Algemeen

Langs de zuidkust tot aan de Noordkaap

Bewonder de schoonheid van de gehele Noorse fjordenkust. Vertrek vanuit de hoofdstad Oslo, via het zuidelijkste punt bij Lindesnes tot aan het noordelijkste punt bij de Noordkaap. Schrijf geschiedenis met ons terwijl we voor het eerst vanuit Oslo vertrekken op een winterreis die u nooit zult vergeten. Geselecteerde vertrekdata in het noorderlichtseizoen van oktober 2023 tot maart 2024.

Hoogtepunten van deze reis
 • Speciale jubileumreis
 • Onder leiding van een ervaren expeditie team
 • In het noorderlichtseizoen, met onze noorderlichtgarantie
 • Aan boord van het compleet gerenoveerde MS Trollfjord
Routekaartje-Jubileumreis-Noorse-kust-en-de-Noordkaap-oslo-northcape-bergen.webp

Programma

 • Dag 1: Oslo*

  Vanaf het vliegveld in Oslo wordt u met een transfer naar uw hotel gebracht. Maak gebruik van de tijd die u heeft om de levendige hoofdstad van Noorwegen te ontdekken. Het is heerlijk wandelen door het stadcentrum met bezienswaardigheden zoals het architectonische stadhuis van Rådhuset, het Koninklijk Paleis en de kathedraal van Oslo. Langs de kade vindt u Aker Brygge voor populaire eetgelegenheden. Mocht er nog genoeg daglicht zijn, kunt u zelfs nog even de metro pakken. Vanaf het centraal station is het een kort ritje van 20 minuten naar het rustgevende alpine bos met een prachtig uitzicht over de stad.

 • Dag 2: Oslo

  Na een heerlijk ontbijt in uw hotel, wordt u met een transfer naar het schip gebracht met onderweg een bezoek aan twee belangrijke bezienswaardigheden. Te beginnen bij het Vigeland Sculpture Park met meer dan 200 visueel opvallende sculpturen in brons, graniet en gietijzer van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Gevolgd door de Holmenkollen skischans waar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de stad, meren en fjorden.

  Tot slot komt u aan bij de pier  waar uw schip, MS Trollfjord, op u wacht om vroeg in de avond te vertrekken. Aan boord ontmoet u de vriendelijke bemanning en het meereizende expeditieteam die uw host en vraagbaken zullen zijn tijdens de gehele reis. Ontmoet ook uw medereizigers in de twee verdiepingen tellende panoramalounge en leg het moment vast dat we geschiedenis schrijven door voor het eerst vanuit Oslo te varen. Zie de fonkelende lichtjes van de hoofdstad in de verte vervagen en bewonder het landschap langs de Oslofjord.

 • Dag 3: Kristiansand en Farsund

  Kristiansand, gelegen aan de zuidpunt van het land met zo’n 112.000 inwoners is uw eerste stop. We streven ernaar om hier vroeg in de ochtend aan te komen, zodat u een paar uur de tijd heeft om deze plek te verkennen.

  Tijdens een begeleide wandeling zal het u waarschijnlijk wel opvallen dat de stad is gebouwd op een zeer uniform rasterplan. Vanuit de haven lopen er verschillende rechten wegen helemaal door de stad. Langs deze wegen vindt u architectuur uit verschillende tijdperken, vanwege uitgebreide verbouwingen die de stad moest ondergaan na grote branden in de 18de en 19de eeuw en zelfs een aanval in de Tweede Wereldoorlog.

  Tijdens een optionele excursie vanaf Kristiansand, kunt u de werkende Lindesnes-vuurtoren bezoeken wat het meest zuidelijke punt van Noorwegen markeert. Bekijk het toonbeeld dat zeevaarders naar veiligheid leidden op donkere nachten sinds het begin van de 20ste eeuw en leer over de lange geschiedenis van de plek die helemaal teruggaat tot 1656.

