Algemeen

Zuid-Amerika

Expeditie Patagonië & Chileense fjorden

Expeditiereis in 2024

Ga mee op onze expeditie cruise door Patagonië en de Chileense fjorden. De reis gaat in noordwaartse richting met vertrek uit Ushuaia naar Valparaíso. U bezoekt afgelegen gemeenschappen zoals Puerto Williams, Puerto Edén en Caleta Tortel. Wanneer de omstandigheden het toelaten zullen we een landing maken bij de beruchte Kaap Hoorn. Er zijn mogelijkheden om vier nationale parken te bezoeken en de gletsjers Garibaldi en Pio XI van dichtbij te bewonderen! 

AMSOU2225-1.png

Programma

 • Dag 1: Buenos Aires

  Er is een beat in Buenos Aires die onmiskenbaar uniek is voor de hoofdstad van Argentinië. Vraag het iemand die hier woont en zij zullen u vertellen dat het de smeltkroes gemeenschap van de lokale bevolking is die de stad zó levendig maakt. Afhankelijk van wanneer u aankomt, heeft u misschien wat tijd om deze hoofdstad te verkennen. Bezoek Teatro Colón, een prachtig operahuis dat dateert uit 1908, en ga dan naar het historische Café Tortoni voor op Parijs geïnspireerde koffie en churros met chocoladedip. Overnachting in uw hotel.

 • Dag 2: Naar Ushuaia

  Een vroege start vandaag. Per bus naar de luchthaven en per vliegtuig naar Ushuaia, de hoofdstad van de provincie Tierra del Fuego in Argentinië,  gelegen aan de oevers van een baai die wordt afgeschilderd door de met sneeuw bedekte bergen van de Martial-gletsjer in het noorden. Rondleiding door de stad en aansluitend inscheping aan boord van MS Roald Amundsen.

 • Dag 3: Op zee

  ’s Ochtends varen we door het schilderachtige Beaglekanaal, waar u kunt kijken naar zeldzame Peale-dolfijnen en andere dieren in het wild. Zodra we het kanaal verlaten, reizen we af naar de legendarische Kaap Hoorn. Deze landtong op het eiland Hornos werd in 1616 ontdekt door de Nederlander Willem Schouten, die het Kaap Hoorn noemde naar de stad Hoorn in Nederland.

 • Dag 4: Puerto Williams, Chili

  Gelegen op Isla Navarino, tussen het Dientes de Navarino-gebergte en de zuidelijke oever van het Beaglekanaal, zijn er maar weinig plaatsen die aanvoelen als ‘het einde van de weg’ als Puerto Williams. De stad begon in 1953 als een militaire buitenpost en de meeste van de 3.000 inwoners zijn verbonden aan de plaatselijke marinebasis. Ongeveer 70 van de inheemse Yahgan-bevolking noemen Puerto Williams ook hun thuis, die al 10.000 jaar in de regio Tierra del Fuego wonen.

 • Dag 5: Garibaldi fjord en gletsjer

  Vandaag bekijken we de Garibaldi Fjord in Nationaal Park Alberto de Agostini. We proberen helemaal tot aan de Garibaldi-gletsjer te komen. Dit is een prachtige regio waar het Andes gebergte in de Stille Oceaan tuimelt en grote gletsjers ijs naar de prachtige Chileense fjorden voeren. Dankzij het zuurstofrijke, met plankton gevulde koude water, wordt de fjord ook erkend als onderdeel van een UNESCO-biosfeerreservaat. Zeehonden en zeeleeuwen kunnen hun kop uit het water steken of aan de kust worden gezien.

 • Dag 6: Cruisend door de Chileense fjorden

  Deze wilde en afgelegen regio was ooit het domein van de inheemse bevolking die eeuwenlang in deze fjorden leefde en jaagde. Bewonder vanaf het dek de waterwegen, omringd door eilanden, gletsjers en steile bergen. Kijk uit naar wilde dieren zoals zeeolifanten, dolfijnen en walvissen.

 • Dag 7-8: Torres del Paine Nationaal Park

  De stad Puerto Natales werd oorspronkelijk in 1911 gesticht door Schotse en Duitse immigranten die lamsvlees en wol kwamen exporteren naar Europa. Tegenwoordig heeft de stad ongeveer 20.000 inwoners en ontvangt een regelmatige toestroom van avontuurlijke reizigers van over de hele wereld op weg naar het wereldberoemde Torres del Paine Nationaal Park. U kunt tijdens een optionele excursie het park bezoeken. Kijk uit naar lama’s, poema’s, vossen en meer dan 100 soorten vogels, zoals de Andescondor. U kunt ook tijd doorbrengen in Puerto Natales zelf. Er is een leuk aanbod van Boheemse bars en winkels die allerlei buitenspullen verkopen. Gin-liefhebbers kunnen een rondleiding krijgen door de Last Hope-distilleerderij.

