Algemeen

Van Hamburg naar IJsland

Land van ijs & vuur

Expeditiereis in voorjaar 2024

Deze expeditiecruise vertrekt vanuit Hamburg en verkent de hoogtepunten van Noorwegen, de Shetlandeilanden en de Faeröer, om vervolgens de natuurwonderen van IJsland te ontdekken tijdens een interessante halve rondreis om het ‘Land van IJs en Vuur’. Een compleet verzorgde cruise aan boord van een hybride aangedreven expeditieschip!

Kleurrijke oostkust

De stad Seyðisfjörður aan de oostkust is onze eerste stop in IJsland en staat bekend om de kleurrijke houten huizen. De beroemde Rainbow Road, tegen een achtergrond van bergen en watervallen, is de ideale fotogenieke stop. Bereid u voor op een indrukwekkende vogelobservatie in het kleine Grimsey, hoog op de poolcirkel. Het is de thuisbasis van miljoenen vogels, waaronder showstelende papegaaiduikers. Na het verkennen van de ‘noordelijke hoofdstad’ van IJsland, Akureyri, zetten we koers naar het vredige vissersdorp Patreksfjördur.

Hoogtepunten van deze reis
 • Verken de beroemde Lysefjord in Noorwegen
 • Bezoek de oudste Europese hoofdstad Tórshavn op de Færøer
 • Maak een landing per poolcirkelboot op het eiland Grimsey
FNICE2303_NL-1.png

Programma

 • Dag 1: Hamburg

  Passend genoeg start deze expeditie cruise vanuit Hamburg, een stad die zijn maritieme erfgoed moedig op zijn mouw draagt. De stad biedt een fascinerende geschiedenis, prachtige musea en een overvloed aan cultuur. Zeker de moeite waard om wat uitgebreider te bezoeken alvorens u aan boord stapt van MS Fridtjof Nansen!

 • Dag 2: Zeedag

  Geniet van een dag op zee terwijl we naar onze eerste bestemming varen: Noorwegen! Zeedagen kunnen zo actief of ontspannend zijn als u maar wilt. U zult de fascinerende lezingen van leden van het expeditieteam niet willen missen, aangezien zij hun kennis van de regio met u delen en u voorbereiden op de komende avonturen. Thema’s van deze lezingen kunnen zijn de lokale geschiedenis, biologie en geologie.

 • Dag 3: Lysefjord, Noorwegen

  Vroeg in de ochtend bereiken we de regio van Stavanger en het hoogtepunt van de dag: de Lysefjord. Het is maar liefst 42 km lang en heeft enkele van de meest opvallende verticale kliffen van alle Noorse fjorden. We zullen zo diep mogelijk de imposante Lysefjord in varen richting het iconische uitkijkpunt ‘De Preekstoel’.  We kunnen ook de beroemde Kjæragbolten zien, waar een gigantisch rotsblok gevaarlijk vastzit in een bergspleet. Optioneel kan er een hiking tocht gemaakt worden van 5 uur o.l.v. het expeditie team naar het uitkijkpunt bovenop de Preekstoel.

 • Dag 4: Lerwick, Shetland

  Lerwick is de meest noordelijke stad van Schotland. Dit is een plek waar de Scandinavische wortels diep zitten en worden gevierd door degenen die hier wonen. Luister goed naar de lokale bevolking om het dialect met Noorse invloeden te horen en bezoek het stadhuis van Lerwick om de glas-in-loodramen te bewonderen die gebeurtenissen uit de Vikingperiode beschrijven.

 • Dag 5: Torshavn, Færøer

  Aan de zuidoostkust van Streymoy, het grootste eiland van de Færøer archipel, ligt Europa’s oudste hoofdstad, Tórshavn. Breng wat tijd door met dwalen door de geplaveide steegjes die slingeren tussen de traditionele huizen met kenmerkende grasdaken die niet zouden misstaan ​​in een sprookjesboek.

 • Dag 6: Seydisfjördur, IJsland

  Aankomst in IJsland! Onze bestemming van vandaag ligt aan het einde van een 17 kilometer lange fjord omzoomd met pittoreske bergen en watervallen. Seyðisfjörður is een dorp met ongeveer 700 inwoners en beroemd om zijn karakteristieke kleurrijke houten huizen, gebouwd door Noorse kolonisten in het begin van de 20e eeuw. Tegen een achtergrond van bergen en watervallen springen de levendige gebouwen eruit. De afgelegen, vredige ligging van het dorp maakt dit de perfecte plek voor buitenactiviteiten zoals wandelen, kajakken en vogels spotten.