  In de late namiddag gaan we door naar Farsund. Daar kunt u over de zandstranden van Lista wandelen en de Lista-vuurtoren bekijken. Het is misschien ook mogelijk om het door de Duitsers gemaakte Nordberg Fort in Farsund te bezoeken. Dit fort werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog en is opmerkelijk genoeg goed bewaard gebleven met vele barakken die nog intact zijn. Leer over de oorlogsgeschiedenis van het gebied in een rondleiding door deze historische plek voordat u weer aan boord van het schip gaat.

 • Dag 4: Haugesund en Hardangerfjord

  Als we langs de zuidpunt van Noorwegen zijn gekomen, beginnen we vervolgens langs de westkust naar het noorden te varen. Vlak na Stavanger bereiken we Haugesund, ‘Thuis van de Vikingkoningen’. Deze bijnaam is geïnspireerd op locaties zoals de Domkerk Sint-Olaf, gebouwd in 1250 door koning Håkon Hå. En ook Haraldshaugen, een nationaal monument befaamd als de begraafplaats van de eerste koning. Ga terug naar de tijd van de Vikingen in Nordvegen Historiesenter met tentoonstellingen gepresenteerd door de fictionele Harald Veelhaar zelf. Na een kort verblijf in Haugesund, gaat u weer aan boord voor een rustige cruise door de Hardangerfjord. Met een lengte van 179 kilometer is het de op één na langste fjord van het land en de vijfde langste ter wereld.

  De vaarweg is een van de mooiste van Noorwegen. Bewonder overal het mooie berglandschap met de witte bergtoppen die boven de fjord uitrijzen en reflecteren op het glinsterende water. De regio staat bekend om zijn appelproducten, van jams en sapjes tot prijswinnende cider, die een foodwriter omschreef als ‘Noorse Champagne’.

  Als het weer het toelaat, kunnen we wellicht bij Rosendal aanmeren of aan een van de andere pittoreske nederzettingen aan de kust van deze fjord. Rosendal is een klein en charmant dorpje met als hoogtepunt  de 16de-eeuwse baronie, een landhuis bekend om z’n schitterende rozentuin en aangelegde tuinen.

 • Dag 5: Ålesund

  Na een stevig ontbijt op het schip zullen we halverwege de ochtend aanmeren bij een stad die zich uitspreidt over een reeks eilanden. U heeft bijna de hele dag op al het moois van Ålesund te verkennen.

  Als we de kust bereiken, valt u misschien als eerste de kenmerkende architectonische stijl op. Elk detail van de gebouwen, de felle kleuren tot aan de ronde torens, zijn allemaal geïnspireerd op de art nouveau-stijl die populair was in het begin van de 20ste eeuw. Bijna de hele stad is herbouwd in deze stijl na een grote brand in 1904. Als u de waterkant verlaat, bevindt u zich in een sprookjesachtige stad met dwalende smalle straatjes vol met unieke huizen. 

  Vanaf het nabijgelegen Mount Aksla-uitkijkpunt heeft u een prachtig uitzicht over de eilandgroep. De 418 treden lijken intimiderend, maar het uitzicht is zeker de moeite waard. U kunt ook het Atlantic Sea-Park bezoeken, het eerste mariene wetenschapscentrum van Noorwegen. Dit is een van de grootse zoutwater aquariums van Noord-Europa, en de thuisbasis voor zeehonden, otters, krabben en vele andere soorten zeedieren. U kunt hier zelfs de humboldtpinguïns zien, een diersoort dat verder niet te vinden is ten noorden van de evenaar.

  Optionele activiteiten zijn onder andere een fjordtour door de Geirangerfjord of Hjørundfjord. Als het weer het toelaat kan kajakken zelfs een optie zijn. Vaar over de wateren vlak langs de fjord en voel met uw hand het ongerepte water terwijl het diverse zeeleven in de diepte onder u zwemt.

 • Dag 6: Brønnøysund

  Brønnøysund ligt op een smal schiereiland net buiten het vasteland. Er wonen ongeveer 5.000 mensen in dit kleine stadje, waarvan velen in kleurrijke huisjes met op de achtergrond glooiende hellingen en indrukwekkende bergtoppen. Geniet van de bruisende sfeer van de haven en wandel langs de jachthaven of bezoek de neogotische steenkerk uit 1870. Voor wat meer avontuur kunt u ook gaan kajakken, eilandhoppen of op een RIB-safari.

