Algemeen

Noorderlicht busreis

En maak een Hurtigruten rondreis door Winter Wonderland!

AANGEPASTE VOORAANKONDIGING – vertrek 22 februari 2023

(update per september 2022)

Per luxe touringcar reizen we vanuit Hengelo naar Kiel en schepen we in aan boord van de Color Line. Na een comfortabele nacht aan boord arriveren we in hoofdstad Oslo. De volgende dag maken we een prachtige treinreis naar Bergen waar tevens de terminal van Hurtigruten is gelegen. Tijdens de 11-daagse Hurtigruten reis van Bergen via Kirkenes naar Trondheim zult u sprookjesachtig verlichte vissersdorpjes en sfeervolle grotere steden zien en gaan we natuurlijk op jacht naar ’t noorderlicht!

Op jacht naar ’t noorderlicht!

De beste manier om het magische noorderlicht met eigen ogen te aanschouwen is aan boord van een Hurtigruten schip. Wanneer u de boordradio in uw hut aanzet, zal de kapitein het melden wanneer er noorderlicht activiteit is en is het uw beurt om het dek op te gaan en dit unieke lichtspel met adembenemende kleuren in alle toonaarden te bewonderen!

Hoogtepunten van deze reis
 • Volledig verzorgde busreis vanuit Nederland
 • Onder leiding van Nederlandse reisbegeleiding
 • Start de reis door Noorwegen met een verblijf in zowel Oslo als Bergen
 • De 11-daagse Hurtigruten reis door vele fjorden en voorbij de Noordkaap
 • Ga op jacht naar ’t noorderlicht!
 • Inclusief 2 prachtige treinreizen door het Noorse winterlandschap
 • Afsluitende City Break in Vikinghoofdstad Oslo

Noorderlichtgarantie!

Deze reis vindt plaats in het officiële noorderlicht seizoen. De kans is 97% dat u het noorderlicht daadwerkelijk gaat zien! Maar, zoals het bij ieder natuurfenomeen betaamt, valt van tevoren nooit te zeggen hoe vaak en in welke mate het zichtbaar is. En mocht de kapitein het noorderlicht niet zien tijdens uw reis, dan komt u in aanmerking voor de unieke noorderlichtgarantie! Lees hier meer over de voorwaarden van deze speciale noorderlichtgarantie van Hurtigruten.

Enkele tips van Norske

Geschikte kleding

Een dik pak sneeuw die het Noorse landschap omtovert tot Winter Wonderland vraagt vanzelfsprekend om kleding en schoenen die hiervoor bestemd zijn. Aan boord van uw Hurtigruten schip wordt er goed gestookt en uw verblijf zal dan ook comfortabel en aangenaam zijn. Maar voor buiten adviseren wij thermokleding, het dragen van kleding in laagjes en een warme muts en handschoenen. Uiteraard worden de dekken en de kade zoveel mogelijk ijsvrij gehouden, maar het dragen van schoenen met een goed profiel of gebruik van zgn. ‘snowsteps’ is zeker een must!

Populaire winter excursies

Sommige (optionele) excursies zijn in de winter erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de huskysafari. Deze excursie kan in Tromsø (excursie 5B) en Kirkenes (excursie 7F) gedaan worden. Er geldt een max. aantal deelnemers. Gaat uw interesse uit naar deze excursie, dan is het aan te raden de excursie vooraf bij Norske Noorwegen Reizen te boeken. Op die manier bent u alvast verzekerd van een plekje!

Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis
De noorderlicht busreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u, wat mobiliteit betreft, wel (volledig) zelfredzaam te zijn.

Programma

 • Dag 1: 22/02/2023, Hengelo

  Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, voor een overnachting. Bij dit hotel
  kunt u gratis parkeren. Het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig. Inchecken kan vanaf
  15:00 uur op vertoon van uw hotel voucher. De middag en avond zijn op eigen gelegenheid

 • Dag 2: 23/02/2023, naar Kiel per touringcar

  We vertrekken vroeg en reizen per Comfort Class naar Kiel, waar we aan boord gaan van één van de luxueuze schepen van Color Line. Vertrek om 14:00 uur. De overtocht naar de Noorse hoofdstad Oslo duurt 20 uur. Aan boord is een comfortabele hut gereserveerd en kunt u gebruik maken van talloze faciliteiten.

 • Dag 3: 24/02/2023, Aankomst in Oslo

  Aankomst om 10.00 uur in Oslo. Vandaag heeft u de gelegenheid voor een eerste kennismaking met de levendige hoofdstad Oslo en eventueel enkele leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Wandel door de gezellige stadswijken, bewonder de moderne architectuur en ga wat eten of drinken bij de hippe cafés. Op dag 15 en 16 komen we weer terug in Oslo, dus waar u vandaag niet aan toe komt kunt u dan ook nog bezoeken. Hotelovernachting Thon Hotel Opera Oslo, inclusief ontbijt.

 • Dag 4: 25/02/2023, Oslo - Bergen per trein

  Vertrek vanaf het naastgelegen station. Hier stappen we op de Bergensbanen en maken we de indrukwekkende treinreis naar Bergen. Aankomst in de Hanzestad omringd door zeven bergen. Overnachting in het centraal gelegen hotel, inclusief ontbijt.

 • Dag 5: 26/02/2023, Inscheping Hurtigruten

  De dag van de inscheping, maar eerst is er nog voldoende tijd om Bergen bij daglicht te bewonderen. Einde middag te voet naar de terminal voor check-in en inscheping aan boord van MS Kong Harald. Om 20:30 uur zet het schip koers richting het noorden!

 • Dag 6: 27/02/2023, Ålesund - Molde

  We varen langs talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. U heeft enkele uren de tijd om deze Jugendstil stad te verkennen. Aan het eind van de middag volgt een bezoek aan Molde en ’s avonds laat nog een stop in Kristiansund.

 • Dag 7: 28/02/2023, Trondheim - Rørvik

  ’s Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 • Dag 8: 01/03/2023, Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in ‘het land van het noorderlicht’. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 • Dag 9: 02/03/2023, Tromsø

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, ‘het Parijs van het Noorden’ waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of één van de interessante musea kunt bezoeken.

 • Dag 10: 03/03/2023, Honningsvåg en Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u (met een optionele excursie) een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal kunt u Europa’s meest noordelijke postkantoor, cafetaria en een kleine kapel bezoeken.

 • Dag 11: 04/03/2023, Kirkenes

  ’s Morgen bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan.

 • Dag 12: 05/03/2023, Honningsvåg - Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via ‘de noordelijkste stad ter wereld’ Hammerfest naar Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.

 • Dag 13: 06/03/2023, Vesterålen & Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het vernieuwde Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær hebt u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland.

 • Dag 14: 07/03/2023, Poolcirkel, Zeven Zusters

  Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel en nemen we afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, een andere over de berg ‘Torghatten’, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO.

 • Dag 15-16: 08-09/03/2023, Trondheim - Oslo

  Vandaag bereiken we de mooie ‘Kroningsstad’ Trondheim. Na de rit per bus richting het station reist u per trein via het schitterende Nationaal Park ‘Dovrefjell’ naar Oslo. Hier verblijft u 2 nachten inclusief ontbijt in het Thon Hotel Opera in Oslo. Voldoende gelegenheid om iets van de interessante hoofdstad te gaan zien of enkele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of één van de interessante musea zoals het onlangs geopende Munch Museum of de nieuwe Deichmann bibliotheek met een prachtig vergezicht over Oslo vanaf de bovenste etage.

 • Dag 17: 10/03/2023, Oslo - Kiel

  Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line voor de overtocht naar Kiel.

 • Dag 18: 11/03/2023, Kiel - Nederland

  Aankomst in Kiel om 10.00 uur. Hier zal onze touringcar weer klaar staan om ons via Noord-Duitsland weer terug te brengen naar Hengelo. Optioneel kunt u een overnachting in Van der Valk Hotel bijboeken.

