Algemeen

Groepsreis Najaar Noorwegen – september

VOL – vertrek 17 september 2024 – U kunt zich niet meer aanmelden voor deze busreis.

Per bus, trein én Hurtigruten Noorwegen verkennen!

Altijd al een keer de Hurtigruten reis willen maken, maar vliegt u liever niet naar Noorwegen? Of geeft u de voorkeur aan een volledig georganiseerde reis vanuit Nederland met reisbegeleiding? Dan is deze najaarsreis écht iets voor u! In deze tijd van het jaar kleurt het Noorse kustlandschap in prachtige herfsttinten. De zon gaat gemiddeld op om 07:00 uur en onder om 18:00 uur, oftewel genoeg daglicht om veel te zien en te beleven. Met een beetje geluk bent u ook getuige van de eerste glimpen van het noorderlicht!

Hoogtepunten van deze groepsreis naar Noorwegen
 • Volledig verzorgde groepsreis vanuit Nederland met reisbegeleiding
 • Beleef de 11-daagse Hurtigruten rondreis per postboot
 • De herfst laat zich van zuid tot noord in alle kleuren zien!
 • Wellicht al een glimp van het magische noorderlicht hoog boven de Poolcirkel
 • Inclusief twee prachtige treinreizen door Noorwegen
 • Bezoek aan de Vikinghoofdstad Oslo

Waarom juist in deze periode reizen?

 • Ervaar de prachtige herfstkleuren langs de gehele route
 • De temperatuur kan in deze tijd van het jaar nog zeer aangenaam zijn
 • De zon gaat gemiddeld op om 07:00 uur en onder om 18:00 uur,  oftewel genoeg daglicht om veel te zien en te beleven!
 • In deze periode maakt Hurtigruten een uitstapje naar de Hjørundfjord, één van de mooiste fjorden van Noorwegen.
Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis
Deze reis is ideaal voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Het is wel vereist dat u wat mobiliteit betreft, (volledig) zelfredzaam bent.

 

Print hier uw reisvoorstel

 Klik hieronder op de link om het reisvoorstel te openen en desgewenst af te drukken.

Informatie en prijzenoverzicht – Groepsreis Najaar – September 2024

2023_groepsreis-routekaart.png

Programma

 • Dag 1: 17/09/2024, Hengelo

  Op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen Van der Valk Hotel Hengelo voor een overnachting. Bij dit hotel kunt u gratis parkeren en het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig. Het diner is op deze dag niet inbegrepen, vanwege de wisselende aankomsttijden in het hotel. Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid en op individuele basis het diner nuttigen in het hotel indien gewenst (reserveren bij hotel). Inchecken is mogelijk vanaf 15:00 uur.

 • Dag 2: 18/09/2024, naar Kiel per touringcar

  We vertrekken vroeg en reizen per comfortabele touringcar naar Kiel, waar we aan boord gaan van één van de luxueuze schepen van Color Line. Vertrek om 14:00 uur. De overtocht naar de Noorse hoofdstad Oslo duurt 20 uur. Aan boord is een comfortabele hut gereserveerd en kunt u gebruik maken van talloze faciliteiten. Desgewenst boekt u bij voor het gezamenlijke dinerbuffet (toeslag).

 • Dag 3: 19/09/2024, Oslo - Bergen per trein

  Aankomst om 10:00 uur in Oslo. Na ontscheping worden we per touringcar naar het centraal station gebracht. Hier stappen we op de Bergensbanen en maken we de indrukwekkende treinreis naar Bergen. Aan het eind van de middag arriveren we in de Hanzestad omringd door zeven bergen. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz in het centrum van Bergen.

 • Dag 4: 20/09/2024, Inscheping aan boord van Hurtigruten

  Vanochtend is er nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen. Einde middag is er een bustransfer naar de kade, aansluitend de inscheping aan boord van Hurtigruten waar u de komende dagen verblijft op basis van volpension. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet MS Kong Harald (zie link: MS Kong Harald | Norske) koers naar het noorden.