  U kunt zich ook verheugen op een bezoek aan de Vega-archipel, bestaande uit 6.500 eilandjes, riffen en rotseilandjes. Deze eilandengroep wordt al sinds het stenen tijdperk bewoond. De archipel kreeg in 2004 de status van UNESCO-Werelderfgoedlijst, als erkenning voor de duurzame levensstijl van generaties eilandbewoners en hun beoefening van het kweken van eiderdons.

  Op een eiland ten zuiden van Brønnøysund vindt u de berg Torghatten, herkenbaar door de natuurlijke tunnel die door het midden loopt. Volgens lokale legende is dat gat het resultaat van een trol die een pijl afvuurde op een jonge vrouw die zijn avances had afgewezen. Toen de Trollenkoning zijn hoed gooide om haar te beschermen begon de zon op te komen en veranderde de hoed in steen met een gat in het midden van de pijl. Een optionele excursie is een wandeling van een uur tot aan het gat in de berg. Kijk door de tunnel en geniet van het uitzicht op de eilanden eromheen.

  We varen ’s middags verder naar het noorden en laten de kust van Helgeland achter ons als we rond middernacht de poolcirkel oversteken.

 • Dag 7: Svolvær en Stokmarknes

  Vandaag verkennen we de Lofoten, een opvallende eilandengroep die uit de Noorse Zee oprijst. Zodra u de torenhoge bergtoppen om u heen ziet met vastgeklampte vissersdorpjes aan hun zijde, begrijpt u waarom deze eilandengroep zo vaak geprezen wordt als een van de mooiste locaties van Noorwegen. 

  We zullen halverwege de ochtend aanmeren in de stad Svolvær, gelegen op het eiland Austvågøya ten zuiden van de Lofoten. Svolvær is de grootste stad van de archipel waar u kunt genieten van de winkels, restaurants, galerieën en cafés. U kunt ook het uitzicht op de Svolvær Goat bewonderen, een nabijgelegen berg die vernoemd is naar de gelijkenis met een geit en zijn hoorns. Er is een reeks aan optionele excursies beschikbaar op Svolvær, waaronder sneeuwschoenwandelingen, een mooie busreis van de hoogtepunten op de Lofoten of paardrijden langs de witte zandstranden. 

  We bezoeken ook Stokmarknes. Het historisch stadje dat deel uitmaakt van de Vesterålen, een archipel ten noordoosten van de Lofoten. Van alle plekken die we bezoeken, is deze extra speciaal voor ons. Hier werd de originele kustreis opgericht in 1893 door scheepvaartpionier Richard With. De kustreis werd een levenslijn voor de afgelegen Noorse kustgemeenschappen en op gepaste wijze is daarom onze erfenis vereeuwigd op de plek waar het allemaal begon. Aan de waterkant staat ons schip uit 1956, de MS Finnmarken, ingekapseld in een glazen gebouw als een schip in een fles. Dit is het Hurtigrutenmuseet, het museum dat onze geschiedenis beschrijft als belangrijkste expeditie maatschappij van Noorwegen, van begin tot nu. Tijdens een rondleiding kunt u het gepensioneerde schip verkennen en de sfeer van een vervlogen tijdperk ervaren.

 • Dag 8: Tromsø

  Vandaag krijgt u de kans om de arctische hoofdstad zelf te zien. Tromsø wordt vaak ‘de poort naar het poolgebied’ genoemd en is de noordelijkste universiteitsstad van Noorwegen. Het is ook de ideale plek om winterse activiteiten te ondernemen, zoals hondensleeën en sneeuwschoenwandelen.

  Op ongeveer 350 kilometer van de poolcirkel, ervaart Tromsø in de winter iets meer dan een maand lang de poolnacht en dat geeft u een grote kans om het noorderlicht te zien. Deze stad bruist van het leven, van trendy restaurants en cafés tot boetiekjes die lokale ambachten verkopen en zelfs high fashion. Het MS Trollfjord zal 10 uur aan deze haven liggen waardoor u genoeg tijd heeft voor optionele excursies en het verkennen van de stad.

