Algemeen

Expeditie Panamakanaal

Hoogtepunten van de Pacifische kust

Expeditiereis in najaar 2024

Deze expeditiecruise start met een indrukwekkende tocht door het beroemde Panamakanaal, waar u via enorme sluizen van de Atlantische naar de Stille Oceaan reist. Ontdek een kleurrijke mix van cultuur en de natuur van de jungles van Midden-Amerika tot de woestijnen van Chili. Vlieg over de mysterieuze Nazca Lines, ontdek verborgen Inca-geschiedenis, proef cutting-edge gerechten in Lima en geniet van de Chileense cultuur in het kleurrijke Valparaíso. Welkom aan boord!

P58-59-amsou2410_uk-Expeditie-Panamkanaal-zuidwaarts.png

Programma

 • Dag 1: Colón, Panama

  De stad Colón ligt bij de ingang van het Panamakanaal aan de Atlantische kust. Uw schip ligt hier al aangemeerd. ’s Avonds is er een welkomstdiner aan boord en kunt u kennismaken met de bemanning en het expeditieteam.

 • Dag 2: Panamakanaal

  We vertrekken vroeg in de ochtend uit Colón en varen het Panamakanaal in. Het complexe kanaalnetwerk strekt zich uit over 80 km door natuurlijke en kunstmatige waterwegen. In een staaltje van moderne techniek heffen de ingenieuze sluizen het schip effectief meer dan 26 meter boven zeeniveau. Ongeveer halverwege de 12-uur durende doorgang van het kanaal zal het schip het gedeelte van het Gatun-meer binnenvaren. Langs de kust kunt u misschien het geluk hebben krokodillen en alligators te spotten. Als u in één dag van de ene grote oceaan naar de andere overgaat, heeft u het hoogtepunt ervaren van eeuwen van planning, hard werken en vindingrijkheid. Het wordt zeker een moment dat u niet snel zult vergeten!

 • Dag 3: Ontspanning op zee

  Breng een deel van uw dag door met een ontspannende wandeling aan dek en kijk uit naar zeedieren zoals walvissen, dolfijnen en zeevogels.

 • Dag 4: Manta, Ecuador

  In een traditionele ceremonie bij het oversteken van de evenaar, zullen we de zegen van Neptunus zoeken. Aangekomen in de charmante haven van Manta bezoeken we Montecristi, bekend om handgeweven Panamahoeden. Verken de elegante stad met zijn imposante witte kerk en kleurrijke straatkunst. Terug in Manta bezoeken we het archeologisch museum.

 • Dag 5: Puerto Bolivar, Machala

  Machala’s belangrijkste roem is Puerto Bolivar, een belangrijke Ecuadoraanse haven voor de export van koffie, cacao, garnalen en overvloedige bananen die de lokale bevolking oro verde noemt – ‘groen goud’. Als onderdeel van een keuze aan optionele excursies, kunt u een lokale bananenplantage bezoeken en ook kolibries, parkieten en brulapen spotten in het natuurreservaat Buenaventura in het zuiden. Het versteende woud van Puyango ligt vlakbij met één van de grootste collecties versteende bomen ter wereld, waarvan wordt aangenomen dat deze ongeveer 100 miljoen jaar oud is, zo oud als het Andesgebergte zelf.

 • Dag 6: Een dag op zee

  Tijdens uw reis zal het expeditieteam lezingen geven in het wetenschapscentrum om hun uitgebreide kennis van de regio met u te delen. Onderwerpen kunnen onder meer perioden van precolumbiaanse geschiedenis zijn, de geologie van de omliggende bergen en eilanden en folklore van lokale gemeenschappen. Maar niet alle lezingen zijn beperkt tot binnenshuis. Als het schip zeevogels aantrekt die naast ons komen vliegen, kan het expeditieteam u ook helpen om de vogels aan dek te herkennen en succesvol te fotograferen.

 • Dag 7: Salaverry, Peru

  Salaverry wordt geteisterd door de wind en golven van de Stille Oceaan en kan een moeilijk bereikbare haven zijn. Als alles volgens plan verloopt, is het een goed doorvoerpunt om Trujillo, de op twee na grootste stad van Peru, te verkennen, evenals een scala aan archeologische vindplaatsen verspreid over de omliggende regio. Trujillo ligt in een vruchtbare vallei-oase die wordt geïrrigeerd door de rivier de Moche. Het heeft een kleurrijke barokke 17e-eeuwse kathedraal, 10 koloniale kerken en vele neoklassieke herenhuizen. De stad Chan Chan werd opgericht door het Chimu-rijk dat rond 900 na Christus in de regio verscheen. Tot de enorme ruïnes van het 20 vierkante kilometer grote complex behoren de tempel-citadel van Tschudi en Huaca Esmeralda. Terug op het schip zal er een uitvoering zijn van traditionele Peruaanse dansen.

