Algemeen

Noorderlicht groepsreis mét Nederlandse reisleiding!

De groepsreis met vertrek  20/02/2024 is volgeboekt – U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden. 

In april is onze volgende groepsreis ‘ontluikende lente’! Meld u aan voor onze groepsreizen updates en ontvang als eerste alle informatie over deze reis!

Per luxe touringcar reizen we vanuit Hengelo naar Kiel en schepen we in aan boord van de Color Line. Na een comfortabele nacht aan boord arriveren we in de Noorse hoofdstad Oslo. De volgende dag maken we een prachtige treinreis naar Bergen waar we, na een bezoek en overnachting, zullen inschepen voor de Hurtigruten reis. Tijdens deze 11-daagse reis van Bergen via Kirkenes naar Trondheim zult u sprookjesachtig verlichte vissersdorpjes en sfeervolle grotere steden zien en gaan we natuurlijk op jacht naar ’t noorderlicht!

Op jacht naar ’t noorderlicht!

De beste manier om het magische noorderlicht met eigen ogen te aanschouwen is aan boord van een Hurtigruten schip. Wanneer u de boordradio in uw hut aanzet, zal de kapitein het melden wanneer er noorderlicht activiteit is. Op dat moment is het uw beurt om het dek op te gaan en dit unieke lichtspel met adembenemende kleuren in alle toonaarden te bewonderen!

Hoogtepunten van deze reis
 • Volledig verzorgde groepsreis vanuit Nederland
 • Onder leiding van Nederlandse reisbegeleiding
 • Start de reis door Noorwegen met een verblijf in zowel Oslo als Bergen
 • De 11-daagse Hurtigruten reis door vele fjorden en voorbij de Noordkaap
 • Ga op jacht naar ’t noorderlicht!
 • Inclusief 2 prachtige treinreizen door het Noorse winterlandschap
 • Afsluitende City Break in Vikinghoofdstad Oslo

Noorderlichtgarantie!

Deze reis vindt plaats in het officiële noorderlicht seizoen. 97% kans dat u het noorderlicht daadwerkelijk gaat zien! Maar, zoals het bij ieder natuurfenomeen betaamt, valt van tevoren nooit te zeggen hoe vaak en in welke mate het zichtbaar is. Mocht de kapitein het noorderlicht niet zien tijdens uw reis, dan komt u in aanmerking voor de unieke noorderlichtgarantie! Lees hier meer over de voorwaarden van deze speciale noorderlichtgarantie van Hurtigruten.

Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis
Deze reis is ideaal voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Het is wel vereist dat u wat mobiliteit betreft, (volledig) zelfredzaam bent.
Geschikte kleding

Een dik pak sneeuw die het Noorse landschap omtovert tot Winter Wonderland vraagt vanzelfsprekend om kleding en schoenen die hiervoor bestemd zijn. Aan boord van uw Hurtigruten schip wordt er goed gestookt en uw verblijf zal dan ook comfortabel en aangenaam zijn. Voor buiten adviseren wij thermokleding, het dragen van kleding in laagjes en een warme muts en handschoenen. Uiteraard worden de dekken en de kade zoveel mogelijk ijsvrij gehouden, maar het dragen van schoenen met een goed profiel of gebruik van zgn. ‘snowsteps’ is zeker een must!

Rustig alles nalezen?

Klik hieronder op de link om het reisvoorstel te openen en desgewenst af te drukken.
INFORMATIE EN PRIJZENOVERZICHT – NOORDERLICHT GROEPSREIS v. FEB 24

Programma

 • Dag 1: 20/02/2024, Hengelo

  Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, voor een overnachting in een comfort kamer. Bij dit hotel kunt u gratis parkeren. Het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig. Inchecken kan vanaf 15:00 uur op vertoon van uw hotel voucher. De middag en het diner (reserveren via Van der Valk) op eigen gelegenheid. Om 20:30 is er een korte welkomstbijeenkomst met reisleiding.

 • Dag 2: 21/02/2024, naar Kiel per touringcar

  We vertrekken vroeg en reizen per Comfort Class touringcar naar Kiel, waar we aan boord gaan van één van de luxueuze schepen van Color Line. Vertrek om 14:00 uur. De overtocht naar de Noorse hoofdstad Oslo duurt 20 uur. Aan boord is een comfortabele binnenhut gereserveerd en kunt u gebruik maken van talloze faciliteiten. Het is ’s avonds mogelijk om deel te nemen aan een gezamenlijk dinerbuffet (zie toeslagen).

 • Dag 3: 22/02/2024, Aankomst in Oslo

  Aankomst om 10.00 uur in Oslo. Vandaag heeft u de gelegenheid voor een eerste kennismaking met de levendige hoofdstad Oslo en eventueel enkele leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Wandel door de gezellige stadswijken, bewonder de moderne architectuur en ga wat eten of drinken bij de hippe cafés. Op dag 15 en 16 komen we weer terug in Oslo, dus waar u vandaag niet aan toe komt kunt u dan ook nog bezoeken. Overnachting Thon hotel Opera in Oslo, inclusief ontbijt.

 • Dag 4: 23/02/2024, Oslo - Bergen per trein

  Vertrek vanaf het station waar we opstappen op de Bergensbanen en de de indrukwekkende treinreis naar Bergen maken. Aankomst in de Hanzestad omringd door zeven bergen. Overnachting in het centraal gelegen Thon Hotel Bristol, inclusief ontbijt.

 • Dag 5: 24/02/2024, Inscheping Hurtigruten

  De dag van de inscheping, maar eerst is er nog voldoende tijd om Bergen bij daglicht te bewonderen. Einde middag per transfer naar de terminal voor check-in en inscheping aan boord van MS Kong Harald (zie MS Kong Harald | Norske). Om 20:30 uur zet het schip koers richting het noorden!

 • Dag 6: 25/02/2024, Ålesund - Molde

  We varen langs talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. U heeft de hele dag de tijd om de Jugendstilstad te verkennen. Om 20:00 vertrek het schip richting Molde en Kristiansund.

 • Dag 7: 26/02/2024, Trondheim - Rørvik

  ’s Morgens wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 • Dag 8: 27/02/2024, Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in ‘het land van het noorderlicht’. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 • Dag 9: 28/02/2024, Tromsø

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, ‘het Parijs van het Noorden’ waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of één van de interessante musea kunt bezoeken.

 • Dag 10: 29/02/2024, Honningsvåg en Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u (met een optionele excursie) een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. De overweldigende uitzichten overtreffen de horizon en voelen aan als het einde van de wereld. Het is een unieke plek om foto’s te maken. In de Noordkaaphal kunt u Europa’s meest noordelijke postkantoor, cafetaria en de St-Johanneskapell bezoeken. Dit is de meest noordelijke oecumenische kapel ter wereld. Het kleine kapelletje is erg in trek als trouwlocatie. Bezoek ook de vaste expositie en geniet van een informatieve korte film.

 • Dag 11: 01/03/2024, Kirkenes

  ’s Morgens bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met de mogelijkheid om excursies te maken (zie kopje ‘excursies’), begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan.

 • Dag 12: 02/03/2024, Honningsvåg - Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via ‘de noordelijkste stad ter wereld’ Hammerfest naar Tromsø.

