Algemeen

Ecuador & Peru

Machu Picchu en de Galápagos eilanden

Expeditiereis in 2023/2024

Ga mee op deze prachtige Hurtigruten ontdekkingsreis die in het teken staat van historie en unieke natuur! We maken kennis met de Inca-cultuur in Peru, verkennen de stad Quito en beklimmen zelfs een nog actieve vulkaan in het Ecuadoraanse Andes gebergte! Vervolgens is het tijd om in de voetsporen van Charles Darwin te stappen en de oversteek te maken naar de prachtige Galápagos eilanden!

Inca-rijk en Machu Picchu

Het eerste deel van dit avontuur vindt plaats op het vaste land. We verkennen de stad Lima en de hoofdstad van het Inca-rijk Cusco. Vervolgens reizen we per trein door de Heilige Vallei naar de raadselachtige verloren stad Machu Picchu. In Ecuador kunt u Quito verkennen en de Cotopaxi-vulkaan bezoeken alvorens we gaan starten aan ons Galápagos avontuur!

In de voetsporen van Darwin…

Vanaf Quito vliegen we naar het eiland Baltra, onderdeel van de unieke Galápagos eilanden. Stap aan boord van het MS Santa Cruz II, het comfortabele en intieme expeditieschip dat onlangs toegevoegd is aan de Hurtigruten expeditievloot. Tijd voor een onvergetelijke expeditie cruise, waarbij u 6 nachten aan boord zult verblijven. Onder leiding van een deskundig expeditieteam verkennen we deze prachtige eilandengroep (UNESCO Werelderfgoed). We ondernemen activiteiten aan wal en maken landingen met kleine expeditieboten. Ook kunnen we gaan kajakken, snorkelen of zelfs suppen! Toen de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin hier in 1835 aan boord van de HMS Beagle een bezoek bracht, ontdekte hij dat verschillende soorten dieren, waaronder schildpadden en leguanen, zich verschillend hadden ontwikkeld, afhankelijk van hun leefgebied. Zijn baanbrekende werk “On the Origin of Species” bleek revolutionair. Tijdens deze expeditie cruise vertelt het expeditieteam u alles over Darwins ontdekkingen. Veiligheid en duurzaamheid vormen altijd de kern van alle Hurtigruten expeditie cruises en het doel is dan ook om zelf de kleinste voetafdruk achter te laten en toch optimaal te kunnen genieten. Voor uw veiligheid vaart Hurtigruten bovendien altijd met een medisch team aan boord.

Hoogtepunten van deze reis
 • Fantastische combinatiereis tussen land en zee vol cultuur en natuur!
 • Treinreis en bezoek aan Machu Picchu midden in het regenwoud
 • Sportieve activiteiten: kajakken, snorkelen, suppen!
 • Interessante lezingen in het teken van wild life en Charles Darwin
 • Verblijf aan boord van het comfortabele en kleinschalige MS Santa Cruz II
SCGAL2324EMACDE_NL.png

Programma

 • Dag 1: Lima, Peru

  Welkom in Peru, één van de meest fascinerende landen in Zuid-Amerika! Bij aankomst op Jorge Chávez International Airport wordt u naar uw hotel in Lima gebracht. Hier kunt u even bijkomen van een lange vlucht. De geschiedenis van Lima dateert van vóór de Spaanse koloniale aanwezigheid in Peru. De huidige stad werd in 1535 gesticht door de Spaanse veroveraar Francisco Pizarro als de nieuwe hoofdstad van Peru. De onderkoning bouwde hier belangrijke kerken, kloosters en herenhuizen. Tegenwoordig staat het historische centrum van Lima op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker de moeite waard om te verkennen.

