Algemeen

Halve rondreis Bergen-Kirkenes, noordwaarts

De halve rondreis noordwaarts van Bergen naar Kirkenes heeft een reisduur van 7 dagen. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens deze cruise richting de Noordkaap, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt de route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon.

Hoogtepunten tijdens deze reis
  • Hurtigruten biedt u een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij u kunt genieten van natuur, cultuur en tradities
  • Vele grote en kleine havenplaatsen, waarvan zelfs 22 boven de poolcirkel zijn gelegen
  • Imposante en adembenemende fjorden, die u met eigen ogen kunt aanschouwen
  • De schoonheid van Noorwegen tijdens de vele optionele excursies verdeeld over 4 jaargetijden
  • Verheug u op heerlijke maaltijden met lokale, seizoensgebonden ingrediënten
  • Vertrouw op 130 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren

 

NOORDWAARTS.png

Programma

  • Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

    De 7-daagse halve rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

  • Dag 2: Ålesund-Geiranger-Molde

    We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

  • Dag 3: Trondheim-Rørvik

    Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 12.45 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

  • Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

    ’s Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele ‘rorbuer’ de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie ‘Lofotveggen’ naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

  • Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

    ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het ‘Parijs van het Noorden’ en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

  • Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

    Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heeft u het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vindt u het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

  • Dag 7: Kirkenes, eindpunt van uw Hurtigruten-reis

    ’s Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het eindpunt van uw reis. Er bestaat nog de mogelijkheid om optioneel een excursie te maken naar de Russische grens of u kunt uw verblijf in Noord-Noorwegen verlengen met een hotelovernachting in Kirkenes.

Excursies

Ontdek nog méér van Noorwegen tijdens de vele excursies die optioneel bijgeboekt kunnen worden tijdens uw Hurtigruten rondreis. Tot uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen wij de excursies voor u vastleggen. Er zijn vele excursies om de Noorse kust nog beter te verkennen, zowel op zee als aan wal heeft u de keuze uit een uitgebreid excursieprogramma. Voor een overzicht zie: Hurtigruten Excursies.

 

Vliegarrangementen

In aansluiting op uw halve rondreis Bergen-Kirkenes, noordwaarts

Onderstaande vanaf prijzen zijn geldig voor reizen vanaf 01/09/2023 t/m 31/03/2025.
Maakt u de rondreis met Hurtigruten in een andere periode, informeer dan naar de actuele vanaf prijzen voor uw reisdatum.

Arrangement E – Vliegreis

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Bergen, met overstap. Transfer naar de kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten schip.
Dag 1-7 Op de 7-daagse noordwaartse route van Bergen naar Kirkenes wachten u naast de interessante aan- en afmeer manoeuvres in de pittoreske havenplaatsjes, ook vele landschappelijke hoogtepunten.
Dag 7 Om 09.00 uur aankomst in Kirkenes. Transfer naar het vliegveld. Vliegreis Kirkenes-Amsterdam met overstap in Oslo of Kopenhagen.
Prijs per persoon Vanaf € 376
Inbegrepen Vluchten in de Economy-klasse, inclusief ruimbagage en de genoemde transfers.
Extra informatie Gezien de aankomsttijd in Kirkenes is het helaas niet mogelijk om op een zaterdag direct terug te vliegen naar huis. Boekt u een vliegarrangement in aansluiting op de 7-daagse noordgaande reis met een aankomst op zaterdag in Kirkenes, dan heeft u een (extra) hotelovernachting nodig.

 

Arrangement E1 – Vliegreis + 1 Hotel + Treinreis

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Oslo. Transfer vliegveld – Oslo CS, hotelovernachting met ontbijt.
Dag 2 Op eigen gelegenheid hotel – station, treinreis Oslo-Bergen. Transfer station naar de kade en inscheping aan boord van uw Hurtigruten schip.
Dag 2-8 Op de 7-daagse noordwaartse route van Bergen naar Kirkenes wachten u naast de interessante aan- en afmeer manoeuvres in de pittoreske havenplaatsjes, ook vele landschappelijke hoogtepunten.
Dag 8 Aankomst Kirkenes om 09.00 uur. Transfer naar de luchthaven. Vliegreis Kirkenes-Amsterdam met een overstap.
Prijs per persoon Vanaf € 507
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 35
Inbegrepen Vluchten in de economy-klasse, inclusief ruimbagage en de genoemde transfers; in het hotel: 2-persoonskamer d/t + ontbijt, treinreis 2e klasse (toeslag comfortklasse vanaf € 33 p.p. per enkele reis).
Extra informatie Gezien de aankomsttijd in Kirkenes is het helaas niet mogelijk om op een zaterdag direct terug te vliegen naar huis. Boekt u een vliegarrangement in aansluiting op de 7-daagse noordgaande reis met een aankomst op zaterdag in Kirkenes, dan heeft u een (extra) hotelovernachting nodig.

 

Arrangement E2 – Vliegreis + 2 Hotels

Dag 1 Vliegreis Amsterdam–Bergen, met overstap, transfer naar het hotel. Overnachting met ontbijt.
Dag 2 Volop gelegenheid om de stad te verkennen. In de namiddag transfer naar de kade en inschepen aan boord van Hurtigruten.
Dag 2-8 Op de 7-daagse noordwaartse route wachten u naast de interessante aan-en afmeer manoeuvres in de pittoreske havenplaatsjes, ook vele landschappelijke hoogtepunten.
Dag 8 Aankomst Kirkenes om 09.00 uur. Transfer naar hotel voor overnachting met ontbijt.
Dag 9 Transfer naar de luchthaven. Vliegreis Kirkenes-Amsterdam met overstap.
Prijs per persoon Vanaf € 565
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 68
Inbegrepen Vluchten inclusief bagage zoals hierboven beschreven in de economy-klasse inclusief de genoemde transfers. In de hotels verblijf in een 2-persoonskamer d/t + ontbijt.
Extra informatie Gezien de aankomsttijd in Kirkenes is het helaas niet mogelijk om op een zaterdag direct terug te vliegen naar huis. Boekt u een vliegarrangement in aansluiting op de 7-daagse noordgaande reis met een aankomst op zaterdag in Kirkenes, dan heeft u een (extra) hotelovernachting nodig.

 

Vaarkalender & dienstregeling

Hurtigruten vaart met 7 schepen langs de Noorse kust. Raadpleeg de vaarkalender om te zien welk schip er op de door u gewenste datum vertrekt uit Bergen. In de dienstregeling kunt u precies zien wanneer het schip de diverse havenplaatsen aandoet en hoe lang het verblijf in de betreffende havens is.

Prijzen

Halve rondreis Bergen-Kirkenes, noordwaarts

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt. In de prijstabellen treft u bij iedere reisstijl en gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs. Dit is de hoogste prijs die u voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de door uw gewenste vertrekdatum. Voor een indicatie van de prijzen kunt u alvast de prijstabel raadplegen. Heeft u al een specifieke vertrekdatum in gedachten, dan kunnen onze reisspecialisten u informeren over de actuele prijzen op de door uw gewenste vertrekdatum. U kunt hiervoor telefonisch (+31) 023-5289856 of per e-mail ln.ek1714052443sron@1714052443ofni1714052443 contact met ons opnemen voor een offerte.