereldpopulatie van albatrossen strijken hier neer tussen januari en maart. Houd ook uw ogen open voor de Española-lavahagedis, die een opvallend rode tint heeft, evenals de sterk gekleurde zeeleguanen, een bepaald soort die alleen hier te vinden is. Over dieren in het wild gesproken, er was goed nieuws in 2020 toen bleek dat een zeldzame schildpad meer dan 900 jonkies had verwekt. Diego, die meer dan 100 jaar oud is, was in bruikleen van de San Diego Zoo en heeft zijn soort misschien bijna eigenhandig van uitsterven gered!  Vanwege zijn opmerkelijke inspanningen is hij nu met pensioen op het eiland Española met zijn uitgebreide familie. Hij zal naar verwachting rond de 150 jaar oud worden.

  In de middag biedt het mooie koraalstrand van Gardner Bay en het nabijgelegen Osborn Islet u een mooie setting om zeeleeuwen, spotvogels en vinken te observeren, terwijl u lekker ligt te ontspannen of een duik neemt in het water. Ook kajakactiviteiten zijn hier mogelijk.

 • Dag 8: Santa Cruz Island & North Seymour

  Eden Islet biedt een overvloed aan dieren in het wild. In het heldere, ondiepe water hopen we groene schildpadden, roggen en enkele vriendelijke rifhaaien te spotten. We nemen de snorkeluitrusting mee, dus denk aan uw zwemkleding als u de onderwater wereld wilt verkennen. Als het weer het toelaat, kunt u ook een tocht maken aan boord van de glasbodem boot of per kajak langs de kust van Eden peddelen.

  Na een welverdiende lunch aan boord van het schip, gaan we naar het eiland North Seymour. Dit kleine en grotendeels vlakke eiland is ontstaan toen een vulkaanuitbarsting de zeebodem optilde. Hierdoor ziet het er vlak uit. Er is tevens een klein bos van zilvergrijze Palo Santo-bomen – genaamd Saint’s Wood. -Deze bomen zijn meestal bladloos en wachten op de regen om in bloei te komen. Het hout wordt gebruikt om wierook te maken.

  Ook is dit een geweldige plek om kolonies blauwvoetgenten, fregatvogels en zwaluwstaartmeeuwen te observeren. Voor zeeleeuwen en zeeleguanen is North Seymour ook wel hun thuisbasis, waar ze zich graag tegoed doen aan het zeeleven in de rijke wateren.

 • Dag 9: Naar Guayaquil

  Nu uw expeditie cruise ten einde loopt, is het tijd om afscheid te nemen van de overvloedige flora en fauna en het fantastische landschap van een van ’s werelds meest ongelooflijke natuurbestemmingen! We nemen ook afscheid van onze geweldige bemanning en het expeditie team als we van boord gaan op het eiland Baltra. Een transfer brengt u naar de luchthaven, waar uw wachtende vlucht u naar Guayaquil brengt. Bij aankomst in Guayaquil zal een vertegenwoordiger helpen met de internationale vluchtverbinding. U kunt ook doorgaan van Guayaquil naar Quito om van daaruit uw internationale vlucht te halen.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

Tourcode SCGAL2324E

 • Januari 2023: 18/01
 • Februari 2023: 01/02, 15/02
 • Maart 2023: 01/03, 15/03, 29/03
 • April 2023: 12/04, 26/04
 • Mei 2023: 10/05, 24/05
 • Juni 2023: 07/06, 21/06
 • Juli 2023: 05/07, 19/07
 • Augustus 2023: 02/08, 16/08, 30/08
 • September 2023: 13/09, 27/09
 • Oktober 2023: 11/10, 25/10
 • November 2023: 08/11, 22/11
 • December 2023: 06/12, 20/12
 • Januari 2024: 03/01, 17/01, 31/01
 • Februari 2024: 14/02, 28/02
 • Maart 2024: 13/03

Prijzen

Expeditie Galápagos – In de voetsporen van Darwin 2023/2024
9-daagse expeditiereis met MS Santa Cruz II
Hurtigruten traject: Isla Baltra – Isla Baltra
Vertrekdata

2-personen, prijs vanaf

Explorer cabins Darwin Suites
18/01/2023 € 6.964 p.p. € 9.469 p.p.
01/02/2023 € 6.964 p.p. € 9.469 p.p.
15/02/2023 € 6.964 p.p. € 9.469 p.p.
01/03/2023 € 6.964 p.p. € 9.469 p.p.
15/03/2023 € 6.964 p.p. VOL
29/03/2023 € 7.162 p.p. € 9.756 p.p.
12/04/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
26/04/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
10/05/2023 € 7.162 p.p. VOL
24/05/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
07/06/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
21/06/2023 € 7.162 p.p.  € 9.755 p.p. 
05/07/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
19/07/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
02/08/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
16/08/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
30/08/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
13/09/2023 € 7.162 p.p.  € 9.755 p.p.
27/09/2023 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
11/10/2023 € 6.963 p.p. € 9.469 p.p.
25/10/2023 € 6.963 p.p. € 9.469 p.p.
08/11/2023 € 6.963 p.p. € 9.469 p.p.
22/11/2023 € 6.963 p.p. € 9.469 p.p.
06/12/2023 € 6.963 p.p. € 9.469 p.p.
20/12/2023 € 8.102 p.p. € 11.109 p.p.
03/01/2024 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
17/01/2024 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
31/01/2024 € 7.162 p.p.  € 9.755 p.p.
14/02/2024 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
28/02/2024 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.
13/03/2024 € 7.162 p.p. € 9.755 p.p.

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (2x) in Quito op basis van ontbijt en diner op dag 2
 • Dagexcursie Cotopaxi Nationaal Park inclusief lunch
 • Transfer in Quito, hotel-luchthaven
 • Economy vlucht Quito-Galápagos eilanden (Baltra)
 • Transfer in Baltra luchthaven-schip
 • Hurtigruten expeditie cruise in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en drankjes tijdens de maaltijden (huiswijn, scheepsbier, frisdranken, mineraalwater)
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Gratis gebruik Wi-Fi
 • Begeleiding door een zeer ervaren Engelssprekend expeditieteam aan boord en aan wal
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Welkom en afscheid cocktail
 • Gratis gebruik wetsuit tijdens excursies/activiteiten
 • Transfer in Baltra, schip-luchthaven
 • Economy vlucht Galápagos eilanden (Baltra)-Guayaquil
 • Entreegeld Nationaal Park Galápagoseilanden
 • Transit Control Card voor de Galápagoseilanden
 • Toegang tot de Airport Lounge op Guayaquil airport voor vertrek van uw intercontinentale terugvlucht.

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten Amsterdam-Ecuador en v.v.
 • Reis – en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Zorg ervoor dat u aan alle toelatings- en instapvereisten voldoet
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.