Algemeen

Groenland Expeditie met MS Ocean Albatros

Expeditiereis in augustus 2024

Beleef met ons een onvergetelijk avontuur in Groenland en geniet van een fantastische zomer in het noordpoolgebied. Verken majestueuze ijsbergen, de indrukwekkende Eqi-gletsjer en unieke nederzettingen, leer over de levenswijze van de Groenlanders en bezoek het Deense onderzoeksstation op Disko eiland. 

Een zeereis is nog steeds de beste manier om Groenland te ervaren, want de kustlijn is adembenemend: kleine en kleurrijke huisjes op de steile berghellingen tot aan een fjord, reusachtige gletsjers die enorme ijsbergen produceren, terwijl walvissen en zeehonden in zee spelen. We gebruiken zodiacs om aan land te komen en genieten van natuurwandelingen die ons dicht bij gletsjers brengen.

We bereiken het noordelijkste punt van onze reis in de prachtige stad Uummannaq, voordat we naar het zuiden gaan en een zodiac landing maken bij Eqip Sermia, een enorme terugtrekkende gletsjer, en Ilulissat, de ijsberghoofdstad van de wereld, bezoeken. Na onvergetelijke ervaringen keert u huiswaarts vanuit Kangerlussuaq.

MS Ocean Albatros

Het splinternieuwe schip Ocean Albatros is een echt pareltje. Alle 93 comfortabele passagiershutten en suites bieden onbelemmerd zicht op zee en de meeste hebben een eigen balkon. Er zijn 2 restaurants, mogelijkheden om te dineren op het buitendek en er is een Albatros Nordic bar. Verder zijn er ook tal van ultramoderne voorzieningen aanwezig, zoals een wellnessruimte met panoramasauna en een moderne voorstellingsruimte. Alle hutten aan boord van de Ocean Albatros zijn ruime buitenhutten, waarvan de meeste ook over een balkon beschikken. Klik hieronder op de link om een gedetailleerde beschrijving en foto’s per huttype te zien. OceanAlbatros_Dekplan_Hutdetails

Hoogtepunten van deze reis
 • Bezoek aan verschillende Inuit nederzettingen met de typische kleurrijke huisjes
 • Bezoek aan Diskobaai met haar imposante ijsbergen
 • Boeiende lezingen over verschillende onderwerpen
 • Grote kans op het spotten van walvissen
 • Minstens 1 of zelfs 2 landingen per dag
 • Reisbegeleiding aan boord
 • Splinternieuw schip met de modernste technologie
 • Ruime hutten, allen met zeezicht
Schermafbeelding-2024-05-15-om-10.36.06.png

Programma

 • Dag 1: Vlucht Amsterdam - Kopenhagen

  Dit avontuur begint met een vlucht vanuit Amsterdam naar Kopenhagen. ’s Avonds overnacht u in het Clarion Hotel Copenhagen Airport, inclusief ontbijt.

 • Dag 2: Vlucht naar Kangerlussuaq

  Bij aankomst in Groenland worden we opgewacht door het Albatros expeditieteam, die ons in kleine groepen met zodiacs naar het schip brengen dat ongeveer een kilometer buiten de fjord voor anker ligt. Na het inchecken volgt een korte veiligheidsoefening, gevolgd door een diner in het prachtige restaurant. Na het eten gaan we op reis door de 160 km lange fjord richting de oceaan.

 • Dag 3: Sisimiut

  Na het ontbijt arriveren we in het kleurrijke stadje Sisimiut, waar we een glimp opvangen van het moderne Groenland. Met 5.400 inwoners is het de op een na grootste ‘stad’ van Groenland, gesticht als “Holsteinsborg” door graaf Johan Ludvig Holstein in 1756. In het oudste deel van Sisimiut’s historische wijk staan nog herenhuizen uit die tijd. Tegenwoordig is Sisimiut een belangrijke plaats voor onderwijs en industrie. Tijdens onze stadstour verkennen we verschillende hoogtepunten.

   

  Bij zonsondergang varen we voorbij de schilderachtige Sisimiut Isortuat Fjord, langs nederzettingen in Nordre Strømfjord en het stadje Kangaatsiaq. ’s Nachts passeren we Aasiaat en betreden we de zuidelijke wateren van Disko Bay, op weg naar Disko Island.

 • Dag 4: Qeqertarsuaq op Disko eiland

  Topografisch gezien verschilt Qeqertarsuaq sterk van het vasteland van Groenland door het vulkanisch gesteente van de bergen van het Disko-eiland, maar de plaats heeft een lange, rijke geschiedenis en was ooit een van de belangrijke economische centra van het land. Vanaf de 16e eeuw was de gemeenschap relatief welvarend, mede dankzij de omvangrijke walvisjacht in het gebied.

