Algemeen

Noorwegen

Noorse fjorden, Noordkaap & Arctische zonneschijn

Expeditiereis in zomer 2021

Noorwegen heeft een aantal van de mooiste kusten ter wereld, met imposante fjorden en ontzagwekkende landschappen bij elke bocht. Tijdens deze reis verkennen we enkele unieke steden langs de ruige kustlijn om dicht bij de natuur te komen en onderweg ons onder te dompelen in de lokale cultuur.  Geniet van het prachtige Arctische landschap, charmante dorpjes en bruisende steden. We zijn verheugd om onze thuisbasis, het authentieke hart van Noord-Noorwegen, te laten zien!

Hoogtepunten van deze reis
 • Vertrek uit het goed bereikbare Engelse Dover voor deze 15-daagse expeditie cruise
 • Ontdek de hoogtepunten van de Noorse kust tijdens de kleurrijke zomermaanden
 • Bezoek kleine vissersdorpjes en de mooiste fjorden waar de grote cruisemaatschappijen niet kunnen komen

Programma

 • Dag 1: Begin van de expeditie

  Inscheping aan boord van het volledig gerenoveerde MS Maud. We zetten onze koers noordwaarts van Dover richting de kust van het magische landschap van Noorwegen. Als we de witte kliffen van Dover passeren en de Noordzee oversteken, ziet u vissersboten, tankers en zelfs helikopters arbeiders naar en van offshore olie- en gasplatforms vervoeren. Strek uw zeebenen en leer het expeditieschip kennen. Vind de voorzieningen die u het leukst vindt: het wetenschapscentrum, de bubbelbaden, de Explorer-lounge of misschien die mooie plek aan dek met uitzicht en uit de wind.

 • Dag 2: Richting Noorwegen

  Geniet van een dag op zee terwijl we noordwaarts varen naar de Noorse kust. Maak kennis met ons expeditieteam, dat u voorbereidt op spannende avonturen die voor u liggen. Luister mee naar de gesprekken van deze ervaren ontdekkingsreizigers die hun uitgebreide kennis delen. Bewonder de uitzichten of geniet van een goed boek terwijl u geniet van deze dag op zee.

 • Dag 3: Het mooie Bergen

  ’s Morgens vangen we onze eerste glimp van de Noorse kust. Kleine eilanden en bergen komen dichterbij. We verlaten de Noordzee en gaan schilderachtige zeestraten en fjorden binnen. Na de lunch komen we aan in Bergen, één van de mooiste steden van Noorwegen en een geweldige plek om te voet te verkennen. Bergen, opgericht in 1070 na Christus, was jarenlang de hoofdstad van Noorwegen. De stad heeft veel van haar lokale karakter, geschiedenis en charme behouden. Maak een wandeling door de historische wijk Bryggen met zijn kleurrijke houten werven die dateren uit de 14e eeuw.

 • Dag 4: De Noorse Alpen

  ’s Middags bereiken we de ‘Stad van de rozen ‘- Molde in Noorwegen, waar gasten kunnen uitstappen om deel te nemen aan een optionele excursie over de Atlantische toeristische weg die door het landschap kronkelt over acht bruggen en over de open zee. De excursie eindigt in Kristiansund, waar u weer bij het schip komt.

 • Dag 5: De bekende Torghatten

  Welkom in Brønnøysund, een levendig en mooi stadje met 5.000 mensen op een smal schiereiland omringd door eilanden en zee. U bent nu halverwege langs de lange kustlijn van Noorwegen. Brønnøysund ligt vlakbij de beroemde berg met een gat in het midden – Torghatten. Brønnøysund is ook de toegangspoort tot het Vega-eiland (UNESCO). Als we Brønnøysund verlaten, varen we langs de kust van Helgeland en passeren we de beroemde bergketen genaamd de Zeven Zusters. ’s Avonds steken we de poolcirkel over.

 • Dag 6: Adembenemende Lofoten

  U zult uw eerste bezoek aan de Lofoten niet snel vergeten vanwege de formidabele bergwand die aan de horizon opdoemt. De Lofoten-eilanden zijn wereldberoemd om hun kenmerkende dramatische pieken, beschutte baaien en ongerepte stranden – en dit is uw dag om ze te verkennen. We meren ’s ochtends aan bij het idyllische Reine. Vissershutten langs de kustlijn en besneeuwde granietpieken die uit de fjord schieten, maken Reine tot een van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen.

 • Dag 7: Toegangspoort tot het Arctisch gebied

  De middernachtzon schijnt hier van 20 mei tot 22 juli. Tromsø is ook rijk aan geschiedenis en cultuur. Het was het startpunt van vele expedities in het noordpoolgebied en de eerste keer dat ontdekkingsreizigers terugkeerden naar de beschaving. Tegenwoordig wordt de stad het ‘Parijs van het noorden’ genoemd vanwege de culturele diversiteit. Het is de thuisbasis van zowel de meest noordelijke universiteit van de wereld als de op één na meest noordelijke brouwerij en staat bekend om zijn geweldige restaurants die gespecialiseerd zijn in verse regionale producten.

 • Dag 8: Noordkaap

  Vandaag bezoeken we één van de noordelijkste punten van Europa, de Noordkaap. Begin de dag met een mooie busrit vanuit de stad Honningsvåg. We passeren kleine baaien en dorpjes en steken vervolgens een bergplateau over voordat we aankomen bij de spectaculaire Noordkaap. Bij 71 ° 10’21´N ligt de Noordkaap op slechts 2.100 km afstand van de geografische noordpool.
  Terug in Honningsvåg kunt u ervoor kiezen om rond te slenteren, langs charmante huizen en leuke winkels. Dit is het keerpunt van het schip en vanaf hier beginnen we aan onze terugreis naar het zuiden.

 • Dag 9: Verborgen parel aan de Noorse kust

  Vandaag meren we aan in Finnsnes, net over een brug van het opmerkelijke eiland Senja. Senja is het op één na grootste eiland van Noorwegen en telt iets minder dan 8.000 inwoners. Het eiland staat bekend om zijn diverse landschappen en wordt vaak ‘Klein Noorwegen’ genoemd. De buitenkant van Senja wordt gekenmerkt door hoge bergen die recht in de zee storten, afgewisseld met geïsoleerde baaien en zandstranden. Zuid-Senja onderscheidt zich door rotsachtige kustlijn en dennenbossen en is de thuisbasis van Ånderdalen National Park. De oostkant van Senja heeft een zachter landschap met glooiende heuvels en berkenbossen.

 • Dag 10: Op zee

  Vandaag kunt u tijd doorbrengen in de Explorer-lounge van het schip, genieten in een bubbelbad of buiten aan dek genieten van het voorbijtrekkende landschap. Het expeditieteam zet ook zijn lezingenreeks aan boord voort en deelt zijn uitgebreide kennis en ervaring over de geografie, cultuur en geschiedenis van de lange en gevarieerde kustlijn van Noorwegen.

 • Dag 11: Hjørundfjord

  Vandaag varen we de Hjørundfjord in. Dit natuurwonder onderscheidt zich van andere populaire fjorden door zijn eenzame grandeur – ver buiten de gebaande paden. Hjørundfjord wordt beschouwd als één van de puurste en mooiste fjorden van Noorwegen. De fjord wordt omringd door de Sunnmøre-Alpen, met toppen die zo hoog als 1.700 meter recht omhoog van de zee stijgen. De steile bergen hebben het onmogelijk gemaakt om het land hier te bewerken. Toch klampen een paar kleine boerderijen zich vast aan de berghellingen en enkele kleine dorpjes liggen langs de kustlijn. ’s Middags arriveren we in Ålesund.

 • Dag 12: Værlandet

  Værlandet is een kleine eilandengroep ten noorden van Sognefjorden. Deze unieke plek biedt wandelmogelijkheden voor alle niveaus van fitness. Misschien zal een tocht naar de 481 meter hoge berg Alden u verleiden. Het uitzicht is adembenemend! Strek uw benen op de kleine eilanden Værlandet & Bulandet door te wandelen of rond te lopen in het dorp of zelf een fiets rond het eiland te nemen.

 • Dag 13: Lysefjord

  Lysefjord is op het diepste punt 40 kilometer lang en 422 meter diep. Preikestølen, de beroemdste toeristische attractie in Ryfylke, torent een indrukwekkende 604 meter boven de Lysefjord uit. Dit is een vlak bergplateau van ca. 600 vierkante meter. We hopen een mooi zicht erop te hebben voordat we de fjord weer uitgaan.

 • Dag 14: Relaxen op zee

  Het is onze laatste dag op zee. Als we de Noordzee oversteken, ziet u misschien de gigantische gasfakkels bovenop een van de vele olie- en gasplatforms. Vandaag zullen we een technische stop maken van ca. 4 uur in Calais. Tijdens deze stop neemt het expedititeam u graag mee aan wal voor een laatste activiteit.

 • Dag 15: Terug in Dover

  We passeren de witte kliffen van Dover in de vroege ochtenduren en meren aan in de haven van de stad. Na het ontbijt is het tijd om van boord te gaan.

Vertrek

 • 01/08/2021, tourcode MANOR2122SU
 • 27/08/2021, tourcode MANOR2122SU
 • 22/09/2021, tourcode MANOR2122SU

Excursies

Optionele excursies

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Op de terugreis maakt het schip een technische stop van ca. 4 uur in Calais
 • Deze reis is onderdeel van het Hurtigruten expeditieprogramma. Voor deze reis is het enige toegestane reisdocument een geldig paspoort.
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.