Hurtigruten Zomer Deal

Driekwart rondreis Bergen-Kirkenes-Trondheim (11 dagen)

De driekwart rondreis Noorse Fjorden heeft een reisduur van 11 dagen. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens deze cruise richting de Noordkaap, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt uw route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon.

2e persoon 50% korting!

Voor geselecteerde vertrekdata in juli t/m september 2022 geldt momenteel een zeer scherpe aanbieding waarbij de 2e persoon in dezelfde hut maar liefst 50% korting krijgt!

Hoogtepunten tijdens deze reis
 • Hurtigruten biedt u een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij u kunt genieten van natuur, cultuur en tradities
 • 34 grote en kleine havenplaatsen, waarvan zelfs 22 boven de poolcirkel zijn gelegen
 • 100 fjorden, die u met eigen ogen kunt aanschouwen
 • De schoonheid van Noorwegen tijdens de vele optionele excursies verdeeld over 4 jaargetijden
 • Verheug u op heerlijke maaltijden met lokale, seizoensgebonden ingrediënten
 • Vertrouw op 128 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren

Voorwaarden Hurtigruten Zomer Deal

 • Geldig voor nieuwe boekingen gemaakt in de periode vanaf 24/05/2022 t/m 30/06/2022
 • Geldig voor geselecteerde vertrekdata in juli t/m september 2022 (zie de tab vertrek)
 • Geldig voor alle type hutten en suites en bij bezetting van 2 personen in dezelfde hut
 • Geldig voor de reisstijl Basic en Select
 • Te combineren met de Hurtigruten Ambassador herhalingskorting
 • De 2e persoon 50% korting aanbieding is uitsluitend geldig voor de Hurtigruten reis. Vluchten en eventuele transfers en/of hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen bij een Hurtigruten reis en voor deze aanvullende reisonderdelen geldt geen 50% korting. Uiteraard zijn wij u graag van dienst met een aanvullend vliegarrangement zodat u onbezorgd naar uw vakantiebestemming kunt reizen.
 • Helaas niet geldig voor reeds bestaande boekingen.

Programma

 • Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

  De 11-daagse rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het diner is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

 • Dag 2: Ålesund-Molde

  We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. Na wat vrij tijd in deze interessante Art Nouveau stad zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

 • Dag 3: Trondheim-Rørvik

  Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 12.45 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

 • Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele ‘rorbuer’ de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie ‘Lofotveggen’ naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

 • Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het ‘Parijs van het Noorden’ en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

 • Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heeft u het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vindt u het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

 • Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten

  ’s Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van uw reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. ’s Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

 • Dag 8: Honningsvåg-Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen en kunt u lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal.

 • Dag 9: Vesterålen en Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de ‘binnenvaart’ voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het vernieuwde Hurtigruten museum bezoeken (entree ca. NOK 50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen – bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft u de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 10: Poolcirkel

  Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’ De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 • Dag 11: Trondheim, ontscheping

  Om 06.30 uur komen we aan in Trondheim. Na het ontbijt is het tijd voor de ontscheping en komt uw Hurtigruten reis ten einde.

Vertrek

De Hurtigruten Zomer Deal is geldig voor geselecteerde vertrekdata in juli t/m september 2022.

Onderstaand treft u de tabel met de data waar u uit kunt kiezen. Wilt u online uw reserveringsaanvraag doorgeven? Vul het offerte formulier via de oranje offerte-button volledig in en kies uitsluitend een geselecteerde vertrekdatum uit onderstaande tabel. Alleen met een volledig ingevuld reserveringsaanvraag formulier kunnen wij u zo snel en zo passend mogelijk een voorstel doen.

 

Vertrekdatum uit Bergen
11-daagse reis
Schip
25.07.2022 M/S Nordkapp
27.07.2022 M/S Polarlys
24.08.2022 M/S Vesterålen
26.08.2022 M/S Nordlys
27.08.2022 M/S Nordkapp
29.08.2022 M/S Polarlys
31.08.2022 M/S Richard With
04.09.2022 M/S Vesterålen
06.09.2022 M/S Nordlys
07.09.2022 M/S Nordkapp
09.09.2022 M/S Polarlys
11.09.2022 M/S Richard With
12.09.2022 M/S Nordnorge
14.09.2022 M/S Trollfjord
20.09.2022 M/S Polarlys
22.09.2022 M/S Richard With
23.09.2022 M/S Nordnorge
25.09.2022 M/S Trollfjord
26.09.2022 M/S Vesterålen

Prijzen 2e pers -50%

Hurtigruten Zomer Deal - 11 dagen

 • 1e persoon (vol betalend) vanaf € 2.140 * 
 • 2e persoon in dezelfde hut 50% korting!
 • * De genoemde vanaf prijs is de goedkoopste geselecteerde vertrekdatum in de periode juli t/m september 2022 o.b.v. een Polar binnenhut, tariefgroep Basic.

 

Aanvullende prijsinformatie

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt. In de prijstabellen treft u bij iedere reisstijl en gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs. Dit is de hoogste prijs die u voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de door u gewenste geselecteerde Zomer Deal datum.

Vliegarrangement

Onderstaande vliegarrangementen kunnen wij aanbieden in aansluiting op uw Hurtigruten Zomer Deal.

Arrangement C – Vliegreis + Treinreis
Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Bergen. Transfer naar de kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten schip. ’s Avonds vertrek uit Bergen.
Dag 1-11 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug tot Trondheim. Spectaculaire landschappen, die van zeemijl tot zeemijl steeds weer nieuwe panorama’s bieden, evenals kleine en grote havenplaatsen, bepalen het beeld van deze 11-daagse rondreis langs de Noorse fjordenkust.
Dag 11 Ontscheping en transfer naar het station, treinreis Trondheim-luchthaven Oslo en vliegreis Oslo-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 325
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. genoemde transfers, treinreis 2e klasse (toeslag comfortklasse vanaf € 33 pp per enkele reis).
Niet inbegrepen Ruimbagage KLM.

 

Arrangement C1- Vliegreis + 1 Hotel + Treinreis
Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Bergen. Transfer naar uw hotel voor overnachting inclusief ontbijt.
Dag 2 Vrije dag in Bergen. In de namiddag transfer naar de kade en inschepen aan boord van uw Hurtigruten schip.
Dag 2-12 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug tot Trondheim. Spectaculaire landschappen, die van zeemijl tot zeemijl steeds weer nieuwe panorama’s bieden, evenals kleine en grote havenplaatsen, bepalen het beeld van deze 11-daagse rondreis langs de Noorse fjordenkust.
Dag 12 Ontscheping en transfer naar het station, treinreis Trondheim-luchthaven Oslo en vliegreis Oslo-Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 435 (o.b.v. Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 36 (o.b.v. Thon Hotel Rosenkrantz in Bergen)
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. genoemde transfers; treinreis 2e klasse (toeslag comfortklasse vanaf € 33 pp per enkele reis); in het hotel: 2-persoonskamer d/t + ontbijt.
Niet inbegrepen Ruimbagage KLM.

 

Arrangement D1- Vliegreis + 1 Hotel + 2 Treinreizen
Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Oslo. Transfer vliegveld – Thon Opera Hotel voor overnachting met ontbijt.
Dag 2 Op eigen gelegenheid naar het station. Treinreis Oslo-Bergen. Transfer station naar de kade en inscheping aan boord van uw Hurtigruten schip.
Dag 2-12 U reist langs de Noorse kust van Bergen naar Kirkenes en terug tot Trondheim. Spectaculaire landschappen, die van zeemijl tot zeemijl steeds weer nieuwe panorama’s bieden, evenals kleine en grote havenplaatsen, bepalen het beeld van deze 11-daagse rondreis langs de Noorse fjordenkust.
Dag 12 Ontscheping en bus transfer naar het station. Treinreis Trondheim-luchthaven Oslo. Aansluitend vliegreis Oslo–Amsterdam.
Prijs per persoon Vanaf € 479 (o.b.v. Thon Hotel Opera in Oslo)
Toeslag 1-persoonskamer per persoon Vanaf € 37
Inbegrepen KLM-vluchten in de G-klasse incl. genoemde transfers; treinreis 2e klasse (toeslag comfortklasse vanaf € 33 pp per enkele reis); in het hotel: 2-persoonskamer d/t + ontbijt.
Niet inbegrepen Ruimbagage KLM.

 

Dienstregeling

In de dienstregeling kunt u precies zien wanneer het schip de diverse havenplaatsen aandoet en hoe lang het verblijf in de betreffende havens is.