 • Dag 9: Langste gletsjer

  Met uitzonderlijk van Antarctica, is de Pio XI-gletsjer de langste gletsjer op het zuidelijk halfrond (66 km). De gletsjer is uniek gelegen in het Bernardo O’Higgins Nationaal Park. Om de gletsjer te bereiken, varen we oostwaarts door de Eyre Fjord. De kans is groot dat dolfijnen met ons meezwemmen. Als de weersomstandigheden het toelaten, gaan we met de poolcirkelboten de fjord en gletsjer beter verkennen. Uiteraard op een veilige afstand!

 • Dag 10: Toegangspoort tot het paradijs

  Puerto Edén ligt aan de rand van een schiereiland in een fjord van Nationaal Park Bernardo O’Higgins. Hoewel het park zeker een paradijs is buiten de gebaande paden, is Puerto Edén alleen bereikbaar over zee en één van de moeilijkst te bereiken bewoonde plaatsen van Chili. Om hier te komen, moeten we door de English Narrows varen, een doorgang aan de zuidkant van het Messier Channel die alleen bij laag tij en bij daglicht bevaren kan worden. Het dorp is ook de thuisbasis van de laatst bekende gemeenschap van de Kawéskar-bevolking.

 • Dag 11: Caleta Tortel

  Ten zuiden van het San Rafael Laguna Nationaal Park ligt Caleta Tortel, een afgelegen dorp aan de monding van Rio Baker, de grootste rivier van Chili. Dankzij het smeltende ijs van de omringende gletsjers is het water hier een in het oog springende mix van turquoise en melkachtig blauwe kleuren. Het dorp is ontstaan ​​als onderdeel van de houtindustrie, wat verklaart waarom het grootste deel van het dorp volledig is gemaakt van hout afkomstig van Guaitecas-cipressen in het omliggende bos.

 • Dag 12: Op zee

  De reis gaat verder naar het noorden door de legendarische wateren van Patagonië. Er wordt gedacht dat toen Magellan en zijn bemanning in 1520 hier langs voerden, ze zich op de een of andere manier voorstelden dat de inboorlingen reuzen waren van wel 5 meter hoog. Ze werden ‘Patagons’ genoemd naar een literair personage. Hoewel de inboorlingen toen iets groter waren dan de meeste Europeanen, waren ze verre van reuzen. De naam bleef echter hangen en zo werd de regio aan de wereld geïntroduceerd als Patagonië.

 • Dag 13: Castro

  Castro, te midden van winderige heuvels en weelderige groene flora, is de hoofdstad van het eiland Chiloé. U kunt er de beroemde palafito’s zien, felgekleurde houten huizen die op palen langs Fiordo de Castro zijn gebouwd. U kunt ook een optionele excursie boeken naar het nabijgelegen Chiloé Nationaal Park. Deze wandeling voert u door het Valdiviaanse regenwoud van het park, dat bestaat uit groenblijvende zuidelijke beuken en inheemse alerce-coniferen, de grootste boomsoort in Zuid-Amerika.

 • Dag 14: Niebla

  De kleine badplaats Niebla ligt op een pittoresk schiereiland met uitzicht op Corral Bay aan de ene kant en de monding van de Valdivia-rivier aan de andere kant. De naam is Spaans voor ‘mist’, waarvan bekend is dat het het gebied binnenrolt, meegevoerd door winden van de Stille Oceaan. Er is een levendige volksmarkt en een donker zandstrand. Afgezien van de stad zelf, zult u hier waarschijnlijk het grootste deel van uw tijd doorbrengen met het verkennen van de ruïnes van het oude Spaanse fort en het bijbehorende museum.

 • Dag 15: Verder noordwaarts

  Uw expeditie cruise loopt bijna ten einde. We raden u aan om uw resterende tijd op MS Roald Amundsen optimaal te benutten. Maak gebruik van de vele faciliteiten. De huisfotograaf zal een diavoorstelling presenteren met zijn foto’s gemaakt tijdens deze avontuurlijke expeditie cruise!

 • Dag 16: Parel van de Stille Oceaan

  Uw reis eindigt wanneer we de zeehaven van Valparaíso bereiken. Gebouwd op steile hellingen met uitzicht op de oceaan, is de door UNESCO beschermde stad een doolhof van monumenten, kerken, historische kabelbanen, trendy barrios, geplaveide steegjes, kleurrijke huizen en charmante pleinen. U zult waarschijnlijk gefascineerd zijn door deze kleurrijke en ongewone stad, dus waarom niet uw reis verlengen? Er is o.a. een naprogramma naar Paaseiland, beroemd om zijn mysterieuze beelden van gigantische hoofden.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 19/03/2024, tourcode AMSOU2320

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

 • Vanaf € 6.390 per persoon (bij min. bezetting 2 personen in een Polar buitenhut, type RR)
 • Binnenkort treft u hier de uitgebreide prijstabel voor deze reis. Heeft u al een type hut in gedachten? Onze reisspecialisten kunnen u de actuele prijzen geven van deze reis voor de door u gewenste hut accommodatie aan boord.

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Buenos Aires inclusief ontbijt, voorafgaand aan inscheping
 • Transfer hotel naar de luchthaven in Buenos Aires
 • Economy vlucht Buenos Aires-Ushuaia
 • Transfer luchthaven Ushuaia-schip inclusief rondleiding
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.