 • Dag 13: 03/03/2024, Vesterålen & Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het vernieuwde Hurtigrutenmuseum bezoeken (optionele excursie). De tocht door de Raftsundet, die op sommige plaatsen niet eens 100 m breed is, behoort tot één van de mooiste moment van e reis met Hurtigruten. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær hebt u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 14: 04/03/2024, Poolcirkel, Zeven Zusters

  Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel en nemen we afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, een andere over de berg ‘Torghatten’, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. De Vega-archipel behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • Dag 15-16: 05-06/03/2024, Trondheim - Oslo

  Vandaag bereiken we de mooie ‘Kroningsstad’ Trondheim. Dit is tevens het eindpunt van uw Hurtigrutenreis. Na ontscheping en een korte busrit naar het station reist u per trein via het schitterende Nationaal Park ‘Dovrefjell’ naar Oslo. Hier verblijft u 2 nachten in het Thon Europa hotel in Oslo op basis van logies en ontbijt. Voldoende gelegenheid om de interessante hoofdstad verder te ontdekken en een bezoek te brengen aan het Vigeland park of één van de interessante musea zoals het onlangs geopende Munch Museum of de nieuwe Deichmann bibliotheek met een prachtig vergezicht over Oslo vanaf de bovenste etage.

 • Dag 17: 07/03/2024, Oslo - Kiel

  Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line voor de overtocht naar Kiel. Voor wie dit heeft bijgeboekt is er een gezamenlijk dinerbuffet (zie toeslagen).

 • Dag 18: 08/03/2024, Kiel - Nederland

  Aankomst in Kiel om 10.00 uur. Hier zal onze touringcar weer klaar staan om ons via Noord-Duitsland terug te brengen naar Hengelo. Verwachte aankomsttijd is einde middag, onder voorbehoud van verkeersdrukte. Optioneel kunt u een overnachting in het Van der Valk Hotel Hengelo bijboeken.

Vertrek

 • 20/02/2024 (start reis met overnachting in Hengelo)

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 20 december 2023 bijgeboekt worden. De excursies zijn optioneel. Het is ook mogelijk om aan boord optionele excursies bij te boeken, mits plaats beschikbaar. Sommige (optionele) winterexcursies zijn erg populair. Denk bijvoorbeeld aan het Middernachtconcert in Tromsø (8C) of de huskysafari die in Tromsø (excursie 5B) en Kirkenes (excursie 7F) gedaan kan worden. Gaat uw interesse uit naar een van deze excursies, boek dit dan vooraf bij Norske Noorwegen Reizen. Op die manier bent u verzekerd van een plek! Voor informatie: Hurtigruten excursies.*

*Excursiepakketten:

Omdat in deze reis een 11-daagse Hurtigruten reis is opgenomen kunt u van de excursiepakketten alleen voor pakket 1 kiezen.

Overige pakketten hebben een excursie op dag 11. Die haalt u niet omdat u dan van boord gaat.

*Houd er rekening mee dat u op dag 11 van boord gaat!

Prijzen

Prijzen (bij 2-persoons bezetting)

 • Ongespecificeerde Polar binnenhut (USPI)/2-persoonskamer – € 3.328,- p.p. VOLGEBOEKT
 • Ongespecificeerde Polar buitenhut met 2-persoonsbed (aparte bedden op aanvraag) (USPO)/2-persoonskamer – € 4.090,- p.p. VOLGEBOEKT
 • Ongespecificeerde Arctic Superior buitenhut met 2-persoonsbed (USPD)/2-persoonskamer – € 4.340,- p.p. VOLGEBOEKT

 

Toeslag (bij 1-persoons bezetting)

1-persoons reizen zijn altijd ‘’op aanvraag’’ omdat er vanuit Hurtigruten een maximum aantal hutten wordt vrijgegeven voor alleengebruik. De prijs voor een 1-persoonsreis wordt berekend d.m.v. een toeslag op de prijzen van het 2-persoons arrangement. De 1-persoons toeslag geldt voor het alleengebruik van de hut tijdens de ferry overtochten en Hurtigruten, én alleengebruik van de kamer in de genoemde hotels.  