 • Dag 8: Callao en Lima, Peru

  Gelegen op een strook woestijn tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte ligt de hoofdstad Lima, de grootste stad van het land, een moderne, uitgestrekte metropool waar tradities en trends samenkomen in een exotische mix van cultuur en gastronomie. Het historische centrum kenmerkt zich door architectuur uit het koloniale tijdperk, zoals Plaza Mayor en het klooster van San Francisco. Aan de andere kant herinneren de klei-ruïnes van de ceremoniële piramides Huaca Pucllana en Huaca Huallamarca aan de lang verloren gegane Inca-beschaving.

  De stad biedt daarnaast een scala aan culinaire ervaringen, van gastronomische restaurants tot onweerstaanbare streetfood. Probeer zeker Peru’s nationale gerecht: ceviche, vis gemarineerd in limoensap, ui en chili.

 • Dag 9: Paracas, Peru

  De kleine en slaperige badplaats Paracas, gelegen aan een baai achter een schiereiland, wordt omgeven door bruine rotsen en stranden. Bekend bij de meesten als El Chaco, heeft de stad een scala aan restaurants waar u kunt genieten van jalea, een schotel van gebakken zeevruchten. Peruaanse silverside-vis, bekend als pejerry, is ook een lokale specialiteit, die u het beste kunt wegspoelen met een glas pisco – brandewijn die wordt geproduceerd in lokale distilleerderijen.

 • Dag 10: Frisse, zoute bries

  Terwijl we verder naar het zuiden, gaan we het laatste deel van de reis in. Blijf genieten van het lezingenprogramma van het expeditieteam, de gezonde, zoute bries en het uitzicht vanaf het dek. Deze wateren maken ook deel uit van de Humboldt-stroom, een koudwaterstroom die het klimaat in de regio afkoelt en voor een heldere hemel zorgt. Het ondersteunt ook een zeer productief marien ecosysteem in de regio, dat de groei van sardines, ansjovis en makreel in enorme hoeveelheden stimuleert.

 • Dag 11: Arica, Chili

  Ongebruikelijk voor een stad aan zee, heeft Arica een constant woestijnklimaat en wordt het geclassificeerd als één van de droogste steden ter wereld. Dit betekent ook dat het bijna elke dag van het jaar in glorieuze zonneschijn baadt. De stranden zijn populair bij zowel zonaanbidders als surfers en het uitzicht vanaf de hoge, zanderige El Morro-klif is de wandeling van 15 minuten naar de wapperende Chileense vlag op de top zeker waard. Een andere hotspot voor bezoekers is de kathedraal van San Marcos, ontworpen door Gustave Eiffel van Parijse faam.

 • Dag 12: Iquique, Chili

  Welkom in een stukje paradijs aan de Stille Oceaan, compleet met palmbomen en promenades. Geniet van een heerlijke koffie of een traditionele mango sour en chumbeque, een geliefd regionaal lekkernij. Verken de verlaten mijnstadjes Santa Laura en het door UNESCO-genoteerde Humberstone in de droge Atacamawoestijn.

 • Dag 13: Op zee

  Geniet van deze dag op zee, ontspan en bewonder het landschap vanaf het observatiedek of in de lounge. Ontspannen kan ook in één van de twee jacuzzi’s aan boord, sauna of fitnessruimte.

 • Dag 14: La Serena, Chili

  La Serena is gezegend met prachtige zandstranden langs de Avenida del Mar. De op één na oudste stad van Chili heeft een uitgesproken uitstraling. Moderne gebouwen worden afgewisseld met klassieke architectuur, zoals de ongeveer 30 zorgvuldig gerestaureerde kerken, waarvan sommige 350 jaar oud zijn. Afgezien van het dwalen over de stranden, promenades en pleinen, kunt u ook wandelen door verzorgde openbare tuinen zoals de Japans geïnspireerde Jardín del Corazón of winkelen voor kunst en handwerk op de Recova-markt.

 • Dag 15: Parel aan de Stille Oceaan

  Uw reis eindigt wanneer we de zeehaven van Valparaíso bereiken. Gebouwd op steile hellingen met uitzicht op de oceaan, is de door UNESCO beschermde stad een doolhof van monumenten, kerken, historische kabelbanen, trendy barrios, geplaveide steegjes, kleurrijke huizen en charmante pleinen. U zult waarschijnlijk gefascineerd zijn door deze kleurrijke en ongewone stad, dus wellicht is verlenging van uw reis door Zuid-Amerika een goede optie?

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 06/10/2024, tourcode FRSOU2414 – MS Fram
 • 07/10/2024, tourcode AMSOU2410 – MS Roald Amundsen

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Expeditie Panama Kanaal - Inheemse gemeenschappen & culturen (zuidwaartse route)

15-daagse expeditiereis met MS Fram
Hurtigruten traject: Colón – Valparaíso

Prijs vanaf € 4.990 per persoon

o.b.v. 2-persoons bezetting

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.