Algemeen

Ecuador

Expeditie Galápagos eilanden

Expeditiereis in 2023/2024

Ga mee op deze bijzondere ontdekkingsreis terwijl u vanuit Quito in Ecuador, in de voetsporen van Charles Darwin treed. Bewonder het indrukwekkende dierenrijk op de Galápagoseilanden in het wild, zoals zeeleeuwen, schildpadden, zeeleguanen, reuzenschildpadden, flamingo’s en de iconische Darwinvinken.

Quito en Cotopaxi Nationaal Park

Begin dit avontuur met twee nachten in een hotel in Quito, een van de meest charmante hoofdsteden van Zuid-Amerika. Deze werelderfgoedstad met sierlijke architectuur uit het Spaanse tijdperk zit boordevol gezellige restaurants en kleine ambachtelijke winkeltjes. Vanaf hier bezoekt u een actieve vulkaan en maakt u een natuurwandeling in een prachtige omgeving met onderweg een bezoek aan de levendige traditionele openluchtmarkt.

Santa Cruz II

Vanuit Quito vliegt u naar Baltra Island, het startpunt van uw 9-daagse expeditie cruise aan boord van het MS Santa Cruz II. Het kleinschalige expeditieschip vormt een comfortabele thuisbasis om deze unieke eilandengroep van dichtbij te verkennen. Onder leiding van het ervaren expeditieteam maakt u diverse uitstapjes, zowel aan wal als aan boord van de kleinere poolcirkelboten. Snorkelen, kajakken en stand-up paddling behoren ook tot de sportieve activiteiten! 

Darwin’s eilanden van evolutie

Deze uitgebreide reisroute brengt u naar het centraal gelegen eiland Santa Cruz, het vulkanische eiland Fernandina, Isabela en Floreana – twee van de vier eilanden die door Darwin zijn bezocht – en het zwoele Baltra. De reis vervolgt naar Santiago, de aangrenzende eilanden Rábida en Bartolomé, en geïsoleerd Genovesa. Op deze route verkent u een grote verscheidenheid aan ecosystemen en schilderachtige landschappen. U krijgt geweldige mogelijkheden om dieren in het wild te zien, zoals zeeleeuwen, schildpadden, zeeleguanen, reuzenschildpadden, flamingo’s en de iconische Darwinvinken.

scgal2324-Routekaart-Galapagos-wilde-dieren.png

Programma

 • Dag 1: Quito, Ecuador

  Vlucht van Amsterdam naar Quito in Ecuador. De stad is prachtig gelegen in een hoge vallei en is daarmee de op één na hoogste hoofdstad ter wereld! Quito werd gesticht op een oude Inca-nederzetting en tegenwoordig is het een bruisende en moderne plek en behoort sinds 1978 tot UNESCO-werelderfgoed.

 • Dag 2: Culturele tour Quito

  Na het ontbijt volgt een dagexcursie en kennismaking met de stad. De tour staat in het teken van het dagelijks leven van Quito gezien als een local. We bezoeken winkels, verkennen markten, ontmoeten lokale kruidengenezers en leren vaardigheden van ambachtslieden. U geniet van de geweldige Ecuadoriaanse keuken tijdens een lunch in het verfijnde Casa Gangotena Hotel. 

  Na de lunch bezoeken we het museum Casa del Alabado. Het herbergt een fantastische verzameling pre-Colombiaanse tentoonstellingen die zo’n 5.000 jaar oud zijn, allemaal prachtig gerangschikt in een gerestaureerd 17e-eeuws koloniaal herenhuis. De tour omvat ook een bezoek aan El Panecillo – een 200 meter hoge vulkanische heuvel met een panoramisch uitzicht over Quito. 

 • Dag 3: Cotopaxi Nationaal park

  Vandaag bezoekt u het Cotopaxi Nationaal Park, de thuisbasis van een van de meest actieve vulkanen van Zuid-Amerika. Maar eerst een stop bij de fotogenieke openluchtmarkt Sangolquí, waar u kleurrijke kraampjes met uniek handwerk kunt bekijken en verschillende lokale specialiteiten kunt proeven. Daarna lopen we naar de Limpiopungo-lagune, verscholen in een hoge vallei. Spot kuddes lama’s op de hellingen en houd uw ogen open voor Andes Condor. Voor de lunch proeven we heerlijke traditionele gerechten, bereid door enkele van de beste chef-koks van de regio in San Augustin del Callo, en in de late namiddag keren we terug naar het hotel.

 • Dag 4: Uw cruise begint!

  Na het ontbijt brengt een korte vlucht u naar het eiland Baltra in de spectaculaire Galápagos-archipel. Een transfer brengt u rechtstreeks naar de haven waar uw comfortabele expeditieschip MS Santa Cruz II wacht. De komende 8 nachten is dit uw thuisbasis. 