 • Dag 2: Cusco, stad van de Inca's

  In Cusco floreerde de Inca-beschaving. Hier kunt u nog steeds de Zonnetempel Koricancha zien, wat het fundament vormt van de indrukwekkende Santa Domingo-kerk. Verschillende culturen hebben hun stempel gedrukt op Cusco. De gebouwen rond de Plaza de Armas – het centrale plein van de stad – met zijn sierlijke kathedraal dateren uit de Spaanse koloniale tijd. Slechts een paar meter verderop, in een steegje genaamd Loreto, ziet u Inca-muren gebouwd van enorme, meer hoekige stenen met een soort technische precisie die vandaag de dag nog steeds een uitdaging zou zijn. U zult meer Inca-techniek zien in Sacsayhuaman, een ceremonieel complex uit de 15e eeuw. Een rituele plek met ondergrondse galerijen die een ondergronds doolhof vormt. Na de rondleiding langs alle hoogtepunten van dit culturele en architectonische juweeltje, keren we terug naar het hotel voor het diner.

 • Dag 3: Dagexcursie naar Machu Picchu

  Een vroege ochtendtransfer brengt u van het hotel naar het treinstation van Ollantaytambo, een Inca-stad in de Heilige Vallei die rijk is aan archeologische overblijfselen. Vanaf hier stapt u aan boord van een trein voor een prachtige reis door de vallei. Na twee uur arriveert u in het dorp Aguas Calientes, waar we uitstappen om vervolgens per bus naar de ruïnes van Machu Picchu te rijden. Dit iconische Inca-bolwerk ligt op een bergtop op ongeveer 3400 meter hoogte. Het werd verlaten door de Inca’s en eeuwenlang verborgen door de oprukkende jungle, om pas in 1911 te worden herontdekt door de Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham. Tijdens de rondleiding zult u beslist genieten van de vredige sfeer en magische omgeving van Machu Picchu. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant en in de middag keren we per trein terug naar Cusco met aansluitend een bus transfer. ’s Avonds geniet u van een diner in het hotel. Dit is tevens uw laatste nacht in Cusco.

   

 • Dag 4: Quito, stad van de eeuwige lente

  Bustransfer naar de luchthaven van Cusco voor een ochtendvlucht via Lima naar Quito in Ecuador. De stad strekt zich uit over de Evenaar, waardoor u het gevoel heeft dat het hier altijd lente is! De stad heeft een prachtige ligging op een hoge vallei (2850m) en is daarmee de op één na hoogste hoofdstad ter wereld! Quito werd gesticht op een oude Inca-nederzetting. Tegenwoordig is het een bruisende en moderne plaats. Het ijverige behoud van de geschiedenis van de stad zorgde ervoor dat het in 1978 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Maak een wandeling en bezoek de Calle La Ronda, een oude autovrije straat met verwijzingen naar dichters en kunstenaars die hier hebben gewoond. Er zijn tal van winkels en cafés. Er zijn ook verschillende musea en prachtige kerken om te verkennen in Quito. Bent u fan van de hedendaagse kunst, bezoek dan het huis van de Ecuadoraanse schilder Oswaldo Guayasamín, bewaard als het Casa Museo Guayasamín. Als de avond valt, kijk dan eens naar de sprankelende stadslichten die zich over de omliggende heuvels en bergen verspreiden – echt een betoverend gezicht!

   

   

 • Dag 5: Cotopaxi vulkaan

  Vandaag maakt u kennis met één van Ecuador ’s natuurlijke hoogtepunten terwijl we een actieve vulkaan bezoeken en naar een hoogte van bijna 3900 meter wandelen. Maar eerst stoppen we op de fotogenieke Sangolqui openluchtmarkt, waar u verschillende Andes-specialiteiten kunt proeven. Het Cotopaxi Nationaal Park ligt op slechts anderhalf uur rijden van Quito. Dit grotendeels boomloze landschap is kenmerkend voor de heidevelden van de Andes. U kunt hier tevens kuddes lama’s in het wild zien rondlopen. Vogels om naar uit te kijken zijn de Andesmeeuwen, verschillende soorten kolibries en – met een beetje geluk – de majestueuze condor. We wandelen naar de Limpiopungo-lagune, een prachtig meer dat de dramatische omringende bergtoppen weerspiegelt. De gapende krater van de vulkaan (800 meter) is één van de weinige gletsjers waar dan ook. Tijdens de lunch kunt u heerlijke traditionele gerechten proeven, bereid door de beste chef-koks van de regio in San Augustin del Callo. In de late namiddag keren we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

   

 • Dag 6: Uw expeditie cruise begint!

  Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven van Quito, waar onze ochtendvlucht wacht om ons over de Stille Oceaan naar de Galápagos eilanden te brengen! Na een vliegreis van enkele uren landen we op het eiland Baltra. Per transfer naar MS Santa Cruz II, het hybride aangedreven expeditieschip dat de komende 6 nachten uw thuis zult zijn.

  We beginnen onze expeditie cruise met een korte, verplichte veiligheidsbriefing. Onze eerste stop is slechts vier zeemijlen verwijderd, aan de zuidpunt van Mosquera Islet. Het is een klein eiland dat tussen de grotere eilanden Baltra en North Seymour ligt. Een lange en smalle zandbank wordt omringd door lavariffen. Dit is de thuisbasis van een van de grootste kolonies zeeleeuwen.

  Per kleine poolcirkelboten gaan we aan wal, waar we een eerste glimp zullen vangen van de verbazingwekkende diversiteit en rijkdom van deze eilanden. Dit eilandje zit vol met vele zeevogels, waaronder blauwvoetgenten, evenals de Sally Lightfoot-krabben. De wandeling is gemakkelijk, slechts een paar honderd meter over vlakke en zanderige duinen. U leert meer over de kwetsbare ecosystemen van de Galápagos.

 • Dag 7: San Cristobal Island

  Vandaag leggen we aan in Puerto Baquerizo Moreno, de hoofdstad van de archipel. Het is 40 minuten rijden naar Cerro Colorado, waar u een broedcentrum voor de zeer bedreigde reuzenschildpad kunt bezoeken. Het is een Galápagos-icoon die een leeftijd van meer dan 100 jaar kan bereiken! Het Cerro Colorado Tortoise Reservaat werkt eraan om het aantal van deze gigantische reptielen te vergroten. Ze leven in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met hun natuurlijke habitat en kunnen hier gedijen. De schildpadden kuieren rond in een gebied van zes hectare, dat ook de thuisbasis is van tientallen andere diersoorten.

  ’s Middags bezoeken we per poolcirkelboot Punta Pitt aan de oostpunt van het eiland. Punta Pitt bestaat uit een geërodeerde vulkanische kegel. Hier loopt tevens een pad dat uitzicht biedt op een spectaculaire kustlijn. Punta Pitt is de enige plek in de Galápagos waar u drie soorten genten kunt zien. De Blauw-voet gent is gemakkelijk te herkennen aan zijn, nou ja, blauwe voeten! Geniet van een natuurwandeling of verken de kust aan boord van een van onze poolcirkelboten. Snorkelen en zwemmen kan hier uitstekend in het heldere water. Misschien ziet u de zeeleeuwen hun onderwateracrobatiek uitoefenen? Vergeet dus vooral niet uw zwemkleding en goede wandelschoenen mee te nemen!

 • Dag 8: Santa Fe & South Plaza Island

  Direct na het ontbijt zetten we voet aan wal op een idyllisch wit zandstrand op het eiland Santa Fe en maken we een mooie natuurwandeling. Het eiland is de thuisbasis van een kolonie zeeleeuwen, evenals de Barrington-landleguaan, die meestal te zien is tussen de gigantische vijgencactussen of luierend op rotsen in de zon. Het eiland geeft een gelukzalig gevoel. U kunt heerlijk ontspannen door te zwemmen of wellicht te snorkelen vanaf onze poolcirkelboten. Als u een kijkje wilt nemen in de onderwaterwereld dan kunt u meegaan met een tocht in onze speciale boot met glazen bodem! De kajaks liggen ook klaar, dus waarom zou u dit prachtige en wilde eiland niet in uw eigen tempo ontdekken?

