Algemeen

Ontluikende lente groepsreis Noorwegen mét Nederlandse reisleiding

VOL – vertrek 13 april 2024 – U kunt zich niet meer aanmelden voor deze busreis.

Reist u graag met een groep en heeft u altijd aan boord van Hurtigruten de Noorse kust willen verkennen? Vliegt u liever niet en reist u graag in een ontspannen sfeer naar Noorwegen? Dan is deze lente groepsreis, onder begeleiding van Nederlandse reisleiding, echt iets voor u!

Reizen in dit bijzondere jaargetijde brengt u het beste van twee seizoenen in één reis. Terwijl het zuiden van Noorwegen uit haar winterslaap ontwaakt, regeert ‘Koning Winter’ nog volop in het hoge Noorden. De zon gaat gemiddeld op om 06:00 uur en gaat rond 20:00 uur weer onder. Dat betekent lange dagen met genoeg daglicht om heel veel te zien en te ondernemen. Noorwegen bloeit op en u kunt daar getuigen van zijn!

Hoogtepunten van deze busreis Noorwegen
 • Volledig verzorgde groepsreis vanuit Nederland met reisbegeleiding
 • Beleef de 11-daagse Hurtigruten rondreis per postboot
 • Geniet van meerdere seizoenen in één en dezelfde reis
 • Inclusief twee prachtige treinreizen door Noorwegen
 • Bezoek aan de Vikinghoofdstad Oslo
Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis
Deze reis is ideaal voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Het is wel vereist dat u wat mobiliteit betreft, (volledig) zelfredzaam bent.

Print hier uw reisvoorstel

 Klik hieronder op de link om het reisvoorstel te openen en desgewenst af te drukken.

INFORMATIE EN PRIJZEN – ONTLUIKENDE LENTE GROEPSREIS – APRIL 24

2023_groepsreis.png

Programma

 • Dag 1: 13/04/2024, Hengelo

  Op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen Van der Valk Hotel in Hengelo voor een overnachting. Bij dit hotel kunt u gratis parkeren en het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig. Het diner op de aankomstdag is niet inbegrepen. Uiteraard kunt u op eigen gelegenheid dineren in het hotel (tijdig reserveren bij het hotel wordt aangeraden.) In de avond volgt een korte kennismakingsbijeenkomst in het hotel. Hier ontmoet u ook de reisleiding.

 • Dag 2: 14/04/2024, naar Kiel per touringcar

  Pluk de dag! We vertrekken vroeg en reizen per comfortabele touringcar naar Kiel, waar we inschepen aan boord van één van de luxueuze schepen van Color Line. Vertrek om 14:00 uur. De overtocht naar de Noorse hoofdstad Oslo duurt 20 uur. Aan boord is voor u een comfortabele 3-Star binnenhut gereserveerd en u kunt daarnaast gebruik maken van talloze faciliteiten. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een gezamenlijk dinerbuffet aan boord. (Zie kopje Prijzen voor toeslag.)

 • Dag 3: 15/04/2024, Oslo - Bergen per trein

  De aankomst in Oslo is om 10:00 uur. Na ontscheping volgt een transfer naar het centraal station van Oslo. Hier stappen we op de befaamde Bergensbanen en maken we de indrukwekkende treinreis naar Bergen. Aan het eind van de middag arriveren we in de Hanzestad Bergen; omringd door zeven bergen. Overnachting in een centraal gelegen hotel in het centrum.

 • Dag 4: 16/04/2024, Inscheping aan boord van Hurtigruten

  In de ochtend is er nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen. Pas aan het einde middag vertrekt de transfer naar de Jekteviktsterminal in Bergen. In de speciale gastenlounge volgt de belangrijkste informatie waarna we inschepen aan boord van Hurtigruten. Hier verblijft u de komende dagen op basis van volpension. Na het uitgebreide dinerbuffet zet het schip MS Richard With (zie MS Richard With | Norske) koers naar het noorden.

 • Dag 5: 17/04/2024, Ålesund - Hjørundfjord - Molde

  De tocht gaat noordwaarts langs de prachtige scherenkust. Geniet in deze tijd van het jaar van de opkomende lente pracht en van de vele vogels die beginnen met het bouwen van hun nesten. In de Art Nouveau stad Ålesund heeft u uitgebreid de tijd om zelf op verkenning te gaan of om deel te nemen aan een van de aangeboden Hurtigruten excursies.

 • Dag 6: 18/04/2024, Trondheim - Rørvik

  ’s Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is voldoende gelegenheid de sfeervolle binnenstad te ontdekken met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidaros Dom. Met een beetje geluk is het zelfs goed toeven in het lentezonnetje op een van de vele gezellige terrasjes in Trondheim.

 • Dag 7: 19/04/2024, Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland.  Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 • Dag 8: 20/04/2024, Tromsø

  Tijdens de nacht varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, ‘het Parijs van het Noorden’ waar u de de IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of één van de vele interessante musea kunt bezoeken.

 • Dag 9: 21/04/2024, Honningsvåg en Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap. Neem dé iconische foto bij de wereldbol, bekijk de film in de Noordkaaphal of stuur een ansichtkaart naar het thuisfront vanuit Europa’s meest noordelijke postkantoor!

 • Dag 10: 22/04/2024, Kirkenes

  ’s Morgen bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om winterse excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bij daglicht bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan.

 • Dag 11: 23/04/2024, Honningsvåg - Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via ‘de noordelijkste stad ter wereld’ Hammerfest naar Tromsø. Een aanrader is de optionele excursie naar de kathedraal in het centrum van Tromsø waar speciaal voor Hurtigruten gasten een middernachtconcert ten gehore wordt gebracht.

 • Dag 12: 24/04/2024, Vesterålen - Lofoten

  We bezoeken de unieke Vesterålen en Lofoten eilanden. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heeft u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen, ook wel rorbuer genoemd, te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 13: 25/04/2024, Poolcirkel, Zeven Zusters

  Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel – met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Eén ervan gaat over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, een andere over de berg ‘Torghatten’, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman.

 • Dag 14-15: 26-27/04/2024, Trondheim - Oslo

  Vandaag zijn we terug in ‘Kroningsstad’ Trondheim, alweer het eindpunt van de 11-daagse Hurtigrutenreis. Na een transfer richting het station reizen we per trein (Dovrebanen) via het schitterende Nationaal Park ‘Dovrefjell’ terug naar hoofdstad Oslo. Hier verblijft u 2 nachten in een centraal gelegen hotel, inclusief ontbijt. Bezoek enkele van de interessante musea op het schiereiland Bygdøy, het befaamde Opera gebouw, Vigeland beeldenpark of maak een boottocht op het Oslo Fjord. Oslo zal u geen moment vervelen.

 • Dag 16: 28/04/2024, Oslo - Kiel met Color Line

  Na het ontbijt per transfer naar de haven. Om 14:00 uur vertrekt het luxe schip van Color Line voor de overtocht naar Kiel. Als u heeft bijgeboekt voor het dinerbuffet sluit u de reis (alvast) gezamenlijk af tijdens deze laatste groepsmaaltijd.

 • Dag 17: 29/04/2024, Terug naar Nederland per touringcar

  Na het ontbijt, aankomst in Kiel om 10:00 uur. De comfortabele touringcar staat klaar voor de terugrit naar Hengelo. De verwachte aankomst in Hengelo is aan het einde van de middag (afhankelijk van verkeersdrukte onderweg.) Optioneel kunt u nog een extra overnachting, inclusief ontbijt, bijboeken in het Van Der Valk Hotel in Hengelo. (Zie kopje Prijzen voor toeslag.)

Excursies

Hurtigruten biedt diverse excursiemogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 8 weken voor vertrek in uw reservering bijgeboekt worden. Het is ook altijd mogelijk om aan boord (extra) excursies te boeken. Dit is op basis van beschikbaarheid. Het boeken van excursies bij de deze reis is optioneel en dus niet verplicht. Zie voor meer informatie en een overzicht van het complete excursie aanbod: Hurtigruten excursies.

Belangrijk:

 • Tijdens deze Hurtigrutenreis gaat u op de ochtend van dag 11 (Trondheim) al vroeg van boord. Voor deze dag  kunnen dus geen excursies worden aangevraagd. Dit geldt ook voor alle excursiepakketten met een excursie op dag 11.
 • Winter excursies (zoals Husky- en sneeuwmobiel tochten) zijn vaak erg populair. Bespreek deze excursies direct bij boeking om teleurstelling te voorkomen.

 

Vertrek

 • 13/04/2024 (start met overnachting in Hengelo)

Prijzen

Richtprijzen onder voorbehoud

VOL – vertrek 13 april 2024 – U kunt zich niet meer aanmelden voor deze busreis.

Prijzen (bij 2-persoons bezetting)

Ongespecificeerde Basic Polar binnenhut USPI (alleen bij bezetting 2 personen, niet voor alleengebruik!):
Prijs € 3.496,- p.p.  UITVERKOCHT-

Ongespecificeerde Basic Polar buitenhut USPO (N of O):
Prijs € 4.340,- p.p.  -UITVERKOCHT-

Ongespecificeerde Basic Arctic Superior buitenhut USPD:
Prijs € 4.628,- p.p. 