 • Dag 5: 21/09/2024, Ålesund - Hjørundfjord - Molde

  De tocht gaat noordwaarts langs de prachtige scherenkust die in deze tijd van het jaar mooie herfsttinten laat zien. Na een korte stop in Ålesund volgt een bezoek aan de schitterende Hjørundfjord waar een optionele excursie mogelijk is.

 • Dag 6: 22/09/2024, Trondheim - Rørvik

  ’s Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 • Dag 7: 23/09/2024, Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Er is een redelijke kans dat we vanaf nu een glimp op kunnen vangen van het noorderlicht. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 • Dag 8: 24/09/2024, Tromsø

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, ‘het Parijs van het Noorden’ waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of één van de vele interessante musea kunt bezoeken.

 • Dag 9: 25/09/2024, Honningsvåg en Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u optioneel een bezoek brengen aan de Noordkaap. Bekijk in de Noordkaaphal de mooie film, ook kunt u een ansichtkaart naar het thuisfront sturen vanuit Europa’s meest noordelijke postkantoor!

 • Dag 10: 26/09/2024, Kirkenes

  ’s Morgen bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan.

 • Dag 11: 27/09/2024, Honningsvåg - Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via ‘de noordelijkste stad ter wereld’ Hammerfest naar Tromsø. Een aanrader is de optionele excursie naar de Tromsø kathedraal waar speciaal voor Hurtigruten gasten een middernachtconcert ten gehore wordt gebracht.

 • Dag 12: 28/09/2024, Vesterålen - Lofoten

  We bezoeken de unieke Vesterålen en Lofoten eilanden. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heeft u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen, ook wel rorbuer genoemd, te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland.

 • Dag 13: 29/09/2024, Poolcirkel, Zeven Zusters

  Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel – met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Eén ervan gaat over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, een andere over de berg ‘Torghatten’, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman.

 • Dag 14-16: 30/09/2024, Trondheim - Oslo

  Vandaag bereiken we de mooie ‘Kroningsstad’ Trondheim. Na de rit per bus richting het station reist u per trein via het schitterende Nationaal Park ‘Dovrefjell’ naar Oslo. Hier verblijft u 3 nachten inclusief ontbijt in het Thon Opera Hotel in Oslo. Bezoek enkele van de interessante musea op het schiereiland Bygdøy of wandel door het Vigeland park.

 • Dag 17: 03/10/2024, Oslo - Kiel met Color Line

  Om 14:00 uur vertrekt het luxe schip van Color Line voor de overtocht naar Kiel. In de avond gezamenlijk dinnerbuffet (indien bijgeboekt, toeslag).

 • Dag 18: 04/10/2024, Terug naar Nederland per touringcar

  Aankomst in Kiel om 10:00 uur, vanwaar de comfortabele touringcar u naar Hengelo terug brengt. Verwachtte aankomst (onder voorbehoud) einde middag. Optioneel kunt u nog een hotelovernachting in het Van der Valk Hotel bijboeken.

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 6 weken voor vertrek bijgeboekt worden. De excursies zijn optioneel en dus niet verplicht. U hoeft ook niet meteen een keuze te maken uit het excursie aanbod, wanneer u deze reis boekt. Het is eventueel ook mogelijk om pas aan boord optionele excursies bij te boeken, mits plaats beschikbaar. Voor meer informatie: Hurtigruten excursies.

Vertrek

 • 17/09/2024 t/m 04/10/2024 met MS Kong Harald

(zie ook de Groepsreis Najaar oktober, 02/10/2024 t/m 19/10/2024 met MS Nordkapp)

Prijzen

Prijzen (bij 2-persoons bezetting) o.b.v. Basic reisstijl

VOL – vertrek 17 september 2024 – U kunt zich niet meer aanmelden voor deze busreis.