  In de middag beginnen we aan onze verkenning van de Galápagos-eilanden langs de noordkust van Santa Cruz naar de fascinerende landschappen van Cerro Dragón – of Dragon Hill – waar we aan wal gaan. U maakt een wandeling langs een brakwaterlagune dat wordt bezocht door kustvogels en Amerikaanse flamingo’s. Verder landinwaarts biedt het pad een prachtig uitzicht op de baai en de westelijke eilanden van de archipel, evenals een kans om een eerste blik te werpen op enkele landleguanen.

 • Dag 5: Isabela en Fernandina eilanden

  We beginnen de dag in Punta Vicente Roca, op het noordwestelijke puntje van het eiland Isabela. Na het ontbijt verkennen we de kust per tenderboot en vertelt onze natuurgids meer over de bijzondere geologie van dit gebied. We zien een broedplaats voor verschillende vogelsoorten, zoals de Galápagos-pinguïns en aalscholvers. Bij goed weer kunnen we snorkelen langs de kliffen met de kans zeeschildpadden, zonnevissen en pelsrobben te zien. In de middag verkennen we Fernandina, een eiland met een unieke omgeving en een hoge dichtheid aan zeeleguanen. Scan de kust op zeeleeuwen, Sallylightfootcrabs, haviken en pinguïns.

 • Dag 6: Santa Cruz

  Vandaag verkennen we het eiland Santa Cruz. In de ochtend stappen we uit in Puerto Ayora om het Charles Darwin Research Station te bezoeken. Het station bestaat uit een kweekcentrum voor reuzenschildpadden en een indrukwekkend bos van cactusvijgcactussen waar veel landvogels leven. Het dient ook als hoofdkwartier voor wetenschappelijk onderzoek, natuurbehoud en de administratie van het Nationaal Park. Na het bezoek gaan we naar de koelere hooglanden van het eiland Santa Cruz voor de lunch.

  In de middag zijn er verschillende opties om uit te kiezen, die u van tevoren kunt bepalen met de expeditieleider.

 • Dag 7: Floreana eiland

  Na het ontbijt kunt u genieten van een tocht met een tenderboot aan de noordkant van het eiland, voordat u vanaf Barones Cove het ongelooflijke uitzicht op het eiland in u opneemt. Later zullen we landen in Post Office Bay om het historische vat te bezoeken dat al meer dan twee eeuwen als postkantoor in de archipel heeft gediend.

  Na de lunch verken je de onderwaterwonderen rond Champion Islet in een rubberboot of aan boord van een boot met glazen bodem. Hier kun je snorkelen op een van de beste plekken in de archipel. Daarna gaat u naar Cormorant Point voor een wandeling naar een brakke lagune, waar u Amerikaanse flamingo’s, pijlstaarteenden en andere vogels kunt zien.

 • Dag 8: Ontspanningsdag

  Van Española wordt gezegd dat het een van de oudste eilanden is en ook het meest zuidelijke van de archipel. Als magneet voor vogelaars broedt hier tussen maart en januari bijna de hele wereldpopulatie van de albatros.

 • Dag 9: Santiago eiland

  Vandaag verkent u de ongerepte stranden en pittoreske landschappen van Santiago Island. Geniet van de indrukwekkende kliffen van Buccaneer Cove aan de noordwestkust, de thuisbasis van een groot aantal zeevogels en zeeleeuwen. In de middag gaat u naar Puerto Egas. Tijdens een excursie krijgt u de kans om een ​​kolonie pelsrobben en exotische vogels te zien. Of u kunt gewoon zwemmen of snorkelen langs de rotsachtige kusten, meestal in het gezelschap van zeeschildpadden.

 • Dag 10: Rabida en Bartolomé eiland

  De dag begint op het kleine eiland Rábida, gelegen voor de zuidelijke kust van Santiago. U kunt een spannende tocht met een tenderboot langs de kust maken of deelnemen aan een excursie om het betoverende, roodgekleurde strand van het eiland te verkennen. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden gemaakt door een kolonie zeeleeuwen en spot zeeleguanen en verschillende soorten Darwinvinken.

  In de middag zeilt u naar het gouden zand van Bartolomé Island, gedomineerd door de imposante Pinnacle Rock. U kunt hier aan het strand zwemmen of snorkelen of het kleurrijke onderwaterleven ontdekken vanaf de speciale boot met glazen bodem en Galápagos-pinguïns aan de kust spotten. Wandel naar de top van het eiland voor een fantastisch uitzicht.

 • Dag 11: Genovesa eiland

  Vandaag verkent u het eiland Genovesa. De ochtend begint met een steile maar korte klim naar een rotsachtig plateau. Eenmaal boven zijn er leuke wandelmogelijkheden en volop mogelijkheden om diverse vogelsoorten te spotten. In de middag komt u aan op het prachtige strand aan de rand van Darwin Bay om te zwemmen. Na een verfrissende duik kunt u een wandeling maken en honderden eilandvogels observeren, of gewoon lekker luieren op het strand, zwemmen, snorkelen of kajakken.

 • Dag 12: Einde van de Cruise

  We beginnen onze laatste ochtend aan de noordkust van het eiland Santa Cruz. Na het ontbijt wordt uw bagage naar de luchthaven gebracht terwijl u het Tortoise Reserve bezoekt. Een busrit naar het hogere deel van het eiland vormt het laatste hoogtepunt van de cruise: reuzenschildpadden in het wild. Hierna volgt de vlucht naar Guayaquil met daarop aansluitend de intercontinentale vlucht terug naar huis.

 • Dag 13: Thuisreis

  ’s Ochtends vroeg aankomst op Amsterdam Schiphol of Brussel.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

Tourcode SCGAL2324WNUIOEM

 • Januari 2023: 23/01
 • Februari 2023: 06/02, 20/02
 • Maart 2023: 06/03, 20/03
 • April 2023: 03/04, 17/04
 • Mei 2023: 01/05, 15/05, 29/05
 • Juni 2023: 12/06, 26/06
 • Juli 2023: 10/07, 24/07
 • Augustus 2023: 07/08, 21/08
 • September 2023: 04/09, 18/09
 • Oktober 2023: 02/10, 16/10, 30/10
 • November 2023: 13/11, 27/11
 • December 2023: 11/12, 25/12
 • Januari 2024: 08/01, 22/01
 • Februari: 05/02, 19/02
 • Maart 2024: 04/03, 18/04

Prijzen

Galápagos Expeditie Cruise Dierenrijk 2023/2024

13-daagse expeditiereis met MS Santa Cruz II
Hurtigruten traject: Isla Baltra – Isla Baltra
Vertrekdata

2-personen, prijs vanaf

Explorer cabins Darwin Suites
23/01/2023 € 10.655 p.p. € 13.953 p.p.
06/02/2023 € 10.655 p.p. € 13.953 p.p. 
20/02/2023 € 10.655 p.p. € 13.953 p.p.
06/03/2023 € 10.655 p.p. € 13.953 p.p.
20/03/2022 € 10.655 p.p. € 13.953 p.p.
03/04/2023 € 11.460 p.p. € 15.112 p.p. 
17/04/2023 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
01/05/2023 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
15/05/2023 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
29/05/2023 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
12/06/2023 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
26/06/2023 € 10.917 p.p. VOL
10/07/2023 € 11.157 p.p. € 14.570 p.p.
24/07/2023 € 11.157 p.p. € 14.570 p.p.
07/08/2023 € 11.157 p.p. € 14.570 p.p.
21/08/2023 € 11.157 p.p. € 14.570 p.p.
04/09/2023 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
18/09/2023 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
02/10/2023 € 10.655 p.p. € 13.952 p.p.
16/10/2023 € 10.655 p.p. € 13.952 p.p.
30/10/2023 € 10.655 p.p. € 13.952 p.p.
13/11/2023 € 10.655 p.p. € 13.952 p.p.
27/11/2023 € 10.655 p.p. € 13.952 p.p.
11/12/2023 € 10.895 p.p. € 14.192 p.p.
25/12/2023 € 12.394 p.p. € 16.351 p.p.
08/01/2024 € 11.157 p.p. € 14.570 p.p.
22/01/2024 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p. 
05/02/2024 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
19/02/2024 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
04/03/2024 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.
18/03/2024 € 10.917 p.p. € 14.330 p.p.

Extra informatie

Inbegrepen

 • Economy vlucht Amsterdam-Quito en Guayaquil-Amsterdam inclusief belastingen
 • Transfer Quito, luchthaven-hotel
 • Hotelovernachting (3x) in Quito op basis van ontbijt en diner op dag 2 en 3
 • Dagexcursie Quito inclusief lunch
 • Dagexcursie Cotopaxi Nationaal Park inclusief lunch
 • Transfer Quito, hotel-luchthaven
 • Economy vlucht Quito-Galápagos eilanden (Baltra)
 • Transfer Galápagos eilanden, luchthaven-kade
 • Hurtigruten expeditie cruise in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en drankjes tijdens de maaltijden (huiswijn, scheepsbier, frisdranken, mineraalwater)
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Gratis gebruik Wi-Fi
 • Gratis gebruik wetsuit tijdens excursies/activiteiten
 • Begeleiding door een zeer ervaren Engelssprekend expeditieteam aan boord en aan wal
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Welkom en afscheid cocktails
 • Transfer Galápagos eilanden, kade-luchthaven
 • Economy vlucht Galápagos eilanden (Baltra)-Guayaquil

Niet inbegrepen

 • Reis – en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Zorg ervoor dat u aan alle toelatings- en instapvereisten voldoet
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.