Algemeen

Noorwegen

Vroege Voorjaar & Fjorden Expeditie met MS Maud vanaf Dover

Expeditiereis in maart 2022

Varend vanuit Dover gaan we aan boord van MS Maud op een vroege voorjaars expeditie cruise om getuige te zijn van de magie van de Noorse fjorden aan de westkust als de zon terugkeert en de sneeuw smelt na de lange winter.

Black Friday Deal 2=1

Voor deze expeditie cruise met vertrek op 23/03/2022 geldt tijdelijk een Black Friday aanbieding, waarbij de 2e persoon in dezelfde hut GRATIS reist! Bekijk HIER de aanbieding. Deze aanbieding is te boeken tot en met 08/12/2021 en zolang de voorraad strekt!

De terugkeer van het licht

In deze tijd van het jaar zijn de fjorden rustiger, komen de bloemen heel voorzichtig in bloei en zijn de bergtoppen nog bedekt met sneeuw. U ziet watervallen in al hun glorie, terwijl het sprankelende pure smeltwater over rotsen tuimelt en zich een weg baant naar de zee. Beneden in de valleien beginnen de weiden weer langzaam aan groen te worden en worden de idyllische fjorddorpen wakker uit hun winterslaap.

Nederlandse stop…

De eerste stop van deze expeditie cruise heeft een Nederlands tintje. We stoppen namelijk in het Friese Harlingen, voordat we naar Noorwegen varen een aanmeren in de Hanzestad Bergen. Vanaf hier maakt u tijdens deze expeditie cruise écht kennis met de spectaculaire kust van Noorwegen. We varen helemaal voorbij de poolcirkel met als verste punt de machtige Noordkaap!

Ontelbare kustpareltjes!

Er zijn meer kustpareltjes langs onze weg terug van de Noordkaap naar Dover. O.a. de beroemde Geirangerfjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hetzelfde kan gezegd worden van de Sognefjord met zijn idyllische dorpjes en staafkerken. Beide zijn uitstekende voorbeelden van iconische fjorden, net als Nordfjord met zijn hoge toppen en gletsjers. Het verkennen van de eilandenarchipel van Værlandet is een ander hoogtepunt van deze reis!

manor2223gr_uk.png

Programma

 • Dag 1: Vertrek uit Dover

  We zetten onze koers ten noorden van Dover richting de Noorse fjordenkust. Als we de witte kliffen van Dover passeren en de Noordzee oversteken, ziet u vissersboten, tankers en zelfs helikopters die werknemers van en naar offshore olie- en gasplatforms vervoeren. Strek uw zeebenen en leer het MS Maud kennen.

 • Dag 2: Harlingen

  Harlingen is één van de 11 steden van Friesland. De haven was de enige zeehaven van Friesland en het gebied kan aanspraak maken op een sterk nautisch erfgoed gebaseerd op visserij en handel. Harlingen is een stad van kanalen, pakhuizen en mooie havens gelegen aan de zuidelijke oever van de Waddenzee, een UNESCO-werelderfgoed.

 • Dag 3: Op zee

  Geniet van nog een dag op zee terwijl we verder noordwaarts gaan naar de Noorse kustlijn. Maak kennis met het expeditieteam, dat u voorbereidt op de spannende avonturen die voor u liggen.

 • Dag 4: Stad van de zeven bergen

  Vandaag bezoek we de Hanzestad Bergen, een van de mooiste steden van Noorwegen en een geweldige plek om te voet te verkennen. Bergen werd gesticht in 1070 en was jarenlang de hoofdstad van Noorwegen. De stad heeft veel van haar lokale karakter, historie en charme behouden en is een centrum voor reizigers door Noorwegen. Maak een wandeling door het historische UNESCO-beschermde Bryggen, met zijn kleurrijke houten steigers die dateren uit de 14e eeuw.

 • Dag 5: Hjørundfjord

  Net als de beroemde nabijgelegen Geirangerfjord, maakt Hjørundfjord deel uit van het door UNESCO aangewezen fjordengebied, dat bekend staat om zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Omringd door de Sunnmøre Alpen, met toppen die 1676 meter recht uit de zee rijzen, is het een van de meest schilderachtige fjorden in heel Noorwegen. Dit gebied is grotendeels onontdekt door andere cruisemaatschappijen. We gaan voor anker in de buurt van Urke of Sæbø, waar we per tenderboot aan wal gaan om de Noorse natuur en cultuur te ervaren.

 • Dag 6: Poolcirkel

  Vandaag kunt u ontspannen in de lounge van het schip, genieten in een bubbelbad of gewoon buiten op het dek zitten. Kijk goed om u heen en geniet van het landschap, terwijl we door de provincie Helgeland en langs de duizenden eilanden varen. Aanschouw de toppen van het Zeven Zussen-gebergte, waarvan in de mythe wordt gezegd dat het de versteende lichamen zijn van zeven trollenzussen die bij zonsopgang werden betrapt. Op dit punt van de expeditie zijn we ongeveer halverwege de lange kustlijn van Noorwegen. We zijn niet ver verwijderd van de poolcirkel. Dit is een spannend moment, want hoe verder we naar het noorden varen, des te groter de kans dat u het noorderlicht nog kunt zien.

 • Dag 7: Reine en Svolvær

  De Lofoten-eilanden zijn over de hele wereld beroemd vanwege hun kenmerkende dramatische toppen, beschutte baaien en ongerepte stranden. Dit is het moment om ze te verkennen. De Lofoten staat ook bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden, pittoreske dorpjes en uitdagende activiteiten het hele jaar door. U zult deze ervaring niet snel vergeten vanwege de enorme muur van bergen die opdoemt aan de horizon. Deze plek staat dan ook bij veel mensen op hun bucketlist!

 • Dag 8: Noordpoolgebied

  Rond lunch tijd bereiken we de stad Tromsø. We brengen de rest van de dag en avond door met het leren kennen van de fascinerende geschiedenis, cultuur en kenmerkende architectuur. De stad die vaak de ‘Poort naar het Noordpoolgebied’ wordt genoemd, ligt ongeveer 400 kilometer ten noorden van de poolcirkel.

 • Dag 9: Alta

  Alta ligt ruim boven de poolcirkel op 70 graden noorderbreedte. De stad ligt direct onder de Auroral Oval, een zone die bekend staat om zijn constante noorderlichtactiviteit. Dus als de hemel niet bewolkt is en de omstandigheden goed zijn, kunt u hier mogelijk nog een ‘lichtshow’ verwachten!

 • Dag 10: De Noordkaap

  Vandaag bezoeken we een van de meest noordelijke punten in Europa, de Noordkaap. Dit is ook het meest noordelijk dat we gaan op deze winter expeditie cruise Noorwegen. Begin de dag met een toeristische busrit vanuit de stad Honningsvåg. We passeren kleine baaien en kleine dorpjes en steken een bergplateau over, voordat we aankomen bij de spectaculaire Noordkaap. Op 71°10’21 ‘NB ligt de Noordkaap op slechts 2.100 km afstand van de geografische noordpool. Ga aan de rand van de klif staan ​​en kijk uit over de zee. Dit is tevens het keerpunt van het schip en vanaf hier beginnen we onze terugreis naar het zuiden.

 • Dag 11: Eiland Senja

  Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen, maar heeft minder dan 8.000 inwoners, van wie de meesten werkzaam zijn in de visserij en aquacultuur. Het eiland wordt ook wel ‘Noorwegen in het klein’ genoemd en biedt diverse landschappen die in een oogwenk lijken te veranderen. De noordkust van Senja wordt gekenmerkt door hoge bergen die recht in zee afdalen. Deze worden afgewisseld met geïsoleerde baaien en zandstranden langs kristalhelder turquoise water.

 • Dag 12: Narvik

  Narvik heeft een spectaculaire ligging op een schiereiland omringd door drie fjorden: de Ofotfjord, Rombaken en Beisfjord. De nabijgelegen bergen helpen ook om de populaire skipistes te beschermen tegen sterke kustwinden. En hoewel Narvik een van de meest noordelijke steden ter wereld is, zo’n 240 kilometer binnen de poolcirkel, geniet het dankzij de Noord-Atlantische stroom van een milder klimaat dan verwacht.

 • Dag 13: Op zee

  Onderdeel van een expeditie cruise is ook het genieten en de tijd nemen om u opnieuw te verbinden met de natuur en de wereld om ons heen. Ga dus lekker zitten op een bankje in de panoramische Explorer Lounge of geniet in een bubbelbad op het dek. Leun achterover en geniet van het serene landschap dat rustig voorbij rolt. We passeren vandaag de pittoreske Vega-archipel, die bestaat uit zo’n 6.500 eilanden, eilandjes en scheren.

 • Dag 14: Åndalsnes

  Vandaag varen we langs de Romsdalsfjorden naar het kleine dorpje Åndalsnes, diep in de Romsdalen-vallei. Åndalsnes wordt gezien als een basiskamp voor het verkennen van de Romsdalsfjorden. Vanaf hier kunt u Trollveggen verkennen, de hoogste verticale rotswand van Europa, die majestueus boven de vallei uitsteekt.Voor het beste uitzicht kunt u een ritje maken met de Romsdal-gondel naar het bergstation op de berg Nesaksla, 2277 m boven het fjord. Vanaf daar heeft u een fantastisch uitzicht over Åndalsnes en de Romsdalsfjord.

 • Dag 15: Geirangerfjord

  Na het ontbijt varen we het fjordenstelsel in dat leidt naar de Geirangerfjord in de regio Sunnmøre in het westen van Noorwegen. De diepe smaragdgroene kleur van het fjord zelf en het sprookjesachtige landschap hebben ertoe geleid dat de Geirangerfjord vaak het ‘juweel in de kroon’ van de Noorse fjorden wordt genoemd. Het vroege voorjaar is misschien wel het beste seizoen om de Geirangerfjord te zien: er zijn minder bezoekers, het weer zal milder zijn, de zon kan op de fjord glinsteren en uw gezicht verwarmen. De sneeuw zal gaan smelten wat leidt tot betoverende watervallen.

 • Dag 16: Nordfjord

  In de ochtend varen we de Nordfjord binnen, de zesde langste fjord van Noorwegen. Deze fjord is ontstaan door de Jostedalsbreen-gletsjer, een van de grootste gletsjers van Europa. Afgezien van de adembenemende gletsjers en fjorden, ziet u ook bergen, vruchtbare valleien en prachtige zandstranden die het hele jaar door avontuur bieden, zoals skiën, wandelen, paragliden, gletsjerwandelingen en zelfs surfen!

 • Dag 17: Værlandet

  Værlandet is zelfs voor Noorse begrippen een klein eiland en wordt zelden bezocht door cruiseschepen. Op slechts 9 vierkante meter leeft de 200-koppige lokale gemeenschap grotendeels van de visserij en een beetje toerisme. De kapitein zal proberen het schip voor een van de eilanden te ankeren of te schuilen in een kleine baai.

 • Dag 18: Sognefjord

  In de ochtend varen we Sognefjord binnen, de zogenaamde ‘Koning van de fjorden’ omdat het de langste en diepste van Noorwegen is. We zijn van plan om diep het binnenland in te varen en het kleine gehucht Fjærland te bezoeken.

 • Dag 19: Egersund

  U zult genieten van het sfeervolle Egersund. Deze stad staat bekend om zijn felgekleurde houten huizen – een echt contrast met de veelal wit geschilderde woningen van veel van de Noorse steden, en een welkome aanblik als we de haven naderen.

 • Dag 20: Op zee

  Helaas is het onze laatste dag op zee en loopt ons avontuur ten einde. Als we de Noordzee oversteken, kunt u zeevogels en misschien zelfs dolfijnen spotten, die het schip graag volgen.

 • Dag 21: Terug in Dover

  We passeren de witte kliffen van Dover tijdens de vroege ochtenduren en meren aan in de haven. Na het ontbijt is het tijd om achter te laten wat de afgelopen 21 dagen uw thuis ver van huis was. Neem de tijd om deze onvergetelijke herinneringen aan de prachtige fjorden van Noorwegen langs de westkust opnieuw te beleven – deze herinneringen zijn voor altijd!

 • N.B.

  Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Vertrek

 • 23/03/2022, tourcode MANOR2223GR – BLACK FRIDAY DEAL 2=1

Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Prijzen

 • 1e persoon (vol betalend) vanaf € 5.387 per persoon * 
 • 2e persoon in dezelfde hut GRATIS
 • * De genoemde vanaf prijs is o.b.v. een Polar binnenhut. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem afgestemd op vraag een aanbod. Naarmate de bezettingsgraad aan boord van het schip toeneemt, kunnen de prijzen stijgen zolang er geen definitieve boeking is gemaakt.
 • Interesse in een Polar buitenhut, Arctic Superior buitenhut of Expedition Suite? Vraag via de oranje offerte button een reisvoorstel aan. Vul het formulier volledig in.

 

Black Friday Deal 2=1

Voor deze expeditie cruise geldt met vertrek op 23/03/2022 geldt tijdelijk een Black Friday aanbieding, waarbij de 2e persoon in dezelfde hut GRATIS reist! Bekijk HIER de aanbieding. Deze aanbieding is te boeken tot en met 08/12/2021 en zolang de voorraad strekt!

Extra informatie

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind – en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Reis naar/van Dover
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Op de terugreis wordt er een technische stop gemaakt in Calais van ca. 4 uur
 • Deze reis is onderdeel van het Hurtigruten expeditieprogramma. Voor deze reis is het enige toegestane reisdocument een geldig paspoort
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.