Algemeen

Noorwegen

Noorderlicht & Fjorden Expeditie met MS Maud vanaf Dover

Expeditiereis in winter 2021/2022

Ga met ons mee voor een speciale winter expeditie cruise Noorwegen onder het magische noorderlicht. Zie het beste van de Noorse kustlijn en ga mee met spannende excursies om dit winterwonderland echt goed te ontdekken. Bezoek fascinerende plaatsen en kleine kustdorpen om dicht bij het authentieke hart van Noorwegen te komen.

Hoogtepunten van deze reis
 • Op jacht naar ’t noorderlicht!
 • Diverse leuke en avontuurlijke activiteiten aan wal
 • Leer meer over de Noorse cultuur, geschiedenis en natuur van het expeditieteam

Programma

 • Dag 1: Noordelijke ontdekking

  We zetten onze koers ten noorden van Dover richting de kust van het magische, met sneeuw bedekte landschap van Noorwegen, en gaan op jacht naar het noorderlicht! Als we de witte kliffen van Dover passeren en de Noordzee oversteken, ziet u vissersboten, tankers en zelfs helikopters die werknemers van en naar offshore olie- en gasplatforms vervoeren. Strek uw zeebenen en leer het MS Maud kennen. Zoek de voorzieningen die u het leukst vindt – het wetenschapscentrum, de bubbelbaden, de explorer-lounge of misschien die leuke plek op het dek met een mooi uitzicht en uit de wind. Tijdens de nacht maken we een technische stop in Calais.

 • Dag 2: Richting Noorwegen

  Geniet van nog een dag op zee terwijl we verder noordwaarts gaan naar de Noorse kustlijn. Maak kennis met het expeditieteam, dat u voorbereidt op de spannende avonturen die voor u liggen. Luister naar lezingen van deze ervaren ontdekkingsreizigers die hun uitgebreide kennis delen over plaatsen, mensen en natuurfenomenen die we waarschijnlijk zullen tegenkomen, zoals het noorderlicht.

 • Dag 3: Welkom in Stavanger

  Stavanger staat bekend om zijn vele natuurlijke attracties in de buurt, waaronder de beroemde Preikestølen en lange zandstranden langs de Noordzee. Het kosmopolitische karakter wordt weerspiegeld in de levendige, stedelijke sfeer van de stad, met creatieve restaurantmenu’s, leuke cafés en bars en een bloeiende culturele sector. Hoewel het minder waarschijnlijk is om het noorderlicht zo ver naar het zuiden te spotten, gebeurt dit soms wel. Houd uw ogen dus gericht op de horizon in het noorden.

 • Dag 4: Art-Nouveau

  Vandaag komt u aan in de charmante kleine stad Ålesund, bekend om zijn prachtige Art-Nouveau-architectuur. Dit is te wijten aan een verwoestende brand die in 1904 een groot deel van de stad tot de grond heeft afgebrand. De hele stad werd vervolgens herbouwd in de modieuze art nouveau-stijl van die tijd. Grijp de kans om door de geplaveide straten van Ålesund te wandelen en de vele torenspitsen, torens en zeer sierlijke gebouwen te bewonderen.

 • Dag 5: De beroemde Torghatten

  Welkom in Brønnøysund – een levendig en mooi stadje met 5000 inwoners op een smal schiereiland, omringd door eilanden en de zee. U bevindt zich nu halverwege de lange kustlijn van Noorwegen. Brønnøysund ligt in de buurt van de beroemde berg met een opening in het midden – Torghatten. Volg lokale gidsen voor een historische stadswandeling, stop bij een prachtige parochiekerk uit 1870 en bezoek kleinschalige producenten van lokale, regionale gerechten. Bij het verlaten van Brønnøysund varen we langs de kust van Helgeland en passeren de beroemde bergketen de Zeven Zusters. ’s Avonds steken we de poolcirkel over en nemen uw kansen om het noorderlicht te zien toe!

 • Dag 6: Ontdek de fantastische Lofoten

  U zult uw eerste zicht op de Lofoten niet snel vergeten vanwege de indrukwekkende muur van bergen die opdoemen aan de horizon. De Lofoten-eilanden zijn wereldberoemd om hun kenmerkende spectaculaire bergpieken, beschutte baaien en ongerepte stranden – en dit is uw dag om ze te verkennen. Ga met ons mee naar het nabijgelegen gehucht Å, een schilderachtig traditioneel vissersdorp. Hier kunt u het Noorse Vissersdorp museum bezoeken. Wandel tussen kustgebouwen van 100 jaar oud en krijg een beeld van het dagelijks leven in de Lofoten-visserij gedurende de afgelopen 250 jaar.

 • Dag 7: Toegangspoort tot het Arctisch gebied

  Op zoek naar een avontuurlijk winterwonderland? Tromsø is de perfecte bestemming. Kies winteractiviteiten zoals hondensleeën, langlaufen en wandelen in de sneeuw. Ook kunt u in Tromsø een ritje door de lucht met de Fjellheisen-kabelbaan maken. Hier wordt u getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de stad, de bergen, fjorden – en hopelijk het noorderlicht! Tromsø bruist van fascinerende geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur. De Arctische IJszeekathedraal is een bezienswaardigheid in Tromsø zichtbaar vanaf de straat van Tromsø, met een enorm glas-in-loodraam.

 • Dag 8: Levendige Poolstad

  Nog een dag in Tromsø betekent nog een dag van ontdekking. Bereid u voor om in contact te gaan met de Arctische natuur. Vanochtend kunt u het Noordpoolcentrum, Polaria bezoeken. Kijk, voel, ervaar en begrijp waarom het leven in zee en op het land onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Polaria is ook een van de twee plaatsen in Europa waar u baardrobben van dichtbij kunt zien. Historisch gezien was Tromsø het startpunt voor verschillende Noordpoolexpedities.

 • Dag 9: Rand van de wereld

  Vandaag bezoeken we een van de meest noordelijke punten in Europa, de Noordkaap. Dit is ook het meest noordelijk dat we gaan op deze winter expeditie cruise Noorwegen. Begin de dag met een toeristische busrit vanuit de stad Honningsvåg. We passeren kleine baaien en kleine dorpjes en steken een bergplateau over, voordat we aankomen bij de spectaculaire Noordkaap. Op 71°10’21 ‘NB ligt de Noordkaap op slechts 2.100 km afstand van de geografische noordpool. Ga aan de rand van de klif staan ​​en kijk uit over de zee. Dit is tevens het keerpunt van het schip en vanaf hier beginnen we onze terugreis naar het zuiden.

 • Dag 10: Verborgen parel in het Noorse kustgebied

  Vandaag meren we aan in Finnsnes, aan de andere kant van een brug naar het opmerkelijke eiland Senja. U kunt een busreis maken naar Senja, die door de Noren het ‘sprookjeseiland’ genoemd wordt vanwege zijn spectaculaire karakter. Onze roadtrip neemt ons mee naar de rand van het eiland langs de Noorse schilderachtige route. Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen en heeft iets minder dan 8.000 inwoners. Zoals u misschien al dacht, zijn visserij en aquacultuur hier de dominante industrieën. Kabeljauw en koolvis worden traditioneel gevangen in de wateren van Senja en zalm wordt gekweekt.

 • Dag 11: Rust op zee

  Vandaag kunt u tijd doorbrengen in de explorer-lounge van het schip, genieten in een bubbelbad of op het dek uitkijken naar het noorderlicht. Het Hurtigruten expeditieteam en onze fotografie-expert kunnen u helpen het noorderlicht te vinden en goede foto’s te maken.

 • Dag 12: De Noorse Alpen

  Een korte stop in Kristiansund. U kunt mee op een excursie over de Atlantische weg, een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Noorwegen. De bekende weg voert over acht bruggen door schilderachtige landschappen en over open zee. De excursie eindigt in Kristiansund, waar u weer aan boord van het schip komt.Na de lunch bereiken we de ‘Stad van Rozen’ in Noorwegen, namelijk Molde. Misschien wilt u het Romsdalsmuseet bezoeken, een van de grootste folkloremusea van Noorwegen, met historische regionale gebouwen en interieurs. Het schilderachtige uitzichtpunt van de stad, Varden, is een bezoek waard, met zijn prachtige vergezichten over Molde, de fjord en besneeuwde toppen van de Romsdal-Alpen in de verte.

 • Dag 13: Prachtig Bergen

  Vandaag bezoek we de Hanzestad Bergen, een van de mooiste steden van Noorwegen en een geweldige plek om te voet te verkennen. Bergen werd gesticht in 1070 en was jarenlang de hoofdstad van Noorwegen. De stad heeft veel van haar lokale karakter, historie en charme behouden en is een centrum voor reizigers door Noorwegen. Maak een wandeling door het historische UNESCO-beschermde Bryggen, met zijn kleurrijke houten steigers die dateren uit de 14e eeuw. Neem de kabelbaan naar de berg Fløyen. De kabelbaan Fløibanen brengt u in slechts zes minuten naar de bergtop. Op de top krijgt u een fantastisch uitzicht over deze stad, omringd door zeven bergen en de zee.

 • Dag 14: Ontspan en kom tot rust

  Het is onze laatste dag op zee. Terwijl we de Noordzee oversteken, kunt u de gigantische gasfakkels bovenop een van de vele olie- en gasplatforms spotten. Misschien wilt u uzelf nog een laatste keer onderdompelen in het bubbelbad, ontspannen in de scheepslounge, uw foto’s bewerken of het expeditieteam vergezellen terwijl ze de hoogtepunten doornemen van uw onvergetelijke winter  expeditie cruise Noorwegen. Vandaag zullen we een technische stop maken van ca. 4 uur in Calais. Tijdens deze stop neemt het expedititeam u graag mee aan wal voor een laatste activiteit.

 • Dag 15: Terug naar Engeland

  We passeren in de vroege ochtenduren de witte kliffen van Dover en meren aan bij de haven van de stad. Na het ontbijt is het tijd om uw verblijf van de afgelopen 2 weken te verlaten. Als u weer aan land gaat, neemt u de herinneringen aan Noorwegen in de winter mee – prachtige fjorden, fascinerende steden en dorpen, vriendelijke mensen en natuurlijk……het magische noorderlicht!

Vertrek

 • 06/10/2021, tourcode MANOR2122WI
 • 20/10/2021, tourcode MANOR2122WI
 • 03/11/2021, tourcode MANOR2122WI
 • 17/11/2021, tourcode MANOR2122WI
 • 01/12/2021, tourcode MANOR2122WI
 • 15/12/2021, tourcode MANOR2122WI
 • 29/12/2021, tourcode MANOR2122WI
 • 12/01/2022, tourcode MANOR2122WI
 • 26/01/2022, tourcode MANOR2122WI
 • 09/02/2022, tourcode MANOR2122WI
 • 23/02/2022, tourcode MANOR2122WI
 • 09/03/2022, tourcode MANOR2122WI

Excursies

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Op de terugreis wordt er een technische stop gemaakt in Calais van ca. 4 uur
 • Deze reis is onderdeel van het Hurtigruten expeditieprogramma. Voor deze reis is het enige toegestane reisdocument een geldig paspoort
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.