Accommodaties

Vertrek

 • 22/02/2023 (start reis met overnachting in Hengelo)

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 6 weken voor vertrek bijgeboekt worden. De excursies zijn optioneel en dus niet verplicht. U hoeft ook niet meteen een keuze te maken uit het excursie aanbod, wanneer u deze reis boekt. Het is eventueel ook mogelijk om pas aan boord optionele excursies bij te boeken, mits plaats beschikbaar. Voor populaire winter excursies is het aan te bevelen om deze op voorhand te boeken. Zo bent u verzekerd van een plek en kan de voorpret alvast beginnen! Voor meer informatie: Hurtigruten excursies.

Prijzen

Deze noorderlicht busreis Noorwegen betreft een vooraankondiging voor 2023! Zodra de prijzen voor deze reis bekend zijn, zullen wij deze hier publiceren. Spreekt de reis u nu al aan? U kunt uw interesse reeds bij ons kenbaar maken door een e-mail te sturen naar onze groepsafdeling via groups@norske.nl o.v.v. noorderlicht busreis 2023. Zodra alle details voor deze groepsreis rond zijn zullen wij u vrijblijvend een reisvoorstel toesturen.

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting in Hengelo in Comfort kamer op basis van logies
 • Gratis parkeergelegenheid bij het hotel gedurende de gehele reis
 • Busreis Hengelo – Kiel in comfortabele touringcar inclusief ontbijtpakket
 • Bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line in een 3-sterren binnenhut inclusief ontbijtbuffet
 • Hotelovernachting in Bergen op basis van logies en ontbijt
 • Hurtigruten rondreis Bergen – Kirkenes – Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van de door u gekozen hut
 • Bustransfer Trondheim van kade naar treinstation
 • Treinreizen Oslo – Bergen en Trondheim – Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering
 • 3 overnachtingen in Thon Hotel Opera in Oslo op basis van logies en ontbijt
 • Bustransfer Oslo van hotel naar kade
 • Bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line in een 3-sterren binnenhut inclusief ontbijtbuffet
 • Comfort Class busreis Kiel-Hengelo
 • Deskundige Nederlands- (en Noors-) sprekende reisbegeleiding gedurende de gehele reis.

Niet inbegrepen

 • Toeslag buitenhut Color Line, prijs op aanvraag
 • Toeslag dinerbuffet Color Line, prijs op aanvraag
 • Optionele overnachting in Van der Valk Hotel na afloop van de reis, prijs op aanvraag
 • Optionele Hurtigruten excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon

Annuleringsvoorwaarden groepsreis

 • Voor onze speciale Hurtigruten voordeel data en busreizen inclusief Hurtigruten rondreis gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden, te weten;
 • Bij annulering:
 • Meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten.

Extra informatie

 • De noorderlicht busreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u een goede mobiliteit en enige basisconditie te hebben, Hiermee bedoelen we dat u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. kunt stappen, dat u gemakkelijk afstanden kunt lopen en geen moeite heeft met traplopen.
 • Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten hebt gereisd.
 • Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een binnen – of buitenhut, maar de exacte hutcategorie en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen. Tegen betaling kunt u Wifi afnemen.
 • De reis biedt plaats aan maximaal ca. 38 deelnemers.
 • De reis gaat door bij minimaal 20 deelnemers.
 • Voor deze Hurtigruten groepsreis gelden afwijkende annuleringsbepalingen. Een inschrijving voor deze groepsreis Noorderlicht is direct definitief en hiervoor geldt dat er tevens een aanbetaling van 15% van de reissom gedaan dient te worden.
 • Uitsluitend wanneer het minimaal aantal deelnemers van deze groepsreis niet wordt behaald vóór de zgn. release datum (uiterlijk 4 maanden voor vertrek) kan de reis door Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service BV) worden geannuleerd en wordt de gedane aanbetaling gerestitueerd.