Algemeen

Hele rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen

De klassieke cruise Noorse Fjorden heeft een reisduur van 12 dagen. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens deze cruise richting de Noordkaap, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt uw route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon.

Hoogtepunten tijdens deze reis
 • Hurtigruten biedt u een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij u kunt genieten van natuur, cultuur en tradities
 • 34 grote en kleine havenplaatsen, waarvan zelfs 22 boven de poolcirkel zijn gelegen
 • 100 fjorden, die u met eigen ogen kunt aanschouwen
 • De schoonheid van Noorwegen tijdens de vele optionele excursies verdeeld over 4 jaargetijden
 • Verheug u op heerlijke maaltijden met lokale, seizoensgebonden ingrediënten
 • Vertrouw op 130 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren

Liever in groepsverband op reis?

Wist u dat wij ook compleet verzorgde Hurtigruten reizen in groepsverband aanbieden? Onder leiding van een Nederlandssprekende reisbegeleidster maakt u een Hurtigruten reis in gezelschap van een groep. Deze reizen vertrekken vanuit Nederland. Ook ideaal wanneer u niet naar Noorwegen wilt vliegen! Voor meer informatie zie: Hurtigruten reizen in groepsverband.

 

12-daagseroute.png

Programma

 • Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

  De 12-daagse rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

 • Dag 2: Ålesund-Geiranger-Molde

  We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

 • Dag 3: Trondheim-Rørvik

  Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 12.45 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

 • Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele ‘rorbuer’ de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie ‘Lofotveggen’ naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

 • Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het ‘Parijs van het Noorden’ en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

 • Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heeft u het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vindt u het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

 • Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten

  ’s Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van uw reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. ’s Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

 • Dag 8: Honningsvåg-Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen en kunt u lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal.

 • Dag 9: Vesterålen en Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de ‘binnenvaart’ voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK 50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen – bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft u de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 10: Poolcirkel

  Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’ De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 • Dag 11: Trondheim en de westkust

  Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 09.30 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.

 • Dag 12: Aankomst Bergen, ontscheping

  Vandaag zult u het schip, dat u zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren we een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is de rondreis ten einde. Maar de herinneringen aan de ‘mooiste zeereis ter wereld’ en nieuwe contacten met reisgenoten neemt u mee naar huis!

Excursies

Ontdek nog méér van Noorwegen tijdens de vele excursies die optioneel bijgeboekt kunnen worden tijdens uw Hurtigruten rondreis. Tot uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen wij de excursies voor u vastleggen. Er zijn meer dan 90 excursies om de Noorse kust nog beter te verkennen, zowel op zee als aan wal heeft u de keuze uit een uitgebreid excursieprogramma. Voor een overzicht zie: Hurtigruten Excursies.

 

Vliegarrangementen

In aansluiting op uw hele rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen

Onderstaande vanaf prijzen zijn geldig voor reizen vanaf 01/01/2023 t/m 31/12/2023.
Maakt u de rondreis met Hurtigruten in een andere periode, informeer dan naar de actuele vanaf prijzen voor uw reisdatum.

Arrangement A – Vliegreis

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Bergen. Transfer naar de kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten schip.
Dag 1-12 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug en u beleeft alle 34 havens langs het traject. De havens die op de noordgaande route ’s nachts passeert, ziet u op de terugreis overdag.
Dag 12 Ontscheping en transfer naar het vliegveld. Vliegreis Bergen-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 444
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. ruimbagage en de genoemde transfers.

 

Arrangement A1 – Vliegreis + 1 Hotel

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Bergen. Transfer vliegveld-hotel óf vliegveld-Hurtigruten kade en inscheping.
Dag 1/2-12/13 Afhankelijk van uw keuze voor een extra dag met hotelovernachting aan het begin óf aan het eind van uw reis, reist u op de 1e of 2e dag van Bergen naar Kirkenes en terug en beleeft u alle 34 havens langs het traject.
Dag 12/13 Ontscheping en transfer naar het vliegveld óf uw hotel. Vliegreis Bergen-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 536 (o.b.v. Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 33 (o.b.v. Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. ruimbagage en de genoemde transfers; overnachting in 2-persoonskamer d/t inclusief ontbijt.

 

Arrangement A2 – Vliegreis + 2 Hotels

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Bergen. Transfer van het vliegveld naar uw hotel. Overnachting met ontbijt.
Dag 2 Vrije dag in Bergen. In de namiddag transfer naar de kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten schip.
Dag 2-13 U reist van Bergen naar Kirkenes en terug en beleeft alle 34 havens langs het traject.
Dag 13 Ontscheping en transfer naar uw hotel in Bergen.
Dag 14 Verblijf in Bergen. Transfer naar vliegveld en vliegreis Bergen-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 628 (o.b.v. Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 66(o.b.v. Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. ruimbagage en de genoemde transfers; 2 overnachtingen in 2-persoonskamer d/t inclusief ontbijt.

