Verzekeringen

Norske en Europeesche Verzekeringen

Voor het afsluiten van verzekeringen werken wij samen met de Europeesche Verzekeringen. Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van genieten. Daarom zijn er reisverzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en reisverzekeringen voor dekking van schade. Norske heeft gekozen voor de Europeesche, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Met ingang van 1 oktober 2018 is de wetgeving m.b.t. verkoop van verzekeringen aangepast. Dit heeft gevolgen voor reisorganisaties en de verkoop van reis – en annuleringsverzekeringen. Er geldt een wettelijk gestelde maximum premie van € 200 per persoon per verzekering (excl. assurantiebelasting). Dit betekent dat wij voor u als klant een standaard annuleringsverzekering tot een reissom van € 3.635 pp kunnen afsluiten en een garantie annuleringsverzekering tot een reissom van € 2.850 pp. Daarnaast mag de reisduur niet langer zijn dan 3 maanden. Indien u buiten deze restricties valt, kunnen wij helaas geen verzekering voor u afsluiten en zullen wij u moeten verwijzen naar uw eigen verzekeringsadviseur. In alle andere gevallen sluiten wij uiteraard graag een verzekering voor u af.

Annuleringsverzekering

Vrijwel iedere ervaren reiziger sluit bij de reis een annuleringsverzekering af. Bij ‘last minute’ boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om ook dan een verzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk niet alleen de annuleringskosten als u de reis moet uitstellen of annuleren, maar ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte reisdagen vergoed. En er is een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging. De standaard dekking kunt u uitbreiden met de module ‘Waarnemer’. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt tijdens uw vakantie, maar ook een verzorger van uw huis, huisdieren of planten. Daarnaast is ook maatwerk mogelijk, waardoor eigenlijk alle specifieke redenen om te moeten annuleren, kunnen worden verzekerd.

Reisverzekering

Iedereen die op vakantie gaat wil eigenlijk maar één ding: honderd procent vakantieplezier. Dat kan met de reisverzekering van de Europeesche. Een verzekering op maat, waarbij u bij pech, ongeval of calamiteit altijd kunt rekenen op snelle, professionele hulp van de Europeesche Hulplijn, wereldwijd.

De Europeesche Hulplijn

De hulplijn staat dag en nacht voor u klaar. De medewerkers kunnen u met medisch advies ter zijde staan en kennen de weg naar de juiste artsen of ziekenhuizen in de vakantieomgeving. Ook voor hulp bij pech of ongeval staat de Europeesche Hulplijn u vakkundig te woord. De basisdekking vormt het uitgangspunt van de verzekering en omvat de onderdelen: Personenhulpverlening, Bagage, Buitengewone kosten, Telecommunicatiekosten en Schade logiesverblijven. Natuurlijk kunt u de basisdekking uitbreiden met zaken die voor u ook belangrijk zijn. U betaalt uiteraard alleen voor de uitbreiding die u kiest. De reisverzekering kent de volgende uitbreidingen: Geneeskundige kosten, Ongevallen, Rechtsbijstand, Geld, Hulp & Huur Vervoermiddel, (Winter)sport, Extra Sportuitrusting. Wilt u de meest complete reisverzekering? Kies dan voor de Topdekking.

Topdekking

De Topdekking kent hogere verzekerde bedragen én ook nog eens 2 jaar nieuwwaarde voor bagage. Geneeskundige kosten voor huisdieren zijn ook verzekerd.

Sport of Spel: Basis of uitbreiding?

In de basisdekking is bijna iedere sport standaard verzekerd wanneer deze tijdens de vakantie incidenteel wordt beoefend. Langlaufen, duiken, schaatsen en sleeën door kinderen tot 14 jaar zijn altijd verzekerd. Staat een vakantie geheel in het teken van (winter)sport, zoals een skivakantie, dan is de (winter)sportdekking een welkome aanvulling om zeker te zijn van de juiste dekking.

Doorlopende verzekeringen

Speciaal voor iedereen die er meerdere keren per jaar op uittrekt heeft de Europeesche de Doorlopende Reis- en de Doorlopende Annuleringsverzekering ontwikkeld. Wel zo makkelijk en ook nog eens voordelig. Uw vakantieplezier is het hele jaar verzekerd, hoe vaak u ook gaat! Kortom: Plezier verzekerd met de verzekeringen van de Europeesche, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Sluit uw verzekering af bij Norske

Bij Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service B.V.) kunt u één van de volgende verzekeringen afsluiten:

  • Een kortlopende reisverzekering
  • Een kortlopende annuleringsverzekering

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor een goede verzekering of geven u advies met betrekking tot uw reeds lopende reis – of annuleringsverzekering. Norske Noorwegen Reizen werkt nauw samen met Europeesche Verzekeringen. Bij de Europeesche bent u uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij weten precies welke reis u bij ons geboekt hebt en kunnen u daarom gericht advies geven en helpen als u toch onverhoopt schade heeft.

Kortlopende reisverzekering

De Kortlopende reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra’s bepaalt u helemaal zelf wat u wel en niet verzekert. U stelt uw Kortlopende reisverzekering zelf samen. U kiest voor Europadekking of Werelddekking. Vervolgens kunt u kiezen uit Basis, Comfort of Optimaal.

  • Basis

Met de Basis-reisverzekering bent u standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kunt u uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Voor de aanvullende dekkingen die u kiest, betaalt u een lage premie.

  • Comfort

Met de Comfort-reisverzekering bent u verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die u zelf kiest — zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijgt u een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

  • Optimaal

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand * zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt uw bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de bagage wanneer uw spullen maximaal 2 jaar oud zijn. U hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

*Het betreft rechtsbijstand binnen Europa. Buiten Europa vergoeden wij maximaal € 25.000,- per gebeurtenis.

Kortlopende annuleringsverzekering

U kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens uw vakantie. U bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Let op: u kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Allrisk annuleringsverzekering

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaalt u zelf om welke reden u de vakantie annuleert of eerder beëindigt.** Zo kunt u de vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In onze voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

* = Heeft u al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat u de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit u de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: we vergoeden geen schade als u uw reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat u de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

** = U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer u geen zin hebt in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt.

Meer informatie?

Download hier de Folder Kortlopende reis – en annuleringsverzekering Europeesche

Een annulering dient u schriftelijk aan ons door te geven. Dit kan via info@norske.nl. Via de website van de verzekeringsmaatschappij kunt u vervolgens online het formulier invullen: Annulering of schade melden.

Niet gevonden wat u zocht? Bel dan met één van de reisspecialisten van Norske Noorwegen Reizen via telefoonnummer 023-528 98 56 of kijk op de site van de verzekeraar.