   

  Tijdens ons bezoek wandelen we door de stad en brengen we een bezoek aan de karakteristieke achthoekige kerk, bijgenaamd “Gods inktpot”, en aan een gemeenschapscentrum waar een traditionele Groenlandse “kaffemik” wordt gehouden, die het best kan worden omschreven als een gezellige bijeenkomst met koffie, cake, traditionele dans en muziek.

 • Dag 5: Uummannaq Fjord

  Vandaag worden we wakker in een prachtige omgeving, want we zijn Uummannaq Fjord binnengevaren. Dit fjordenstelsel is de op één na grootste van Groenland. Niet veel mensen bezoeken deze wateren, dus we maken nu deel uit van een zeer exclusieve groep.

   

  Onze volgende stop is het kleine eiland Akulleq. Het eiland wordt geclassificeerd als poolwoestijn, met een prachtige mix van roodachtige en oranje kleuren, waarvan we genieten als we met onze zodiacs het geïsoleerde eiland bezoeken. 

 • Dag 6: Uummannaq

  Bij het ontwaken deze ochtend bevindt u zich bijna 600 km ten noorden van de poolcirkel, in een van de mooiste en zonnigste gebieden van Groenland. Het schip heeft Uummannaq bereikt, gelegen op een klein eiland. De indrukwekkende 1.175 m hoge hartvormige berg, waar de stad haar naam aan dankt, domineert het uitzicht (Uummannaq betekent ‘plaats waar het hart is’). Er is tijd om de stad te verkennen voordat we terugkeren naar het schip voor de lunch. Vanuit de stad is er een buitengewoon uitzicht op de 1000 meter hoge rotswanden van het eiland, de besneeuwde toppen van het schiereiland Nuussuaq in het zuiden en de fjord. Maar liefst 5 actieve gletsjers op de bodem van de fjord zorgen ervoor dat we volop ijsbergen kunnen waarnemen.

 • Dag 7: Eqip Sermia gletsjer

  ‘s Ochtends bereikt het schip een prachtig natuurlijk hoogtepunt, de afkalvende Eqip Sermia gletsjer. We genieten van de lunch op het zonnedek met dit prachtige natuurwonder op de achtergrond! De Eqip Sermia-gletsjer ligt ongeveer 50 zeemijlen (93 km) ten noorden van Ilulissat en staat bekend om zijn adembenemende schoonheid. In de namiddag zetten we koers naar Ilulissat, waar we ’s avonds aanleggen en een avondwandeling maken naar de Sermermiut-vlakte. 

 • Dag 8: Ilulissat - ijsberghoofdstad

  Ilulissat is misschien wel de best gelegen stad van Groenland. De naam betekent simpelweg ‘ijsbergen’ in het Groenlands en de bijnaam van de stad is dan ook terecht ‘de ijsberghoofdstad’. In de Diskobaai, net voor de kust van Ilulissat, drijven immense ijsbergen in het ijzige water. Terwijl de meeste gletsjers slechts met een snelheid van ongeveer een meter per dag afkalven, kalft de Ilulissat gletsjer met een snelheid van 25 meter per dag af. De ijsbergen die de gletsjer produceert vertegenwoordigen meer dan 10% van alle ijsbergen in Groenland, wat overeenkomt met 20 miljoen ton ijs per dag! Samen met het onvergetelijke landschap van de fjord hebben deze zaken ervoor gezorgd dat de Icefjord op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

  De dag biedt optionele boottochten naar de Icefjord, een unieke kans om het ijslandschap te verkennen. Voor de avonturiers is er ook een vlucht over de fjord. Let op: deze excursies zijn niet inbegrepen en moeten vooraf worden geboekt. ’s Avonds varen we zuidwaarts, weg van de betoverende Disko Bay.

 • Dag 9: Sarfannguit

  We brengen een bezoek aan de nederzetting Sarfannguit, wat betekent “de plaats van de kleine stroom”, een toepasselijke naam voor een nederzetting aan de voet van de bergen en gletsjers in het verre binnenland. De iets meer dan 100 inwoners van de nederzetting leven van de jacht, het zetten van vallen en de visserij. Een wandeling door de nederzetting biedt inzicht in het plattelandsleven in het huidige Groenland, waar moderne gemakken en technologische vooruitgang het leven hebben veranderd, maar waar de plaatselijke bevolking nog steeds veel waarde hecht aan het behoud van hun tradities en hun Inuit-erfgoed. 

 • Dag 10: Terugvlucht Kopenhagen

  ’s Nachts hebben we onze doortocht door de 160 kilometer lange Kangerlussuaq Fjord voltooid. Na het ontbijt aan boord van het schip nemen we afscheid van het personeel en worden we met zodiacs aan wal gebracht. Hoewel u bij een bezoek aan Kangerlussuaq culturele ervaringen kunt opdoen, is de meest indrukwekkende attractie de omringende natuur, die vraagt om verkend te worden. U vliegt weer terug naar Kopenhagen en overnacht wederom in het Clarion Hotel Copenhagen Airport, inclusief ontbijt.

