Algemeen

Zuid-Amerika

Inca geschiedenis, koloniale hoogtepunten & het Panamakanaal

Expeditiereis in najaar 2022

Deze indrukwekkende expeditie cruise begint met een doortocht door het beroemde Panamakanaal en brengt ons schip van de Caribische Zee naar de Stille Oceaan. Van daaruit gaan we naar het zuiden en bezoeken we prachtige steden vol charmante architectuur in Panama, Ecuador, Peru en Chili. Onderweg komen we prachtige stranden, archeologische mysteries en diverse UNESCO-locaties tegen. 

Hoogtepunten van deze reis
 • Bekijk verschillende steden langs de Pacifische kust, elk met hun eigen karakter
 • Leer de verschillende cultuur van vier landen kennen: Panama, Ecuador, Peru en Chili
 • Verken UNESCO-werelderfgoed locaties die beroemd zijn om hun archeologie of koloniale architectuur
 • Ervaar een doorvoer van het Panamakanaal aan boord van uw expeditieschip
AMSOU2219-FNSOU2218.png

Programma

 • Dag 1: Colón

  De stad Colón ligt bij de ingang van het Panamakanaal aan de Atlantische kust. Er zijn hotels van hoge kwaliteit, een casino, warmwaterbronnen, een bloeiende ambachtscène en geweldige restaurants met lokale lekkernijen. Als u de stad echt wilt verkennen of deel wilt nemen aan een voorprogramma van Hurtigruten, dan kunt u een paar dagen eerder aankomen. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

 • Dag 2: Twee oceanen verbonden

  Vroeg in de ochtend verlaten we Colón en gaan we het Panamakanaal binnen, een wonder van moderne techniek. We ervaren de kanaaldoorvoer en de vindingrijkheid van het sluissysteem uit de eerste hand terwijl ons expeditieschip 26 meter boven zeeniveau wordt gehesen en ons van de Atlantische kant naar de Stille Oceaan brengt.

 • Dag 3: Welkom in de Pacific!

  Neem deel aan lezingen terwijl de ervaren docenten van het expeditieteam hun uitgebreide kennis delen en breng tijd door op het buitendek om zeedieren en zeevogels te spotten. Terwijl we de Evenaar oversteken, is het onze traditie om een ​​ceremonie te houden om de zegen van koning Neptunus te zoeken. 

 • Dag 4: Handgemaakt in Montecristi

  Manta is een bruisende haven met hoge gebouwen en mooie stranden. U kunt een bezoek brengen aan het stadsmuseum met kunstvoorwerpen uit de lokale pre-Colombiaanse cultuur, een collectie Ecuadoraanse kunst en vreemde en prachtige visattributen. We raden een excursie aan naar het nabijgelegen Montecristi, waar traditionele Panamese strohoeden met de hand worden geweven.

 • Dag 5: Puerto Bolivar, Machala

  Dit gebied staat bekend als de bananenhoofdstad van de wereld en wordt omringd door bananenplantages – ongeveer 80% van de bananen uit Ecuador wordt via Puerto Bolivar verscheept. Neem deel aan een optionele excursie naar een biologische plantage en leer meer over het unieke groeiproces van de bananenplanten. Verder aan wal kunt u het Buenaventura-reservaat verkennen, waar u de kans krijgt om kolibries, haviken en parkieten te observeren, of te wandelen tussen bomen, bloemen en planten in het versteende woud van Puyango tijdens één van de optionele excursies.

 • Dag 6: Mooie foto's

  Geniet van de rust van deze dag op zee, ontspan en bewonder het landschap vanaf het observatiedek of in de lounge. Als het schip zeevogels aantrekt die naast ons komen vliegen, kan het expeditieteam u ook helpen om deze volgers aan dek te herkennen en professioneel vast te leggen op camera.

 • Dag 7: Salaverry, Peru

  De volgende stop is de haven van Salaverry, het startpunt voor twee optionele excursies. Bezoek het UNESCO-werelderfgoed Chan Chan (‘Sun Sun’) om de ruïnes van modderstenen van het oude Chimú-koninkrijk te zien. Of maak een rondleiding door de Mochican-tempels van de zon en de maan, waarvan de eerste de grootste adobe-piramide in Peru is.

 • Dag 8: Callao & Lima

  We meren aan in Callao en reizen een korte afstand naar Lima, de bruisende hoofdstad van Peru. Wandel vanaf Plaza Mayor door het historische centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en bewonder de architectuur van koloniale kathedralen en barokke gebouwen. Of u nu door de uitgestrekte parken wandelt of geniet van een topkeuken, u zult begrijpen waarom de stad ooit bekend stond als ‘The City of Kings’.

