Algemeen

Noorwegen

Cruise Noorse kust vanaf Hamburg met MS Otto Sverdrup

Ontdek de gletsjers, fjorden en wilde dieren van de Noorse kust in de winter aan boord van dit Duitstalige schip. Neem deel aan optionele excursies en ga mee op jacht naar het noorderlicht (oktober-maart). Verken schilderachtige vissersdorpjes en levendige steden, bewonder enkele van de meest adembenemende landschappen van Noorwegen, waaronder het meest noordelijke punt van het vasteland van Europa, de Noordkaap.

MS Otto Sverdrup

MS Otto Sverdrup (voorheen MS Finnmarken) is vernoemd naar een grote Noorse poolheld. Sverdrup was een belangrijk lid van diverse poolexpedities en was de kapitein van het legendarische poolschip “Fram”.

Sinds 2024 is dit een volledig Duitstalig schip, wat betekent dat alle activiteiten aan boord in het Duits worden uitgevoerd. Hoewel Engels wordt begrepen door iedereen, zullen de activiteiten in het Duits plaatsvinden.

Klik hier voor meer details MS Otto Sverdrup | Norske

Hoogtepunten van deze reis
 • Ervaar wellicht een glimp van het noorderlicht (noorderlichtseizoen okt-mrt)
 • Bezoek de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa!
 • Het eiland Senja, waar grote cruisemaatschappijen niet zullen komen
 • Verken de fjorden, steden, bergen en eilanden in de winter op een Duitstalig schip
osnor2403_uk-Noorse-Kust-vanuit-Hamburg-2024-2025.png

Programma

 • Dag 1: Inscheping in Hamburg

  Inscheping aan boord van MS Otto Sverdrup in de Noord-Duitse havenplaats Hamburg. Leer het schip kennen terwijl we koers zetten richting het Noorden! Geniet van de eerste van vele heerlijke, lokaal geproduceerde maaltijden en maak kennis met het Noorse Kust expeditieteam. 

 • Dag 2: Een dag op zee

  Vandaag steken we de Noordzee over en varen we richting de Noorse kustlijn. Bewonder het uitzicht vanaf het uitgestrekte observatiedek of maak gebruik van het verwarmde buitenzwembad en de bubbelbaden. U kunt ook genieten van een lezing door het Noorse Kust expeditieteam. Luister naar deze ervaren ontdekkingsreizigers terwijl ze interessante verhalen en kennis delen over de plaatsen die u gaat bezoeken.

 • Dag 3: Stavanger

  Verken het beroemde Lysefjord in Stavanger, een stad met een internationale flair en bruisende culturele scène. Ontdek de architectonische schatten van Oud Stavanger, waaronder een prachtige 12e-eeuwse kathedraal. Bezoek het Noors Petroleum Museum, snuffel rond in lokale boetiekjes of geniet simpelweg van een biertje aan de waterkant.

  Vanuit Stavanger varen we de Lysefjord in, waar je aan boord van het schip indrukwekkende uitzichten kunt bewonderen, vooral op het 604 meter hoge Preikestolen, ook wel bekend als ‘Preekstoelrots’.

   

  Inbegrepen excursie: The Norwegian Petroleum Mueseum

 • Dag 4: Ålesund

  Vandaag bereiken we het betoverende Ålesund met zijn kleurrijke kustgebouwen en pastelkleurige straten. Vanwege een verwoestende brand in 1904 werd een groot deel van de stad herbouwd in de destijds modieuze architectonische stijl: de Art Nouveau. De dag omvat een bezoek aan het aquarium en een schilderachtige wandeling naar Mount Aksla voor panoramisch uitzicht.

  Inbegrepen excursie: The Norwegian Aquarium

   

 • Dag 5: Op zee

  Na Bergen vervolgen we onze reis noordwaarts langs de betoverende Noorse kust. Bereid u voor om betoverd te worden door adembenemende landschappen terwijl we door dit gebied van winderige eilanden, beschutte baaien en enkele van ’s werelds mooiste fjorden varen. Deze kustlijn is ook de thuisbasis van een gevarieerde populatie wilde dieren. 

 • Dag 6: Svolvær

  De onvergetelijke aanblik van de dramatische pieken van de Lofoten-eilanden, oprijzend uit de zee, zal u bijblijven. Vredige vissersdorpjes verschuilen zich in beschutte baaien, die nog charmanter worden wanneer ze bedekt zijn met sneeuw en het noorderlicht boven de hemel danst.

  In de late ochtend bereikt u Svolvær, de grootste nederzetting in de Lofoten. Struin langs de winkels en kunstgalerijen langs de zeeboulevard en bewonder de rijen rode vissershutten, ook wel bekend als rorbu. Let ook op hjell, houten rekken die gebruikt worden om kabeljauw te drogen, verspreid langs de oevers van de stad.

   

  Inbegrepen excursie: Vissersdorp wandeling

 • Dag 7: Alta

  Alta staat bekend om de Sámi-cultuur, winteractiviteiten en het tonen van het noorderlicht. De stad ligt op 70° noorderbreedte, direct onder de Aurorale Ovaal, een zone bekend om consistente activiteit van het noorderlicht. Onze stop hier is perfect getimed om je nachtelijke sterrenhemel te maximaliseren, dus als de omstandigheden gunstig zijn, wacht u mogelijk een indrukwekkende show. In Alta leert u meer over het noorderlicht in de moderne Noorderlichtkathedraal. Er is een interactieve tentoonstelling die vertelt hoe de Noorse wetenschapper Kristian Birkeland Alta tot een epicentrum maakte voor baanbrekend onderzoek naar het noorderlicht in de late 19e en vroege 20e eeuw. Het omliggende gebied behoort tot het traditionele land van de inheemse Sámi, wier bestaan draait om semi-nomadische rendierhouderij. U kunt het Sámi-dorp Máze bezoeken, een ijshotel verkennen, of deelnemen aan optionele excursies zoals hondensleeën, fatbiken, of het jagen op het noorderlicht.

  Inbegrepen excursie: Ervaring Noorderlichtkathedraal

 • Dag 8: De Noordkaap

  Afhankelijk van de lokale omstandigheden zullen we ofwel aanmeren langs Honningsvåg of voor anker gaan buiten het vissersdorp Skarsvåg. Van daaruit zult u een bezoek brengen aan de Noordkaap.

  Terwijl u aan de rand van de Noordkaap staat – het meest noordelijke punt van Europa – is er slechts de archipel van Svalbard tussen u en de geografische Noordpool, zo’n 2.000 km verderop. Zorg ervoor dat u de tentoonstellingen over de geschiedenis van het gebied in de Noordkaap Hall bezoekt.

  Dit is het meest noordelijke punt van onze cruise. Vanaf hier beginnen we onze reis in zuidelijke richting.

  Inbegrepen excursie: Honningsvåg – De Noordkaap

 • Dag 9: Tromsø

  Gelegen in een majestueus landschap, is Tromsø een kleine, kosmopolitische stad met een rijke geschiedenis en tal van leuke bezienswaardigheden. Er zijn geweldige wandelpaden om te verkennen en watersporten rond de haven. Als het weer meezit, kunt u ook de Fjellheisen-kabelbaan nemen naar de top van Storsteinen voor ongelooflijke uitzichten op de stad en het omliggende Arctische fjordenlandschap.

  Inbegrepen excursie: The Polar Museum

 • Dag 10: Reine

  Vandaag verkennen we de beroemde Lofoten-eilanden. Met steile bergen, prachtige stranden en baaien, en schilderachtige vissersdorpjes is de archipel anders dan alles wat u hebt gezien.

  Met zijn iconische rode vissershutten, bekend als “rorbuer”, verspreid tegen de achtergrond van torenhoge, grillige granieten pieken, is Reine een idyllische plek om te bezoeken. U zult snel begrijpen waarom dit een van de meest gefotografeerde locaties in Noorwegen is!

  Inbegrepen excursie: Reine – bezoek vissersdorp Å

 • Dag 11: Op zee

  We varen vanaf de Lofoten-eilanden verder zuidwaarts langs de betoverende ‘inside passage’ van de Noorse kust. Naast het uitzicht op de fjorden, winderige eilandjes en scheren in de omgeving, is het ook een gelegenheid om de navigatievaardigheden van uw kapitein te bewonderen.

  Terwijl u uitkijkt vanaf het dek van MS Otto Sverdrup op een van de mooiste kustgebieden ter wereld, let op vogels die over land en zee zweven en cirkelen. Dit is een prachtig gebied voor vogelspotten.

 • Dag 12: Olden*

  Het dorp Olden ligt ingeklemd tussen de punten van de Innvikfjord, de Briksdal-gletsjer en de machtige Jostedalsbreen, de grootste gletsjer op het Europese vasteland. Om daar te komen, varen we diep in de Nordfjord, omringd door de fjorden en bergen waar de Noorse kust zo beroemd om is. De inbegrepen activiteit van de dag is een bezoek aan de Loen Skylift. Het duurt slechts vijf minuten voor de kabelbaan om 1.011 meter te klimmen naar de top van de Mount Hoven, voor een onvergetelijk uitzicht over de fjord, bergen, gletsjers en meren.