 • Dag 11: Terugvlucht Amsterdam

  Helaas komt aan elke expeditie een einde, u vliegt vandaag weer terug naar Amsterdam.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

Vertrek

 • 07/08/2024

Excursies

Avontuurlijke excursiemogelijkheden

Er zijn 4 optionele activiteiten tijdens deze reis. Deze dienen vooraf geboekt te worden.

Extra vooraf te boeken activiteiten

Aan boord aanmelden

 • Kajaktocht – ~ $ 310 p.p.

Prijzen

Prijs per persoon

Hutcategorie
Dubbel
Single
Single hut met patrijspoort op dek 3 G niet mogelijk € 6.495 € 5.495
Triple hut met patrijspoort op dek 3 – op aanvraag F € 5.995  € 4.995 niet mogelijk
Balkonhut op dek 4 of dek 6 C € 6.995 € 5.995 € 12.895 € 11.895
Balkonsuite op dek 4 of dek 6 B € 8.995 € 7.995 op aanvraag
Ruime junior suite 707 40m² A 707 € 9.495  € 8.495 op aanvraag
Ruime junior suite met balkon op dek 7 A € 9.995  € 8.995 op aanvraag
Ruime premium suite nr 420 (Freydis) met balkon en 2 kamers op dek 4 PS € 9.995 € 8.995 niet mogelijk
 • *C-hutten: mogelijk om als single in gedeelde hut te boeken ZONDER single toeslag
 • Derde persoon in de hut: 15% korting (niet geldig in de F-hut)
 • F-hut: enkel mogelijk met 3 personen in de kajuit
 • Deze reis werd berekend aan wisselkoers 1 EUR = 1,10 USD

Extra informatie

Inbegrepen

 • € 1.000 korting per persoon, aan- en afreispakket Kopenhagen en 2 hotelovernachtingen Kopenhagen.
 • Heen- en terugvlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq in economy.
 • 20 kg ruimbagage en 8 kg handbagage.
 • Expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie met privé badkamer.
 • Keuze hutnummer op basis van beschikbaarheden.
 • Alle maaltijden aan boord.
 • Huiswijn, huisbier en frisdrank tijdens de maaltijd (lunch/diner).
 • Koffie, thee en water gedurende de dag , alsook namiddagsnack.
 • Welkomst- en afscheidsdrankje.
 • VIP-pakket voor gasten in premium suite en suites type A en B: onbeperkte toegang tot het specialiteitenrestaurant, welkomstgeschenk bij aankomst (wijn, fruit en gevulde minibar), gratis was- en strijkservice, espressomachine in de hut en gratis verzorgingsproducten.
 • Digitaal verslag na de reis met logboek, foto’s, overzicht waargenomen dieren en meer.
 • Professioneel (Engelstalig) expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen (ook in het Nederlands) door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen.
 • Begeleiding van Nordic aan boord.
 • Uitgebreide reisdocumentatie.
 • Gebruik van de uitgebreide bibliotheek.
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het maken van de beste foto’s bij verschillende omstandigheden met fotografieworkshop.
 • Voor de reis wordt een voorvergadering voorzien.
 • Landingen met poolcirkelboten (1 of zelfs 2 per dag!) en activiteiten aan boord en aan land.
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden en panoramische sauna.
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten.
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag u mee naar huis nemen na de reis).

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering (aanbevolen) en reisverzekering (verplicht) – waarbij de minimum dekking voor repatriëring
  $ 200.000 moet bedragen: vraag onze reisspecialisten voor meer info
 • Optionele excursies aan boord
 • Persoonlijke uitgaven aan boord
 • Fooien (14USD per persoon per dag)
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden.
 • Meertalig reisgezelschap aan boord.
 • Er zijn geen specifieke fysieke vereisten voor deze reis. Een goede gezondheid is belangrijk omdat we in erg afgelegen gebieden komen. Bij twijfel graag eerst contact opnemen. De reis is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord tegen betaling geboekt worden.
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

Praktische informatie

 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreisdatum vereist.
 • Covid-19: Momenteel zijn er geen voorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om aan de op dat moment geldende voorwaarden te voldoen. In geval deze reis door Covid-19 niet kan worden uitgevoerd (gesloten grenzen), zal uw boeking automatisch worden overgezet naar 2025.
 • Er zijn naast degelijke warme kleding, een waterdichte broek en comfortabele schoenen geen andere specifieke vereisten wat kleding betreft. Uitzonderlijke uitgaven zijn niet te verwachten op dit vlak.
 • Betalingsvoorwaarden: 30% aanbetaling te betalen bij boeking, restantbedrag te betalen 90 dagen voor vertrek.
 • Specifieke annuleringsvoorwaarden voor deze reis:
  • Van inschrijving tot 180 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom (voorschot)
  • Van 179 tot 90 dagen voor afreis: 70% van de totale reissom
  • Minder dan 90 dagen voor afreis: 100% van de totale reissom