Algemeen

Voordeel Data met Hurtigruten in de winter

In de periode 1 november – 31 maart organiseren wij diverse Voordeel Data reizen Noorderlicht. Op deze rondreizen reis je als individu, maar profiteer je van het financiële voordeel van een groep. Ga mee op de unieke Hurtigruten expeditie naar het majestueuze noorderlicht ‘aurora borealis’. Reizen langs de karakteristieke Noorse fjordenkust in de winter is een ongelooflijke ervaring waarin het fenomeen poollicht met haar fascinerende lichtschaduwen – van groen tot paars en geel­achtige tinten – het belangrijkste ingrediënt vormt. De reis is gebaseerd op de hele rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen waar je de imposante berglandschappen, schitterende fjorden, unieke flora en fauna, pittoreske dorpjes en historische steden optimaal zult ervaren. De winterperiode is de beste tijd om de wilde en ongerepte natuur van Noorwegen te ontdekken. Het hele landschap is met een deken van sneeuw bedekt en de lucht is fris en zuiver. De pittoreske huisjes langs de kust zijn sprookjesachtig verlicht en de met sneeuw bedekte bergen bieden een adembenemend decor voor het schemerend poollicht.

Winter met Hurtigruten: Op jacht naar ’t noorderlicht

Tijdens de vaart met Hurtigruten richting de noordelijk gelegen kustgebieden staat je een betoverend winterlandschap te wachten. Met een beetje geluk is het fascinerende Aurora Borealis – het bekende noorderlicht – te bewonderen. Sinds vele honderden jaren zijn de plaatselijke bewoners, toeristen, kunstenaars en wetenschappers in de ban van dit bijzondere verschijnsel. Allen hebben zij zich over dit natuurlijk schouwspel verbaasd. De beste manier om dit magische kleurenspel, waarbij de Arctische hemel van felgroen naar donkerpaars verandert, met eigen ogen te aanschouwen, is aan boord van de Hurtigruten. Op deze breedtegraad komt de zon in de winter nauwelijks boven de horizon en nog verder boven de poolcirkel blijft de zon zelfs wekenlang daaronder. Het proces zorgt voor een uniek lichtspel met adembenemende kleuren in alle toonaarden. Aanschouw het Noorderlicht en deel de ervaring met anderen door middel van de groepsreis Noorderlicht. Niet voor niets staan de reizen met Hurtigruten in dit deel van het jaar in het teken van “Op Jacht ’t noorderlicht”. Zet de cruise naar het Noorderlicht op je wensenlijst en wij zorgen graag voor een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Smaak: van traditioneel tot nieuw

Alle maaltijden zijn zo samengesteld, dat zij geheel in overeenstemming zijn met de schoonheid van het landschap, dat als een sprookje aan je voorbijtrekt. Dat is voor Hurtigruten van wezenlijk belang! De gerechten moeten er voortreffelijk uitzien, maar bovenal ook zo smaken. Daarnaast willen we tevens aan zoveel mogelijk verschillende smaken tegemoetkomen. Dat hoort ook bij, dat we je culinair willen verrassen. Graag combineren we oude, vertrouwde gerechten met iets compleet nieuws. Je zult inmiddels wel nieuwsgierig zijn geworden over hoe de winter aan boord van Hurtigruten smaakt? Wij serveren je bijvoorbeeld kabeljauw afkomstig uit Finnmarken, varkensvlees van de Lofoten en overheerlijke buffetten met alle vruchten uit zee.

Hoogtepunten aan boord
 • Presentaties over het noorderlicht
 • De doop tijdens het passeren van de poolcirkel
 • Grote kans het noorderlicht boven de poolcirkel te aanschouwen
 • Vers geroosterde visfrikandellen op het dek, voordat je de nauwe Trollfjord binnenvaart
 • Koningskrabben uit de Barentszee en een lezing hierover door de lokale vissers
 • Passeren van “Finnkirka”: de rotsformatie en heilige plek voor de Sami
 • IJsduik in de Barentszee
 • Demonstratie vis fileren op het dek

 

Meer weten over de cruise Noorderlicht of een Noorderlicht aanbieding? Neem contact op, wij helpen u graag verder.

Programma

 • Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

  De 12-daagse rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

 • Dag 2: Ålesund-Molde

  We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren ’s morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

 • Dag 3: Trondheim-Rørvik

  Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 13.15 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

 • Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

  ’s Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele ‘rorbuer’ de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie ‘Lofotveggen’ naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

 • Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

  ’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het ‘Parijs van het Noorden’ en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

 • Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

  Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heeft u het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vindt u het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

 • Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten

  ’s Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van uw reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u havens bezichtigen die op de heenreis ’s nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. ’s Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

 • Dag 8: Honningsvåg-Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen en kunt u lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal.

 • Dag 9: Vesterålen en Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de ‘binnenvaart’voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK 50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen – bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heb je de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 10: Poolcirkel

  Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’ De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 • Dag 11: Trondheim en de westkust

  Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.

 • Dag 12: Aankomst Bergen, ontscheping

  Vandaag zult u het schip, dat u zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is de rondreis ten einde. Maar de herinneringen aan de ‘mooiste zeereis ter wereld en nieuwe contacten met reisgenoten neemt u mee naar huis!

Vertrek

Beschikbare reizen in 2021

Op dit moment hebben wij nog geen voordeel data beschikbaar in de noorderlichtperiode 2021. Zodra er nieuwe voordeel data zijn in 2021, zullen wij deze kenbaar maken via onze website en nieuwsbrief. Mocht u interesse hebben, dan kunt u ook vrijblijvend uw gegevens doorgeven aan onze afdeling verkoop. Wij nemen dan contact met u op, zodra wij u een concreet aanbod kunnen doen voor één van onze Hurtigruten voordeel data.

Wellicht vindt u één van onze andere noorderlicht reizen met Hurtigruten ook interessant? Bekijk eens onze georganiseerde Noorderlichtbusreis of Najaarsreis.