Verzekeringen

Norske en a.s.r

Voor het afsluiten van reis- en annuleringsverzekeringen werken wij samen met a.s.r. (voorheen Europeesche Verzekeringen). Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten en daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van verlies of schade aan uw bagage of medische kosten die buiten de dekking van de zorgverzekering valt. Norske heeft gekozen voor a.s.r, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Sluit uw verzekering af bij Norske

Bij Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service B.V.) kunt u één van de volgende verzekeringen afsluiten:

  • Een kortlopende reisverzekering
  • Een kortlopende annuleringsverzekering

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor een goede verzekering of geven u advies met betrekking tot uw reeds lopende reis – of annuleringsverzekering. Norske Noorwegen Reizen werkt nauw samen met a.s.r.. Bij de a.s.r. bent u uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij weten precies welke reis u bij ons geboekt hebt en kunnen u daarom gericht advies geven en helpen als u toch onverhoopt schade heeft.

Annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger sluit bij de reis een annuleringsverzekering af. Bij ‘last minute’ boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om ook dan een verzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk niet alleen de annuleringskosten als u de reis moet annuleren, maar ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte reisdagen vergoed.

  • Kortlopende standaard annuleringsverzekering

Kunt u onverwachts niet op reis of moet u een reis afbreken om een verzekerde reden? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten tot maximaal de reissom die u hebt betaald. U bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Deze kortlopende verzekering gaat in vanaf het moment dat u deze hebt afgesloten. Let op: u kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

  • Kortlopende Allrisk annuleringsverzekering

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bent u verzekerd als u uw reis wilt annuleren of vervroegd wilt afbreken om een aantoonbare reden die voor u persoonlijk belangrijk is.** Zo kunt u de vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Deze reden moet buiten uw schuld en onvoorzien zijn. Annuleert u de reis vanwege een uitzonderlijke reden (buiten de standaard) dan wordt 75% van de annuleringskosten vergoed. Breekt u uw reis af vanwege een uitzonderlijke reden (buiten de standaard) dan wordt 75% van de reissom per dag vergoed.

* = Heeft u al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat u de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit u de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: we vergoeden geen schade als u uw reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat u de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

** = U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer u geen zin hebt in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt.

Kortlopende reisverzekering

De Kortlopende reisverzekering van de a.s.r. is er voor elke vakantie en elke reis. De kortlopende reisverzekering geldt voor de duur van de reis. Met een kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor hulp en onverwachte kosten op reis zoals verblijfskosten bij een ongeval, ziekte of overlijden. Met aanvullende dekkingen kies je zelf wat je wel en niet wilt verzekeren. U kiest voor Europadekking of Werelddekking. Vervolgens kunt u kiezen uit Basis, Comfort of Optimaal.

  • Basis

Met de Basis-reisverzekering bent u standaard verzekerd voor personenhulp en het beoefenen van reguliere sporten. Daarbij heeft u keuzemogelijkheden voor aanvullende dekking voor: Geneeskundige kosten, Bagage, Hulp en Huur vervoermiddel, Ongevallen, Skiën en Snowboarden, Extra Sportuitrusting en Rechtsbijstand.

  • Comfort

Met de Comfort-reisverzekering bent u verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar de de bedragen waarvoor u bent verzekerd zijn hoger.

  • Optimaal

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de a.s.r. perfect voor u. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, Geld, Geneeskundige kosten en Rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Is uw bagage nog geen jaar oud? Dan keren we bij diefstal, verlies of onherstelbare beschadiging de nieuwwaarde uit. Uw spullen zijn twee jaar voor nieuwwaarde verzekerd. Voor zaken die ouder zijn, vergoeden wij de dagwaarde.

De alarmcentrale

Gaat er iets mis op reis? Dan kunt u 24 uur per dag bellen met de Alarmcentrale. De medewerkers kunnen u met medisch advies ter zijde staan en kennen de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in de vakantieomgeving. Ook voor hulp bij pech of ongeval staat de alarmcentrale u vakkundig te woord.

Uitbreiding wintersport

Het beoefenen van reguliere sporten op reis is standaard verzekerd. Staat een vakantie geheel in het teken van (winter)sport dan kunt u kiezen voor aanvullingen om zeker te zijn van de juiste dekking. De wintersport dekking van de a.s.r. valt onder Skiën & Snowboarden.

Meer informatie

Een annulering dient u schriftelijk aan ons door te geven. Dit kan via ln.ek1696346029sron@1696346029ofni1696346029. Via de website van de verzekeringsmaatschappij kunt u vervolgens online het formulier invullen: Annulering of Schade melden | a.s.r. | (asr.nl)

Niet gevonden wat u zocht? Bel dan met één van de reisspecialisten van Norske Noorwegen Reizen via telefoonnummer 023-528 98 56 of kijk op de site van de verzekeraar.