  Na een goede lunch aan boord varen we verder naar onze volgende bestemming: South Plaza Island. Langs de kust kunnen we fregatvogels, zwaluwstaartmeeuwen en pijlstormvogels zien. South Plaza Island is erg klein, maar het herbergt een verbluffende verscheidenheid aan flora, met name het bloeiende vetplanten en de dichte stekelige peren cactus. Landleguanen luieren slaperig aan de kust, terwijl zeeleguanen in en uit het water lopen.

 • Dag 9: Santa Cruz Island

  Deze ochtend gaan we aan wal bij Puerto Ayora, de grootste stad van de archipel, gelegen op het eiland Santa Cruz. Hier komen we langs bij het Charles Darwin Research Station, waar meer dan 200 wetenschappers en vrijwilligers werken aan het behoud van de natuur van de Galápagos eilanden. Bezoek de broedverblijven waar u babyschildpadden in couveuses kunt zien en bekijk met eigen ogen de beroemde vinken van Darwin – dit zijn de vogels die hij als basis voor zijn evolutietheorie gebruikte.

  Nadat we het Opuntia Cactus Forest hebben bezocht, zullen we genieten van een lunch in de hooglanden. Het is een heel ander ecosysteem dan de kustvlaktes, met vochtig groen blad en een koeler klimaat. Het is ook de plek waar de meeste reuzenschildpadden rondlopen. U heeft de mogelijkheid om deze reuzenschildpadden in hun natuurlijke habitat te zien. Ze zijn gemakkelijk te herkennen, sjokken rond en kauwen op gras!

  Als de lunch voorbij is, kunt u in plaats van schildpadden te spotten ook kiezen uit een andere activiteiten, zoals mountainbiken of kajakken in Tortuga Bay. U kunt ook een 3,5 kilometer wandeling maken naar deze prachtige baai en stoppen bij Playa Brava, een prachtig wit strand dat een broedplaats is voor groene schildpadden.

 • Dag 10: Española Island

  Van Española wordt gezegd dat het een van de oudste eilanden is. Het is tevens het meest zuidelijke eiland van de archipel. Het is een broedplaats voor vogelaars. Ongeveer de hele wereldpopulatie van albatrossen strijken hier neer tussen januari en maart. Houd ook uw ogen open voor de Española-lavahagedis, die een opvallend rode tint heeft, evenals de sterk gekleurde zeeleguanen, een bepaald soort die alleen hier te vinden is. Over dieren in het wild gesproken, er was goed nieuws in 2020 toen bleek dat een zeldzame schildpad meer dan 900 jonkies had verwekt. Diego, die meer dan 100 jaar oud is, was in bruikleen van de San Diego Zoo en heeft zijn soort misschien bijna eigenhandig van uitsterven gered!  Vanwege zijn opmerkelijke inspanningen is hij nu met pensioen op het eiland Española met zijn uitgebreide familie. Hij zal naar verwachting rond de 150 jaar oud worden.

  In de middag biedt het mooie koraalstrand van Gardner Bay en het nabijgelegen Osborn Islet u een mooie setting om zeeleeuwen, spotvogels en vinken te observeren, terwijl u lekker ligt te ontspannen of een duik neemt in het water. Ook kajakactiviteiten zijn hier mogelijk.

 • Dag 11: Santa Cruz & North Seymour

  Eden Islet biedt een overvloed aan dieren in het wild. In het heldere, ondiepe water hopen we groene schildpadden, roggen en enkele vriendelijke rifhaaien te spotten. We nemen de snorkeluitrusting mee, dus denk aan uw zwemkleding als u de onderwater wereld wilt verkennen. Als het weer het toelaat, kunt u ook een tocht maken aan boord van de glasbodem boot of per kajak langs de kust van Eden peddelen.

  Na een welverdiende lunch aan boord van het schip, gaan we naar het eiland North Seymour. Dit kleine en grotendeels vlakke eiland is ontstaan toen een vulkaanuitbarsting de zeebodem optilde. Hierdoor ziet het er vlak uit. Er is tevens een klein bos van zilvergrijze Palo Santo-bomen – genaamd Saint’s Wood. -Deze bomen zijn meestal bladloos en wachten op de regen om in bloei te komen. Het hout wordt gebruikt om wierook te maken.