Prijzen (bij 2-persoons bezetting)

Ongespecificeerde Polar binnenhut USPI* (Huttype I of K)
Prijs: € 3.764,- p.p.  -UITVERKOCHT-

Ongespecificeerde Polar buitenhut USPL (Huttype L of J | geen of beperkt uitzicht)
Prijs: € 4.270,- p.p.  -UITVERKOCHT

Ongespecificeerde Polar buitenhut USPO/UNO3 (Huttype N of O)
Prijs: €4.642,- p.p.  -UITVERKOCHT-

Ongespecificeerde Arctic Superior buitenhut USPD (Huttype P of U)
Prijs: €4.929,- p.p-UITVERKOCHT-

* Huttype USPI is uitsluitend boekbaar voor 2 personen

 

Toeslag (bij 1-persoons bezetting)

LET OP: De 1-persoonshutten zijn zeer beperkt beschikbaar

De prijs voor een 1-persoonsreis wordt berekend d.m.v. een toeslag op de prijzen van het 2-persoons arrangement. D.w.z. 1-persoons toeslag: (gebaseerd op Basic reisstijl bij Hurtigruten, alleengebruik van hut ferry’s en hotelkamer en het standaard aangeboden reisprogramma).

Ongespecificeerde Polar buitenhut USPL (Huttype L of J | geen of beperkt uitzicht)
Basisprijs USPL + € 1.844,- p.p.  -UITVERKOCHT-

Ongespecificeerde Polar buitenhut USPO (Huttype N of O)
Basisprijs USPO + € 2.011,- p.p.  -UITVERKOCHT-

Ongespecificeerde Arctic Superior buitenhut USPD (Huttype P of U)
Basisprijs USPD + € 2.140,- p.p.  -UITVERKOCHT-

 

VOL – vertrek 17 september 2024 – U kunt zich niet meer aanmelden voor deze busreis.

 

Print hier uw reisvoorstel

Klik hieronder op de link om het reisvoorstel te openen en desgewenst af te drukken.

Informatie en prijzenoverzicht – Najaarsgroepsreis September 2024

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting in Hengelo op basis van logies en een ontbijtpakket voor in de bus
 • Comfortabele busreis Hengelo – Kiel vv
 • Bootovertochten Kiel – Oslo vv met Color Line in een binnenhut inclusief ontbijt.
 • Treinreizen Oslo – Bergen en Trondheim – Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering.
 • Hurtigruten rondreis Bergen – Kirkenes – Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van de geboekte hutcategorie (USPI, USPL, USPO/UNO3 of USPD)
 • Hotelovernachtingen in Bergen en Oslo, op basis van logies/ontbijt
 • Alle bustransfers in Noorwegen
 • Deskundige Nederlandse reisleiding.

Niet inbegrepen

 • Toeslag buitenhut Color Line, prijs op aanvraag
 • Toeslag dinerbuffet Color Line, prijs op aanvraag
 • Optionele overnachting in Van der Valk Hotel na afloop van de reis, prijs op aanvraag
 • Excursies tijdens uw Hurtigruten reis (zie website Excursies Hurtigruten | Norske)
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Extra korting (uitsluitend op hut Hurtigruten) als u eerder min. 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd (Ambassador lidmaatschap Level 2). Wij raden u aan om te zorgen dat u een Ambassador nummer heeft aangevraagd en zodra u deze ontvangen heeft kunt u de reis bij ons boeken. Voor meer informatie zie het kopje ‘Ambassador’ op: Hurtigruten boekings- & reis informatie – Norske
 • Voor deze reis dient u een goede mobiliteit en enige basisconditie te hebben, Hiermee bedoelen we dat u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. kunt stappen, dat u gemakkelijk afstanden kunt lopen en geen moeite heeft met traplopen.
 • Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een binnen – of buitenhut, maar de exacte hutcategorie en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen. Tegen betaling kunt u Wifi afnemen.
 • De reis gaat door bij min. 20 deelnemers
 • Een inschrijving voor deze groepsreis is direct definitief en hiervoor geldt dat er tevens een aanbetaling gedaan dient te worden.
 • Uitsluitend wanneer het minimaal aantal deelnemers van deze groepsreis niet wordt behaald vóór de zgn. release datum kan de reis door Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service BV) worden geannuleerd en wordt de gedane aanbetaling gerestitueerd.
 • Klik hier voor alle reisinformatie: Hurtigruten Noorse kust van A-Z

Annuleringsvoorwaarden groepsreis

Voor onze speciale Hurtigruten voordeel data en groepsreizen inclusief Hurtigruten rondreis gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden, te weten;

 • Bij annulering:
 • Meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten.