Algemeen

Noorderlicht groepsreis

En maak een Hurtigruten rondreis door Winter Wonderland!

Per luxe touringcar reizen we vanuit Hengelo naar Kiel en schepen we in aan boord van de Color Line. Na een comfortabele nacht aan boord arriveren we in de Noorse hoofdstad Oslo. De volgende dag maken we een prachtige treinreis naar Bergen waar we, na een bezoek en overnachting, zullen inschepen voor de Hurtigruten reis. Tijdens deze 11-daagse reis van Bergen via Kirkenes naar Trondheim zult u sprookjesachtig verlichte vissersdorpjes en sfeervolle grotere steden zien en gaan we natuurlijk op jacht naar ’t noorderlicht!

Op jacht naar ’t noorderlicht!

De beste manier om het magische noorderlicht met eigen ogen te aanschouwen is aan boord van een Hurtigruten schip. Wanneer u de boordradio in uw hut aanzet, zal de kapitein het melden wanneer er noorderlicht activiteit is. Op dat moment is het uw beurt om het dek op te gaan en dit unieke lichtspel met adembenemende kleuren in alle toonaarden te bewonderen!

Hoogtepunten van deze reis
 • Volledig verzorgde groepsreis vanuit Nederland
 • Onder leiding van Nederlandse reisbegeleiding
 • Start de reis door Noorwegen met een verblijf in zowel Oslo als Bergen
 • De 11-daagse Hurtigruten reis door vele fjorden en voorbij de Noordkaap
 • Ga op jacht naar ’t noorderlicht!
 • Inclusief 2 prachtige treinreizen door het Noorse winterlandschap
 • Afsluitende City Break in Vikinghoofdstad Oslo

Noorderlichtgarantie!

Deze reis vindt plaats in het officiële noorderlicht seizoen. 97% kans dat u het noorderlicht daadwerkelijk gaat zien! Maar, zoals het bij ieder natuurfenomeen betaamt, valt van tevoren nooit te zeggen hoe vaak en in welke mate het zichtbaar is. Mocht de kapitein het noorderlicht niet zien tijdens uw reis, dan komt u in aanmerking voor de unieke noorderlichtgarantie! Lees hier meer over de voorwaarden van deze speciale noorderlichtgarantie van Hurtigruten.

Enkele tips van Norske

Geschikte kleding

Een dik pak sneeuw die het Noorse landschap omtovert tot Winter Wonderland vraagt vanzelfsprekend om kleding en schoenen die hiervoor bestemd zijn. Aan boord van uw Hurtigruten schip wordt er goed gestookt en uw verblijf zal dan ook comfortabel en aangenaam zijn. Voor buiten adviseren wij thermokleding, het dragen van kleding in laagjes en een warme muts en handschoenen. Uiteraard worden de dekken en de kade zoveel mogelijk ijsvrij gehouden, maar het dragen van schoenen met een goed profiel of gebruik van zgn. ‘snowsteps’ is zeker een must!

Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis
De noorderlicht busreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u, wat mobiliteit betreft, wel (volledig) zelfredzaam te zijn. Zie tab; “extra informatie”.

Programma

 • Dag 1: 22/02/2023, Hengelo

  Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, voor een overnachting. Bij dit hotel
  kunt u gratis parkeren. Het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig. Inchecken kan vanaf
  15:00 uur op vertoon van uw hotel voucher. De middag en avond zijn op eigen gelegenheid

 • Dag 2: 23/02/2023, naar Kiel per touringcar

  We vertrekken vroeg en reizen per Comfort Class naar Kiel, waar we aan boord gaan van één van de luxueuze schepen van Color Line. Vertrek om 14:00 uur. De overtocht naar de Noorse hoofdstad Oslo duurt 20 uur. Aan boord is een comfortabele hut gereserveerd en kunt u gebruik maken van talloze faciliteiten.

 • Dag 3: 24/02/2023, Aankomst in Oslo

  Aankomst om 10.00 uur in Oslo. Vandaag heeft u de gelegenheid voor een eerste kennismaking met de levendige hoofdstad Oslo en eventueel enkele leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Wandel door de gezellige stadswijken, bewonder de moderne architectuur en ga wat eten of drinken bij de hippe cafés. Op dag 15 en 16 komen we weer terug in Oslo, dus waar u vandaag niet aan toe komt kunt u dan ook nog bezoeken. Hotelovernachting Thon Hotel Opera Oslo, inclusief ontbijt.

 • Dag 4: 25/02/2023, Oslo - Bergen per trein

  Vertrek vanaf het naastgelegen station. Hier stappen we op de Bergensbanen en maken we de indrukwekkende treinreis naar Bergen. Aankomst in de Hanzestad omringd door zeven bergen. Overnachting in het centraal gelegen hotel, inclusief ontbijt.

 • Dag 5: 26/02/2023, Inscheping Hurtigruten

  De dag van de inscheping, maar eerst is er nog voldoende tijd om Bergen bij daglicht te bewonderen. Einde middag te voet naar de terminal voor check-in en inscheping aan boord van MS Kong Harald. Om 20:30 uur zet het schip koers richting het noorden!

 • Dag 6: 27/02/2023, Ålesund - Molde

  We varen langs talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. U heeft de hele dag de tijd om de Jugendstilstad te verkennen. Om 20:00 vertrek het schip richting Molde en Kristiansund.

 • Dag 7: 28/02/2023, Trondheim - Rørvik

  ’s Morgens wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 • Dag 8: 01/03/2023, Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in ‘het land van het noorderlicht’. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 • Dag 9: 02/03/2023, Tromsø

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, ‘het Parijs van het Noorden’ waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of één van de interessante musea kunt bezoeken.

 • Dag 10: 03/03/2023, Honningsvåg en Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u (met een optionele excursie) een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. De overweldigende uitzichten overtreffen de horizon en voelen aan als het einde van de wereld. Het is een unieke plek om foto’s te maken. In de Noordkaaphal kunt u Europa’s meest noordelijke postkantoor, cafetaria en de St-Johanneskapell bezoeken. Dit is de meest noordelijke oecumenische kapel ter wereld. Het kleine kapelletje is erg in trek als trouwlocatie. Bezoek ook de vaste expositie en geniet van een informatieve korte film.

   

 • Dag 11: 04/03/2023, Kirkenes

  ’s Morgens bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan.

 • Dag 12: 05/03/2023, Honningsvåg - Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via ‘de noordelijkste stad ter wereld’ Hammerfest naar Tromsø.

 • Dag 13: 06/03/2023, Vesterålen & Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het vernieuwde Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt (weersafhankelijk) misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær hebt u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland.

 • Dag 14: 07/03/2023, Poolcirkel, Zeven Zusters

  Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel en nemen we afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, een andere over de berg ‘Torghatten’, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO.

 • Dag 15-16: 08-09/03/2023, Trondheim - Oslo

  Vandaag bereiken we de mooie ‘Kroningsstad’ Trondheim. Dit is tevens het eindpunt van uw Hurtigrutenreis. Na ontscheping en een korte busrit naar het station reist u per trein via het schitterende Nationaal Park ‘Dovrefjell’ naar Oslo. Hier verblijft u 2 nachten in het Thon Hotel Opera in Oslo op basis van logies en ontbijt. Voldoende gelegenheid om de interessante hoofdstad te ontdekken of enkele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of één van de interessante musea zoals het onlangs geopende Munch Museum of de nieuwe Deichmann bibliotheek met een prachtig vergezicht over Oslo vanaf de bovenste etage.

 • Dag 17: 10/03/2023, Oslo - Kiel

  Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line voor de overtocht naar Kiel.

 • Dag 18: 11/03/2023, Kiel - Nederland

  Aankomst in Kiel om 10.00 uur. Hier zal onze touringcar weer klaar staan om ons via Noord-Duitsland terug te brengen naar Hengelo. Optioneel kunt u een overnachting in het Van der Valk Hotel Hengelo bijboeken.

Vertrek

 • 22/02/2023 (start reis met overnachting in Hengelo)

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 8 weken voor vertrek bijgeboekt worden. De excursies zijn optioneel en dus niet verplicht. U hoeft ook niet meteen een keuze te maken uit het excursie aanbod, wanneer u deze reis boekt. Het is eventueel ook mogelijk om pas aan boord optionele excursies bij te boeken, mits plaats beschikbaar. Sommige (optionele) winterexcursies zijn erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de huskysafari. Deze excursie kan in Tromsø (excursie 5B) en Kirkenes (excursie 7F) gedaan worden. Er geldt een maximaal aantal deelnemers. Gaat uw interesse uit naar deze excursie, dan is het aan te raden de excursie vooraf bij Norske Noorwegen Reizen te boeken. Op die manier bent u alvast verzekerd van een plekje! Voor informatie: Hurtigruten excursies.
*Excursie 8C is helaas vooralsnog niet beschikbaar

Prijzen

Prijzen (bij 2-peroons bezetting)

Ongespecificeerde Polar buitenhut USPO (N/O) 2 persoonskamer.

Prijs € 3.816,- p.p.

Toeslag (bij 1-persoons bezetting)

De prijs voor een 1-persoonsreis wordt berekend d.m.v. een toeslag op de prijzen van het 2-persoons arrangement. D.w.z. 1-persoons toeslag: gebaseerd op Basic reisstijl bij Hurtigruten, alleengebruik van hut ferry’s en hotelkamers en het standaard aangeboden reisprogramma.

Toeslag: € 2.183,-

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting in Hengelo in Comfort kamer op basis van logies
 • Gratis parkeergelegenheid bij het hotel gedurende de gehele reis
 • Busreis Hengelo – Kiel in comfortabele touringcar inclusief ontbijtpakket
 • Bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line in een 3-sterren binnenhut inclusief ontbijtbuffet
 • Hotelovernachting in Bergen op basis van logies en ontbijt
 • Hurtigruten rondreis Bergen – Kirkenes – Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Bustransfer Trondheim van kade naar treinstation
 • Treinreizen Oslo – Bergen en Trondheim – Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering
 • 3 overnachtingen in Thon Hotel Opera in Oslo op basis van logies en ontbijt
 • Bustransfer Oslo van hotel naar kade
 • Bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line in een 3-sterren binnenhut inclusief ontbijtbuffet
 • Comfort Class busreis Kiel-Hengelo
 • Deskundige Nederlandssprekende reisbegeleiding gedurende de gehele reis.

Niet inbegrepen

Optioneel: (desgewenst op aanvraag bij te boeken, tegen een toeslag)

 • Toeslag 3-Star zeezicht hut op de Color Line overtochten € 70,- per hut enkele reis
 • Toeslag dinnerbuffet + 1 consumptie tijdens de Color Line overtochten € 44,- p.p. enkele reis.
 • Hotelovernachting Van der Valk Hengelo na afloop van de reis: v.a. € 130,0 per kamer (= Comfort kamer d/t, inclusief ontbijt)
 • Excursies tijdens uw Hurtigruten reis (zie website Excursies Hurtigruten | Norske)
 • Verzekeringen

Verplichte toeslagen:

 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon

Annuleringsvoorwaarden groepsreis

Voor onze speciale Hurtigrutengroepsreizen inclusief Hurtigruten rondreis gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden;

 • Bij annulering van meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten.

Extra informatie

 • De noorderlicht groepsreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u een goede mobiliteit en basisconditie te hebben, Hiermee bedoelen we dat u zelfstandig in en uit de bus, trein, en boot kunt stappen, zelfstandig uw bagage kunt dragen onder winterse omstandigheden, dat u gemakkelijk afstanden kunt lopen en geen moeite heeft met traplopen.
 • Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten hebt gereisd.
 • Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een binnen – of buitenhut, maar de exacte hutcategorie en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen. Tegen betaling kunt u Wifi afnemen.
 • De reis gaat door bij minimaal 20 deelnemers.
 • Voor deze Hurtigruten groepsreis gelden afwijkende annuleringsbepalingen. Een inschrijving voor deze groepsreis Noorderlicht is direct definitief en hiervoor geldt dat er tevens een aanbetaling van 15% van de reissom gedaan dient te worden.
 • Uitsluitend wanneer het minimaal aantal deelnemers van deze groepsreis niet wordt behaald vóór de zgn. release datum (eind november 2022, of zodra de 20 deelnemers zijn behaald) kan de reis door Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service BV) worden geannuleerd en wordt de gedane aanbetaling gerestitueerd.