Algemeen

Najaarsbusreis II Noorwegen

Per bus, trein én Hurtigruten Noorwegen verkennen!

VOL – Vertrek 10 oktober 2023 – U kunt zich niet meer aanmelden voor deze busreis.

Altijd al een keer de Hurtigruten reis willen maken, maar vliegt u liever niet naar Noorwegen? Of geeft u de voorkeur aan een volledig georganiseerde reis vanuit Nederland met reisbegeleiding? Dan is deze najaarsreis écht iets voor u! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar op deze veelzijdige reis dus wees er snel bij.

In deze tijd van het jaar kleurt het Noorse kustlandschap in prachtige herfsttinten. De zon gaat gemiddeld op om 08:00 uur en onder om 17:00 uur (mede afhankelijk van hoe noordelijk u zich bevindt in Noorwegen.) Er is overal voldoende daglicht om veel te zien en te beleven. Voordeel van de maand oktober is dat het ook de start is van het officiële noorderlichtseizoen! Met een beetje geluk bent u dus ook getuige van de eerste glimpen van het Noorderlicht! 

Hoogtepunten van deze busreis Noorwegen
 • Volledig verzorgde busreis vanuit Nederland met Nederlandssprekende reisbegeleiding 
 • Beleef de 11-daagse Hurtigruten rondreis per postboot 
 • De herfst laat zich in het zuiden van Noorwegen in alle kleuren zien! 
 • Oktober is de officiële start van het magische Noorderlichtseizoen hoog boven de Poolcirkel 
 • Inclusief twee prachtige treinreizen door Noorwegen
 • Bezoek aan de Vikinghoofdstad Oslo

Waarom juist in deze periode reizen?

 • Ervaar de prachtige herfstkleuren langs het zuidelijke gedeelte van de fjordenkust
 • De temperatuur in het zuiden kan in deze tijd van het jaar nog zeer aangenaam zijn terwijl er in het noorden al kans is op het eerste Noorderlicht.
 • De zon gaat gemiddeld op om 08:00 uur en onder om 17:00 uur, oftewel genoeg daglicht om veel te zien en te beleven!
 • In deze periode maakt Hurtigruten een uitstapje naar de Hjørundfjord, één van de mooiste fjorden van Noorwegen.
Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis
Deze najaarsbusreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u, wat mobiliteit betreft, wel (volledig) zelfredzaam te zijn en in staat zijn om (met bagage) kleine afstanden lopend te overbruggen. 

Programma

 • Dag 1: 10/10/2023, Hengelo

  Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, aan de A1, voor een overnachting. Bij dit hotel kunt u gratis parkeren en het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig. Het diner is op deze dag niet inbegrepen, vanwege de wisselende aankomsttijden in het hotel. Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid en op individuele basis het diner nuttigen in het hotel indien gewenst. Inchecken is mogelijk vanaf 15:00 uur.

 • Dag 2: 11/10/2023, naar Kiel per touringcar

  We vertrekken vroeg en reizen per comfortabele touringcar naar Kiel, waar we aan boord gaan van één van de luxueuze schepen van Color Line. Vertrek om 14:00 uur. De overtocht naar de Noorse hoofdstad Oslo duurt 20 uur. Aan boord is een comfortabele hut gereserveerd en kunt u gebruik maken van talloze faciliteiten. Desgewenst kunt u zich vooraf aanmelden en deelnemen aan een gezamenlijk dinerbuffet (toeslag.) 

 • Dag 3: 12/10/2023, Oslo - Bergen per trein

  Aankomst om 10:00 uur in Oslo. Na ontscheping worden we per touringcar naar het centraal station gebracht. Hier stappen we op de Bergensbanen en maken we de indrukwekkende treinreis naar Bergen. Aan het eind van de middag arriveren we in de Hanzestad omringd door zeven bergen. Overnachting in een centraal gelegen hotel in het centrum van Bergen, inclusief ontbijt.

 • Dag 4: 13/10/2023, Inscheping aan boord van Hurtigruten

  Vanochtend is er nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen. Einde middag is er een bustransfer naar de kade, aansluitend de inscheping aan boord van Hurtigruten waar u de komende dagen verblijft op basis van volpension. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet MS Nordnorge koers naar het noorden.

 • Dag 5: 14/10/2023, Ålesund - Hjørundfjord - Molde

  De tocht gaat noordwaarts langs de prachtige scherenkust die in deze tijd van het jaar mooie herfsttinten laat zien. Na een korte stop in Ålesund volgt een bezoek aan de schitterende Hjørundfjord waar een optionele excursie mogelijk is.

 • Dag 6: 15/10/2023, Trondheim - Rørvik

  ’s Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 • Dag 7: 16/10/2023, Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Er is een redelijke kans dat we vanaf nu een glimp op kunnen vangen van het Noorderlicht. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 • Dag 8: 17/10/2023, Tromsø

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø; ‘het Parijs van het Noorden’. Hier kunt u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of één van de vele interessante musea bezoeken zoals het Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities en neem een kijkje bij de zeeleeuwen in het onderwaterbassin.

 • Dag 9: 18/10/2023, Honningsvåg en Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap. Bekijk in de Noordkaaphal de mooie film, ook kunt u een ansichtkaart naar het thuisfront sturen vanuit Europa’s meest noordelijke postkantoor!

 • Dag 10: 19/10/2023, Kirkenes

  ’s Morgen bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan.

 • Dag 11: 20/10/2023, Honningsvåg - Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Toegangspoort tot de IJszee en startpunt van vele poolexpedities.

 • Dag 12: 21/10/2023, Vesterålen - Lofoten

  We bezoeken de unieke Vesterålen en Lofoten eilanden. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heeft u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen, ook wel rorbuer genoemd, te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland.

 • Dag 13: 22/10/2023, Poolcirkel, Zeven Zusters

  Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel – met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Eén ervan gaat over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, een andere over de berg ‘Torghatten’, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman.

 • Dag 14-15: 23-24/10/2023, Trondheim - Oslo

  Vandaag bereiken we de mooie ‘Kroningsstad’ Trondheim. Na de rit per bus richting het station reist u per trein via het schitterende Nationaal Park ‘Dovrefjell’ naar Oslo. Hier verblijft u 2 nachten in een centraal gelegen hotel in het centrum van Oslo inclusief ontbijt. Bezoek enkele van de interessante musea op het schiereiland Bygdøy of wandel door het Vigeland park.

 • Dag 16: 25/10/2023, Oslo - Kiel met Color Line

  Om 14:00 uur vertrekt het luxe schip van Color Line voor de overtocht naar Kiel. Ook nu is het mogelijk om (tegen toeslag) bij te boeken voor een gezamenlijk dinerbuffet aan boord. 

 • Dag 17: 26/10/2023, Terug naar Nederland per touringcar

  Aankomst in Kiel om 10:00 uur, vanwaar de comfortabele touringcar u naar Hengelo terug brengt. Afhankelijk van de drukte op de weg, komt u hier einde middag aan. Optioneel is het mogelijk om een extra overnachting in het Van der Valk hotel Hengelo te reserveren (toeslag.) 

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 6 weken voor vertrek bijgeboekt worden. De excursies zijn optioneel en dus niet verplicht. U hoeft ook niet meteen een keuze te maken uit het excursie aanbod, wanneer u deze reis boekt. Het is ook mogelijk om pas aan boord optionele excursies bij te boeken, mits plaats beschikbaar*. Voor meer informatie: Hurtigruten excursies.

*informeer naar populaire excursies die mogelijk snel volgeboekt zijn.

Vertrek

 • 10/10/2023 (start met overnachting in Hengelo)

Prijzen

Prijzen (bij 2-persoons bezetting) o.b.v. Basic reisstijl

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze busreis.

Ongespecificeerde Polar buitenhut met beperkt zicht (USPL) / 2-persoonskamer – €3.513,- p.p. 

Ongespecificeerde Polar buitenhut met vrij zicht (USPO)/2-persoonskamer – €3.841,- p.p. 

Ongespecificeerde Arctic Superior buitenhut met vrij zicht en 2-persoonsbed (USPD)/2-persoonskamer –  4.095,- p.p. 

 

Toeslag (bij 1-persoons bezetting)

1-persoons reizen zijn altijd ‘’op aanvraag’’ omdat er vanuit Hurtigruten een maximum aantal hutten wordt vrijgegeven voor alleengebruik. De 1-persoonstoeslag komt bovenop de persoonsprijs o.b.v. 2 personen. D.w.z. 1-persoons toeslag: gebaseerd op Basic reisstijl bij Hurtigruten, alleengebruik van hut ferry’s en hotelkamers en het standaard aangeboden reisprogramma.

 • Ongespecificeerde Polar buitenhut met beperkt zicht (USPL) / 1-persoonskamer – €1.410,- 
 • Ongespecificeerde Polar buitenhut met vrij zicht (USPO)/1-persoonskamer €1.698,- 
 • Ongespecificeerde Arctic Superior buitenhut met vrij zicht en 2-persoonsbed (USPD)/1-persoonskamer – €1.813,- 

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting in Hengelo op basis van logies en een ontbijtpakket voor in de bus
 • Comfortabele busreis Hengelo – Kiel v.v.
 • Bootovertochten Kiel – Oslo v.v. met Color Line in een 3-star binnenhut inclusief ontbijt. 
 • Treinreizen Oslo – Bergen en Trondheim – Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering.
 • Hurtigruten rondreis Bergen – Kirkenes – Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van de gekozen hutcategorie (USPL, USPO of USPD)
 • Hotelovernachtingen in Bergen en Oslo, op basis van logies/ontbijt in kamer met douche en toilet. 
 • Alle bustransfers in Noorwegen 
 • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding. 

Niet inbegrepen

 • Toeslag 3-star buitenhut Color Line 74,- per enkele reis, per hut 
 • Toeslag dinerbuffet Color Line 45,- p.p. per enkele reis 
 • Optionele overnachting in Van der Valk Hotel inclusief ontbijt na afloop van de reis 140,- per kamer (zowel voor 1 als 2 personen)
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten hebt gereisd. (Ambassador korting)  
 • Voor deze reis dient u een goede mobiliteit en enige basisconditie te hebben, Hiermee bedoelen we dat u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. kunt stappen, dat u gemakkelijk afstanden kunt lopen en geen moeite heeft met traplopen. U bent in staat om (met eigen bagage) kleine afstanden lopend te overbruggen. 
 • Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een categorie buitenhut, maar het exacte huttype en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen. Tegen betaling kunt u aan boord Wifi afnemen. 
 • Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek (minimaal aantal deelnemers bereikt) 
 • Hutten voor alleengebruik zijn op aanvraag en beperkt beschikbaar 
 • Een reserveringsaanvraag betekent dat u de reis definitief wilt boeken en dit bij Norske in aanvraag plaatst. Norske controleert hierop de beschikbaarheid en laat u z.s.m. weten of wij de boeking kunnen plaatsen. Een door Norske bevestigde inschrijving voor deze groepsreis betreft een definitieve boeking. Hiervoor geldt een directe aanbetaling (ca. 15% van het totaalbedrag).

Annuleringsvoorwaarden groepsreis

Voor onze speciale Hurtigruten voordeeldata en busreizen inclusief Hurtigruten rondreis, gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • bij annulering:
  • Meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
  • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
  • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten.