Algemeen

Noorwegen

Cruise Noorse kust vanaf Hamburg met MS Otto Sverdrup

Noorse zomers staan ​​bekend om lange dagen en korte nachten. In delen ten noorden van de poolcirkel vervaagt de middernachtzon de grens tussen dag en nacht, waardoor de fjorden en bergen te allen tijde worden verlicht. Dit is een van de beste tijden om de ruige landschappen van Noorwegen te verkennen en de unieke cultuur van de steden en dorpen in u op te nemen!

MS Otto Sverdrup

MS Otto Sverdrup (voorheen MS Finnmarken) is vernoemd naar een grote Noorse poolheld. Sverdrup was een belangrijk lid van diverse poolexpedities en was de kapitein van het legendarische poolschip “Fram”.

Sinds 2024 is dit een volledig Duitstalig schip, wat betekent dat alle activiteiten aan boord in het Duits worden uitgevoerd. Hoewel Engels wordt begrepen door iedereen, zullen de activiteiten in het Duits plaatsvinden.

Klik hier voor meer details MS Otto Sverdrup | Norske

Hoogtepunten van deze reis
 • Ervaar de Middernachtzon in mei, juni en juli boven de poolcirkel
 • Bezoek de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa!
 • Het eiland Senja, waar grote cruisemaatschappijen niet zullen komen
 • Verken de fjorden, steden, bergen en eilanden in de zomer op een Duitstalig schip
osnor2402_uk-Noorse-Kust-vanuit-Hamburg-Zomer-2024.png

Programma

 • Dag 1: Inscheping in Hamburg

  Inscheping aan boord van MS Otto Sverdrup in de Noord-Duitse havenplaats Hamburg. Leer het schip kennen terwijl we koers zetten richting het Noorden! Geniet van de eerste van vele heerlijke, lokaal geproduceerde maaltijden en maak kennis met het Noorse Kust expeditieteam. 

 • Dag 2: Een dag op zee

  Vandaag steken we de Noordzee over en varen we richting de Noorse kustlijn. Bewonder het uitzicht vanaf het uitgestrekte observatiedek of maak gebruik van het verwarmde buitenzwembad en de bubbelbaden. U kunt ook genieten van een lezing door het Noorse Kust expeditieteam. Luister naar deze ervaren ontdekkingsreizigers terwijl ze interessante verhalen en kennis delen over de plaatsen die u gaat bezoeken.

 • Dag 3: Stavanger

  Verken het beroemde Lysefjord in Stavanger, een stad met een internationale flair en bruisende culturele scène. Ontdek de architectonische schatten van Oud Stavanger, waaronder een prachtige 12e-eeuwse kathedraal. Bezoek het Noors Petroleum Museum, snuffel rond in lokale boetiekjes of geniet simpelweg van een biertje aan de waterkant.

  Vanuit Stavanger varen we de Lysefjord in, waar je aan boord van het schip indrukwekkende uitzichten kunt bewonderen, vooral op het 604 meter hoge Preikestolen, ook wel bekend als ‘Preekstoelrots’.

  Inbegrepen excursie: The Norwegian Petroleum Mueseum

 • Dag 4: Bergen

  Omringd door zeven bergen en de zee, is het oude Bergen, de voormalige hoofdstad, een van Noorwegen’s meest pittoreske en historische steden. Wandel door het door UNESCO-geclassificeerde Bryggen-district en ontdek de kleurrijke houten kades die teruggaan tot de 14e eeuw. Een bezoek aan de beroemde vismarkt van Bergen is ook de moeite waard. Het belooft een feest voor uw zintuigen te zijn, met de aanblik, geluiden en geuren van overvloedige, verse zeevruchten die ter plaatse te koop zijn en bereid worden. 

  Inbegrepen excursie: Fløibaan Bergen

  Optionele excursie: Bergen stadswandeling

 • Dag 5: Op zee

  Na Bergen vervolgen we onze reis noordwaarts langs de betoverende Noorse kust. Bereid u voor om betoverd te worden door adembenemende landschappen terwijl we door dit gebied van winderige eilanden, beschutte baaien en enkele van ’s werelds mooiste fjorden varen. Deze kustlijn is ook de thuisbasis van een gevarieerde populatie wilde dieren. 