 

Arrangement A3 – Vliegreis + Hotel + Dagexcursie

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Bergen. Transfer vliegveld-hotel. Hotelovernachting in Bergen.
Dag 2 Dagexcursie Noorwegen in een Notendop (ca. 7-8 uur). Beleef de sprookjesachtige fjorden en landelijke idylle tijdens deze populaire dagexcursie per trein, bus en veerboot! U reist van Bergen naar Myrdal over de beroemde Bergensbanen. Vervolgens met de Flåmsbanen van Myrdal naar fjorddorp Flåm, waar u aan boord gaat van een veerboot voor een 2-uur durende fjordcruise over de Nærøyfjord naar Gudvangen. Hier stapt u over op een bus en gaat de reis verder over de bijzonder steile Stalheimskleivaweg. Een laatste treinreis van Voss naar Bergen maakt de excursie compleet! Hotelovernachting in Bergen.
Dag 3 Transfer hotel-kade en inscheping aan boord van Hurtigruten
Dag 3-14 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug en beleeft alle 34 havens langs het traject. De havens die u op de noordgaande route ’s nachts passeert, ziet u op de terugreis overdag.
Dag 14 Ontscheping en transfer naar het vliegveld. Vliegreis Bergen-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 1.007 (o.b.v. Clarion Collection Hotel Havnekontoret in Bergen)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 120 (o.b.v. Clarion Collection Hotel Havnekontoret in Bergen)
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. ruimbagage en de genoemde transfers; hotelovernachting in een 2-persoons superior kamer d/t inclusief ontbijt, fika en lichte avondmaaltijd; dagexcursie Noorwegen in een notendop.

Arrangement B1 – Vliegreis + 1 Hotel + Treinreis

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Oslo, transfer Oslo luchthaven-Thon Hotel Opera. Overnachting met ontbijt.
Dag 2 Op eigen gelegenheid slechts 150 meter hotel-station, treinreis Oslo-Bergen. Transfer station naar de kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten-schip.
Dag 2-13 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug en beleeft alle 34 havens langs het traject. De havens die u op de noordgaande route ’s nachts passeert, ziet u op de terugreis overdag.
Dag 13 Ontscheping en transfer naar het vliegveld . Vliegreis Bergen-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 622 (o.b.v. Thon Hotel Opera in Oslo)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 35 (o.b.v. Thon Hotel Opera in Oslo)
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. ruimbagage en de genoemde transfers, treinreis 2e klasse (toeslag plussklasse vanaf €33 pp per enkele reis), overnachting in 2-persoonskamer d/t inclusief ontbijt.

 

Arrangement B2 – Vliegreis + 2 Hotels + Treinreis

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Oslo, transfer Oslo luchthaven-Thon Hotel Opera. Overnachting met ontbijt.
Dag 2 Op eigen gelegenheid hotel-station, treinreis Oslo-Bergen. Transfer station naar de kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten-schip.
Dag 2-13 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug en beleeft alle 34 havens langs het traject. De havens die u op de noordgaande route ’s nachts passeert, ziet u op de terugreis overdag.
Dag 13 Ontscheping en transfer naar uw hotel in Bergen. Overnachting met ontbijt.
Dag 14 Verblijf in Bergen. Transfer naar vliegveld en vliegreis Bergen-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 738 (o.b.v. Thon Hotel Opera in Oslo, Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 68 (o.b.v. Thon Hotel Opera in Oslo, Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. ruimbagage en de genoemde transfers, treinreis 2e klasse (toeslag plussklasse vanaf €33 pp per enkele reis), overnachtingen in 2-persoonskamer d/t inclusief ontbijt.

 

Arrangement G1 – Vliegreis + Hotels + Excursie + Busreis

Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Stavanger, airportbus naar centrum, hotelovernachting in Stavanger o.b.v. logies/ontbijt.
Dag 2 Fjordcruise Lysefjord met uitzicht op Preekstoel. Vrije middag in Stavanger en hotelovernachting o.b.v. logies/ontbijt.
Dag 3 Busreis Stavanger-Bergen (5 uur) over de kustroute. Te voet van busstation Bergen naar hotel nabij Bryggen. Hotelovernachting in Bergen met ontbijt, fika en lichte avondmaaltijd.
Dag 4 Dag ter vrije besteding. Einde middag transfer hotel-kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten-schip.
Dag 4-15 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug en beleeft alle 34 havens langs het traject. De havens die u op de noordgaande route ’s nachts passeert, ziet u op de terugreis overdag.
Dag 15 Ontscheping en transfer naar het vliegveld. Vliegreis Bergen-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 909 (o.b.v. Thon Hotel Stavanger, Clarion Collection Hotel Havnekontoret)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 126 (o.b.v. Thon Hotel Stavanger, Clarion Collection Hotel Havnekontoret)
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. ruimbagage en de genoemde transfers; hotelovernachting (3x); fjordcruise Lysefjord; busreis Stavanger-Bergen.

 

 

Vaarkalender & dienstregeling

Hurtigruten vaart met 7 schepen langs de Noorse kust. Raadpleeg de vaarkalender om te zien welk schip er op de door u gewenste datum vertrekt uit Bergen of Kirkenes. In de dienstregeling kunt u precies zien wanneer het schip de diverse havenplaatsen aandoet en hoe lang het verblijf in de betreffende havens is.

Prijzen

Hele rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt. In de prijstabellen treft u bij iedere reisstijl en gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs. Dit is de hoogste prijs die u voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de door u gewenste vertrekdatum. Voor een indicatie van de prijzen kunt u alvast de prijstabel raadplegen. Heeft u al een specifieke vertrekdatum in gedachten, dan kunnen onze reisspecialisten u informeren  over de actuele prijzen op de door u gewenste vertrekdatum. U kunt hiervoor telefonisch (+31) 023-5289856 of per e-mail ln.ek1708772650sron@1708772650ofni1708772650 contact met ons opnemen.