  Ook is dit een geweldige plek om kolonies blauwvoetgenten, fregatvogels en zwaluwstaartmeeuwen te observeren. Voor zeeleeuwen en zeeleguanen is North Seymour ook wel hun thuisbasis, waar ze zich graag tegoed doen aan het zeeleven in de rijke wateren.

 • Dag 12: Einde van de cruise

  Nu uw expeditie cruise ten einde loopt, is het tijd om afscheid te nemen van de overvloedige flora en fauna en het fantastische landschap van een van ’s werelds meest ongelooflijke natuurbestemmingen! We nemen ook afscheid van onze geweldige bemanning en het expeditie team als we van boord gaan op het eiland Baltra. Een transfer brengt u naar de luchthaven, waar uw wachtende vlucht u naar Guayaquil brengt. Bij aankomst in Guayaquil zal een vertegenwoordiger helpen met de internationale vluchtverbinding terug naar Nederland.

 • Dag 13: Aankomst in Amsterdam

  ’s Ochtends vroeg aankomst op Amsterdam Schiphol.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • tourcode SCGAL2324EMACEM
 • Januari 2023: 15/01, 29/01
 • Februari 2023: 12/02, 26/02
 • Maart 2023: 12/03, 26/03
 • April 2023: 09/04, 23/04
 • Mei 2023: 07/05, 21/05
 • Juni 2023: 04/06, 18/06
 • Juli 2023: 02/07, 16/07, 30/07
 • Augustus 2023: 13/08, 27/08
 • September 2023: 10/09, 24/09
 • Oktober 2023: 08/10, 22/10
 • November 2023: 05/11, 19/11
 • December 2023: 03/12, 17/12, 31/12
 • Januari 2024: 14/01, 28/01
 • Februari 2024: 11/02, 25/02
 • Maart 2024: 10/03

Prijzen

Extra informatie

Inbegrepen

 • Economy vlucht Amsterdam-Lima en Guayaquil-Amsterdam inclusief belastingen
 • Transfer Lima, luchthaven-hotel
 • Hotelovernachting (1x) in Lima op basis van logies en ontbijt
 • Transfer Lima, hotel-luchthaven
 • Economy vlucht Lima-Cusco inclusief belastingen
 • Transfer Cusco, luchthaven-hotel
 • City tour Cusco o.l.v. een gids
 • Hotelovernachting (2x) in Cusco op basis van logies/ontbijt en diner
 • Volle dagexcursie o.l.v. een gids vanaf Cusco per bus en trein naar Machu Picchu inclusief lunch en entreegelden
 • Economy vlucht Cusco (via Lima) naar Quito inclusief belastingen
 • Transfer Quito, luchthaven-hotel
 • Hotelovernachting (2x) in Quito op basis van logies/ontbijt en diner
 • Transfer Quito, hotel-luchthaven
 • Economy vlucht Quito-Galápagos eilanden (Baltra) inclusief belastingen
 • Transfer Galápagos eilanden, luchthaven-kade
 • Entreegeld Nationaal Park Galápagos eilanden
 • Transit Control Card voor de Galápagos eilanden
 • Hurtigruten expeditie cruise in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en drankjes tijdens de maaltijden (huiswijn, scheepsbier, frisdranken, mineraalwater)
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Gratis gebruik Wi-Fi
 • Gratis gebruik wetsuit tijdens excursies/activiteiten
 • Begeleiding door een zeer ervaren Duits – en Engelssprekend expeditieteam aan boord en aan wal
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Transfer Galápagos eilanden, kade-luchthaven
 • Economy vlucht Galápagos eilanden (Baltra)-Guayaquil inclusief belastingen
 • Toegang tot de Airport Lounge op Guayaquil airport voor vertrek van uw intercontinentale terugvlucht.

Niet inbegrepen

 • Reis – en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.