  Een van de aangeboden activiteiten is een rondleiding door het Poolmuseum, dat de erfenis van de stad op het gebied van jacht en handel in het Noordpoolgebied beschrijft. Voor levende dieren kunt u Polaria bezoeken, een aquarium met arctisch zeeleven, waaronder zeehonden. Aan de overkant van Polaria vindt u de IJszeekathedraal die opvalt in het stadsbeeld vanwege zijn opvallende vormgeving en indrukwekkende glas-in-loodraam. Er is misschien ook een kans om de fjorden rond Tromsø en het ruige eiland Senja te bezoeken.

 • Dag 9: Honningsvåg

  We komen aan in de ochtend waardoor u een volledige dag heeft in Honningsvåg. De noordelijkste stad op het vasteland. Het landschap van Honningsvåg is vrij kenmerkend, met nauwelijks bomen of struiken. In dit verre noorden zijn de winters lang en is er veel sneeuw, wees dus voorbereid op een fantastisch winters landschap.

  Voel de sneeuw kraken onder uw sneeuwschoenen terwijl u over de vlaktes wandelt. Misschien is het mogelijk om te gaan ijsvissen, een geliefde wintertraditie in het verre noorden. Proef de lokale delicatesse, koningskrab, die wordt gevangen in de wateren rond Honningsvåg en het hele jaar door wordt geserveerd. U kunt in de Once Upon A Dream-kunstgalerij de lokale kunst bewonderen en breng ook een bezoek aan de Honningsvåg-kerk. Dit is het oudste gebouw in het gebied, daterend uit 1885.

  Het hoogtepunt van elke reis naar Honningsvåg is een bezoek aan de Noordkaap. Dit is het meest noordelijke punt van het vasteland van Europa. Aan de noordrand van Noorwegen staan en uitkijken over de Barentszzee onder de poolnachthemel is echt een bijzondere ervaring. Voeg daar het etherische noorderlicht aan toe dat boven de hemel danst en u krijgt een uitzicht dat u nooit meer zult vergeten. 

  De kaap is voorzien van een befaamde wereldbol die een selfie of twee van u vraagt… of vijf. Daarna kunt u naar de Noordkaaphal om op te warmen en leert u over het leven in het Hoge Poolgebied door middel van een korte film en verschillende tentoonstellingen.

  Nadat we het noordelijkste punt van onze reis hebben bereikt, keren we ons om en beginnen in de avond aan onze zuidwaartse reis.

 • Dag 10: Alta

  Alta is een van de grotere kustplaatsen die we bezoeken, met een bevolking van meer dan 10.000 mensen. Een bijzonder beroemd deel van deze stad is de rivier Alta, een van de beste zalmrivieren van Noorwegen. Hier wordt regelmatig grote zalm gevangen, sommige zelfs tot 24 kilogram. U zult er geen spijt van krijgen om wat vers gegrilde zalm te proberen in een van de lokale restaurants.

  Op 70 ° N ligt deze stad nog steeds ver boven de poolcirkel. Het gebied staat bekend om de goede zichtbaarheid van het noorderlicht, dus houdt uw camera gereed. Als de lucht helder is en de weersomstandigheden goed, dan kunt u goede foto’s maken van het dansende licht boven u.

  U kunt meer te weten komen over deze ongelooflijke natuurlijke lichtshow tijdens een rondleiding door de stad. De Noorderlichtkathedraal heeft een tentoonstelling die laat zien hoe Alta tussen de 19de en 20ste eeuw het epicentrum werd voor baanbrekend onderzoek naar de Aurora Borealis.

  Verhoogde sneeuwval in de winter zorgt voor een aantal echt authentieke Arctische excursies, zoals hondensleeën. De sneeuw en het klimaat van Alta creëren ook de perfecte omstandigheden voor het Igloo Hotel, gelegen aan de oevers van de rivier de Alta, te bouwen en te onderhouden. U kunt ’s werelds noordelijkste ijshotel bezoeken, dat elke winter is gebouwd uit sneeuw en ijs en door lokale beeldhouwers wordt uitgehouwen met verschillende artistieke thema’s. Bezoek de ice bar van het hotel, versierd met handgemaakte ijssculpturen en bestel een drankje in een ijsglas – ijsklontjes niet nodig. 