  * Reizen met vertrekdata 29/03/24, 12/04/24 en 26/04/24 bezoeken op dag 12 Åndalsnes in plaats van Olden vanwege kadebeperkingen in Olden.

  Inbegrepen excursie: Loen skilift

 • Dag 13: Bergen

  Opgericht in 1070 na Christus, was Bergen vele jaren de hoofdstad van Noorwegen, en de stad heeft veel van haar lokale karakter, erfgoed en charme behouden. Uw inbegrepen activiteit in Bergen is een excursie naar de berg Fløyen met de Fløibanen-kabelbaan. Op de top, 320 meter hoog, geniet u van adembenemende uitzichten over de stad, omgeven door zeven bergen en de zee. Eenmaal terug in het centrum van Bergen, wandel door het door UNESCO-genoteerde Bryggen-district en ontdek de kleurrijke houten pakhuizen die teruggaan tot de 14e eeuw. Verken te voet de geplaveide straten en steegjes, stop bij fascinerende musea, ambachtelijke boetieks, cafés of een pub voor een glas lokaal Hansa-bier. Aan de overkant van Bryggen is de beroemde vismarkt van Bergen vol bezienswaardigheden, geluiden en geuren om van te genieten.

  Dit is onze laatste dag in Noorwegen, dus dit is uw laatste kans om speciale souvenirs of cadeautjes te kopen.

   

  Inbegrepen excursie: Bergen – Fløibanen-kabelbaan

 • Dag 14: Op zee

  Het is onze laatste dag op zee en uw reis nadert zijn einde. Nu u meer vertrouwd bent met de geschiedenis van de Vikingen, is het gemakkelijk om u voor te stellen hoe hun langschepen deze zelfde reis over de Noordzee maakten.

  Maak het meeste van uw laatste volledige dag op MS Otto Sverdrup. Mis het Noorse Kust expeditieteam niet terwijl ze de reis afronden met een samenvatting van de hoogtepunten van onze gedenkwaardige reis.

 • Dag 15: Hamburg

  Uw reis eindigt weer in Hamburg. Als u 15 dagen geleden niet de kans had gehad om deze prachtige stad te verkennen, zorg er dan voor dat u dat nu doet. 

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 13/09/2024, tourcode OSNOR2403
 • 27/09/2024, tourcode OSNOR2403
 • 11/10/2024, tourcode OSNOR2403
 • 25/10/2024, tourcode OSNOR2403
 • 08/11/2024, tourcode OSNOR2403
 • 22/11/2024, tourcode OSNOR2403
 • 06/12/2024, tourcode OSNOR2403
 • 20/12/2024, tourcode OSNOR2403
 • 03/01/2025, tourcode OSNOR2403
 • 17/01/2025, tourcode OSNOR2403
 • 31/01/2025, tourcode OSNOR2403
 • 14/02/2025, tourcode OSNOR2403
 • 28/02/2025, tourcode OSNOR2403
 • 14/03/2025, tourcode OSNOR2403
 • 28/03/2025, tourcode OSNOR2403

Prijzen

Noorse Kust vanuit Hamburg - Winter 2024/25

15-daagse Hurtigruten rondreis met MS Otto Sverdrup
Hurtigruten traject: Hamburg – Noordkaap – Hamburg

Prijs vanaf € 3.890 € 2.964 per persoon
o.b.v. 2-persoons bezetting

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten Cruise in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord inclusief drankjes (scheepsbier en huiswijn, frisdranken en mineraal water) tijdens de maaltijden in restaurant Aune en Fredheim
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Gratis gebruik van de Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en de kwaliteit van het netwerk kan variëren.
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Duitssprekend expeditieteam dat activiteiten aan boord en aan wal organiseert en begeleidt
 • Diverse activiteiten en 9 inbegrepen excursies aan wal
 • Hurtigruten collectie kledingpakket, inclusief shelljas, trui en wollen muts (alleen voor Suite gasten)
 • Dagelijkse lezingen met een thema, fotografiebegeleiding, kunst en knutselactiviteiten georganiseerd door het Expeditieteam
 • Fotografietips en -technieken voor het vastleggen van landschappen en wildlife van ons professionele Expeditieteam aan boord
 • Gebruik van het buitenzwembad, bubbelbaden, panoramische sauna en binnensportschool van het schip
 • Informele bijeenkomsten met het Expeditieteam voor dagelijkse briefing
 • Selectie van uitrusting voor buitenactiviteiten
 • Fotografen beschikbaar om je te assisteren

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Bagageafhandeling
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.