Hurtigruten Zomer Deal

Halve rondreis zuidwaarts Kirkenes-Bergen (6 dagen)

De halve rondreis van Kirkenes naar Bergen heeft een reisduur van 6 dagen. Het dagelijkse laden en lossen, tijdens deze cruise richting de Noordkaap, maakt u direct deelgenoot van het leven van de Noren en geeft uw zeereis iets bijzonder authentieks. Op zee wordt uw route steeds weer omlijst door adembenemend natuurschoon.

2e persoon 50% korting!

Voor geselecteerde vertrekdata in juli t/m oktober 2022 geldt momenteel een zeer scherpe aanbieding waarbij de 2e persoon in dezelfde hut maar liefst 50% korting krijgt!

Hoogtepunten tijdens deze reis
 • Hurtigruten biedt u een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij u kunt genieten van natuur, cultuur en tradities
 • De schoonheid van Noorwegen tijdens de vele optionele excursies verdeeld over 4 jaargetijden
 • Verheug u op heerlijke maaltijden met lokale, seizoensgebonden ingrediënten
 • Vertrouw op 128 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren

Voorwaarden Hurtigruten Zomer Deal

 • Geldig voor nieuwe boekingen gemaakt in de periode vanaf 24/05/2022 t/m 30/06/2022
 • Geldig voor geselecteerde vertrekdata in juli t/m oktober 2022 (zie de tab vertrek)
 • Geldig voor alle type hutten en suites en bij bezetting van 2 personen in dezelfde hut
 • Geldig voor de reisstijl Basic en Select
 • Te combineren met de Hurtigruten Ambassador herhalingskorting
 • De 2e persoon 50% korting aanbieding is uitsluitend geldig voor de Hurtigruten reis. Vluchten en eventuele transfers en/of hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen bij een Hurtigruten reis en voor deze aanvullende reisonderdelen geldt geen 50% korting. Uiteraard zijn wij u graag van dienst met een aanvullend vliegarrangement zodat u onbezorgd naar uw vakantiebestemming kunt reizen.
 • Helaas niet geldig voor reeds bestaande boekingen.

Programma

 • Dag 1: Kirkenes, inscheping Hurtigruten

  De 6-daagse rondreis begint in Kirkenes. U maakt vervolgens de zuidwaartse reis naar Bergen. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. ’s Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

 • Dag 2: Honningsvåg-Tromsø

  ’s Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat komt u een ijsbeer tegen en kunt u lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. ’s Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal.

 • Dag 3: Vesterålen en Lofoten

  Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de ‘binnenvaart’ voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het vernieuwde Hurtigruten museum bezoeken (entree ca. NOK 50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen – bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft u de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

 • Dag 4: Poolcirkel

  Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’ De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 • Dag 5: Trondheim en de westkust

  Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 09.30 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.

 • Dag 6: Aankomst Bergen, ontscheping

  Vandaag zult u het schip, dat u zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren we een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen om 14.45 uur komt de Hurtigruten reis ten einde.

Vertrek

De Hurtigruten Zomer Deal is geldig voor geselecteerde vertrekdata in juli t/m oktober 2022.

Onderstaand treft u de tabel met de data waar u uit kunt kiezen. Wilt u online uw reserveringsaanvraag doorgeven? Vul het offerte formulier via de oranje offerte-button volledig in en kies uitsluitend een geselecteerde vertrekdatum uit onderstaande tabel. Alleen met een volledig ingevuld reserveringsaanvraag formulier kunnen wij u zo snel en zo passend mogelijk een voorstel doen.

 

Vertrekdatum uit Kirkenes
6-daagse reis
Schip
31.07.2022 M/S Nordkapp
02.08.2022 M/S Polarlys
30.08.2022 M/S Vesterålen
01.09.2022 M/S Nordlys
02.09.2022 M/S Nordkapp
04.09.2022 M/S Polarlys
06.09.2022 M/S Richard With
10.09.2022 M/S Vesterålen
12.09.2022 M/S Nordlys
13.09.2022 M/S Nordkapp
15.09.2022 M/S Polarlys
17.09.2022 M/S Richard With
18.09.2022 M/S Nordnorge
20.09.2022 M/S Trollfjord
26.09.2022 M/S Polarlys
28.09.2022 M/S Richard With
29.09.2022 M/S Nordnorge
01.10.2022 M/S Trollfjord
02.10.2022 M/S Vesterålen

Prijzen 2e pers -50%

Hurtigruten Zomer Deal - 6 dagen

 • 1e persoon (vol betalend) vanaf € 1.170 * 
 • 2e persoon in dezelfde hut 50% korting!
 • * De genoemde vanaf prijs is de goedkoopste geselecteerde vertrekdatum in de periode juli t/m oktober 2022 o.b.v. een Polar binnenhut, tariefgroep Basic.

 

Aanvullende prijsinformatie

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt. In de prijstabellen treft u bij iedere reisstijl en gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs. Dit is de hoogste prijs die u voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de door u gewenste geselecteerde Zomer Deal datum.

Vliegarrangement

Onderstaand vliegarrangement kunnen wij aanbieden in aansluiting op uw Hurtigruten Zomer Deal.

Arrangement F1 – Vliegreis + Hotel
Dag 1 Vliegreis Amsterdam-Kirkenes (met overstap in Oslo of Kopenhagen) transfer naar het hotel voor overnachting inclusief ontbijt
Dag 2 Transfer van hotel naar de kade in Kirkenes en inscheping aan boord
Dag 2 t/m 7 U reist langs de Noorse kust van Kirkenes naar Bergen
Dag 7 Ontscheping in Bergen en transfer van kade naar luchthaven. Aansluitend vliegreis Bergen-Amsterdam (met overstap in Oslo of Kopenhagen)
Prijs per persoon Vanaf € 709 per persoon 

Dienstregeling

In de dienstregeling kunt u precies zien wanneer het schip de diverse havenplaatsen aandoet en hoe lang het verblijf in de betreffende havens is.