 • Dag 7: Grimsey

  Wanneer mensen zich een winderig, afgelegen IJslands eiland voorstellen, denken ze waarschijnlijk aan Grimsey. We zullen onze tenderboten gebruiken om dit kleine, groene en met gras begroeide eiland te bereiken. Grimsey is sereen, mooi en doordrenkt van folklore en legendes. De steile kliffen van Grimsey herbergen enorme kolonies zeevogels. De kans om Atlantische papegaaiduikers te zien is een belangrijke attractie voor vogelliefhebbers. Grimsey is waarschijnlijk ook het best bekend vanwege de nabijheid van de poolcirkel, die het eiland doorsnijdt – het enige deel van IJsland dat dat doet. U krijgt de kans om over die lijn, van noord naar zuid, te stappen.

 • Dag 8: Akureyri

  Akureyri ligt vlakbij de voet van de langste fjord van IJsland, Eyjafjörður. Terwijl we langs de fjord varen, heeft u een fantastisch uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen en een weelderige kustlijn. De vruchtbare wateren hier maken het een van de beste plekken in het land om walvissen te spotten. Soorten zoals bultruggen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen zijn regelmatige bezoekers. Akureyri, bijgenaamd ‘Noordelijke hoofdstad van IJsland’, is een levendige universiteitsstad. Bekijk het Akureyri-museum, dat u inzicht geeft in hoe IJslanders hier vroeger leefden. Het natuurhistorisch museum Nordurslod combineert ook tentoonstellingen over de lokale omgeving en de geschiedenis van kolonisten. U zult ook versteld staan ​​van de vele bloemen en bomen in de Arctic Botanical Gardens. De serene sfeer is als een oase van weelderig groen in de meest onwaarschijnlijke omgevingen. Er kan een optionele excursie gemaakt worden naar de Goðafoss-waterval, bijgenaamd ‘waterval van de goden’.

   

 • Dag 9: Noordwesten van IJsland

  Een van de beste dingen van expeditie cruises is het gevoel dat er op een bepaalde dag van alles kan gebeuren. De elementen en omstandigheden betekenen dat niets ooit helemaal in steen gebeiteld is. Daarom hebben we vandaag geen uitgestippeld plan en gaan we echt op verkenning!

 • Dag 10: Patrekfjördur

  Toen Orlygur Harppsson de bestemming van vandaag voor het eerst zag in de 9e eeuw, gaf hij het een duidelijke naam – Patreksfjördur, of ‘de fjord van St. Patrick’, naar zijn spirituele gids. De aantrekkingskracht van vandaag is net zo ongecompliceerd – deze nederzetting aan de westkust van IJsland is ronduit prachtig! Ontdek de rust en stilte van een rustig vissersdorpje. Deze stad deed al in de 16e eeuw dienst als vissershaven en is gevormd door een rijke maritieme geschiedenis. Het droomstrand van Raudsandur is ook vlakbij. In tegenstelling tot andere stranden in IJsland die zwart zijn van vulkanisch zand, zijn de kleuren van Raudsandur roze met gouden tinten.

 • Dag 11: Welkom in Sagaland

  Het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan in het schilderachtige Stykkishólmur, een vissersstadje aan de Breiðafjörður-baai. Vlakbij bevindt zich het Nationaal Park Snæfellsnes Peninsula, met de indrukwekkende, met ijs bedekte Snæfellsjökull-vulkaan. Het staat bekend als ‘Klein IJsland’ vanwege de diverse vulkanische landschappen, waaronder Djúpalónssandur’s zwarte zandstrand en de Lóndrangar-basaltkliffen. Avontuur wacht, of het nu een ritje met een sneeuwkat naar de gletsjertop is of een begeleide kustwandeling met een rondleiding door een ijsgrot.

 • Dag 12: IJslands versie van Pompeii

  Onze volgende stop is Heimaey, het enige bewoonde eiland in de Vestmannaeyjar-archipel, voor de zuidkust van IJsland. Alles is hier op de een of andere manier geraakt door de vulkaanuitbarsting die op een ochtend in januari 1973 onverwachts plaatsvond.

 • Dag 13: Aankomst in Reykjavik

  Aan ieder avontuur komt een einde! Uw expeditie cruise eindigt vandaag in de fantastische hoofdstad van IJsland, Reykjavik! De kunstgalerijen, restaurants en spa’s van Reykjavik zijn internationaal erkend en het verlengen van uw reis in deze stad is zeker aan te raden!

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 04/05/2024, tourcode FNICE2403

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise Spitsbergen. Haal het beste uit uw reis door een extra hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise IJsland. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Van Hamburg naar IJsland - Land van ijs & vuur

13-daagse expeditiereis met MS Fridtjof Nansen
Hurtigruten traject: Hamburg – Reykjavik

Prijs vanaf € 11.348 per persoon
o.b.v. 2-persoons bezetting

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.