 • Dag 6: Træna

  Træna is een archipel die aan de rand van de poolcirkel ligt. Bestaande uit ongeveer 500 eilanden, eilandjes en scheren, waarvan er slechts vier het hele jaar door bewoond zijn, is Træna een rustige gemeente met een bloeiende vogelwereld. 

  Ondanks zijn geringe omvang heeft deze archipel een lange geschiedenis, met archeologische vondsten die aangeven dat de eilanden bewoond zijn sinds het Stenen Tijdperk. Geniet van een middag doorbrengen in een van Noorwegens oudste vissersgemeenschappen.

  Wanneer het tijd is om ’s avonds te vertrekken, neem dan wat tijd om aan boord te rusten en te ontspannen. We zullen de poolcirkel oversteken terwijl we verder naar het noorden gaan, dit bijzondere moment herdenkend met een kleine Noorse ceremonie.

   

  Inbegrepen excursie: Træna culturele wandeling

 • Dag 7: Senja, klein-Noorwegen

  Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen en wordt ook wel ‘Noorwegen in miniatuur’ genoemd. De noordelijke kustlijn wordt gekenmerkt door hoge bergen afgewisseld met afgelegen baaien en zandstranden die grenzen aan kristalhelder turkoois water. Zuid-Senja onderscheidt zich door een rotsachtige kustlijn en dennenbossen en is de thuisbasis van het Ånderdalen Nationaal Park.

  Inbegrepen excursie: Torsken ontdekking

  Optionele excursies: Torsken E-bike tour en Fjord avontuur met RIB-boot.

 • Dag 8: De Noordkaap

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden zullen we ofwel aanmeren langs Honningsvåg of voor anker gaan buiten het vissersdorp Skarsvåg. Van daaruit zult u een bezoek brengen aan de Noordkaap.

  Terwijl u aan de rand van de Noordkaap staat – het meest noordelijke punt van Europa – is er slechts de archipel van Svalbard tussen u en de geografische Noordpool, zo’n 2.000 km verderop. Zorg ervoor dat u de tentoonstellingen over de geschiedenis van het gebied in de Noordkaap Hall bezoekt.

  Dit is het meest noordelijke punt van onze cruise. Vanaf hier beginnen we onze reis in zuidelijke richting.

  Inbegrepen excursie: Honningsvåg – De Noordkaap

  Optionele excursie: Koningskrab & De Noordkaap

 • Dag 9: Tromsø

  Gelegen in een majestueus landschap, is Tromsø een kleine, kosmopolitische stad met een rijke geschiedenis en tal van leuke bezienswaardigheden. Er zijn geweldige wandelpaden om te verkennen en watersporten rond de haven. Als het weer meezit, kunt u ook de Fjellheisen-kabelbaan nemen naar de top van Storsteinen voor ongelooflijke uitzichten op de stad en het omliggende Arctische fjordenlandschap.

  Inbegrepen excursie: The Polar Museum

  Optionele excursie: Tromsø ontdekking per E-bike

 • Dag 10: Reine

  Vandaag verkennen we de beroemde Lofoten-eilanden. Met steile bergen, prachtige stranden en baaien, en schilderachtige vissersdorpjes is de archipel anders dan alles wat u hebt gezien.

  Met zijn iconische rode vissershutten, bekend als “rorbuer”, verspreid tegen de achtergrond van torenhoge, grillige granieten pieken, is Reine een idyllische plek om te bezoeken. U zult snel begrijpen waarom dit een van de meest gefotografeerde locaties in Noorwegen is!

  Inbegrepen excursie: Reine – bezoek vissersdorp Å

 • Dag 11: Op zee

  We varen vanaf de Lofoten-eilanden verder zuidwaarts langs de betoverende ‘inside passage’ van de Noorse kust. Naast het uitzicht op de fjorden, winderige eilandjes en scheren in de omgeving, is het ook een gelegenheid om de navigatievaardigheden van uw kapitein te bewonderen.

  Terwijl u uitkijkt vanaf het dek van MS Otto Sverdrup op een van de mooiste kustgebieden ter wereld, let op vogels die over land en zee zweven en cirkelen. Dit is een prachtig gebied voor vogelspotten.

 • Dag 12: Hjørundfjord

  Omsloten door de Sunnmøre Alpen is de Hjørundfjord een van de meest schilderachtige fjorden in Noorwegen en grotendeels onontdekt door andere cruisemaatschappijen. We laten het anker vallen nabij Sæbø en gaan met onze kleine boten aan wal om de Noorse natuur en cultuur van dichtbij te ervaren.

  Wellicht kunt u deelnemen aan een begeleide dorpswandeling, genieten van adembenemende uitzichten tijdens een bergwandeling of ervaar serene rust tijdens het kajakken in de kalme fjordwateren.

  Inbegrepen excursie: Hjørundfjord – Fjord Village Visit and Concert

 • Dag 13: Haugesund

  Hier heeft de Vikingkoning Harald Fairhair Noorwegen verenigd tot een enkel koninkrijk, en het Vikingverleden van het land leeft voort in tal van historische sites.

  Indien de weersomstandigheden het toelaten, kunt u een gereconstrueerde Vikingnederzetting bezoeken op het kleine eiland Bukkøya.

  Voor een meer recent perspectief speelde de kuststad Haugesund een belangrijke rol in het haringvisserij-erfgoed van Noorwegen, terwijl het sfeervolle stadje Skudeneshavn prachtige stranden en charmante houten gebouwen uit de 19e eeuw heeft.

 • Dag 14: Op zee

  Het is onze laatste dag op zee en uw reis nadert zijn einde. Nu u meer vertrouwd bent met de geschiedenis van de Vikingen, is het gemakkelijk om u voor te stellen hoe hun langschepen deze zelfde reis over de Noordzee maakten.

  Maak het meeste van uw laatste volledige dag op MS Otto Sverdrup. Mis het Noorse Kust expeditieteam niet terwijl ze de reis afronden met een samenvatting van de hoogtepunten van onze gedenkwaardige reis.

 • Dag 15: Hamburg

  Uw reis eindigt weer in Hamburg. Als u 15 dagen geleden niet de kans had gehad om deze prachtige stad te verkennen, zorg er dan voor dat u dat nu doet. 

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 10/05/2024, tourcode OSNOR2402
 • 24/05/2024, tourcode OSNOR2402
 • 07/06/2024, tourcode OSNOR2402
 • 21/06/2024, tourcode OSNOR2402
 • 05/07/2024, tourcode OSNOR2402
 • 19/07/2024, tourcode OSNOR2402
 • 02/08/2024, tourcode OSNOR2402
 • 16/08/2024, tourcode OSNOR2402
 • 30/08/2024, tourcode OSNOR2402

Prijzen

Noorse Kust vanuit Hamburg - Zomer

15-daagse Hurtigruten rondreis met MS Otto Sverdrup
Hurtigruten traject: Hamburg – Noordkaap – Hamburg

Prijs vanaf € 5.790 € 3.184 per persoon
o.b.v. 2-persoons bezetting

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten Cruise in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord inclusief drankjes (scheepsbier en huiswijn, frisdranken en mineraal water) tijdens de maaltijden in restaurant Aune en Fredheim
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Gratis gebruik van de Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en de kwaliteit van het netwerk kan variëren.
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Duitssprekend expeditieteam dat activiteiten aan boord en aan wal organiseert en begeleidt
 • Diverse activiteiten en 8 inbegrepen excursies aan wal
 • Hurtigruten collectie kledingpakket, inclusief shelljas, trui en wollen muts (alleen voor Suite gasten)
 • Dagelijkse lezingen met een thema, fotografiebegeleiding, kunst en knutselactiviteiten georganiseerd door het expeditieteam
 • Fotografietips en -technieken voor het vastleggen van landschappen en wildlife van ons professionele expeditieteam aan boord
 • Gebruik van het buitenzwembad, bubbelbaden, panoramische sauna en binnensportschool van het schip
 • Informele bijeenkomsten met het expeditieteam voor dagelijkse briefing
 • Selectie van uitrusting voor buitenactiviteiten
 • Fotografen beschikbaar om u te assisteren

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Bagageafhandeling
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.