 • Dag 9: Paracas

  Vanuit Paracas verkennen we de nabijgelegen onbewoonde Ballestas-eilanden. De kusten hier hebben een scala aan dieren in het wild, waaronder zeeleeuwen, schildpadden, dolfijnen, pelikanen, Peruaanse genten en Humboldt-pinguïns. Paracas is ook de buurt van de Pisco-vallei, de locatie van mysterieuze Nazca-lijnen en geogliefen, die u kunt zien tijdens een optionele excursie.

 • Dag 10: Verder zuidwaarts

  Terwijl we verder naar het zuiden in de richting van Chili varen, kunt u blijven genieten van het lezingenprogramma van het expeditieteam en alle faciliteiten die het expeditieschip te bieden heeft. Deze wateren maken ook deel uit van de Humboldt-stroom, een koudwaterstroom die het klimaat in de regio afkoelt en voor een heldere hemel zorgt. Het ondersteunt ook een zeer productief marien ecosysteem in de regio, dat de groei van sardines, ansjovis en makreel in enorme hoeveelheden stimuleert.

 • Dag 11: Arica, Chili

  Ongebruikelijk voor een stad aan zee, heeft Arica een constant woestijnklimaat en wordt het geclassificeerd als één van de droogste steden ter wereld. Dit betekent ook dat het bijna elke dag van het jaar in glorieuze zonneschijn baadt. De stranden zijn populair bij zowel zonaanbidders als surfers en het uitzicht vanaf de hoge, zanderige El Morro-klif is de wandeling van 15 minuten naar de wapperende Chileense vlag op de top zeker waard. Een andere hotspot voor bezoekers is de kathedraal van San Marcos, ontworpen door Gustave Eiffel van Parijse faam en ingehuldigd in 1876. Tijdens een optionele excursie heeft u ook de mogelijkheid om Lluta Valley en Lauca National Park te bezoeken.

 • Dag 12: Iquique, Chili

  Welkom in een stukje paradijs aan de Stille Oceaan, compleet met palmbomen en promenades. Als één van de beste kuststeden van Chili is Iquique het hele jaar door een levendige stad o.a. vanwege de belastingvrije Zofri Mall. Er is een mogelijkheid om het nabijgelegen verlaten mijnstadje Humberstone in de Atacama-woestijn te bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn Baquedano Street met 19e-eeuwse Georgische architectuur en Astoreca Palace.

 • Dag 13: Op zee

  Geniet van deze dag op zee, ontspan en bewonder het landschap vanaf het observatiedek of in de lounge. Ontspannen kan ook in één van de twee jacuzzi’s aan boord, sauna of fitnessruimte.

 • Dag 14: La Serena

  La Serena is gezegend met prachtige zandstranden langs de Avenida del Mar. De op één na oudste stad van Chili heeft een uitgesproken uitstraling. Moderne gebouwen worden afgewisseld met klassieke architectuur, zoals de ongeveer 30 zorgvuldig gerestaureerde kerken, waarvan sommige 350 jaar oud zijn. Afgezien van het dwalen over de stranden, promenades en pleinen, kunt u ook wandelen door verzorgde openbare tuinen zoals de Japans geïnspireerde Jardín del Corazón of winkelen voor kunst en handwerk op de Recova-markt.

 • Dag 15: Aankomst in Valparaíso

  Uw reis eindigt wanneer we de zeehaven van Valparaíso bereiken. Gebouwd op steile hellingen met uitzicht op de oceaan, is de door UNESCO beschermde stad een doolhof van monumenten, kerken, historische kabelbanen, trendy barrios, geplaveide steegjes, kleurrijke huizen en charmante pleinen. U zult waarschijnlijk gefascineerd zijn door deze kleurrijke en ongewone stad, dus wellicht is verlenging van uw reis door Zuid-Amerika een goede optie?

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 08/10/2022, tourcode AMSOU2219
 • 09/10/2022, tourcode FNSOU2218

 

Spreekt de reisroute van deze expeditie cruise u aan, maar vindt u de reisduur te lang? Er zijn ook deeltrajecten mogelijk op deze reis met vertrek – en aankomst in de volgende havens;

 • Cólon naar Callao
 • Callao naar Valparaiso

 

Deze trajecten worden gecombineerd met een bezoek aan Machu Picchu of de Galapagos eilanden. Onze reisspecialisten informeren u graag over de alternatieve reismogelijkheden aan boord van MS Roald Amunden met vertrek in oktober 2022.

Excursies

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.