 • Dag 11: Lødingen

  Lødingen, het administratieve centrum van een gemeente met dezelfde naam, is een dorp aan de zuidwestelijke oever van Hinnøya met minder dan 2.000 inwoners. Dit is een haven die onze schepen vroeger bezochten op een van onze eerdere kustroutes en hier terugkeren voelt als een soort thuiskomst voor ons.

  We meren aan rond het middaguur en gebruiken Lødingen als basis voor een paar uur om meer van het eiland Hinnøya te verkennen, het grootste eiland van Noorwegen ten zuiden van Spitsbergen. Dwaal door de straten in de buurt van de haven en bewonder de traditionele rode vissershutjes, in het Noors: rorbuer, langs de kust. U zult tijdens het wandelen waarschijnlijk de rustgevende sfeer opmerken die het doprsleven met zich meebrengt. Het hoogtepunt van dit bezoek moeten toch wel de adembenemende fjorden en bergen zijn waar de Noorse kust zo beroemd om is. Gullesfjord, aftakkend van Andfjord, snijdt in de noordkant van Hinnøya, begrensd door prachtige bergketens. Het gebied is populair onder kampeerders, die op de campingplaats of in hutten verblijven en in de winter op kabeljauw vissen in de fjord.

  Een optionele excursie kan u meenemen op een bootsafari waardoor u de kans krijgt om dichterbij de fjord te komen. Daag uzelf uit met een wandeling door de bergen met als beloning prachtige panorama’s van het omringende land en de zee.

 • Dag 12: Rørvik

  We varen verder zuidwaarts, verlaten het gebied van de poolnacht en steken in de vroege ochtend de poolcirkel over.

  De Vikna-archipel is een keten van ongeveer 6.000 eilanden en scheren. Het grootste eiland is Inner-Vikna waar onze volgende stop zal zijn. We streven ernaar om rond het middaguur aan te meren in de havenstad Rørvik waar we een paar uur zullen verblijven. De stad en de omliggende gebieden hebben een lange geschiedenis, met grafheuvels die dateren uit de oudheid. De maritieme erfenis van het gebied is goed gedocumenteerd in de vele musea van Rørvik, met name het Norwegian Coastal Museum.

  U kunt in het bezoekerscentrum SalmoNor een rondleiding krijgen door een moderne zalmkwekerij en meer te weten komen over de Noorse aquacultuurindustrie die de wereld voorziet van smaakvolle Scandinavische zalm. Een ander belangrijk exportproduct is kabeljauw en de stad heeft zelfs een jaarlijks Kabeljauwfestival in maart. Deze vissoort komt vooral in de winter veel voor in de wateren van de archipel, dus maak vooral gebruik van deze kans om uzelf t verwennen met verse kabeljauwcakes.

  Keer in de late namiddag weer terug naar het schip voor uw voorlaatste avond aan boord. Geniet van de faciliteiten op het schip, zoals de rustgevende panoramische sauna of proef een beetje van de verwarmde lokale aquavit in de bar op het bovendek.

 • Dag 13: Molde en Kristiansund

  Ter afronding van onze reis bezoeken we Molde, de hoofdstad en het commerciële centrum van Romsdalen, aan de zuidkust van het schiereiland Romsdal. Er zijn een aantal optionele activiteiten georganiseerd door uw Coastal Experience Team die bijdragen aan uw ervaring met Molde. Tijdens een optionele excursie is de nabijgelegen Atlantische weg te bezoeken, een icoon van de Noorse kust dat vaak voorkomt in Hollywood films.

  Voor het beste panoramische uitzicht over het gebied, kunt u met ons mee op een wandeling naar het uitkijkpunt Varden, waarbij u het pad volgt vanuit het stadscentrum. Als u daar eenmaal bent staat u op 402 meter boven zeeniveau en kunt u de 222 besneeuwde bergtoppen bewonderen aan de overkant van de Molderfjord. Als u dichter bij de grond wilt blijven, kunt u het Romsdal Museum bezoeken, een van de grootste volksmusea van Noorwegen, op ongeveer 10 minuten van het stadscentrum.