 

Richtprijs Toeslag (bij 1-persoons bezetting)

Er is maar beperkt plaats in de hutten voor alleengebruik.
Meerprijs komt bovenop de p.p. prijs van het 2-persoons arrangement. Inclusief hierbij: Alleengebruik van de gekozen hut tijdens de Hurtigrutenreis, de beide Color Line overtochten en 1-persoons kamers in alle genoemde hotels.

Ongespecificeerde Polar buitenhut douche/toilet en beperkt/geen zicht. De USPL hut is uitsluitend (beperkt) boekbaar voor alleenreizenden
( Type: USPL – J of L hut) – U mag hiervoor de basisprijs van de USPI binnenhut hut nemen + € 1.444,- 

• Ongespecificeerde Polar buitenhut douche en toilet (USPO – N of O hut)
Basisprijs USPO + € 1.829,- 

• Ongespecificeerde Arctic buitenhut douche en toilet en 2-persoonsbed (USPD – P of U hut)
Basisprijs USPD + € 1.943,- 

 

Print hier uw reisvoorstel

Klik hieronder op de link om het reisvoorstel te openen en desgewenst af te drukken.

INFORMATIE EN PRIJZEN – ONTLUIKENDE LENTE GROEPSREIS – APRIL 24

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hotelovernachting Van Der Valk Hengelo in Comfort kamer op basis van logies
 • Vervoer Hengelo – Kiel v.v. in comfortabele touringcar (op heenreis inclusief ontbijtpakket)
 • Ferry overtochten Kiel – Oslo v.v. met Color Line in een 3-Star binnenhut inclusief ontbijt
 • Treinreizen Oslo – Bergen en Trondheim – Oslo, 2e klasse inclusief zitplaatsreservering
 • Hurtigruten rondreis Bergen – Kirkenes – Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van Basic reisstijl in door u geboekte hut categorie (USPI, USPO of USPD)
 • Hotelovernachtingen in Bergen en Oslo, op basis van logies/ontbijt
 • Alle genoemde transfers in Noorwegen
 • Deskundige Nederlandse reisleiding.

Niet inbegrepen

 • Toeslag buitenhut Color Line, prijs per hut per enkele reis, op aanvraag
 • Toeslag dinerbuffet Color Line, prijs per persoon per enkele reis, op aanvraag
 • Optionele overnachting in Van der Valk Hotel na afloop van de reis, prijs per kamer inclusief ontbijt op aanvraag
 • Optionele excursies Hurtigruten 
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 37 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Extra korting (uitsluitend op hut Hurtigruten) als u eerder min. 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd (Ambassador lidmaatschap Level 2). Wij raden u aan om te zorgen dat u een Ambassador nummer heeft aangevraagd en zodra u deze ontvangen heeft kunt u de reis bij ons boeken. Voor meer informatie zie het kopje ‘Ambassador’ op: Hurtigruten boekings- & reis informatie – Norske
 • Voor deze reis dient u een goede mobiliteit en gemiddelde basisconditie te hebben. Hierbij is van belang dat u zelfstandig in en uit de bus, trein, boot e.d. kunt stappen, gemakkelijk kunt lopen zonder hulpmiddelen, geen moeite heeft met traplopen en uw eigen bagage kan tillen.
 • Basic reisstijl en ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten: u kiest bij boeking voor een: Polar binnenhut, Polar buitenhut of Arctic buitenhut. Binnen die gekozen categorie deelt Hurtigruten u in. Uw huttype en hutnummer ontvangt u aan boord. Wifi kan aan boord worden gekocht.
 • Deze reis gaat door bij minimaal 20 deelnemers
 • Hutten voor alleengebruik zijn beperkt beschikbaar. Er geldt een maximaal aantal hutten voor alleengebruik per reis.
 • Inschrijving voor deze groepsreis is definitief. Na bevestiging dient er direct een aanbetaling van circa 15% van de reissom, te worden voldaan.
 • Wanneer het minimaal aantal deelnemers van deze groepsreis niet wordt behaald vóór eind januari 2024, kan de reis door Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service BV) eenzijdig worden geannuleerd. Aanbetaling wordt dan direct  gerestitueerd.
 • Klik hier voor alle reisinformatie: Hurtigruten Noorse kust van A-Z

Annuleringsvoorwaarden groepsreis

Voor groepsreizen inclusief Hurtigruten traject gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Bij annulering:

 • Meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten.