Algemeen

Voordeel Data met Hurtigruten in de zomer

In de periode 1 juni – 31 augustus organiseren wij op geselecteerde data individuele groepsreizen. Dit noemen we ook wel speciale voordeel data. Op deze rondreizen reist u als individu, maar profiteert u van het financiële voordeel van een groep. De zomer is dé periode waarin de middernachtzon zijn naam eer aan doet. Boven de poolcirkel ervaart u het intensieve daglicht 24 uur per etmaal. Het beleven van een dergelijke Noorse “nacht” zal u telkens weer opnieuw verwonderen. U raakt waarschijnlijk zodanig gefascineerd, dat u helemaal vergeet om naar bed te gaan.

Zomer met Hurtigruten: De magische middernachtzon

De zomer is het meest populaire jaargetijde om de Noorse kust te ontdekken. Vanwege het vele daglicht tijdens de zomermaanden is er dag en nacht altijd veel te beleven. Bloemen komen volop tot bloei en indrukwekkende watervallen eindigen hun weg met klaterend geweld in zee. Dit alles biedt het perfecte decor voor uw droomvakantie. In iedere haven staat u weer een nieuwe middernachtzon-ervaring te wachten. De middernachtzon is een natuurlijk fenomeen ten noorden van de poolcirkel. Zelfs als het middernacht is staat de zon nog volop aan de hemel. De stralende zonneschijn dringt dwars door de heldere Arctische lucht en doopt kusten, fjorden en bergen om tot vurig rood, zacht roze en goudgele tinten. 24 Uur daglicht non-stop is een permanente energieleverancier voor de gehele flora en fauna langs de Noorse kust, maar natuurlijk ook voor de Noren zelf. Profiteer zelf ook eens van uw nieuw opgedane energie en neem deel aan spannende zomeravonturen en spectaculaire excursies.

Proef het ware zomerse Noorwegen

Het menu aan boord past zich aan bij het jaargetijde en bij het gebied waarin u zich op dat moment bevindt. De culinaire tradities in Noorwegen zijn nauw met het kustlandschap verbonden. Verheug u op de altijd verse afwisselende gerechten. Omdat uw schip dagelijks in meerdere havenplaatsen aanmeert, kan de keuken telkens met nieuwe verse producten worden bevoorraad. Hurtigruten beschikt over de unieke mogelijkheid om met de plaatselijke leveranciers langs de Noorse kust direct zaken te doen, hierdoor krijgen zij telkens de meest hoogwaardige kwaliteitsproducten aangeboden. Op deze manier kunt u zelf het ware zomerse Noorwegen proeven. Overeenkomstig het seizoen, wordt u getrakteerd op lam uit Geiranger, koningskrab uit de Barentszee, kaas en kabeljauw van de Lofoten en rendier afkomstig uit Finnmarken, om maar een greep uit onze zomer menukaart te noemen.

Hoogtepunten aan boord
 • Tocht door de Geirangerfjord
 • De doop tijdens het passeren van de poolcirkel
 • 24 uur daglicht per etmaal boven de poolcirkel met een fantastisch uitzicht aan dek
 • Tocht door de nauwe Trollfjord, traditioneel met trollsoep aan dek
 • Een nacht doorbrengen aan dek, in het teken van de middernachtzon

Programma

 • Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

  De 12-daagse rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

 • Dag 2: Ålesund-Geiranger-Molde

  We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

 • Dag 3: Trondheim-Rørvik

  Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 13.15 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

 • Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele ‘rorbuer’ de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie ‘Lofotveggen’ naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

 • Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het ‘Parijs van het Noorden’en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

 • Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heeft u het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vindt u het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

 • Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten

  ’s Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van uw reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. ’s Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

 • Dag 8: Honningsvåg-Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen en kunt u lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal.

 • Dag 9: Vesterålen-Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de ‘binnenvaart’voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK 50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen – bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft u de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 10: Poolcirkel

  Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’ De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 • Dag 11: Trondheim en de westkust

  Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.

 • Dag 12: Aankomst Bergen, ontscheping

  Vandaag zult u het schip, dat u zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is de rondreis ten einde. Maar de herinneringen aan de ‘mooiste zeereis ter wereld’en nieuwe contacten met reisgenoten neemt u mee naar huis!

Vertrek

Beschikbare reizen in 2021

Op dit moment hebben wij nog geen voordeel data beschikbaar in de zomerperiode 2021. Zodra er nieuwe voordeel data zijn in 2021, zullen wij deze kenbaar maken via onze website en nieuwsbrief. Mocht u interesse hebben, dan kunt u ook vrijblijvend uw gegevens doorgeven aan onze afdeling verkoop. Wij nemen dan contact met u op, zodra wij u een concreet aanbod kunnen doen voor één van onze Hurtigruten voordeel data.