Algemeen

Halve rondreis Kirkenes-Bergen, zuidwaarts

De halve rondreis zuidwaarts van Kirkenes naar Bergen heeft een reisduur van 6 dagen. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens deze cruise langs de Noorse fjorden, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt de route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon.

Hoogtepunten tijdens deze reis
 • Hurtigruten biedt u een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij u kunt genieten van natuur, cultuur en tradities
 • Vele grote en kleine havenplaatsen, waarvan zelfs 22 boven de poolcirkel zijn gelegen
 • Imposante en adembenemende fjorden, die u met eigen ogen kunt aanschouwen
 • De schoonheid van Noorwegen tijdens de vele optionele excursies verdeeld over 4 jaargetijden
 • Verheug u op heerlijke maaltijden met lokale, seizoensgebonden ingrediënten
 • Vertrouw op 130 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren

ZUIDWAARTS.png

Programma

 • Dag 1: Kirkenes, startpunt van uw Hurtigruten reis

  ’s Morgens meert het schip al aan in Kirkenes, het startpunt van uw Hurtigruten reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de halve rondreis zuidwaarts. Tijdens de tocht naar het zuiden zult u havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. ’s Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

 • Dag 2: Honningsvåg-Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen en kunt u lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor een optionele excursie naar de IJszeekathedraal.

 • Dag 3: Vesterålen en Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de ‘binnenvaart’ voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK 50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen – bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft u de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 4: Poolcirkel

  Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 • Dag 5: Trondheim en de westkust

  Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 09.30 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.

 • Dag 6: Aankomst Bergen, ontscheping

  Vandaag zult u het schip, dat u zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is de rondreis ten einde. Maar de herinneringen aan de ‘mooiste zeereis ter wereld’ en nieuwe contacten met reisgenoten neemt u mee naar huis!

Excursies

Ontdek nog méér van Noorwegen tijdens de vele excursies die optioneel bijgeboekt kunnen worden tijdens uw Hurtigruten rondreis. Tot uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen wij de excursies voor u vastleggen. Er zijn vele excursies om de Noorse kust nog beter te verkennen, zowel op zee als aan wal heeft u de keuze uit een uitgebreid excursieprogramma. Voor een overzicht zie: Hurtigruten Excursies.

 

Vliegarrangementen

In aansluiting op uw halve rondreis Kirkenes-Bergen, zuidwaarts

Onderstaande vanaf prijzen zijn geldig voor reizen vanaf 01/09/2023 t/m 31/03/2025.
Maakt u de rondreis met Hurtigruten in een andere periode, informeer dan naar de actuele vanaf prijzen voor uw reisdatum.

Arrangement F1 – Vliegreis + 1 Hotels

Dag 1 Vliegreis Amsterdam–Oslo–Kirkenes. Transfer naar hotel in Kirkenes voor overnachting incl. ontbijt.
Dag 2-7 Transfer naar kade en inscheping. Vertrek om 12.30 uur per Hurtigruten. Op de 6-daagse route van Kirkenes naar Bergen wachten u naast de interessante aan- en afmeer manoeuvres in de pittoreske havenplaatsjes, ook vele landschappelijke hoogtepunten.
Dag 7 Aankomst Bergen; ontscheping en transfer naar het vliegveld.
Prijs per persoon Vanaf € 468 
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 35
Inbegrepen Vluchten inclusief bagage zoals hierboven beschreven in de economy-klasse inclusief de genoemde transfers; in het hotel: 2-persoonskamer d/t + ontbijt.

Vaarkalender & dienstregeling

Hurtigruten vaart met 7 schepen langs de Noorse kust. Raadpleeg de vaarkalender om te zien welk schip er op de door u gewenste datum vertrekt uit Kirkenes. In de dienstregeling kunt u precies zien wanneer het schip de diverse havenplaatsen aandoet en hoe lang het verblijf in de betreffende havens is.

Prijzen

Halve rondreis Kirkenes-Bergen, zuidwaarts

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt. In de prijstabellen treft u bij iedere reisstijl en gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs. Dit is de hoogste prijs die u voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de door uw gewenste vertrekdatum. Voor een indicatie van de prijzen kunt u alvast de prijstabel raadplegen. Heeft u al een specifieke vertrekdatum in gedachten, dan kunnen onze reisspecialisten u informeren  over de actuele prijzen op de door uw gewenste vertrekdatum. U kunt hiervoor telefonisch (+31) 023-5289856 of per e-mail ln.ek1714049576sron@1714049576ofni1714049576 contact met ons opnemen voor een offerte.