 • Ongespecificeerde Polar buitenhut met vrij zicht (USPO)/1-persoonskamer € 2.293,- p.p. VOLGEBOEKT

 

Print hier uw reisvoorstel

Klik hieronder op de link om het reisvoorstel te openen en desgewenst af te drukken.
INFORMATIE EN PRIJZENOVERZICHT – NOORDERLICHT GROEPSREIS v. FEB 24

 

Extra informatie

Inbegrepen

 • Gratis parkeergelegenheid bij het hotel gedurende de gehele reis
 • Hotelovernachting in Hengelo in Comfort kamer op basis van logies
 • Busreis Hengelo – Kiel in comfortabele touringcar inclusief ontbijtpakket
 • Ferry overtocht Kiel-Oslo met Color Line in een 3-sterren binnenhut d/t inclusief ontbijtbuffet
 • Hotelovernachting in Bergen op basis van logies en ontbijt
 • Hurtigruten rondreis Bergen – Kirkenes – Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Bustransfer Trondheim van kade naar treinstation
 • Treinreizen Oslo – Bergen en Trondheim – Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering
 • Totaal 3 hotelovernachtingen in Oslo op basis van logies en ontbijt
 • Bustransfer Oslo van hotel naar kade
 • Ferry overtocht Oslo-Kiel met Color Line in een 3-sterren binnenhut d/t inclusief ontbijtbuffet
 • Comfort Class busreis Kiel-Hengelo
 • Deskundige Nederlandssprekende reisbegeleiding gedurende de gehele reis.

Optionele extra's

 • Toeslag 3-star buitenhut Color Line € 80,- per enkele reis, per hut 
 • Toeslag dinerbuffet (met de groep) Color Line € 45,- p.p. per enkele reis (prijs is inclusief 1 consumptie tijdens het diner)
 • Excursies tijdens uw Hurtigruten reis (zie website Excursies Hurtigruten | Norske)
 • Hotelovernachting Van der Valk Hengelo na afloop van de reis: v.a. 2p-kamer € 148,- / v.a. 1p-kamer € 135,- (= Comfort kamer d/t, inclusief ontbijt)

Niet inbegrepen

 • Drankjes aan boord (buiten lunch/diner)
 • Niet genoemde diners
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen (Zie meer informatie in het ‘printbare reisvoorstel’)
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon

Annuleringsvoorwaarden groepsreis

Voor onze speciale groepsreizen inclusief Hurtigruten rondreis gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden;

 • Bij annulering van meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten.

Extra informatie

 • De noorderlicht groepsreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u een goede mobiliteit en basisconditie te hebben, Hiermee bedoelen we dat u zelfstandig in en uit de bus, trein, en boot kunt stappen, zelf uw bagage kunt dragen onder winterse omstandigheden, gemakkelijk afstanden kunt lopen en geen moeite heeft met traplopen.
 • Extra korting (uitsluitend op hut Hurtigruten) als u eerder min. 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd (Ambassador lidmaatschap Level 2). Wij raden u aan om te zorgen dat u een Ambassador nummer heeft aangevraagd en zodra u deze ontvangen heeft kunt u de reis bij ons boeken. Voor meer informatie zie het kopje ‘Ambassador’ op: Hurtigruten boekings- & reis informatie – Norske
 • Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een binnen – of buitenhut, maar de exacte hutcategorie en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen. Tegen betaling kunt u Wifi, koffie en thee afnemen.
 • Voor deze Hurtigruten groepsreis gelden afwijkende annuleringsbepalingen. Een inschrijving voor deze groepsreis Noorderlicht is direct definitief en hiervoor geldt een directe aanbetaling van 15% van de reissom.
 • Voor deze bijzondere reis is beperkt plaats voor maximaal 46 personen (1 touringcar.) Vol= vol dus wacht bij interesse niet te lang en stuur desgewenst uw boekingsaanvraag in via het formulier op onze website (zie oranje button.) Wij hebben inmiddels het minimum aantal deelnemers geboekt dus deze reis gaat zeker door!
 • Klik hier voor alle reisinformatie: Hurtigruten Noorse kust van A-Z

DISCLAIMER

Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om te laten weten of uw boeking geplaatst kan worden. Let op, het formulier is een aanvraag, maar nog geen boekingsgarantie; pas wanneer u van Norske een bevestiging ontvangt is uw boeking definitief.