  Terug op het schip eindigen we onze reis op een hoogtepunt met een afscheidsdiner aan het einde van de reis.

 • Dag 14: Bergen

  Van het zuiden naar het noorden en terug naar het zuiden, kijk terug op uw reis terwijl we de laatste haven van onze reis, Bergen, in de vroege ochtend naderen. 

  Neem afscheid van de bemanning en stap van boord. Een transfer brengt u naar uw hotel in Bergen, inclusief een begeleide tour die de lange geschiedenis van de stad in kaart brengt, vanaf de oude oprichting in het Vikingtijdperk tot de huidige ontwikkeling als de op één na grootste stad van Noorwegen. Bezoek bekende locaties zoals het schiereiland Nordnes, de middeleeuwse Håkons Hall, de Rosenkrantz-toren uit het Renaissancetijdperk en St Mary’s Church, daterend uit de late jaren 1100. Uw gids neemt u ook mee op een korte wandeling langs de UNESCO-erkende gebouwen in Bryggen. Dit was een Hanzewerf uit de 14de eeuw, deze kleurrijke houten werven huisvesten nu ambachtelijke boetiekjes en galerieën, ideaal om nog wat souvenirtjes te kopen.

  Na de tour kunt u de rest van de dag in Bergen besteden zoals u wilt. Misschien vindt u het leuk om via de Fløibanen-kabelbaan naar de top van de berg Fløyen te gaan voor een geweldig uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Voor het diner kunt u  genieten van de vele kraampjes op de vismarkt die verse, smakelijke zeevruchten serveren. Deze worden ter plekke bereid wat zorgt voor een schouwspel met geluiden en geuren die de plek vullen en uw smaakpupillen prikkelen.

   

  Geniet van de vele kraampjes op de vismarkt die ter plekke verse en smaakvolle zeevruchten voor u voorbereiden.

 • Dag 15: Bergen*

  Vandaag is uw laatste dag in Noorwegen. Na een lekker ontbijt neemt u de transfer van uw hotel naar het vliegveld in Bergen, wat het einde van uw reis betekent.

  U heeft de Noorse kuststeden en -dorpen tot aan de top van het Europese continent verkend. Tijdens de reis heeft u het gevarieerde klimaat van Noorwegen ervaren, indrukwekkende bergen en fjorden gezien en een of meerdere keren het prachtige noorderlicht kunnen bewonderen. We hopen dat u alle herinneringen van de Jubileumreis: Noorse kust en de Noordkaap zult koesteren en dat we u snel weer terug zien.

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

  * Wanneer u korter dan 90 dagen voor vertrek boekt, start uw reis op dag 2 in Oslo en eindigt uw reis op dag 14 in Bergen.

Vertrek

 • 07/10/2023, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 31/10/2023, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 24/11/2023, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 18/12/2023, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 11/01/2024, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 04/02/2024, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 28/02/2024, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 23/03/2024, tourcode EMICOOTB23 EMEA
 • 16/04/2024, tourcode EMICOOTB23 EMEA

Prijzen

Extra informatie

Inbegrepen

 • Transfer Oslo, luchthaven-hotel
 • Hotelovernachting (1x) in een 4-sterren accommodatie in Oslo, inclusief ontbijt
 • Transfer Oslo, hotel-schip inclusief rondleiding bezienswaardigheden in Oslo (met de bus, duurt 3 uur)
 • Hurtigruten jubileumreis OSLO-HONNINGSVÅG-BERGEN
  • O.b.v. volpension
  • Water, thee en koffie
  • Drankenpakket in het restaurant tijdens maaltijden (wijn, bier en frisdrank)
  • Afternoon tea met cake in de bar
  • Gratis gebruik wifi
  • Keuze hutnummer op MS Trollfjord
  • Naar goedkeuring van de kapitein en onder voorbehoud van weers- en veiligheidsomstandigheden een bezoek aan de brug
 • Transfer Bergen, schip-hotel
 • Hotelovernachting (1x) 4-sterren accommodatie in Bergen inclusief ontbijt
 • Transfer Bergen, hotel-luchthaven inclusief rondleiding bezienswaardigheden in Bergen (met de bus, duurt 3 uur)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Reis – en/of annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Uw paspoort moet tot meer dan zes maanden na het einde van uw reis geldig zijn
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten

Excursies

Optionele excursies

OPTIONELE EXCURSIES BESCHIKBAARHEID DUUR NIVEAU VANAFPRIJS
Dag 3: Kristiansand et Farsund
Highlights of the South Coast & South Cape 01.10-30.04 6h00 1 € 329
Kristiansand WWII History Tour 01.10-30.04 2h30 1 € 119
Norwegian Christmas at Skraastad Farm 01.11-30.12 2h30 1 € 179
Farsund Town Walk 01.10-30.04 2h00 2 € 79
Dag 4: Haugesund et Hardangerfjord
Haugesund Viking Tour by Bus 01.10-30.04 2h25 1 € 139
E-Bike the Coast of Haugesund 01.10-30.11 &  01.03-30.04 2h00 3 € 139
Haugesund Art Walk with a Local Artist 01.10-30.04 2h00 2 € 89
Viking Expérience by RIB 01.10-30.04 2h40 3 € 299
Dag 5: Ålesund
Architecture & Breweries –Ålesund on Foot All year 2h15 2 € 119
Saga Islands Bus Tour to Alnes – Winter 01.10-30.04 3h00 1 € 179
Dag 6: Brønnøysund
Legends of Torghatten and Brønnøysund by Bus – Winter 01.10-30.04 2h30 1 € 159
Winter’s Walk and Mini-Concert in Brønnøysund 01.10-30.04 1h30 2 € 109
Dag 7: Svolvær et Stokmarknes
SVJ6A/8A – Lofoten Winter – Art, History and Henningsvær 01.10-30.04 2h30 1 € 129
Winter Fishing in Lofoten 01.10-30.04 2h45 3 € 189
Kayaking in Lofoten – Winter 01-10-03.11 & 26.03-30.04 2h30 4 € 249
Best of Vesterålen Winter – History, Arts & Culture Tour 01.10-30.04 3h00 1 € 209
The Coastal Express Heritage Tour all year 2h00 1 € 99
Dag 8: Tromsø
Tromsø, The Arctic Capital – Winter 01.10-30.04 3h30 1 € 179
Dog Sledding in Winter Wonderland 01.12-30.04 3h30 3 € 329
The Bucket List – Dogsledding, Ice Domes & Reindeer 20.12-09.04 8h00 4 € 499
Whale Watching in Arctic Silence 01.11-31.01 8h/9h00 1 € 299
The Northernmost Brewery all year 1h30 2 € 119
Meet The Locals of Sommarøy 01.10-30.04 6h00 1 € 329
Dag 9: Honningsvåg
North Cape and King Crab Expérience- Winter 01.10-30.04 6h/7h00 1 € 275
Quad Biking to North Cape 01.10-31.01 4h30 3 € 439
Culture Walk, Beer Tasting, and Local Show at 71° N 01.10-30.04 3h/4h00 2 € 299
Snowmobiling to North Cape 01.02-15.04 4h30 4 € 439
Arctic Ice Fishing 01.01-31.03 2h30 3 € 319
Dag 10: Alta
Visit The Magical Igloo Hotel in Alta 20.12-30.03 2h00 1 € 129
Dog Sledding on Wheels in Alta 01.10-15.12 2h15 3 € 299
Dog Sledding in Alta 15.12-30.03 2h30 3 € 299
UNESCO Rock Art & Northern Ligts Cathedral 01.10-30.04 3h00 1 € 159
Dag 11: Lødingen
Sami Handicrafts, Food and Culture 01.10-30.04 1h30 1 € 246
Steamship Wharf and the History of The Coastal Express 01.10-30.04 2h00 1 € 144
Fishing with a local 01.10-30.04 2h00 2 € 254
Dag 12: Rørvik
Time Travel through th Coastal Town of Rørvik 01.10-30.04 2h00 2 € 79
Dag 13: Molde
MOL2A/12A – The Atlantic Road – A Scenic Bus Tour from Molde 01.10-30.04 4h00 1 € 159